Eşim bana ismimle seslenmiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konuşun.
Bunda gurur yapacak bir şey yok. Adamın buna bozulduğunuzdan haberi bile yoktur, söyleyin taleplerinizi, sadece bu konuda değil her konuda dile getirin beklentilerinizi... o anlasın, onun içinden gelsin diye bekleyip içinizde yara haline getirmeyin.
belki sizi dinleyince hak verecek öz eleştiri yapacak...
eşimle ilk haftamızda adıyla seslendim diye olay çıkardı. 6 senedir adını dilime almadım, hiç hoşlanmaz. o da bir kere bile adımla hitap etmedi. adam sevmiyor, ailesinin yanında bile canım der ki kendisi doğulu. onlarda böyle şeyler ayıptır ama saçma bulur ve kırılması gerektiğini düşünür. o da bana demeseydi ben hala ya adıyla hitap ederdim ya da direkt mevzuya girerdim

Benim teyzem 35 yıldır evli ve eniştem ona 35 yıl boyunca hiç ismiyle hitap etmemiş. Şuan torununa teyzemin ismi verildi ve torununa da ismiyle hitap etmiyor. Teyzeme hatun diye sesleniyor torununa da bal böceğim diyor .

Yetiştirilme tarzından kaynaklı olabilir. Eşinizin ailesi de böyle mi?

Tek çözümü eşinizle konuşmak. Sizi anlarsa değişeceğini düşünüyorum.

Ama bende eşime adını söyleyemem bilmiyorum bir tuhaf geliyor aşkım canım ne varsa söylerim onunda benim adımı söylemesini istemiyorum. Başkalarını yanında söylüyor garip geliyor.

Vlla benim esimde solemez hic mecbur kalmadikca cunku ilk esiyle benm adim ayni pek anmiyo anlasrkende solemzdi evlenince anladm neden solemdigini gorumcem soledi ilkiyle adin ayni die esimde hic bahsetmezdi ondan hep yavrum canm askim vs der

Ne kadar ilginç peki işyerinde seslenmiyor mu ki kimseye hadi hayatım aşkım demeye utanıyor isimle seslenmemek nedir yahu ben de toplum arasında aile arasında... Bey derim özel hitaplar kullanmam

Ben böyle birşeyi hayatımda ilk kez duyuyorum ve eşine hiçbir şekilde hitap kelimesi kullanmadan yaşayabilen adamı da ayakta alkışlarım normal bulduğumdan ya da hoş olduğundan değil ne kadar zor birşey olduğundan..

Gece gündüz birliktesiniz mesela siz başka odadayken size hiç mi seslenesi gelmiyor bu adamın?? Ya da seslendiği zaman pişşşttt mi heyoo mu diyor nasıl seslenmeden yapıyor aklım almadı şuan bunu..

Siz vergi dairesinde çalışan iki mesai arkadaşı mısınız? Aynı yatağı paylaşmıyor musunuz? Bu kadar basit bir soruyu bile soramıyorsunuz.
Bizde eşimle birbirimize isimlerimizle hitap etmeyiz. Aşkım, bebeğim, ponçiğim.. diye sesleniriz.

Mesela oturma odasından başka odaya şöyle seslenecek ses tonu yüksek ses olarak hayal et "bana yatak odasından rolonumu getirir misin" pekii kim getirsin evde olan çocuk mu hanım mı hanım acaba bana mı seslendi gibi gibi çok değişik yav

Ben kayinvalideme sırf anne demek istemediğim için öyle yapıyorum

Evet bende buna şaşırdım açıkçası.. Birşey isteyecek bile olsak mesela hayatım bakar mısın, canıııımm ya da işte ismi neyse o şekilde seslenip sonra ne isteyecekse ya da ne söyleyecekse söyler.. Burada giriş yok kadının efendim diyecek bir durumu da yok gelişme kısmı da yok direk sonuç var

Gerçekten bazen burada yazılanları okuyunca halime çok şükrediyorum. Benim eşim aksine bana hep güzel sözlerle hitap eder; gülüm, hayatım, aşkım vs vs
İsmimle hitap ederse bilirim ki birşeye kızmış, tavırlı bana şu 2 yıllık evliliğimde ismimle hitap etmesi 10 falandır belki...
Bence eşinle konuş, güzel sözü bırak sen daha ismimle bile hitap etmiyorsun, benim bir ismim var o bu şu diyebileceğin bir nesne değilim diye

Böyle ismimle seslenmicek he cevap vermem ki ne hali varsa görsün çok zor birşey mi yahu

Ben kayinvalideme sırf anne demek istemediğim için öyle yapıyorum
Bak bunu bi ara bende yaptım yalan yok ama çok sürmedi benimki çünkü kayınvalide bile olsa zor oldu benim için ağızım alışmış telefonu bile "efendim anne, efendim baba, efendim x, efendim y" diye açtığım için yapamadım ben.. Ama şimdi çok rahat içten diyebiliyorum ben telefonda konuşurken kendi annem mi kayınvalidem mi anlayamıyor yanımdaki mesela

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…