- 26 Nisan 2018
- 2.804
- 4.507
- 53
- 28
- Konu Sahibi derdime derman
-
Artık dersiniz.onun ailesinin ihtiyaci olsa ben asla verme demem çünkü
kadının oturduğu eve göz diktin nişanlıyken ne kıyamamasıben zaten kıyamazdım onun annesi bile olsa
kaç sayfadır okuyorum herkes konu sahibini haklı bulmuş.bu uyeyı aylardır okuyorum ben ve açtığı konulara yazdıklarına hep pesss diyerek şaştım aylardır .haklı bulanlar lütfen ve lütfen bir kaç konusuna göz atsınlarEski konundan hatırladım, eşinin ailesinin oturduğu evin size teklif edilmesini istiyordun. Adamların malı sonuçta ama büyük diye o evdeydi gözün. Kusura bakma eşin haklı. Hemde baya haklı. Sen de hiç öyle yardım edecek gibi durmuyorsun.
İsteyen istediği kadar desteklesin, dönüp dolaşıp düşünceleri kendini bulmuş işte.kaç sayfadır okuyorum herkes konu sahibini haklı bulmuş.bu uyeyı aylardır okuyorum ben ve açtığı konulara yazdıklarına hep pesss diyerek şaştım aylardır .haklı bulanlar lütfen ve lütfen bir kaç konusuna göz atsınlar
kadının oturduğu eve göz diktin nişanlıyken ne kıyamaması
Siz üyenin geçmiş konularını biliyormuşsumuz. Dedikleriniz doğru da olabilir..kaç sayfadır okuyorum herkes konu sahibini haklı bulmuş.bu uyeyı aylardır okuyorum ben ve açtığı konulara yazdıklarına hep pesss diyerek şaştım aylardır .haklı bulanlar lütfen ve lütfen bir kaç konusuna göz atsınlar
Aile ve eş arasında kalmak sizi çok yıpratır.sen öylesin sen böylesin diye eleştiriyolar hadi ben duymazlıktan geliyorum.
çok ifşa etmek istemiyorum kendimi de düğüne gittik yakın zamanda, kına da ben de çıkacaktım 15 kız çıkacaktı gelinle.
eşim beniM akrabalarımı evlerine bırakacaktı yaşlılar diye. ben de eşim yalnız gitmesin diye onla gittim 10 dk . kınayı da erken yakmışlar.
annem bana bağırdı neredesin sen neden gidiyorsun diye ama nasıl bağırmak, düğündeyiz insan dolu,
bağırma bana insan içinde dedim. salaksın falan diyor. eşim de yanımda masada da kalabalığız.
eşim çok kızdı, laf etmemek için zor tuttu kendini.
düğünden önce kayınvalideme gidicez düğünle ilgli ufak işler vardı. 9 da alcam seni dedim 9.15 te gittik diye bana bağırdı saat kaç oldu 2 ye kadar duracak değilim orda bilemem ne diye.
direkt modumu düşürüyor.
anneme vereceğim para sadece 3500 civarı bir miktar. çok bir şey de değil.
işe başladığında da yardım edersin onlara diyor. etmemen lazım diyor yani. bizim durumumuz iyi sayılır. eşim memur. kira gelirimiz de var.
Kızlar ben evlenirken işten ayrıldım. Nikah çıkışıyla. Tazminatımı alıcam ve o parayla annene yardım etmek istedim.
Annem babam ayrı. Babamı kaybettim.
Annem 2 kız kardeşimle yaşıyor. o da kendi babasından cüzi bir miktar para alıyor. 400 lira falan.
Kız kardeşimin biri babamdan maaş alıyor. Burs aliyor.ünıversite okuyor
Kücuk kiz kardeşm ilkolkula gidiyor.
Evin geçimini ben sağlıyordum.
Anneme tazminatimi vermek isteme sebebim de evine doğalgaz döşenmesi lazim ben de artik eve destek olamayacağimdan bunu ben yapmak istedim.
Ama eşm karşı çiktı sebebi de ailemin bana kotu davranmasi. Surekli eleştirmesi. Sen yaparsın 2 gün sonra kötü olursun diyo. Kiymet bilmiyolar diyo.
Bizim de ihtiyacımız var diyo.
Kardeşn yaptırsin diyo. Kardeşim okuyo ona nasil derim yaptir diye.
Babamin mezarini da ben yaptirmak istedim. Cunku ben yaptirmazsam kimse yaptirmaz.
