Eşim Altınlarımı istedi

Mehir kadını korumak için var. Madem sonradan istenecek o zaman baştan kabul edilmemeli.
Düğünde takılan altınlardan bahsetmiyorum. Bana göre evlendikten sonra eşler yatırım amaçlı kullanmalı.
Borçlar varsa kapatılmalı düğünde ya da nikahta hem erkeğe hem kadına takı takılmışken 1 tarafın sahiplenmesi aşırı saçma geliyor. Ama sadece eşler kullanmalı. Araba alınacaksa, eve ön peşinat koyulacaksa, düğün borçları kapatılacaksa altın kenarda dururken dara düşmenin hiçbir mantığı yok.

Ama kimse kusura bakmasın. Kadın dini nikah sırasında mehir olarak ne isterse o sadece ona aittir. Bu gelin hanım da sanırım olayları önceden öngörmüş ki altınları istemiş. Karşı tarafın hiçbir hakkı yok artık o altınlarda. Kadın isterse kullanır lafına da katılmıyorum.

foruma 15 yıldır üyeyim, 1 aydır da yeniden aktifim. ya yaşlandım okuduğumu anlayamıyorum ya insanların zeka seviyesi düşmüş. altın konusu kapandı şimdi size arsa mı alınıyor ? niye arsanın parasını ödüyor kp madem parası var ise icrayı ödesin ? eşiniz yalan söylüyor olabilir mi ? belki de baba mevzusı hiç yok ortada,
kendi altını alacak borsaya oraya buraya verecek ? veya kendi icralık ? bir de ben neden altınımı bozdurup arsa alıyorum,buna neden eşim karar veriyor?

Fark etmez mehri de bir alt sınırı yok nihayetinde bu devirde evet ne kocaya güvenilir ama ne de geline güvenilir bu yüzden kimse kimseye yüklü miktarda altın vermesin kardeşim.

Kadına mehir konusunda sınırlama getirilmemiş. İsterse kilosunca altın isteyebilir.
Ama karşı tarafın bu isteği kabul etmeme hakkı var. Kimse kimseyi zorlamıyor değil mi?
Bazı kadınlar da maddiyatta çok basit şeyler istiyor bu kişinin tercihine kalmış.
Adama zorla senet imzalatmıyorlar. İstemeyen vermesin. Ama verdikten sonra da isteyemez.

Borcunu ödeyebilecek güçte olsaydı haciz gelmezdi. İnanmayın geri geleceğine. Ya da hemen geleceğine…
Evet mantıken vermemeniz gerekiyor ama aile içinde ciddi sorunlar yaşanmasından kaçamazsınız. Ben de vermek istemezdim ama nasıl yapardım neleri göze alırdım orası ayrı konu…

Ben de kayinpederime veririm mesela, kuruşuna kadar veri öder..Ve dediğiniz gibi bu borç nereden kaynaklanmış ve aile , eş nasıl insanlar , bunlar karar vermemde etkili unsurlar

Eşinin ve eş ailesinin bütün planları senin altinlarin üzerine dönüyor. Yaptiklari her hesapta senin altinlarin var.
Buradan bakinca Aİlece dolandirici olabilirler mi diye düşünüyor insan

Nedir mesela örnek verebilir misin? Erkeğin kadın üzerinde olan haklarından bahsedip ne diyebilir burda konu sahibine? Kuma getirmekle mi tehdit eder?

Asla asla asla aslaaaaa aslaaa milyon kez asla

Eşimin ihtiyacı olursa tabi ki veririm ama düğünde takılanları eş ailesi isteyince bana bir sinir geliyor. Borcun varsa hiç takma sırf millete gösteriş olsun diye takıp düğünden sonra almak bildiğin iki yüzlülük.
He düğün üzerinden çok seneler geçmiştir, zor durumda kalmışlardır, sağlık problemi oluşmuştur o başka. Düğünden hemen sonra istenmesi zaten bunun düşünülmüş olduğunu gösterir.
Ben evlenirken altın istemedim, ailemde asla istemedi.
Kayınpederim takacağım dedi, eşime zorda kalacaksa düğünden sonra borcumuz var diyecekse takmasın, gönlünden geliyorsa, durumu varsa taksın dedim. Baştan söyledim.
İstemediler geri.

