Eşim Annemi Evden Kovdu

Kesinlikle öyle..Hayır mesafeyi kaldirmadim.Ayni devam ediyorum 1 sene oldu bu olay olalı.1 senedir mesafeliyim.Cok hatası olmuştu ben annedir diye göz yumdum.hic saygısızlik etmedim ama inanın asla değeri olmadı.Simdi kafam çok rahat.
Bizim bu annedır babadır dıyıp görmezden geldıgımız seyler sadece bize yuk.

Kimse demiyor, gelındır oglumun sevdıgıdır karısıdır torunumuzun anasıdır.

Bu bile gozumde karsılıklı.

sırf yastan dolayı yası bizden buyuk diye, saygının s sını haketmeyen ınsanlara gösterdiğimiz o saygı oyle fuzuli ki.

Ama insanız iste bıyerde ileri gidemiyoruz, duruyoruz. Karsı taraflar oyle mı? Asla.
Sızın adınıza cok sevındım.
Saygı bekleyen saygıyı haketsın.

Rahatsiz oldugu sey cocugu hastaneye goturelim demesi esim cocugu hastaneye goturmek istemiyordu hepsi bu annemi kovarak bu durumdan kacabilecegini düşündü ama yaptigi seyin kovmak oldugunu sonradan idrak etti. Annemle yasamiyoruz annem bizde hic kalmiyor

ameliyat sürecinizde yok muydu anneniz, yanlış mı anladım ?
eşinizin tavrının neye olduğunu en iyi siz anlarsınız, o ana siz şahit oldunuz. ama dediğiniz gibi çocuğunuzu hastaneye götürmek istememişse eşiniz bu daha büyük problem bence.

bu durumda annenizin söyleme şekli de önemli mesela. emreder gibi bir sesle söylemiştir, rahatsız olmuştur vs vs..

ben kimseyi savunmuyorum. sadece kv size sürekli hastaneye götürelim dese işime karışıyor der tepki gösterirdiniz kuvvetle muhtemel.

Erkek annelerine rahat batıyor malesef o yuzden yani

bilemiyorum. sürekli kadınlar için kv nin her dediği hata burada. konu sahibine de yazdım. kv si gelip üst üste hastaneye götürelim dese "benim çocuğum, zamanını benden iyi mi bilecek, her işime karışıyor" derdi yüksek ihtimalle.
aynısını eş kişisi de hissetmiş olabilir.

ameliyat sürecinizde yok muydu anneniz, yanlış mı anladım ?
eşinizin tavrının neye olduğunu en iyi siz anlarsınız, o ana siz şahit oldunuz. ama dediğiniz gibi çocuğunuzu hastaneye götürmek istememişse eşiniz bu daha büyük problem bence.

bu durumda annenizin söyleme şekli de önemli mesela. emreder gibi bir sesle söylemiştir, rahatsız olmuştur vs vs..

ben kimseyi savunmuyorum. sadece kv size sürekli hastaneye götürelim dese işime karışıyor der tepki gösterirdiniz kuvvetle muhtemel.
Evet isine karisiyor gibi oldu cunku esim bu hastaligin sureci boyle devam ediyor beklememiz lazim diyip durdu etraftan duyduklari bu yondeydi annem de boyle olmaz bir daha drye götürelim dedi. Esim de ben gerekirse götürürüm seni eve birakayim diyip annemi egale etmeye çalıştı

Hak veriyorum size ama bence adam tam olarak ondan rahatsız kalmış gibi geliyor. Anne eve geliyor temizlik yemek her ne var ise yapıp ççeve hakim oluyor o aile içindeki yetersizlik duygusuna sebep olabiliyor. Bir de herkes aynı bakış açısıyla bakmaz kendi annesine. Kızı da damadı da siz halledemezsiniz ben hallederim diye bakıyorsa ve bunu hal hareketleri ile belli ediyor ise yada hepsini geçtim. Adam belki o gün çok yorgun çocuğa ılık duş aldırıp yanına uzanmak isteyecek. Yada canı çok sıkkın eşi ile özel bir şey konuşacak. Bilemiyoruz. O anlamda iki tarafın kendi arasında halletmesi gerekiyor. Adam git hadi evşne dememiş. Doktordan gelmişler ben bırakayım seni eve demiş zaten kalmayacakmış da.
bende hak veriyorum size ama yine aynı sonuç kadında kötü niyet yok kadın iyilik peşinde yine de o tavrı hak etmiyor. ısrarla ben seni eve bırakırım demek hadi git demek.

