- 29 Ekim 2019
- 6.704
- En iyi cevaplar
- 1
- 8.807
- 198
- Konu Sahibi Belgisizamir
-
Normalde gebelik topiklerine yorum yapıyorum arada can sıkıntısından başka topik lere bakayım diyorum. Bu eşle ilgili olan topiklerde hanımlar eleştiri istemiyor. Beni destekleyin doğrusun diyin farklı bir yorum gelmesin falan filan. Eleştiriyi kaldıramayacak olgunluğa sahip değillerse burda başlık açmasınlar. Burda babasının kızıymış gibi savunan arkadaşlar acaba olayın iç yüzü tam anlamıyla mı anlatılıyor olay anında oradalar mı belki kadın kendi açısından yorumluyor. Belki orda annesinin ya da konu sahibinin bunu söyleyiş şekilleri farklı. Kimse annesine olumsuz bir şey der mi? Hepimizin annesi var biraz sakin olun ya hanım efendi hesabını kapatıp gitmişAllah allah ya yorum yapanlara beddua etmekte yeni moda mi ?
Sizin keyfinize gore mi yorum yapacak insanlar ? Vakit ayirip konunuzu okuyup , yorum yazılıyor; karsisinda alinan tavra bak . Ilahi adalete havale ediyormus ? Neden size zaman ayirdilar diye mi ?
Annenizde sizin gibiyse esiniz gayet anlasilir davranmis.
Bazen acaba akrabaları mı bu yorumu yapanlar diyorum inan çok komik oluyorBurda beğenmedimi basıp linç eden arkadaşları da anlayamıyorum.
Yazdığım şey eşinin saldırgan bir tutumla kovmadığı. İstemediğini ima etmiş yardımsever bir tavır takınarak. Elbette hoş olmamış. Politik davranması gerek yazmıştım. Okuduğunuzu anlamadan bir hışımla emoji yi basıyorsunuz.
Herkes sizin gibi ateşli bir şekilde tepki gösterecek değil. Mantık çerçevesinde objektif bir bakış açısıyla yorum yaptım.
Sitedeki en son koca delisi olacak insanlardan birisiniz sanırımyine istediği yorumları okumayınca sinirden beddua team'a bağlayan bir üye arkadaşımız.
ben de alt tarafı acaba eşiniz annenizin o anki bir sözünden yada tavrından mı rahatsız oldum diye sordum. koca delisi oldum.
koca delisi olsam 23ümde gelen görücüye varırdım ama neyse :)
Normalde gebelik topiklerine yorum yapıyorum arada can sıkıntısından başka topik lere bakayım diyorum. Bu eşle ilgili olan topiklerde hanımlar eleştiri istemiyor. Beni destekleyin doğrusun diyin farklı bir yorum gelmesin falan filan. Eleştiriyi kaldıramayacak olgunluğa sahip değillerse burda başlık açmasınlar. Burda babasının kızıymış gibi savunan arkadaşlar acaba olayın iç yüzü tam anlamıyla mı anlatılıyor olay anında oradalar mı belki kadın kendi açısından yorumluyor. Belki orda annesinin ya da konu sahibinin bunu söyleyiş şekilleri farklı. Kimse annesine olumsuz bir şey der mi? Hepimizin annesi var biraz sakin olun ya hanım efendi hesabını kapatıp gitmiş
Ama kadın böyle bir şey söylese önce kadını kovar evden bu tipler. Türk kadını ne kadar rahatsız olsa da böyle konuşmaya cesaret bulamıyor. Ha tabi sonra patlama noktası yaşanıyor ve evlilikler boşanmaya gidiyor orası ayrı. Ben burda hiç kv yatıya geldi gitmek bilmiyor ya da kv sürekli misafirliğe geliyor diye konu açanların böyle konuşabildiklerini sanmıyorum erkekler de 'ben öyle demek istemedim' diyip sıyrılıyor işin içindenBaslığı görünce sandım ki eşiniz annenizle kavga edip kovdu. Adam gayet güzel kibarca ifade etmiş. Yani esinizin annesi siz de uzun süre kalsa siz de rahatsiz olursunuz. Esinizle yalniz kalmak istersiniz evde bir yabanci sonuçta.
