- 10 Kasım 2010
- 5.268
- 5.191
- 398
- Konu Sahibi dilaraa007
-
Yıllarca millete şov yapmak için takmak yerine birikim yapıp hacizlik duruma düşmeyebilirlerdi. Tabii ki insanın zor zamanları olabilir ama madem öyle düğünden önce açıkça geline durumu anlatıp kabul edip etmeyeceğini sorsalardı. Kimse kimsenin tiyatrosuna katılmak zorunda değil. Millet içinde altın takmış görünelim gelin de avel gibi dursun, sonra alırız nasılsa bu iyi bir mantık değil. Gelinime takacağım altını sonradan alırım yaa kurnazlığında takmam. Daha düğünden iki ay geçmiş belli ki planlanmış, 5-6 yıl sonra yeni çıkan bir sıkışıklık olsa yine sorun değil ama bu kızı aptal yerine koymakanne babanın yıllarca millete takıp biriktirdiği . üstüne yıne yıllarca birikim yapıp geline taktığı altınlar bir anda gelinin tapulu malı oluyor. eşimle benim de değil o benim altınım oluyor. hangi birine emek verdiğiniz hangi birini alın teri ile aldınız. evet altınlar genelde evlenen çiftin olmalı ki zaten de oyle oluyor da bu kadar keskin sınırlarla , bu kadar sivri kelimeler ile değil. eşim altınımı istiyor ne demek allah aşkına. o ikinizin altını. bir de haciz var borç var. belkide verirler geri. günün sonunda o altınlar zaten onlarındı. vermek istemeyebilirsin ama bu gruptaki bu keskin çizgiler bu tavırlar insanı ürkütüyor.
altın takmak şov değil birikim şekli öndüçtür ama neyse. şimdiki nesil gelinlere asla birsey anlatamazsınız. iş kendi memfaatlerine gelince tamamen ataerkil olup altın benim , eşyamı alsınlar , düğünümü yapsınlar ben elimi cebime atmayım ama iş başka birşeye gelince bırak kaynanayı koca bile tanınmıyor. bu kadarı bence bencillik ben merkezcilik. kimse prenses değil her kaynana da kötü değil. not: kaynana değilim ve kaynanamda asla bi anne değil buna rağmen böyle düşünüyorum . hala iyi anne babalar var bazen kıymat bilmek onların da anne baba olduğunu bilmek lazım. eşinizin annesi babası karşınızdaki kişiler. daha 2 aylık geline bu kadar gaz vermek , düşman kazandırmaya çalışmak yanlış. zaman çok çabuk geçiyor bizlerde allah nasip ederse kaynana kayınbaba olacağız. parayı pulu olmaz olsun onları geçtim de anne babalar saygıyı hakediyorlar kesinlikleYıllarca millete şov yapmak için takmak yerine birikim yapıp hacizlik duruma düşmeyebilirlerdi. Tabii ki insanın zor zamanları olabilir ama madem öyle düğünden önce açıkça geline durumu anlatıp kabul edip etmeyeceğini sorsalardı. Kimse kimsenin tiyatrosuna katılmak zorunda değil. Millet içinde altın takmış görünelim gelin de avel gibi dursun, sonra alırız nasılsa bu iyi bir mantık değil. Gelinime takacağım altını sonradan alırım yaa kurnazlığında takmam. Daha düğünden iki ay geçmiş belli ki planlanmış, 5-6 yıl sonra yeni çıkan bir sıkışıklık olsa yine sorun değil ama bu kızı aptal yerine koymak
Maalesef yapmiyor herkes. Ondan sonra yillarca giden altinlarin arkasindan bakip duruyor insanlar. Biz dugunu kocamla ortak yaptik. Altinlari da benim esim aldi. Ailesinin bir kucuk seti var sadece. Dugunden once benim ailem bu kadar altin takacak, sen de bu kadar takarsan esit olur demistim ve o sekilde de altin takildi. Ertesi gun hepsini kasaya koydum ve yillar icinde de ustune hep ekledim. Ilk evlendigimiz zamanlarda da altin ucuzdu. Bana her turlu lafi sakayla karisik soylemislerdi. Gecenlerde esimin annesi gelmis bana bir tane bilezik verde koluma takayim dedi ben de olmaz dedim. Sonra bir iki israr etti, hatta esimin yaninda da soyledi, sanki onun yaninda ona hayir diyemeyecegim gibi dusundu. Esim de canini iste ama altinlarini isteme vermez dedi direkt. Ben de yok vermem bosver takma ne gerek var bak ben takiyor muyum dedim.Herkesin düşüncesi farklı bana terbiyesizlik gelmiyor geri yapmak zorundalar tabi ki hele ki mehiri