Verince de kötü olacaksın vermeyince de o yüzden verme derim en azından altınlar sende kalarak kötü olursun

Hem de sadece kendi taktıklarını değil gelinin ailesinin taktıklarını da istiyorlar bir verip iki istiyorlar ticaret gibi

Hem de sadece kendi taktıklarını değil gelinin ailesinin taktıklarını da istiyorlar bir verip iki istiyorlar ticaret gibi
Evet cidden onu da burda gördüm.
Benim ailemin taktıklarını hangi yüzle benden alabilirler ki? Gerçekten vermem. Çirkinlikse çirkinlik. O zaman alayım ben aileme vereyim?
Erkek ailesi ortalığı ayağı kaldırır o zaman. Biz düğün takılarımızla arabamızı yükselttik. Kimse hiçbir şey talep etmedi.

Verdiniz mi peki siz altınları?
Vermedim ama esimle hep aram bozuldu biz evlenene kadar durumu gayet iyi olan aile dugunden sonra hep hacizlik oldular nedense ben altin vermedim ama hacizde gelmedi yani 2 ayda bir ya haciz geliyordu yada alacak bir sey buluyorlardi yatirimlik is odeme kismina gelene kadar hic paramiz yok ne yapacaz demiyorlardi geriye donup altin verin simdi siz bir sey alirken elinizde olana gore bakarsiniz karar verirsiniz degil mi bunlar yumurta dote gelene kadar parayi dusunmuyorlar sonra geliyorlar atiyorum tapuya gidecekler paramiz yok altin verin birde ilerde size kalacak zaten diyorlardi 5 kardesler bu arada bir tek bizden isteniyordu o altin nedense

Vermeyin, 2 aylık gelinin altınına da göz dikmesinler. Ama planlı bir hareket buda aklınızda bulunsun. Onları alana kadar sizi bayağı bir denerler, uğraşırlar. Güvenceye alın, evde tutmayın.

Benim aklımada gelen babaya ait gerçekten böyle bir borç var mı, başka pis işler varda senin arsa alma fikrinden sonra böyle birsey uydurulup altınlar senden mi alınmaya çalışılıyor.Ustelik vermek istemeyince salak saçma öneriler yok alalım da babam öder falan filan.Bak güzelim neler okuyor neler duyuyoruz.Kendi kumar borcunu arkadaşımın borcu diyenler, telefonuna gelen mesajlarına, cinsellik uygulamalarına videolarına arkadaşımın diyen çok adam var dikkatli ol

Bu insanların uyanıklığı da beni güldürüyor. Keşke Türk Lirası alsaymış. Niye millet mal mı kendisi zarar etsin.
Madem Türk Lirası istiyordun kredi çekseydim. Kredi faizi yüksek diye girmiyorlar o işe. Ama milletinde parasını pul etme derdine düşüyorlar

Haciz geliyor die iki aylık gelinden altın isteyen kayınbaba arsa mı alacak geline, şimdi de böyle mi oldu ?

Akıl tutulması mı yaşıyorsunuz napıyorsunuz anlamıyorum da lütfen böyle ucu sonu belli olmayan konular açıp milleti konuşturup konuşturup gunaha sokmayın ya . Şimdi o ailesinin ağzına bakıp her haltı bilmezden gelip bildiği halde sizi kaldırmaya çalışan yalancı kocanızla da aynı yatakta uyuyup sabah kahvaltı mı hazırlıyorsunuz ? bide kocam çok üzüldü diyorsunuz valla sizi çok üzer o koca haberiniz olsun !

Bu tür aile içi mevzular da önce kocanızı suçlamadığınız sürece rahata eremezsiniz kocanıza sen nesin necisin cevapla geç bana getirme bu lafları demeyip oturup anasını babasını dillendırmeyin ..çürük karakter kocanız . Koynunuzda yatanı iyi tanıyın

Evlendiğimiz zaman borç oluyor ve bu hepimizin borcu oluyor onlar sıkıntı çekerken bende çekmiş oluyorum tabi aileye göre değişir benim kayınpederim kayınvalidem iyi çok şükür
İyiler çünkü daha evlenmediniz. Burda kaç konu açıldı nişanlıyken çok iyilerdi evlenınce değiştiler diye. Gerçekten çok toysunuz. Hayatı yaşayın sonra her şey belli olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…