- 22 Ocak 2013
- 41.692
- 210.588
- 798
- Konu Sahibi Belgisizamir
-
Biliyorum ben de evliyim. Bir tek konuda farklı düşünüyoruz. İster anne, ister k.v olsun rahatsız olan taraf eşine söylemeliydi. Çocuğu hastaneye götürelim diyen kadına, seni eve bırakalım demiş; kadın gene de gitmemiş. Bu bile toruna olan sevgisini gösteriyor. Demek ki çok endişelenmiş.Tabiki kayınvalide anne gibi bakmaz o konuda hemfikiriz, benim demek istediğim adam bunalmış olabilir kavga çıkarıp kovmamış sonuçta, kibarca isteğini dile getirmiş birazda eş açısından düşünmek lazım, küçük bir örnek vereyim size geçen kış eşimin ailesinin evinde kombi arıza yaptı 3 gün kadar bizde kaldılar, eşim kendi ailesinden bile rahatsız oldu gittikleri gün oh be dedi ki normalde çok düşkündür ailesine erkekler bizim gibi değil sıkılıp bunalmıştır, eş hasta çocuk hasta birde kayınvalide herşeye müdahale halinde kendimizi onun yerine koyup düşünmek lazım.
Evet o konuda haklısınız eşine söyleyip annene söyle gitsin diyebilirdi tavır hoş olmamış doğru söylüyorsunuz.Biliyorum ben de evliyim. Bir tek konuda farklı düşünüyoruz. İster anne, ister k.v olsun rahatsız olan taraf eşine söylemeliydi. Çocuğu hastaneye götürelim diyen kadına, seni eve bırakalım demiş; kadın gene de gitmemiş. Bu bile toruna olan sevgisini gösteriyor. Demek ki çok endişelenmiş.
Eşi ameliyat olmuş küçük çocuğu var sabretmeli ya da çocuğa ben bakarım annen evine gidebilir demeliydi. Peki bu rahatına düşkün koca sizce çocuğa bakar mıydı? Hastaneye gitmeye bile üşeniyor.
Biliyorum ben de evliyim. Bir tek konuda farklı düşünüyoruz. İster anne, ister k.v olsun rahatsız olan taraf eşine söylemeliydi. Çocuğu hastaneye götürelim diyen kadına, seni eve bırakalım demiş; kadın gene de gitmemiş. Bu bile toruna olan sevgisini gösteriyor. Demek ki çok endişelenmiş.
Eşi ameliyat olmuş küçük çocuğu var sabretmeli ya da çocuğa ben bakarım annen evine gidebilir demeliydi. Peki bu rahatına düşkün koca sizce çocuğa bakar mıydı? Hastaneye gitmeye bile üşeniyor.
Doğrudur ama sadece iceriğe yorum bakarak tarafsız yorum yapmak lazım. Kadın da diyebilir bence. Adam belki iyi niyetinden demiştir. Eşiyle yalnız kalmak istiyordur. Yani burada kadınlar da sürekli konu açıyor kv çocuğa cok müdahale ediyor sürekli yanyanayız diyeAma kadın böyle bir şey söylese önce kadını kovar evden bu tipler. Türk kadını ne kadar rahatsız olsa da böyle konuşmaya cesaret bulamıyor. Ha tabi sonra patlama noktası yaşanıyor ve evlilikler boşanmaya gidiyor orası ayrı. Ben burda hiç kv yatıya geldi gitmek bilmiyor ya da kv sürekli misafirliğe geliyor diye konu açanların böyle konuşabildiklerini sanmıyorum erkekler de 'ben öyle demek istemedim' diyip sıyrılıyor işin içinden
Kv ile anneyi bir tutmanız tuhaf.kv kadına annesi kadar bakmazdı büyük ihtimal faydadan çok zararı dokunurdu.adamın bir zahmet idare etmesi gerekiyordu çünkü karısı ameliyat olmuş,üstüne çocuk hasta olmuş.kendisi her ne kadar baba ve eş olsada bir kadın kadar o durumda evi çekip çeviremez.ne derdi varsa durum düzelene kadar idare edip sonra karısına söylemesi gerekirdi.Şimdi bahsi geçen kişi kayınvalide olsaydı konu kayınvalidem günlerdir bizde, ameliyat oldum üstüne oğlum hastalandı, ne kendim dinlenebildim ne oğlumla ilgilenebildim kayınvalideme kibarca nasıl evine gitmesini söyleyebilirim olurdu, unutmayın ki sizin annenizde eşinizin kayınvalidesi adam kavga çıkarıp kovmamış kibarca söylemiş, sürekli annenizin orda olmasından sıkılmıştır, evinde rahat edemiyordur, eşiyle çocuğuyla kendi ilgilenmek istiyordur.