Sitedeki en son koca delisi olacak insanlardan birisiniz sanırım
Cok mutlu ilerlersiniz umarim karar ne olursa olsunhayatımın en uzun ilişkisindeyim (yaş:35), 3. senemize girdik. 1 aydır ilk kez acaba evlensek nasıl olur diyorum
Cok mutlu ilerlersiniz umarim karar ne olursa olsun
Karşıklıklı herkes eşini herkesten iyi tanır. Gelin kaynana olumsuzluğu olacağı gibi terside olabilir. Eşimin anneme böyle davranmasına şöyle izin vermezdim annemi her şeye koşturmazdım. Bir hanım yazmıştı yukarıda çağırmam annemi. Babası kimse o yapacak. Yok öyle sorumluluk sahibi değil falan. Ben yorum yapanlara çok dikkat ediyorum. Aşırı bir savunma oluyorböyle olanların çoğu da hemen "ay ben kv me saygısızlık etmem" diyor. tamam yüzüne birşey demiyor belki ama burada özellikle konu açıp arkalarından demediklerini bırakmıyorlar.
bu arkadaşta "benim kv kıskanç dedikoducu" diye yazdı çizdi. eee sen adamın anasının arkasından bunları derken iyi, o anneni istemeyince mi kötü ?
biraz da çuvaldızı batırmak lazım.
ben adamı savunmuyorum. kv ye diyene kadar eşine söyleyip çözmeliydi durumu. ama kocasının yanında kv sine saygılı gelin olup burda arkasından etmediği laf kalmayanları da çok anlayamıyorum.
adam en azından samimi. istemediğini direkt söylemiş.
böyle olanların çoğu da hemen "ay ben kv me saygısızlık etmem" diyor. tamam yüzüne birşey demiyor belki ama burada özellikle konu açıp arkalarından demediklerini bırakmıyorlar.
bu arkadaşta "benim kv kıskanç dedikoducu" diye yazdı çizdi. eee sen adamın anasının arkasından bunları derken iyi, o anneni istemeyince mi kötü ?
biraz da çuvaldızı batırmak lazım.
ben adamı savunmuyorum. kv ye diyene kadar eşine söyleyip çözmeliydi durumu. ama kocasının yanında kv sine saygılı gelin olup burda arkasından etmediği laf kalmayanları da çok anlayamıyorum.
adam en azından samimi. istemediğini direkt söylemiş.
hayatımın en uzun ilişkisindeyim (yaş:35), 3. senemize girdik. 1 aydır ilk kez acaba evlensek nasıl olur diyorum
Aha yine kavga var,Cok mutlu ilerlersiniz umarim karar ne olursa olsun
Karşıklıklı herkes eşini herkesten iyi tanır. Gelin kaynana olumsuzluğu olacağı gibi terside olabilir. Eşimin anneme böyle davranmasına şöyle izin vermezdim annemi her şeye koşturmazdım. Bir hanım yazmıştı yukarıda çağırmam annemi. Babası kimse o yapacak. Yok öyle sorumluluk sahibi değil falan. Ben yorum yapanlara çok dikkat ediyorum. Aşırı bir savunma oluyor
Aha yine kavga var,diyordum ki olayın arkası kalplere bağlandı. Güldüm sabah sabah. Çok tatlısınız valla.
İşe gelen yerden soruları sormazsan cevap gelmezadam sürekli böyle davranıyorsa sıkıntı büyük. kaç kere sordum ilk kez mi oluyor böyle bir davranış diye. cevap gelmedi. eğer ilk kez böyle bir tavrı olmuşsa durum farklı değerlendirilir.
herkesin ters anı olur. adamın bi anlık tersine gelir, gider özür diler falan.
yada sabretmiştir, taşmıştır.