Eşim bunu da söyledi mezarı da biz yaptircaz zaten dedi. Çok kırıldım.
Ben zaten ondan para almayacaktım bunlar için.
Sen işe başladiğında da ailene verirsin bu boyle gider diyo.
Benin cok zoruma gitti.onun ailesinin ihtiyaci olsa ben asla verme demem çünkü.
derdim para değil diyo, seni üzüyorlar sen naparsan yap sana kötü davranıyorlar diyo
Konu sahibinin eşi büyük ihtimalle bekarken evi sen geçindirdin biraz kardeşin destek olsun diye düşünüyor ama açık açık diyemiyor kardeşinin babasından aldığı maaşı 2000 imiş bursuyla 2500 oluyormuş,bilemedim ama kardeşide o evde yaşıyorsa yardım etmesi gerekÇok net söylüyorum, bu koşullarda evlenmezdim. yani ailem zorda iken benim yardım etmeme laf edecek adam benim kocam olamaz.
Nasıl vicdanı el verecek, 400 lira ile geçinmeye çalışmalarına. Ama kendi ailesi olsa zevk harcamalarını bile karşılarlar. Sakın taviz vermeyin. O para sizi, o paranın tasarruf hakkı da sizde. Tam tersi olsaydı size laf söyletmezdi. Örnekleri çok var.
Ayrıca artık ailenizle olan sorunlardan eşinize bahsetmeyin. Sonra sizi bununla vurmaya çalışır. Değer vermiyorlar, kıymet bilmiyorlar gibi.
Evlenir evlenmez işten çıkarsanız size ait üç kuruşun bile hesabını verirsiniz. Bunlar daha iyi günler. Şimdi sizin olan paraya karışıyor. O para bitip de tamamen onun insafına kalınca artık avuç açarsınız kocanıza. Aferim hep böyle koca bulur bulmaz eve kapatın kendinizi. Aman çalışmayın.Kızlar ben evlenirken işten ayrıldım. Nikah çıkışıyla. Tazminatımı alıcam ve o parayla annene yardım etmek istedim.
Annem babam ayrı. Babamı kaybettim.
Annem 2 kız kardeşimle yaşıyor. o da kendi babasından cüzi bir miktar para alıyor. 400 lira falan.
Kız kardeşimin biri babamdan maaş alıyor. Burs aliyor.ünıversite okuyor
Kücuk kiz kardeşm ilkolkula gidiyor.
Evin geçimini ben sağlıyordum.
Anneme tazminatimi vermek isteme sebebim de evine doğalgaz döşenmesi lazim ben de artik eve destek olamayacağimdan bunu ben yapmak istedim.
Ama eşm karşı çiktı sebebi de ailemin bana kotu davranmasi. Surekli eleştirmesi. Sen yaparsın 2 gün sonra kötü olursun diyo. Kiymet bilmiyolar diyo.
Bizim de ihtiyacımız var diyo.
Kardeşn yaptırsin diyo. Kardeşim okuyo ona nasil derim yaptir diye.
Babamin mezarini da ben yaptirmak istedim. Cunku ben yaptirmazsam kimse yaptirmaz.
Eşim bunu da söyledi mezarı da biz yaptircaz zaten dedi. Çok kırıldım.
Ben zaten ondan para almayacaktım bunlar için.
Sen işe başladiğında da ailene verirsin bu boyle gider diyo.
Benin cok zoruma gitti.onun ailesinin ihtiyaci olsa ben asla verme demem çünkü.
derdim para değil diyo, seni üzüyorlar sen naparsan yap sana kötü davranıyorlar diyo
2000 alıyor demedim :)2000 binlira maaş alıyormuş kardeşi 500 lirada burs 2500 lira alıyormuş,babası memur emeklisi olabilir eğer kardeşi işe başlarsa maaşı kesilmez eğer özel sektörde çalışmaya devam ederse.
seni kırmak istemiyorum ama senin de üslubun hiç hoş değil.Bu nasıl bir mantıkdır ya aklım almıyor kim kazanıyorsa kazansın para eve giriyorise ortaktır.
Ben çalışmıyorum yeri geliyor veriyorum eee nolcak böyle mantıklar hoş mantık değil
Konu sahibi kardeşi için 2000 maaş alıyor demiş babasından onu söyledim bursuyla beraber 2500 oluyormuş aynı evde yaşıyorlar yardım etmesi gerek aslında sanırım etmiyor.2000 alıyor demedim :)
mesela dedim.
öyle olsa bile geçinmek için yeterli değil ki
Allah yardım etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?