- Konu Sahibi dilaraa007
-
Kadının altınıyla kp nin üzerine arsa almak içinMadem babasında para var niye borcu ödemiyor da size arsa alıyor, siz de elinizdeki altınları veriyorsunuz?
Mesele kendimize gelince ister laik düzendeki kadın hakları olsun ister dini düzendeki mehir gibi lehimize olan haklar olsun çok güzel hakkimizi savunuyoruz. Kadın eğer bu mehirdir aileye katkı sağlamayacağım bunlar sadece benim derse o zaman erkekte kadın üzerindeki dinen olan haklarından bahsetmeye başlar işler iyice sarpa sarar. Bir evlilikte hak hukuk değil vicdan konuşmalı.
foruma 15 yıldır üyeyim, 1 aydır da yeniden aktifim. ya yaşlandım okuduğumu anlayamıyorum ya insanların zeka seviyesi düşmüş. altın konusu kapandı şimdi size arsa mı alınıyor ? niye arsanın parasını ödüyor kp madem parası var ise icrayı ödesin ? eşiniz yalan söylüyor olabilir mi ? belki de baba mevzusı hiç yok ortada,Eşim tamam dedi konuyu kapatalım o zaman bir şekil hallederiz dedi ama üzüldü bir de ben arsa almayı düşünüyorum dedi o zaman dedi arsa alırız arsanın parasını babam öder sen de dedi altınları verirsin altın yerine arsa parası öder dedi üzerine yaparız dedi almamız da bir ayı bulur dedi ben yine de güvenemem çünkü bu devirde kardeşine bile güvenemiyorsun
Fark etmez mehri de bir alt sınırı yok nihayetinde bu devirde evet ne kocaya güvenilir ama ne de geline güvenilir bu yüzden kimse kimseye yüklü miktarda altın vermesin kardeşim.
Borcunu ödeyebilecek güçte olsaydı haciz gelmezdi. İnanmayın geri geleceğine. Ya da hemen geleceğine…2 aylık evliyim altınlarımı mehir olarak istedim eşimin babasının borçları varmış hacız gelecekmiş o sana ödeyecek dedi altınlarımı istedi bende vermedim altınlarımı geri alamam diye korkuyorum ayrıyetten zarar edeceğim altınlarını verip de alamayan çok kişi var ne yapmalıyım
Ben de kayinpederime veririm mesela, kuruşuna kadar veri öder..Ve dediğiniz gibi bu borç nereden kaynaklanmış ve aile , eş nasıl insanlar , bunlar karar vermemde etkili unsurlarAile dinamiklerini siz daha iyi bilirsiniz
Kim öder kim ödemez
Misal benim eşimin ailesi öder çok eminim
Babamlar istese onlar da öder
Ama annem dese baban altınlarımı istedi amcanlara vereceğim asla verme derim
Ya da dayına vereceğim dese
Haciz işlemi ne için olmuş
Atıyorum düzenli öderken işten mi çıkarıldı
Yoksa kumar şu bu borcu yüzünden mi
Bunlar da çok önemli
Eşinin ve eş ailesinin bütün planları senin altinlarin üzerine dönüyor. Yaptiklari her hesapta senin altinlarin var.Eşim tamam dedi konuyu kapatalım o zaman bir şekil hallederiz dedi ama üzüldü bir de ben arsa almayı düşünüyorum dedi o zaman dedi arsa alırız arsanın parasını babam öder sen de dedi altınları verirsin altın yerine arsa parası öder dedi üzerine yaparız dedi almamız da bir ayı bulur dedi ben yine de güvenemem çünkü bu devirde kardeşine bile güvenemiyorsun
Nedir mesela örnek verebilir misin? Erkeğin kadın üzerinde olan haklarından bahsedip ne diyebilir burda konu sahibine? Kuma getirmekle mi tehdit eder?Mesele kendimize gelince ister laik düzendeki kadın hakları olsun ister dini düzendeki mehir gibi lehimize olan haklar olsun çok güzel hakkimizi savunuyoruz. Kadın eğer bu mehirdir aileye katkı sağlamayacağım bunlar sadece benim derse o zaman erkekte kadın üzerindeki dinen olan haklarından bahsetmeye başlar işler iyice sarpa sarar. Bir evlilikte hak hukuk değil vicdan konuşmalı.