Şimdi bahsi geçen kişi kayınvalide olsaydı konu kayınvalidem günlerdir bizde, ameliyat oldum üstüne oğlum hastalandı, ne kendim dinlenebildim ne oğlumla ilgilenebildim kayınvalideme kibarca nasıl evine gitmesini söyleyebilirim olurdu, unutmayın ki sizin annenizde eşinizin kayınvalidesi adam kavga çıkarıp kovmamış kibarca söylemiş, sürekli annenizin orda olmasından sıkılmıştır, evinde rahat edemiyordur, eşiyle çocuğuyla kendi ilgilenmek istiyordur.Annemin oğlum üzerinde cok hakkı vardır. Hep destek olur. Ben gecen hafta ameliyat oldugumdan bu sureci oğlum annemle gecirdi. Sag olsun gözü gibi baktı. Oğlum da annemi cok sever.
Pazartesi oglum salgindan nasibini alarak hastalandı. Gece annem ve esim oglumu hastaneye götürdü ilaçlarını aldik kullandık bitmeyen bir ates nedeniyle ogluma yine annemin destegiyle baktım. Gecen cumartesi ates yine yukselince annem esime çocuğu hastaneye götürüp tekrar gostermek lazim dedi.
Esim ''ben seni eve birakayim gerekirse ben götürürüm'' diyip annemi remen kovdu annemin evine gitmeye niyeti yoltu cocugim icin endiselenip gelmisti onunla ilgilenmek istiyordu.
Annem beni birakmana gerek yok ben kendim goderim ama bu cocugun durumuna care bulalim dedi.''
Eşim tekrar tekrar ben seni eve birakayim dedi.
Ben de ''Ne diyorsun sen neden üsteliyorsun?'' diyip anneme oturmasini soyledim. Sonra esime cocugu annemin yardimiyla hastaneye gotur dedim. Goturup getirdiler. Annem sonra cikip gitti. Esime annemi resmen kovdun. Bu ayibi asla unutmam dedim. Reddetti amacim kovmak degildi dedi. Ama o an midem bulandığından konusamadim. Sustum simdi konusmuyorum bu durumu nasil telafi edebilirim anneme karsi cok mahcup oldum.
Burdaki bazı kadınları gerçekten anlamıyorum.
Konu sahibini suçlama levelinden, konu sahibinin annesini suçlama leveline atladık.
Kadin torun bakmaya gelmişse el üstünde tutulmalıdır. Bu anne olabilir, kv olabilir, dedeler olabilir... ya da bir başka büyük. Her kimse bize yardımcı olmaya geleni el üstünde tutmalıyız.
Eğer istemiyorsak, öncelikle durumu eşimize söylemeyiz. Ve kesinlikle gelen kişiye iş yaptirmayacak ve minnet etmeyeceğiz.
Sen çocuğuma bak ama ben sıkılınca seni kovarım... öyle mi
Baba kişisi madem çocuğu ile ilgili karar vermek istiyor, o halde çocuğun bakımı ile bizatihi ilgilenecek.
Terbiyesizliğin nankörlüğün lüzumu yok.
Eşim annemi kovsa boğarım eşimi. Ve hakeza ben onun annesini kovsam o da aynı şekilde muamele eder.
Kv tarlasından domates toplamama izin verdi diye nasıl teşekkür edeceğimi şaşırdım ben. Insanlar çocuğuna bakan kadini oldukça nazik ve kibar bir şekilde kovuyor.
Daha da vahim olani burdaki bazı kadınlar bu durumu "eşin sıkılmıştır" "Eşin rahat edememiştir" vb bahanelerle adamı anlıyorlar.
Inanamiyorum şu anda.
Kkda beni en çok hayal kırıklığına uğratan konu oldu.
Ben sıkılıp kv mi evden kovsam "hem çocuğuna batırıp hem de nasıl kovarsın" diyen kadınlar burda adam "nazikçe" kovdu diye adamı savunuyor.
Lütfen kimse alıntı filan yapmasın. Öfkeliyim. Kırıcı olabilirim.
