Eşim aileme yardım etmemi istemiyor

Ben ısınma olayıyla ilgili bir şey demedim ki? Tabii ki eli ayağı tutuyorsa birlikte çalışacağız kızım sen çalış ben bahane bulayım olayı olmaz. İmtihan olursam da Allah'tan yine isyan edecek değilim. Elimden ne geliyorsa yaparım en azından evdekiler çalışsın ben yiyeyim demem. Annenin engel durumu yoksa, sakat değilse küçük çocuk sadece bahanedir.

yakar tabi insanın ailesi bu sonuçta ama eşinizin paraya ihtiyacı yoksa anlayışlı olması gerekirdi
paradan değil de anneme özellikle çok bilendi, ben de sorun edeceğini hiç düşünmemiştim.
nasıl aşarım naparım hiç bir fikrim yok.
eşim aileme çok saygılıydı severdi anneme bile çiçekler alırdı, gezmeye götürürdü.
şimdi de böyle

eşim işe girdiğimde de yardım etmemi istemiyor, bizim de çocuğumuz olacak diyor
Tamam canim o zaman yardim etme tabiki o vakit ayri ..nebek kendin evin cunki ama simdi bu beklenti niye ...ya senin esin tsbi de parada senin..annene de verirsin evine de ...esin olsaydi ne dusunurdun bi de o kismi vat

Ben o cocugun günahi var demedim. Önceden olup bitenleri bilmiyoruz. Konu sahibinin dedigine göre annesine tepkili en cok. Benim babamda erken vefat etti. Bizim ailede senin paran benim param diye birsey yoktu. Birlik olup hem okuduk hem calistik. Konu sahibinin bu konuyu konusarak cözebilir diye düsünüyorum. Esinin kv deye yardim etme zorunlugu yok ama evlat elinden geleni yapmali. Bence bunu kavga gürültüye cevirmeye gerek yok. Konu sahibi burda dengeyi kurmak zorunda

Ne olursa olsun, babanın mezarını yaptıracağını bile yüzüne vuruyorsa çok ayıp ayrıca onlar senin ailen ne olursa olsun iyi veya kötü bu yaşa getirmişler elbette destek olucaksın.

Ben burada yazan o senin paran/maaşın kimse karışamaz, vermek zorunda değilsin laflarını anlayamıyorum. Erkek evin masraflarını niye karşılamak zorunda olsun eş de çalışıyorsa? Eş çalışıyorsa yaşam kalitesi artar. Her iki taraf da ailelerine cüzi miktarlarda kendi ekonomilerini zora sokmayacak kadar yardım edebilir. Ancak o senin oran karışamaz lafları çok garip geldi bana.

Ben eşimle evlenirken onun maaşını biliyordum o da benimkini. Borçlarımızı da biliyorduk birikimimizi de. İnsanlar evlenirken bunları da düşünüyor. Evime ne kadar para girecek? Birikim yapabilecek miyiz?

Konu sahibinin annesinin ihtiyacı var bir miktar destek olmasında sorun yok. Ancak gelen cevaplar parana karışamaz şeklinde olunca şaşırdım.

bakın bir artı paranteziniz var anneniz size kötü mü davranıyor????
sizi olur olmadık yerde gereksiz aşağılıyor mu gerçekten???
buna göre iş değişir,böyle bir durum varsa mezarı yaptırın ,ömür boyu bakamazsınız ailenize.

sen öylesin sen böylesin diye eleştiriyolar hadi ben duymazlıktan geliyorum.
çok ifşa etmek istemiyorum kendimi de düğüne gittik yakın zamanda, kına da ben de çıkacaktım 15 kız çıkacaktı gelinle.
eşim beniM akrabalarımı evlerine bırakacaktı yaşlılar diye. ben de eşim yalnız gitmesin diye onla gittim 10 dk . kınayı da erken yakmışlar.
annem bana bağırdı neredesin sen neden gidiyorsun diye ama nasıl bağırmak, düğündeyiz insan dolu,
bağırma bana insan içinde dedim. salaksın falan diyor. eşim de yanımda masada da kalabalığız.
eşim çok kızdı, laf etmemek için zor tuttu kendini.
düğünden önce kayınvalideme gidicez düğünle ilgli ufak işler vardı. 9 da alcam seni dedim 9.15 te gittik diye bana bağırdı saat kaç oldu 2 ye kadar duracak değilim orda bilemem ne diye.
direkt modumu düşürüyor.

Son düzenleme:
kusura bakmayın anennizin öncelikle insan olmayı öğrenmesi lazım biraz ağır bir cümle ama hoş değil bu tutumu hatta çok çirkin eşiniz haklı.

yanlış yapıyorsunuz eşinize gaz verin demiyorum ama annenize dur demezseniz zamanla aynı saygısızlığı eşinize de yapmaya başlayacak.
Çok şey dediğim de oldu bekarken aynı evde konuşmadığımız bile oldu. en iyisi mesafe diyorum çok muhatap olmamak diyorum. ama yardım da etmek istiyorum

2000 binlira maaş alıyormuş kardeşi 500 lirada burs 2500 lira alıyormuş,babası memur emeklisi olabilir eğer kardeşi işe başlarsa maaşı kesilmez eğer özel sektörde çalışmaya devam ederse.

Çok şey dediğim de oldu bekarken aynı evde konuşmadığımız bile oldu. en iyisi mesafe diyorum çok muhatap olmamak diyorum. ama yardım da etmek istiyorum
Şunuda merak ettim vereceğin para yetecek mi doğalgaz için,5-6 binlira gidiyor hatta daha fazla gidiyor.

“Ben çalıştım, benim tazminatım... Kötü de davransalar benim ailem, ben karar veririm. Sen karışamazsın.”

Bu kadar.

onlar seni düşünüyor mu diyor

Belki de düsunmuyorlardir bilemiyorum ama bunun bir önemi yok onlar senin annen ve kardeşlerin. Onlara yardim etmek icin boyle bir karsilik beklentisine gerek yok.
Ama annenin esinin yaninda sana salak demesi eşine dokunmuş olabilir. Orda eşin hakli istemez annesi bile olsa esine kötü soz soylensin.
Ama bu durumu gercekten size sevgisinden dolayi icerledigi icin mi istemiyor yoksa biraz paragöz olduğu icin mi bilemem.
Bence bunu biraz zaman gosterecek cunku daha cok yeni evlisiniz. Ama bu defalik annenize yardim edin. Dedigim gibi keyfi degil ihtiyac oldugu icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…