Bizim bu annedır babadır dıyıp görmezden geldıgımız seyler sadece bize yuk.

Kimse demiyor, gelındır oglumun sevdıgıdır karısıdır torunumuzun anasıdır.

Bu bile gozumde karsılıklı.

sırf yastan dolayı yası bizden buyuk diye, saygının s sını haketmeyen ınsanlara gösterdiğimiz o saygı oyle fuzuli ki.

Ama insanız iste bıyerde ileri gidemiyoruz, duruyoruz. Karsı taraflar oyle mı? Asla.
Sızın adınıza cok sevındım.
Saygı bekleyen saygıyı haketsın.
Çok teşekkür ederim çok haklısınız.Bize saygıyı öyle bir öğrettiler ki, hakkımızı savunmayı saygısızlık sandık ama gözüm açıldi artık😃❤️

Toplu cevap vereyim çocuğum 3 yasinda ve cok hareketli tek kişinin zaptettmesi cok güç o yuzden birlikte götürdüler.
Eşim ilgili bir baba ama annem hastalik gecmeyince tekrar doktora gitmek gerektigini ifade etti.
Genel anlamda bir problem yoktu aralarinda.
Annem bizde kalmiyor benim ameliyat oldugum gunlerde evde bakti esim isteyken evime geldi onu rahatsiz edecek bir mudahalesi olmadi
valla bu terbiyesizlikten sonra o adama eşim demeye devam etmem.anneme bunu yapacak adam kapıda bulur kendini, saygısız.

bende hak veriyorum size ama yine aynı sonuç kadında kötü niyet yok kadın iyilik peşinde yine de o tavrı hak etmiyor. ısrarla ben seni eve bırakırım demek hadi git demek.
Evet sadece düşündügu torunuydu endisesi oydu belki isine karisti ama art niyet yoktu onca emegin karsiligi bu olmamaliydi

Evet isine karisiyor gibi oldu cunku esim bu hastaligin sureci boyle devam ediyor beklememiz lazim diyip durdu etraftan duyduklari bu yondeydi annem de boyle olmaz bir daha drye götürelim dedi. Esim de ben gerekirse götürürüm seni eve birakayim diyip annemi egale etmeye çalıştı

tamam anladım, ben diyorum ki; aynısını siz gerek görmezken kv niz size ısrarla söylese rahatsız olmayacak mıydınız ?

Rahatsiz olurdum ama evden kovmazdim

annenizin ne tarzda konuştuğunu bilmiyoruz. tarafsız olamayacağınız için doğal olarak, elbette size göre yumuşak konuşmuştur.
açıkçası ben eşinizin tavrını, devam ederse ağzımdan kötü bir laf çıkacak, en iyisi aynı ortamda olmayalım şeklinde anladım.

ha bana göre annenize bunu böyle demektense, size söylemesi daha doğru olurdu. siz orta yolu bulurdunuz.

ama dediğim gibi sizin rahatsız olacağınız şeyi eşinizin yaşadığını düşünüp ona göre tavır alın bence.

Annemin oğlum üzerinde cok hakkı vardır. Hep destek olur. Ben gecen hafta ameliyat oldugumdan bu sureci oğlum annemle gecirdi. Sag olsun gözü gibi baktı. Oğlum da annemi cok sever.
Pazartesi oglum salgindan nasibini alarak hastalandı. Gece annem ve esim oglumu hastaneye götürdü ilaçlarını aldik kullandık bitmeyen bir ates nedeniyle ogluma yine annemin destegiyle baktım. Gecen cumartesi ates yine yukselince annem esime çocuğu hastaneye götürüp tekrar gostermek lazim dedi.
Esim ''ben seni eve birakayim gerekirse ben götürürüm'' diyip annemi remen kovdu annemin evine gitmeye niyeti yoltu cocugim icin endiselenip gelmisti onunla ilgilenmek istiyordu.
Annem beni birakmana gerek yok ben kendim goderim ama bu cocugun durumuna care bulalim dedi.''
Eşim tekrar tekrar ben seni eve birakayim dedi.
Ben de ''Ne diyorsun sen neden üsteliyorsun?'' diyip anneme oturmasini soyledim. Sonra esime cocugu annemin yardimiyla hastaneye gotur dedim. Goturup getirdiler. Annem sonra cikip gitti. Esime annemi resmen kovdun. Bu ayibi asla unutmam dedim. Reddetti amacim kovmak degildi dedi. Ama o an midem bulandığından konusamadim. Sustum simdi konusmuyorum bu durumu nasil telafi edebilirim anneme karsi cok mahcup oldum.
Bence burada bir yanlis yok, esiniz kendi cocuguyla, anneniz olmadan da ilgilenebilecegini gostermek istemis.

