Eşim Altınlarımı istedi

Buradaki gelin mehir olarak takılan altınları istemiş. Mehir haktır ve kadından geri istenemez.
Yani o altınlar düğünde takılan altınlar değil evlilik öncesi anlaşılan mehrin karşılığı.

Vermeyin altinlarinizi haciz falan hikaye yeni evlenen her geline soylenen yalandir haciz benimkilerede hep haciz geliyordu hacizlerde hep bizim dugunu altinlari beklemisti (butun altinlari esim yapmisti kendileri bir gram bile takmadilar esimin aldiklarini aralarinda bolusup takmislardi)

Haciz olayı gerçekse bence vermelisiniz öder mi ödemez mi onu siz daha iyi bilirsiniz benimde 2 ay sonra düğünüm var şahsen eşim bana söylese ben veririm
vay saftirik sakın oyle iyi jiyetli olma.tum sulale senin o aileye gelin olmani mi beklemis borclar icin.sanami kalmis.okadar mi serefleri yok kizim uzulursun yapma

Ayy bu ne ya. Benim bu evlilikten cok midem bulanirdi soyleyeyim 2 aylik evlilikte adam resmen dolandirici gibi?!?! başinizda ucup duruyor. Arsayi neyle ödeyecekmiş. Bunlar aolece sizi yemeye calisiyor sadece altin mi acaba? Calisiyor musunuz?

vay saftirik sakın oyle iyi jiyetli olma.tum sulale senin o aileye gelin olmani mi beklemis borclar icin.sanami kalmis.okadar mi serefleri yok kizim uzulursun yapma
Evlendiğimiz zaman borç oluyor ve bu hepimizin borcu oluyor onlar sıkıntı çekerken bende çekmiş oluyorum tabi aileye göre değişir benim kayınpederim kayınvalidem iyi çok şükür

Evlendiğimiz zaman borç oluyor ve bu hepimizin borcu oluyor onlar sıkıntı çekerken bende çekmiş oluyorum tabi aileye göre değişir benim kayınpederim kayınvalidem iyi çok şükür
iyi olmasi degil mesele .bu terbiyesizliktir gelinin altinlarina kalmadi kimse .bastan alistirirsin ilerde bir sınırın cizgin olmaz kimse tanimaz

Inanin aynisi basima geldigi icin soyluyorum o borcu baskasinin soylemis olmasi bile plan dahilinde olabilir hani yazik der verirsiniz diye onlarin haberi yokmus gibi yapiyorlar

Sizin yaptiginiza sozunun arkasinda durmak denir en sevdigimdir

Verdiniz mi peki siz altınları?

Haciz olayı gerçekse bence vermelisiniz öder mi ödemez mi onu siz daha iyi bilirsiniz benimde 2 ay sonra düğünüm var şahsen eşim bana söylese ben veririm
Ah canım benim sen daha evli degilsin sanırım benim kaynanamda nisanliyken çok iyiydi ama evlenince içlerine girince çok öyle olmuyor. Bence hemen karar verme daha içlerine girmemissin.insallah dediğin gibidir ama sen yine de düşün hemen bir şeyini verme.

Madem babasında para var niye borcu ödemiyor da size arsa alıyor, siz de elinizdeki altınları veriyorsunuz?

Buradaki gelin mehir olarak takılan altınları istemiş. Mehir haktır ve kadından geri istenemez.
Yani o altınlar düğünde takılan altınlar değil evlilik öncesi anlaşılan mehrin karşılığı.
Fark etmez mehri de bir alt sınırı yok nihayetinde bu devirde evet ne kocaya güvenilir ama ne de geline güvenilir bu yüzden kimse kimseye yüklü miktarda altın vermesin kardeşim.

Canım çok haklısın, mehir senin güvencen. Vermemen en doğru karar, sonuçta geri alamama riski büyük. Önce kendi hakkını koruman lazım, kimse sana darılamaz , kızamaz bu yüzden arkadaşım.

Valla herkesin borcu var
Herkes darboğazda. Napalım yani? Benim de borcum var gidip kimseden altın istemiyorum. Onlar da istememeyi öğrensin

Mesele kendimize gelince ister laik düzendeki kadın hakları olsun ister dini düzendeki mehir gibi lehimize olan haklar olsun çok güzel hakkimizi savunuyoruz. Kadın eğer bu mehirdir aileye katkı sağlamayacağım bunlar sadece benim derse o zaman erkekte kadın üzerindeki dinen olan haklarından bahsetmeye başlar işler iyice sarpa sarar. Bir evlilikte hak hukuk değil vicdan konuşmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…