- Konu Sahibi dilaraa007
-
Bence tamam kayın babana verme ama eşinle birlikte ortak bir şeyler alın ya da yapın diye veriliyor altınlar. Benim Altınlarım benim Altınlarım diye dolaşan gelinler ne kadar da tuhaf geliyor bana.
İşte bu yüzden gelinime altın takmayacağım.
vay saftirik sakın oyle iyi jiyetli olma.tum sulale senin o aileye gelin olmani mi beklemis borclar icin.sanami kalmis.okadar mi serefleri yok kizim uzulursun yapmaHaciz olayı gerçekse bence vermelisiniz öder mi ödemez mi onu siz daha iyi bilirsiniz benimde 2 ay sonra düğünüm var şahsen eşim bana söylese ben veririm
Eşim tamam dedi konuyu kapatalım o zaman bir şekil hallederiz dedi ama üzüldü bir de ben arsa almayı düşünüyorum dedi o zaman dedi arsa alırız arsanın parasını babam öder sen de dedi altınları verirsin altın yerine arsa parası öder dedi üzerine yaparız dedi almamız da bir ayı bulur dedi ben yine de güvenemem çünkü bu devirde kardeşine bile güvenemiyorsun
Evlendiğimiz zaman borç oluyor ve bu hepimizin borcu oluyor onlar sıkıntı çekerken bende çekmiş oluyorum tabi aileye göre değişir benim kayınpederim kayınvalidem iyi çok şükürvay saftirik sakın oyle iyi jiyetli olma.tum sulale senin o aileye gelin olmani mi beklemis borclar icin.sanami kalmis.okadar mi serefleri yok kizim uzulursun yapma
iyi olmasi degil mesele .bu terbiyesizliktir gelinin altinlarina kalmadi kimse .bastan alistirirsin ilerde bir sınırın cizgin olmaz kimse tanimazEvlendiğimiz zaman borç oluyor ve bu hepimizin borcu oluyor onlar sıkıntı çekerken bende çekmiş oluyorum tabi aileye göre değişir benim kayınpederim kayınvalidem iyi çok şükür
Inanin aynisi basima geldigi icin soyluyorum o borcu baskasinin soylemis olmasi bile plan dahilinde olabilir hani yazik der verirsiniz diye onlarin haberi yokmus gibi yapiyorlarİnternet üzerinden sigorta tarafından dolandırılmış ondan sonra ödemek için kredi felan çekmiş her bankadan borç çıkıyormuş ödedikçe faize bindiği için borç düşmüyormuş altınlarımı da eşim taktı çalışarak bir tane altın taktılar bana kaynanamla kaynatam eşimden saklamışlar söylememişler eşime dayısı söylemiş o da hani belki veririm diye söyledi zorlamadı ama ben vermemekten yanayım zaten güvenemiyorum çünkü altın artıyor zarar edeceğim
Sizin yaptiginiza sozunun arkasinda durmak denir en sevdigimdirben babam da olsa vermek istemem.
biri bir seyi borc diye alirsa ben killaniyorum. borcsa ödemek zorundasin
yoksa borc degilse verilir unutulur. aile arasinda falan üçün beşin lafi olmaz. ya da alinacak bir seyi alirim, gönlümden kopmustur umrum olmaz. ama borç dendiyse ödenmesini beklerim, ödünç dendiyse küçük siyah toka olsa geri gelmesini beklerim.
gecen sevgilimin arabasindan iniyordum eve gecerken cicek alacaktim. belki anneler günüdür fiyat artmistir , param yetmez diye hemen inerken 200 lira istedim verdi.
sonuc olarak ayni gün bir sebepten benim olan parayi benim ibanima atacakti
Eki Görüntüle 3591869
200 lira eksik at dedimbu kisiyle hayati paylasiyoruz, ayni eve alisveris yapiyoruz, devamli hediye aliriz, markete girdiysek birbirimizin sevdigi seyleri almadan cikmayiz falan. gercekten arasinda 200 liranin lafi olacak bir cift degiliz ama emrivakiyle istenen para yani, bence bu bir ödünç paradir ve geri verilmelidir.
ister aşk olsun, ister kardeş, ister baba, ister kayinbaba
borc dedigi odenir, ödünç dedigin verilir.
bende degil 100 gram altin 1000 lira bile borc alsalar ben asla unutmam, param gelene kadar huzursuz olurum:)
Herkesin düşüncesi farklı bana terbiyesizlik gelmiyor geri yapmak zorundalar tabi ki hele ki mehiriiyi olmasi degil mesele .bu terbiyesizliktir gelinin altinlarina kalmadi kimse .bastan alistirirsin ilerde bir sınırın cizgin olmaz kimse tanimaz
Verdiniz mi peki siz altınları?Vermeyin altinlarinizi haciz falan hikaye yeni evlenen her geline soylenen yalandir haciz benimkilerede hep haciz geliyordu hacizlerde hep bizim dugunu altinlari beklemisti (butun altinlari esim yapmisti kendileri bir gram bile takmadilar esimin aldiklarini aralarinda bolusup takmislardi)
Ah canım benim sen daha evli degilsin sanırım benim kaynanamda nisanliyken çok iyiydi ama evlenince içlerine girince çok öyle olmuyor. Bence hemen karar verme daha içlerine girmemissin.insallah dediğin gibidir ama sen yine de düşün hemen bir şeyini verme.Haciz olayı gerçekse bence vermelisiniz öder mi ödemez mi onu siz daha iyi bilirsiniz benimde 2 ay sonra düğünüm var şahsen eşim bana söylese ben veririm
Madem babasında para var niye borcu ödemiyor da size arsa alıyor, siz de elinizdeki altınları veriyorsunuz?Eşim tamam dedi konuyu kapatalım o zaman bir şekil hallederiz dedi ama üzüldü bir de ben arsa almayı düşünüyorum dedi o zaman dedi arsa alırız arsanın parasını babam öder sen de dedi altınları verirsin altın yerine arsa parası öder dedi üzerine yaparız dedi almamız da bir ayı bulur dedi ben yine de güvenemem çünkü bu devirde kardeşine bile güvenemiyorsun
Fark etmez mehri de bir alt sınırı yok nihayetinde bu devirde evet ne kocaya güvenilir ama ne de geline güvenilir bu yüzden kimse kimseye yüklü miktarda altın vermesin kardeşim.Buradaki gelin mehir olarak takılan altınları istemiş. Mehir haktır ve kadından geri istenemez.
Yani o altınlar düğünde takılan altınlar değil evlilik öncesi anlaşılan mehrin karşılığı.
Mesele kendimize gelince ister laik düzendeki kadın hakları olsun ister dini düzendeki mehir gibi lehimize olan haklar olsun çok güzel hakkimizi savunuyoruz. Kadın eğer bu mehirdir aileye katkı sağlamayacağım bunlar sadece benim derse o zaman erkekte kadın üzerindeki dinen olan haklarından bahsetmeye başlar işler iyice sarpa sarar. Bir evlilikte hak hukuk değil vicdan konuşmalı.Buradaki gelin mehir olarak takılan altınları istemiş. Mehir haktır ve kadından geri istenemez.
Yani o altınlar düğünde takılan altınlar değil evlilik öncesi anlaşılan mehrin karşılığı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?