Eşim Annemi Evden Kovdu

Eşinizle konuştunuz mu peki neden böyle yapıyorsun diye?

Evet adam kibarcada değil baya bildiğin kovmuş anneni
Siz evinizde oturan misafire durduk yere hadi seni eve bırakayım der misiniz
Üstelik nankör kadın torunu için onca uğraşmış

Ben olsam tıpkısının aynısını kaynanam yapmadan durmazdım
Kaynanamı çağırır iki saat sonra dakikada bir geç oldu seni eve bırakayım artık diye 10 kere söylerdim
Anlardı kovmak mıymış değil miymiş saygısız

Toplu cevap vereyim çocuğum 3 yasinda ve cok hareketli tek kişinin zaptettmesi cok güç o yuzden birlikte götürdüler.
Eşim ilgili bir baba ama annem hastalik gecmeyince tekrar doktora gitmek gerektigini ifade etti.
Genel anlamda bir problem yoktu aralarinda.
Annem bizde kalmiyor benim ameliyat oldugum gunlerde evde bakti esim isteyken evime geldi onu rahatsiz edecek bir mudahalesi olmadi
Size birşey anlatayım.Benim annemde bana sık gelmez.Gelirse de eşim yokken gelir, rahatsız etmeyim diye.Kayinvalidem tam tersi,gece 12-1 uğradığı olur.Birde öyle çok konuşur ki o gittikten sonra sakin bir odaya geçip otururum bir süre.Hep aynı mevzuları anlatır durur.Ben hep anlayisli ve guleryuzlu davrandim.Haketmedikleri halde.Neyse,birgün eşim anneme tavır yaptı.Annemle hiç alaksi olmayan bir mevzudan.Annem uğradı,ne hoş geldin dedi, ne kafasını kaldırıp baktı.O zaman yeni araba almıştık,annem hayırlı olsun dedi ağız ucuyla cevap verdi.Annem gitti..Ve biliyorum kırıldı o tavıra.Peki ben ne yaptım?Belki kızıp kınayan olabilir ama onun annesine mesafe koydum,o gün benim anneme nasıl davrandiysa öyle davrandım.Tabi eşim olaydan bir iki gün sonra özür diledi annemden.Ama ben kendi enayiligime yandım.Ben onun ailesine çoğu konuda haketmeseler bile o kadar anlayışla yaklaştım annedir, candır diye.onun yaptığına bak..Bu konuda tavizim yok olmazda.

aynı konuyu bir gelin kv si için açıp gitmesini istese, yada kibarca evine bırakalım dedim dese, kv evinde kalıyor diye çoğumuz laf ederiz.
belki de koca kişi de kv nin evdeki bazı davranışlarından rahatsız oldu. sonuçta erkek için de kv ile yaşamak kolay değil.
Erkek annelerine rahat batıyor malesef o yuzden yani

olabilirrr ama işte diyorum ya eğer annem evime gelip hem bana hem eşime hem çocuğuma hem de eve bakıyorsa eşimin böyle cümle kurma hakkı olmamalı bana söylemeli bence...
en basiti babam bize geldiğinde eşim bir iki hareketinden rahatsız oldu hakkı da vardı eşimin babama tavra bürünmek yerine bana söyledi öyle çözüldü babama söylese babam o evden gitse benim çok zoruma giderdi.

Hak veriyorum size ama bence adam tam olarak ondan rahatsız kalmış gibi geliyor. Anne eve geliyor temizlik yemek her ne var ise yapıp ççeve hakim oluyor o aile içindeki yetersizlik duygusuna sebep olabiliyor. Bir de herkes aynı bakış açısıyla bakmaz kendi annesine. Kızı da damadı da siz halledemezsiniz ben hallederim diye bakıyorsa ve bunu hal hareketleri ile belli ediyor ise yada hepsini geçtim. Adam belki o gün çok yorgun çocuğa ılık duş aldırıp yanına uzanmak isteyecek. Yada canı çok sıkkın eşi ile özel bir şey konuşacak. Bilemiyoruz. O anlamda iki tarafın kendi arasında halletmesi gerekiyor. Adam git hadi evşne dememiş. Doktordan gelmişler ben bırakayım seni eve demiş zaten kalmayacakmış da.

Ona da bunlar tek tek soylemek zor geldi mecalim yoktu ama bu tavri kabullenemem ne yapsam da annemin kirginligini telafi etsem. Annem kirilmadim dedi ama isin asli oyle degil biliyorum.
Siz degıl, esınız telafi edecek. Telafıyı ustlenmeyın. Kovan koca. Siz degılsınız

