- 18 Ocak 2021
- 992
- 1.290
- 43
- Konu Sahibi gamzelihaller
-
Yapı meselesidir belki bende isimle hitap ederim mesela aşkım falan diyemem onun gibi bi şey ama kişilerle alakası yok yapım buEşim ne tanışma ne nişan ne de evlililigimiz boyunca bana hiç ismimle seslenmedi.bir şey söyleyeceği zaman yanıma gelir söyler.ağzından ismimi hıc duymadım.
Hitapsiz bir şekilde konuşuyor. Sadece üçüncü bir şahsın yaninda benden bahsederken ismimi söyler. O zaman ikna oluyorum ismimi bildiğine. Annemin kardeşlerimin bile dikkatini çekti neden hiç isminle seslenmeyip doğrudan konuşuyor diye.
Mesela benim dedem anneanneme "aloooooo" derdi.
Anneanneme sorduğumda ayıp söylemeyiz biz birbirimizin adını derdi.
O da ona "hey, ey" gibi hitap eder, dedem anlardı.
Ikisi 1900'luların başında doğmuş insanlar.
Bir kaç yorum okudum da eşinizle iletişim konusunda sıkıntı var gibi. Bana böyle birşey olsa ilk soracağım kişi eşim olurdu. Siz sormamışsınız. Yani eskiden görücü usulü olup birbirlerinin yüzüne 15 yıl sonra bakıp "aaa yakışıklı/güzel biriyle evlenmişim" diyen insanlar gibi...Eşim ne tanışma ne nişan ne de evlililigimiz boyunca bana hiç ismimle seslenmedi.bir şey söyleyeceği zaman yanıma gelir söyler.ağzından ismimi hıc duymadım.
Hitapsiz bir şekilde konuşuyor. Sadece üçüncü bir şahsın yaninda benden bahsederken ismimi söyler. O zaman ikna oluyorum ismimi bildiğine. Annemin kardeşlerimin bile dikkatini çekti neden hiç isminle seslenmeyip doğrudan konuşuyor diye.
Neden? Tahmin ediyorum çünkü canım çiçeğim böceğim vs diyorsundurBen de esime hiç adiyla seslenmem. Simdi düşündüm de neden acaba.
Galiba ben de çok hitap etmiyorum ismiyle. Şimdi düşündüm de belki 5 kez 6 kezsiz ona nasıl hitap ediyorsunuz peki
düşündüm de ben olsam bende hitap edemezdim herhalde
birde soğuk insanların özelliği denir hitapsızlık
eşim de isimle hitap etmez ama toplulukta ismimle seslenir
Aklıma ne geldi. Annem babam için benim ki der. O yüzden bende bizim ki derim hep. Hatta dışarda arada bizimkini arayayım denilince suratıma bakılır kim o diye.
Türkiyede bazı etnik gruplarda bu ayıp sayılıyor muhtemelen öyle birşeydir.Annneannem ve dedem de birbirlerine hiç ismini söylemezdi anne tarafından başka akrabalarımızda da var bu durum.Eşim ne tanışma ne nişan ne de evlililigimiz boyunca bana hiç ismimle seslenmedi.bir şey söyleyeceği zaman yanıma gelir söyler.ağzından ismimi hıc duymadım.
Onlari hicten demiyorum kiNeden? Tahmin ediyorum çünkü canım çiçeğim böceğim vs diyorsundur
Aşkım hayatım birtanem demek ayıp deseniz anlayacağım ama isim kullanmakta ne var ki? Evin dışında herkes birbirine isimle hitap etmiyor mu?Benim eşim de ailesinin yanında ailemin yanında ismimi kullanmaz,kendisi doğulu onlarda aile büyüklerin yanında isim kullanmak ayıp.
Türk kendisiTürkiyede bazı etnik gruplarda bu ayıp sayılıyor muhtemelen öyle birşeydir.Annneannem ve dedem de birbirlerine hiç ismini söylemezdi anne tarafından başka akrabalarımızda da var bu durum.
Eşimin kadın versiyonuOnlari hicten demiyorum ki
çok tuhaf gerçektenCanım hayatım da demez. Tam tersine ailesi yanimizdayken ismimi söyleyerek seslenir. Yani buna canım daha çok sıkılıyor.
Bazı insanların değişik huyları olabiliyor. Benim eşimde yanımızda kim olursa olsun hatun hayatım falan der ben cekinirmEşim ne tanışma ne nişan ne de evlililigimiz boyunca bana hiç ismimle seslenmedi.bir şey söyleyeceği zaman yanıma gelir söyler.ağzından ismimi hıc duymadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?