Dugunu esi yapmis. Altinlari da esi almis, kayin ailesi degil. Kucuk olanlar tabikide borc olarak aliniyor-takiliniyor. Zamanla da kucuk altinlar bir yerlere gidiyor.altın takmak şov değil birikim şekli öndüçtür ama neyse. şimdiki nesil gelinlere asla birsey anlatamazsınız. iş kendi memfaatlerine gelince tamamen ataerkil olup altın benim , eşyamı alsınlar , düğünümü yapsınlar ben elimi cebime atmayım ama iş başka birşeye gelince bırak kaynanayı koca bile tanınmıyor. bu kadarı bence bencillik ben merkezcilik. kimse prenses değil her kaynana da kötü değil. not: kaynana değilim ve kaynanamda asla bi anne değil buna rağmen böyle düşünüyorum . hala iyi anne babalar var bazen kıymat bilmek onların da anne baba olduğunu bilmek lazım. eşinizin annesi babası karşınızdaki kişiler. daha 2 aylık geline bu kadar gaz vermek , düşman kazandırmaya çalışmak yanlış. zaman çok çabuk geçiyor bizlerde allah nasip ederse kaynana kayınbaba olacağız. parayı pulu olmaz olsun onları geçtim de anne babalar saygıyı hakediyorlar kesinlikle
E birikimse gelin burda neden konu mankeni ediliyor? Altın takmak yuva kuran gençlere yardım etmektir hacizlik babanın borcunu kapatmak için gelini kullanmak değil. Eşyamı alsınlar elimi cebimi atmayayım yazman bile taraflı olduğunu gösterir kız tarafı da gayet eşya alıyor genelde, bu konuda kızın elini cebine atmadığına dair bişey okumadım ben. Anne babalar kendilerinden beklenen olgunluğu göstermeli, oldu bittiye getirmek yerine kızım böyle böyle bir durum var diye dürüstçe anlatmalıydı. Hiçkimse yaşından dolayı saygı haketmez, buradaki konu için değil genel diyorum, saygı dürüst iyi kalpli güvenlilir insanlara gösterilir. 100 yaşına gelse de kötü adam kötüdür bana göre saygı gösterilecek yanı yokturaltın takmak şov değil birikim şekli öndüçtür ama neyse. şimdiki nesil gelinlere asla birsey anlatamazsınız. iş kendi memfaatlerine gelince tamamen ataerkil olup altın benim , eşyamı alsınlar , düğünümü yapsınlar ben elimi cebime atmayım ama iş başka birşeye gelince bırak kaynanayı koca bile tanınmıyor. bu kadarı bence bencillik ben merkezcilik. kimse prenses değil her kaynana da kötü değil. not: kaynana değilim ve kaynanamda asla bi anne değil buna rağmen böyle düşünüyorum . hala iyi anne babalar var bazen kıymat bilmek onların da anne baba olduğunu bilmek lazım. eşinizin annesi babası karşınızdaki kişiler. daha 2 aylık geline bu kadar gaz vermek , düşman kazandırmaya çalışmak yanlış. zaman çok çabuk geçiyor bizlerde allah nasip ederse kaynana kayınbaba olacağız. parayı pulu olmaz olsun onları geçtim de anne babalar saygıyı hakediyorlar kesinlikle
Verme2 aylık evliyim altınlarımı mehir olarak istedim eşimin babasının borçları varmış hacız gelecekmiş o sana ödeyecek dedi altınlarımı istedi bende vermedim altınlarımı geri alamam diye korkuyorum ayrıyetten zarar edeceğim altınlarını verip de alamayan çok kişi var ne yapmalıyım
Verme2 aylık evliyim altınlarımı mehir olarak istedim eşimin babasının borçları varmış hacız gelecekmiş o sana ödeyecek dedi altınlarımı istedi bende vermedim altınlarımı geri alamam diye korkuyorum ayrıyetten zarar edeceğim altınlarını verip de alamayan çok kişi var ne yapmalıyım
Dininin sağladığı hakları hayatı zorlaştıran “işleri sarpa sardıran” şeyler olarak görmek de çok iyi kafaymış, ateistsen sözüm yok ama insan kendi inancını böyle ulu orta yerer mi:)) bu mesaja da beğenmedim bas geç, verecek cevap bulmak için önce düşünmek lazım çünkü.Mesele kendimize gelince ister laik düzendeki kadın hakları olsun ister dini düzendeki mehir gibi lehimize olan haklar olsun çok güzel hakkimizi savunuyoruz. Kadın eğer bu mehirdir aileye katkı sağlamayacağım bunlar sadece benim derse o zaman erkekte kadın üzerindeki dinen olan haklarından bahsetmeye başlar işler iyice sarpa sarar. Bir evlilikte hak hukuk değil vicdan konuşmalı.