Size birşey anlatayım.Benim annemde bana sık gelmez.Gelirse de eşim yokken gelir, rahatsız etmeyim diye.Kayinvalidem tam tersi,gece 12-1 uğradığı olur.Birde öyle çok konuşur ki o gittikten sonra sakin bir odaya geçip otururum bir süre.Hep aynı mevzuları anlatır durur.Ben hep anlayisli ve guleryuzlu davrandim.Haketmedikleri halde.Neyse,birgün eşim anneme tavır yaptı.Annemle hiç alaksi olmayan bir mevzudan.Annem uğradı,ne hoş geldin dedi, ne kafasını kaldırıp baktı.O zaman yeni araba almıştık,annem hayırlı olsun dedi ağız ucuyla cevap verdi.Annem gitti..Ve biliyorum kırıldı o tavıra.Peki ben ne yaptım?Belki kızıp kınayan olabilir ama onun annesine mesafe koydum,o gün benim anneme nasıl davrandiysa öyle davrandım.Tabi eşim olaydan bir iki gün sonra özür diledi annemden.Ama ben kendi enayiligime yandım.Ben onun ailesine çoğu konuda haketmeseler bile o kadar anlayışla yaklaştım annedir, candır diye.onun yaptığına bak..Bu konuda tavizim yok olmazda.
Helal olsun hak etmişler 👏👏👏

Gayet guzel kinarca kovmuş diyorsunuz yani
Annem bizde kalmiyor asla kalmaz rahatsizlik vermemek ivin yemek dahi yemez gelir temizlik yapar cocuga bakar bir bakmissin yok olmus onu arabayla birakmayalim diye sessizce cikar
Ya o zaman bilemedim. Yani belki cok müdahil olduğunu hissetmiş olabilir. Çünkü mantikli bir açıklaması yok. Anneniz de alınmıştır muhtemelen.

Ben seyi anlamiyorum, siz bu çoçugun anne babasi degilmisiniz? Annen bunu niye esine diyor? Ne amelyati oldun da çoçugun durumunu takip edemiyorsun?

Yani bu tür durumlarda karar merciisi ben ve esimizdir. Esinde görüyordur oglunun durumunu, zira hastaneye gitti, biliyor agir oldugunu. Yani annenin inkazi onu sinir etmiste olabilir.

Haa bu esinin yaptigi ayibi örtmüyor tabiki de, yaptigi saygisizliktir. Bu net aslinda. Önceden sana hiçbirseymi demedi, rahatsiz oldugu gibi seylerden?

Bence annenden özür dilemeli kesinlikle. Sonuçta sinir olmus olsada, rahatsiz olsada bunun usulu, üslübü vardir. Yaptigi ayiptir.

esimle cok iyi anlasiriz ve genelde sorunumuz yoktur.

ama en buyuk kavgalarimiz, en buyuk yanlis anlasilmalar falan hep cocuklar hasta iken olur,
insan cok gerilebiliyor, hele de ki ates vs de eklenince.

Evet hos bir durum yasanmamis, hak veriyorum size,

ama bence cocugunuz da iyilesti ise bu durumu tamir etmeye calisin, ama esinizi suclayarak degil,
daha uzlasmaci sekilde, annenizin de gonlunu alin sonra birlikte.

Öyle bir başlık atmışsınız ki sandım eşiniz kolundan tuttu evden sokağa atmış annenizi. Küsmek yerine eşinize neden annenize böyle söylediğini sorup öğrenseniz? Amacı kovmak değilmiş de neden seni eve bırakayım mı diye sormuş?
Sordum tabi ''annem bizde rahat etmiyor biliyorsun ben de eve birakayim cocuga ben bakarim diye oyle dedim. '' dedi. Ben de rahatsiz olsa neden cikip gelsin dedim endiselenmis gelmis sen ise kovdun resmen dedim. Hayir ne kovmasi diyip reddediyor

İnsanlara anladıgı dilden konusmak, empati yapmalarını saglamak en dogrusu. En guzelını yapmissınız.
Bende her zaman bundan yanayım.
Insallah esınız ozur dileyince sizde mesafeyi kaldırmamıssınızdır. mesafe huzurdur.

İnsanlara anladıgı dilden konusmak, empati yapmalarını saglamak en dogrusu. En guzelını yapmissınız.
Bende her zaman bundan yanayım.
Insallah esınız ozur dileyince sizde mesafeyi kaldırmamıssınızdır. mesafe huzurdur.
Kesinlikle öyle..Hayır mesafeyi kaldirmadim.Ayni devam ediyorum 1 sene oldu bu olay olalı.1 senedir mesafeliyim.Cok hatası olmuştu ben annedir diye göz yumdum.hic saygısızlik etmedim ama inanın asla değeri olmadı.Simdi kafam çok rahat.

aynı konuyu bir gelin kv si için açıp gitmesini istese, yada kibarca evine bırakalım dedim dese, kv evinde kalıyor diye çoğumuz laf ederiz.
belki de koca kişi de kv nin evdeki bazı davranışlarından rahatsız oldu. sonuçta erkek için de kv ile yaşamak kolay değil.
Rahatsiz oldugu sey cocugu hastaneye goturelim demesi esim cocugu hastaneye goturmek istemiyordu hepsi bu annemi kovarak bu durumdan kacabilecegini düşündü ama yaptigi seyin kovmak oldugunu sonradan idrak etti. Annemle yasamiyoruz annem bizde hic kalmiyor

Back
X