İşe gelen yerden soruları sormazsan cevap gelmezAllah herkesi iyilerle karşılaştırsın
K.v çocuk bakmaya gelip, sürekli başım ağrıyor, yoruluyorum bu ameliyat o kadar da ağrı yapmaz der. K.v anne gibi bakar mı? Yapmayın lütfen. Kendi kızı grip olsa vah der , gelin grip grip olsa ince giyinmeseydi. Bu hayatın gerçeği.Şimdi bahsi geçen kişi kayınvalide olsaydı konu kayınvalidem günlerdir bizde, ameliyat oldum üstüne oğlum hastalandı, ne kendim dinlenebildim ne oğlumla ilgilenebildim kayınvalideme kibarca nasıl evine gitmesini söyleyebilirim olurdu, unutmayın ki sizin annenizde eşinizin kayınvalidesi adam kavga çıkarıp kovmamış kibarca söylemiş, sürekli annenizin orda olmasından sıkılmıştır, evinde rahat edemiyordur, eşiyle çocuğuyla kendi ilgilenmek istiyordur.
Evine 1 senede 2 kere gitmişimdir.O gelince eski sıcak halimle değil, ciddi bir ifade ile bir iki muhabbet ettim.Samimi ve içten davranmadim.Cogu anlattıklarına yorum yapmadan kayıtsız dinledim.Onceden tam tersiydim.Hep onu memnun etmek için uğraşırdım.Benim o mesafe duvarimi yikamayacağını anladı.Simdi o da ona göre hareket ediyorNasıl koydunuz mesafeyi. Neler yaptınız
Tabiki kayınvalide anne gibi bakmaz o konuda hemfikiriz, benim demek istediğim adam bunalmış olabilir kavga çıkarıp kovmamış sonuçta, kibarca isteğini dile getirmiş birazda eş açısından düşünmek lazım, küçük bir örnek vereyim size geçen kış eşimin ailesinin evinde kombi arıza yaptı 3 gün kadar bizde kaldılar, eşim kendi ailesinden bile rahatsız oldu gittikleri gün oh be dedi ki normalde çok düşkündür ailesine erkekler bizim gibi değil sıkılıp bunalmıştır, eş hasta çocuk hasta birde kayınvalide herşeye müdahale halinde kendimizi onun yerine koyup düşünmek lazım.K.v çocuk bakmaya gelip, sürekli başım ağrıyor, yoruluyorum bu ameliyat o kadar da ağrı yapmaz der. K.v anne gibi bakar mı? Yapmayın lütfen. Kendi kızı grip olsa vah der , gelin grip grip olsa ince giyinmeseydi. Bu hayatın gerçeği.
Not; Benim k.v çok güzel bakar. İstisnaları da var. Şükür.
Ama işte konu sahibi zaten belirtmiş, annesi bayan hastalanmadan en son 3 ay önce evine gelmiş. Ameliyat olunca da torununa kendi evinde bakmış. Arada gelip temizliğini yapıyor, eşi gelmeden hemen kendi evine dönüyormuş.Karşı tarafında dinlemek lazım samson.belki adam ayıp etmiş ama pazarlamacılar gibi zırt pırt kapıyı çalan insan saygıda itibar da bırakmıyor. Benim kv ve kp daha yeni evli olmama rağmen haftada 10 günde bir gelirler. Ben hiç gitmiyorum. Çalışıyorum ve düzen kuramadım henüz. Annemleri davet ettim gelmediler yeni evlisin gelinliğin tadını çıkar dediler ama kv ler canları sıkıldıkça bizdeler ve ben ertesi günü pert olmuş şekilde işe gidiyorum. Herşeyimizi eşimle tek başımıza yaptık 70 bin kadar borç var. Geldiklerinde en az 3 şeçit yemk salata tatlı çerez alıyoruz. Düşünceli olsalar zaten 10 günde bir gidiyoruz masraf ediyorlar borç içindeler yazık günah diye düşünürler ama yok. Ben asla yüz asmam. Yapım değil evime gelen misafire yüz vermemezlik ama acayip soğudum. 10 günlük gelin iken geldiler evime ve halen daha geliyorlar. Ayıpsa bize ayıp
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?