dugunde kadina takilan altinlar kadinindir diye yargitay basta olmak uzere tum yargi kuruluslari bagiriyor kimse bunu kafasindan uydurmuyor, yani o altinlar direkt hanimefendinin altinlari???anne babanın yıllarca millete takıp biriktirdiği . üstüne yıne yıllarca birikim yapıp geline taktığı altınlar bir anda gelinin tapulu malı oluyor. eşimle benim de değil o benim altınım oluyor. hangi birine emek verdiğiniz hangi birini alın teri ile aldınız. evet altınlar genelde evlenen çiftin olmalı ki zaten de oyle oluyor da bu kadar keskin sınırlarla , bu kadar sivri kelimeler ile değil. eşim altınımı istiyor ne demek allah aşkına. o ikinizin altını. bir de haciz var borç var. belkide verirler geri. günün sonunda o altınlar zaten onlarındı. vermek istemeyebilirsin ama bu gruptaki bu keskin çizgiler bu tavırlar insanı ürkütüyor.
Ayyyy adam o altınları sizden çıkartma harcatma peşinde. Sen niye benim altının derdine düştün diye sorsana? Evleneli iki ay olmuş daha merakli isen tarla almaya biriktir paranı birikince alırsın de.Ha illaha benim altınla alınacaksa tapu benim üzerime olacak tamamen de bakalım ne diyecek.
Onlar mehir bu aradaanne babanın yıllarca millete takıp biriktirdiği . üstüne yıne yıllarca birikim yapıp geline taktığı altınlar bir anda gelinin tapulu malı oluyor. eşimle benim de değil o benim altınım oluyor. hangi birine emek verdiğiniz hangi birini alın teri ile aldınız. evet altınlar genelde evlenen çiftin olmalı ki zaten de oyle oluyor da bu kadar keskin sınırlarla , bu kadar sivri kelimeler ile değil. eşim altınımı istiyor ne demek allah aşkına. o ikinizin altını. bir de haciz var borç var. belkide verirler geri. günün sonunda o altınlar zaten onlarındı. vermek istemeyebilirsin ama bu gruptaki bu keskin çizgiler bu tavırlar insanı ürkütüyor.
Onalrın değil kimsenin düğününe gitmezlermiş eşim yaptı hepsini bilmeden konuşmayın bence onlar da mehir hakkı ayrıyetten mehir istemeden takılanları kabul ettimKız o da arsa almayı düşünüyor eşim dedim bende ayrıyetten kendime alacam altınlarımla üzerime geçircem dedim kâr yaparsak ikisini birden yaparız dedim o da olur dedi ondan sonra babasının borç olayı patladı
Onlar mehir bu arada
Vermedim canım sakladımSon durum ne, vermedin degil mi altinlari?
Bak tez vakitte sadece kendine ait olan bir kasaya yerlestir o altinlari, hatta kardesin falan yoksa git annenin babanin ustune ac kasayi, oraya yerlestir
O zaman düğünde kenarda bir kırmızı kuşakla kayınvalide dursun. İsteyenler onun üzerine taksınlar altınları.anne babanın yıllarca millete takıp biriktirdiği . üstüne yıne yıllarca birikim yapıp geline taktığı altınlar bir anda gelinin tapulu malı oluyor. eşimle benim de değil o benim altınım oluyor. hangi birine emek verdiğiniz hangi birini alın teri ile aldınız. evet altınlar genelde evlenen çiftin olmalı ki zaten de oyle oluyor da bu kadar keskin sınırlarla , bu kadar sivri kelimeler ile değil. eşim altınımı istiyor ne demek allah aşkına. o ikinizin altını. bir de haciz var borç var. belkide verirler geri. günün sonunda o altınlar zaten onlarındı. vermek istemeyebilirsin ama bu gruptaki bu keskin çizgiler bu tavırlar insanı ürkütüyor.
Komiksiniz.anne babanın yıllarca millete takıp biriktirdiği . üstüne yıne yıllarca birikim yapıp geline taktığı altınlar bir anda gelinin tapulu malı oluyor. eşimle benim de değil o benim altınım oluyor. hangi birine emek verdiğiniz hangi birini alın teri ile aldınız. evet altınlar genelde evlenen çiftin olmalı ki zaten de oyle oluyor da bu kadar keskin sınırlarla , bu kadar sivri kelimeler ile değil. eşim altınımı istiyor ne demek allah aşkına. o ikinizin altını. bir de haciz var borç var. belkide verirler geri. günün sonunda o altınlar zaten onlarındı. vermek istemeyebilirsin ama bu gruptaki bu keskin çizgiler bu tavırlar insanı ürkütüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?