Fazla annecisiniz, bu durumun esinizi bunaltmasi normal. Ben esinizde yanlis goremiyorum

annenizin ne tarzda konuştuğunu bilmiyoruz. tarafsız olamayacağınız için doğal olarak, elbette size göre yumuşak konuşmuştur.
açıkçası ben eşinizin tavrını, devam ederse ağzımdan kötü bir laf çıkacak, en iyisi aynı ortamda olmayalım şeklinde anladım.

ha bana göre annenize bunu böyle demektense, size söylemesi daha doğru olurdu. siz orta yolu bulurdunuz.

ama dediğim gibi sizin rahatsız olacağınız şeyi eşinizin yaşadığını düşünüp ona göre tavır alın bence.
Annem cok konusmaz ama esim tahammülsüz davrandi. Keske bana soyleseydi doktora goturmemek icin bunu yapmasi cok ayipti. Esime de dedim annem sana bugune de cok deger verirdi ama bundan sonra sanmiyorum ayni degeri göstereceğini dedim.

Bence burada bir yanlis yok, esiniz kendi cocuguyla, anneniz olmadan da ilgilenebilecegini gostermek istemis.

Fazla annecisiniz, bu durumun esinizi bunaltmasi normal. Ben esinizde yanlis goremiyorum
Anneci olabilecek son kisiyim inamin degilim. Esim de bilir bu durumu annemle sadece cocugumu biraktigim zamanlar görüşürüm. Telefonla haftada bir gorusurum annem fedakar cefakar bir kadindir. Oyle gelip gitmez de bunu hic hak etmedi

Burdaki bazı kadınları gerçekten anlamıyorum.

Konu sahibini suçlama levelinden, konu sahibinin annesini suçlama leveline atladık.

Kadin torun bakmaya gelmişse el üstünde tutulmalıdır. Bu anne olabilir, kv olabilir, dedeler olabilir... ya da bir başka büyük. Her kimse bize yardımcı olmaya geleni el üstünde tutmalıyız.

Eğer istemiyorsak, öncelikle durumu eşimize söylemeyiz. Ve kesinlikle gelen kişiye iş yaptirmayacak ve minnet etmeyeceğiz.

Sen çocuğuma bak ama ben sıkılınca seni kovarım... öyle mi

Baba kişisi madem çocuğu ile ilgili karar vermek istiyor, o halde çocuğun bakımı ile bizatihi ilgilenecek.

Terbiyesizliğin nankörlüğün lüzumu yok.

Eşim annemi kovsa boğarım eşimi. Ve hakeza ben onun annesini kovsam o da aynı şekilde muamele eder.

Kv tarlasından domates toplamama izin verdi diye nasıl teşekkür edeceğimi şaşırdım ben. Insanlar çocuğuna bakan kadini oldukça nazik ve kibar bir şekilde kovuyor.

Daha da vahim olani burdaki bazı kadınlar bu durumu "eşin sıkılmıştır" "Eşin rahat edememiştir" vb bahanelerle adamı anlıyorlar.

Inanamiyorum şu anda.

Kkda beni en çok hayal kırıklığına uğratan konu oldu.

Ben sıkılıp kv mi evden kovsam "hem çocuğuna batırıp hem de nasıl kovarsın" diyen kadınlar burda adam "nazikçe" kovdu diye adamı savunuyor.

Lütfen kimse alıntı filan yapmasın. Öfkeliyim. Kırıcı olabilirim.

Back
X