Eşim bana ismimle seslenmiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim annem vefat ettiği için anne kelimesini soylemek benim için cok zor :/

İsminize ısınamadı mı acaba. Söylemesi zor ya da alışılmadık bir isim mi? Belkide eskiden adaşınız bir eski sevgilisi vardı ya da hoşlanmadığı biriside olabilir. Diğer insanlarla konuşurken onların ismini söylüyor mu

Mesela benim dedem anneanneme "aloooooo" derdi.
Anneanneme sorduğumda ayıp söylemeyiz biz birbirimizin adını derdi.
O da ona "hey, ey" gibi hitap eder, dedem anlardı.
Ikisi 1900'luların başında doğmuş insanlar.
1900 lülerin başında doğmuşlar alo kelimesini öğrenmişler he iyi yol katetmiş dedeniz

Benim annem vefat ettiği için anne kelimesini soylemek benim için cok zor :/
Canım başın sağolsun Allah mekanını cennet etsin..

Yani kayınvalideye anne demek zorunluluğu yok bence zaten.. Tercih meselesi.. Anneniz yaşıyor da olsa istemeyebilirdiniz

Aynen benim eşim de öyle. Birbirimize ismimizle hitap ettiğimizde biliriz ki tavırlı karşı taraf. Hatta eşime ismini söylesem zoruna gitmiş gibi tepki veriyor. Niye senin ismin .... değil mi diyorum? Gülüyor bu sefer de

Kayınvalide için en iyi çözüm ismiyle beraber anne demek
Fevziye anne derdim ben.
Bir kere kayinvalidem in halası ismiyle anne diyenleri kınadı herkes te aaa aynen ben de sevmem öyle ne o öyle dediler o yüzden diyemiyorum öyle. Şu an kayinvalidemden nefret ediyorum asla annelik yapmıyor. Aslında Emel anne desem gıcık olur süper olur ama utanıyorum

Canım başın sağolsun Allah mekanını cennet etsin..

Yani kayınvalideye anne demek zorunluluğu yok bence zaten.. Tercih meselesi.. Anneniz yaşıyor da olsa istemeyebilirdiniz
Sağol canım elbette tercih meselesi bana kalsa annem yaşasa da yasamasa da anne demem. Ama işte baskı var üstümde. O yüzden hiçbir şey dememeyi tercih ediyorum ama fark edilmiş arkamdan konusuluyormus anne demeyisim

Genelde herkese mesafeli soğuk bir tip

Sağol canım elbette tercih meselesi bana kalsa annem yaşasa da yasamasa da anne demem. Ama işte baskı var üstümde. O yüzden hiçbir şey dememeyi tercih ediyorum ama fark edilmiş arkamdan konusuluyormus anne demeyisim
Ben de çok zorlandım ama alışılıyor sonra

Annemde öyledir hiç ama hiç duymadım babama hitap eden bir kelime kullandığını ne isim ne canım cicim ama annemin sevgisinden eminim babam ama anneme istediği şekilde hitap eder çekinmez tabi bunun yanında yemediği haltta kalmadı.

Fark edilir tabi ki ama arkadan konuşmak değil de keşke size söyleseydi bunu sizde zaten gerekçesini dile getirirdiniz..

Sormak icimden gelmedi. Çünkü böyle bir durum olmamalıydı .böyle bir sikintinin varlığını reddettim simdiye kadar .Yani hep yok saydım

Ama sizi rahatsız eden bir konu ve eşiniz en yakınınız olmalı. Bir noktada sormak gerekiyor ki ilişkinize ilgili karşılıklı sohbet etmek belki sizi daha çok yakınlaştıracaktır.

Ayyy aklıma babamın evdeki herkese annem dahil alooo diye seslenişleri geldi. Asla ismimizi vermezdi. Sinirim bozuldu gece gece ne gıcık herifler var yer yüzünde

Esim bana da nadiren ismimle hitap eder ama bu bana garip gelmez .Sekerim der hep..Ancak toplum icinde falan adimla seslenir. Acaba biz mi garibiz bilemedim simdi.
Bizde siz gibiyiz hatta o kadar alışmışım ki ailesinin yanında adımla seslendiginde normal geliyor ama geliyor evde ikimizken adımı söyleyince diyorum artk bi sorun mu varda adımla sesleniyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…