Asla asla asla aslaaaaa aslaaa milyon kez asla2 aylık evliyim altınlarımı mehir olarak istedim eşimin babasının borçları varmış hacız gelecekmiş o sana ödeyecek dedi altınlarımı istedi bende vermedim altınlarımı geri alamam diye korkuyorum ayrıyetten zarar edeceğim altınlarını verip de alamayan çok kişi var ne yapmalıyım
Verince de kötü olacaksın vermeyince de o yüzden verme derim en azından altınlar sende kalarak kötü olursun2 aylık evliyim altınlarımı mehir olarak istedim eşimin babasının borçları varmış hacız gelecekmiş o sana ödeyecek dedi altınlarımı istedi bende vermedim altınlarımı geri alamam diye korkuyorum ayrıyetten zarar edeceğim altınlarını verip de alamayan çok kişi var ne yapmalıyım
Hem de sadece kendi taktıklarını değil gelinin ailesinin taktıklarını da istiyorlar bir verip iki istiyorlar ticaret gibiEşimin ihtiyacı olursa tabi ki veririm ama düğünde takılanları eş ailesi isteyince bana bir sinir geliyor. Borcun varsa hiç takma sırf millete gösteriş olsun diye takıp düğünden sonra almak bildiğin iki yüzlülük.
He düğün üzerinden çok seneler geçmiştir, zor durumda kalmışlardır, sağlık problemi oluşmuştur o başka. Düğünden hemen sonra istenmesi zaten bunun düşünülmüş olduğunu gösterir.
Ben evlenirken altın istemedim, ailemde asla istemedi.
Kayınpederim takacağım dedi, eşime zorda kalacaksa düğünden sonra borcumuz var diyecekse takmasın, gönlünden geliyorsa, durumu varsa taksın dedim. Baştan söyledim.
İstemediler geri.
Evet cidden onu da burda gördüm.Hem de sadece kendi taktıklarını değil gelinin ailesinin taktıklarını da istiyorlar bir verip iki istiyorlar ticaret gibi
Vermedim ama esimle hep aram bozuldu biz evlenene kadar durumu gayet iyi olan aile dugunden sonra hep hacizlik oldular nedense ben altin vermedim ama hacizde gelmedi yani 2 ayda bir ya haciz geliyordu yada alacak bir sey buluyorlardi yatirimlik is odeme kismina gelene kadar hic paramiz yok ne yapacaz demiyorlardi geriye donup altin verin simdi siz bir sey alirken elinizde olana gore bakarsiniz karar verirsiniz degil mi bunlar yumurta dote gelene kadar parayi dusunmuyorlar sonra geliyorlar atiyorum tapuya gidecekler paramiz yok altin verin birde ilerde size kalacak zaten diyorlardi 5 kardesler bu arada bir tek bizden isteniyordu o altin nedenseVerdiniz mi peki siz altınları?
Vermeyin, 2 aylık gelinin altınına da göz dikmesinler. Ama planlı bir hareket buda aklınızda bulunsun. Onları alana kadar sizi bayağı bir denerler, uğraşırlar. Güvenceye alın, evde tutmayın.2 aylık evliyim altınlarımı mehir olarak istedim eşimin babasının borçları varmış hacız gelecekmiş o sana ödeyecek dedi altınlarımı istedi bende vermedim altınlarımı geri alamam diye korkuyorum ayrıyetten zarar edeceğim altınlarını verip de alamayan çok kişi var ne yapmalıyım
Bu insanların uyanıklığı da beni güldürüyor. Keşke Türk Lirası alsaymış. Niye millet mal mı kendisi zarar etsin.Bizim bir komşu abisinden ev almak için altın istedi. Abisi de karısının altınları alıp kardeşine verdi. Karı kocanın arası bozuldu. Komşu yavaş yavaş ödüyorda. Kaç sene oldu. Altın aldığına pişman oldu. Keşke türk lirası alsaydim diyor. Yani bence vermeyin.
Ahh ahh çok toy bir gelin adayı dahaHaciz olayı gerçekse bence vermelisiniz öder mi ödemez mi onu siz daha iyi bilirsiniz benimde 2 ay sonra düğünüm var şahsen eşim bana söylese ben veririm
İyiler çünkü daha evlenmediniz. Burda kaç konu açıldı nişanlıyken çok iyilerdi evlenınce değiştiler diye. Gerçekten çok toysunuz. Hayatı yaşayın sonra her şey belli olacakEvlendiğimiz zaman borç oluyor ve bu hepimizin borcu oluyor onlar sıkıntı çekerken bende çekmiş oluyorum tabi aileye göre değişir benim kayınpederim kayınvalidem iyi çok şükür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?