Kayınvalide ve anneyi tam olarak nasıl bir tutmuşum söylermisiniz? Tabiki anne gibi bakmaz ben sadece eşide anlamak lazım diyorum, ha adamın üslubu yanlış o konuda savunmuyorum tabiki uygun bir dille eşine söylese daha iyi olurdu.Kv ile anneyi bir tutmanız tuhaf.kv kadına annesi kadar bakmazdı büyük ihtimal faydadan çok zararı dokunurdu.adamın bir zahmet idare etmesi gerekiyordu çünkü karısı ameliyat olmuş,üstüne çocuk hasta olmuş.kendisi her ne kadar baba ve eş olsada bir kadın kadar o durumda evi çekip çeviremez.ne derdi varsa durum düzelene kadar idare edip sonra karısına söylemesi gerekirdi.
annende hata hala çocuğu hastaneye götürüyo. terbiyesiz kocanın karşısında hemen gidip bidahada gelmemesi gerek. çok ağır laf etmiş kocanız. gerçekten kovmak bu çok büyük bi ders vermelisinizToplu cevap vereyim çocuğum 3 yasinda ve cok hareketli tek kişinin zaptettmesi cok güç o yuzden birlikte götürdüler.
Eşim ilgili bir baba ama annem hastalik gecmeyince tekrar doktora gitmek gerektigini ifade etti.
Genel anlamda bir problem yoktu aralarinda.
Annem bizde kalmiyor benim ameliyat oldugum gunlerde evde bakti esim isteyken evime geldi onu rahatsiz edecek bir mudahalesi olmadi
Yok kuzum ben eleştirmek için sormadım. Eşini de savunmak için bişey yazmadım sadece konuyu anlamak için yazdım. Ama arkadaşlar yanlış anladı heralde beğenmedimi bastılar ama sonra konu sahibinin yorumlarını okuyunca haklı buldum. Tabiki hiç bi erkek dünyanın 4 4 lük babası daha olsa bi anne kadar olamaz. (Gerçek anne)
Aynrn öyle kuzum. Hoş geldinO yüzden cennet biz annelerin ayaklarinin altinda kuzum. Ban yemisim ancak simdi yazabildim.
''Allah Allah yaeeaa'' neden beddua ettim ki acaba?Allah allah ya yorum yapanlara beddua etmekte yeni moda mi ?
Sizin keyfinize gore mi yorum yapacak insanlar ? Vakit ayirip konunuzu okuyup , yorum yazılıyor; karsisinda alinan tavra bak . Ilahi adalete havale ediyormus ? Neden size zaman ayirdilar diye mi ?
Annenizde sizin gibiyse esiniz gayet anlasilir davranmis.
Annemin oğlum üzerinde cok hakkı vardır. Hep destek olur. Ben gecen hafta ameliyat oldugumdan bu sureci oğlum annemle gecirdi. Sag olsun gözü gibi baktı. Oğlum da annemi cok sever.
Pazartesi oglum salgindan nasibini alarak hastalandı. Gece annem ve esim oglumu hastaneye götürdü ilaçlarını aldik kullandık bitmeyen bir ates nedeniyle ogluma yine annemin destegiyle baktım. Gecen cumartesi ates yine yukselince annem esime çocuğu hastaneye götürüp tekrar gostermek lazim dedi.
Esim ''ben seni eve birakayim gerekirse ben götürürüm'' diyip annemi remen kovdu annemin evine gitmeye niyeti yoltu cocugim icin endiselenip gelmisti onunla ilgilenmek istiyordu.
Annem beni birakmana gerek yok ben kendim goderim ama bu cocugun durumuna care bulalim dedi.''
Eşim tekrar tekrar ben seni eve birakayim dedi.
Ben de ''Ne diyorsun sen neden üsteliyorsun?'' diyip anneme oturmasini soyledim. Sonra esime cocugu annemin yardimiyla hastaneye gotur dedim. Goturup getirdiler. Annem sonra cikip gitti. Esime annemi resmen kovdun. Bu ayibi asla unutmam dedim. Reddetti amacim kovmak degildi dedi. Ama o an midem bulandığından konusamadim. Sustum simdi konusmuyorum bu durumu nasil telafi edebilirim anneme karsi cok mahcup oldum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?