Eşim bana tokat attı...

Off gerçekten zor yaa
Kendimi senin yerine koyuyorum da
aynı şeyleri yapardım tepki vermezdim bi süre
ama sonunda dayanamaz barışırdım diye
düşünüyorum
biraz daha süründürün,ilgilenmeyin
kolay mıymış öyle bi kadına el kaldırmak
annen-baban sen onun dayağını yiyesin diye mi yetiştirdi seni
sabret canım allah yardımcın olsun...

Annenize gidin sebeplerinizi anlatın kırgınlığınız bitince eve geri dönün eşinizi tanıyorsanız kızgın anda susun, sonra ona kızgınlığı bittiğinde içinizde kalanlari sinirlenmeden söyleyin!

Belki kiminize göre yanlış, kiminize göre doğru gelebilir ama ben yaşadım ve gerçekten işe yarıyor.
Erkek karşısında sustukça; onlar daha da yükleniyor hanımlarının üstlerine taa ki bizler dur deyinceye kadar.

Bizde tokat, şiddet olayı olmadı ama tartıştığımız zamanlarda eşim hemen giyinip; dışarı çıkmaya kalkışır.
Arkasından gitme, etme diye söylemem, yalvarmam asla, kendimi ezmem.
Ha ne yaparım o giyinirken, ben de yanına geçer giyinmeye başlarım.
Sen nereye diye sorar, senin çekip gitme hakkın varsa benim de var, git nereye gideceksen, ben de gidiyorum derim.
Gideceksin-gitmeyeceksin derken gülüşür, sarılırız, sonra giyinir elele çıkarız dolaşmaya.
2-3 kez oldu bu olay, eşim baktı ki benimle başedemiyor, birdaha asla tartışmalarımızdan sonra,
hava alıcam diye çekip gitmez oldu.
Dışarı çıkma lüksümü de aldın elimden der söylenir sadece.
Eğer ki bana tokat atarsa; benim de ona atacağımı çok iyi bilir, çekinir, korkar benden.
Eğer ki ben haksızsam; işte o zaman susup, özür dilemesini de bilirim, haksızken de üste çıkmam asla.

Benim annem 11 sene dayak yemiş babamdan, hemde öyle böyle değil, ölümcül dayaklar.
Ama sığınacak biryeri olmadığı için susmuş hep, sabretmiş.
Ama son 10 yıldır felan evde annemin hükmü geçer oldu, babam ağzını bi açsa; annem 10 açıyor,
ancak bu yolla başedebiliyor,
şu an babam değil en ufak şiddet göstermeye, anneme laf söylemeye korkuyor.

Eşimiz de olsa asla erkeklerin karşısında aciz, elimiz-kolumuz bağlı durmamalıyız.
Belki tokata karşılık-tokat olayı size yanlış gelebilir ama susup da ilerde bi tokat daha yemekten çok daha iyidir.

Kızıma sordum çok sevdiğin eşin dayak atsa ne yapardın diye özürdilerse af ederdim dedi 2 tokatta ne yapardın dedim sana gelirdim dedi 3 tokatta ne yapardın dedim oho anne beni iyi şamaroğlana döndürdün dedi sürekli yapıyorsa boşardım dedi bir de ekledi bu dünyaya dayak yemeye gelmedim dedi

bence hiç annenize söylemeyn madem sahip çıkmayacak bilmesn daha iyi
bi de annenizin sözleriyle daha çok üzülmeyn
ya bi bayan eşime bende vurrum demiş,peki o eş sen bana nasıl vurursunlen diye daha çok vursa
benm babam çok serttir.yani ben de şakır şakır cevap verrim o bile susar:90: hoş artık sertliğğde kalmadı ama
yine de söyleyebilirseniz söyleyin içinizdekileri eşinize
gelin burda anlatın,yeterki içinize atmayın

eğitim durumunuzu merak ettm.ufaktan olsa bir iş baksanız
belki kafanız dağılır azcık

benimde eşimle tartısmalarım oldu esımın gözünün döndüğünü bılıyorum vurdu vuracak gıbı oluyor ama vurmuyor bır tartısmadan sonra gece agladım oda duymus noldu dedı bende benı cok korkuttun bugun dedım oda aglama dedi ben gerekırse cekip giderim ama sana asla zarar vermem dedi.. gercektende elini kaldırıyor ama vurmuyor ya birgün sınırlerıne hakım olamazsa diye korkuyorum acıkcası baslarda arkasından gıderdım nolur gıtme dıye aglardım ben haklı olsam bıle artık gıtmıorum yanasmıyorum ona o geliyor mecburen tabi cok gururlu oldugu ıcın asla gelıp öpmuyor ama bır sekılde konu acıyor v.s

bende siznle aynı fikirdeyim anneme asla söylemeyi düşünmüyorum o geliniyle beraber oturuyor hemen onada anlatır ikisi bir olur her fırsatta yüzüme vururlar bu olayı eminim...

muhasebeciyim ben ama 8 yıl evkur tarzı mağazada mağaza müdürlüğü yaptım kızıma bakıcak birini bulsam iş kolay ama çok küçük bakıcılara güvenemiyorum biraz sabredip kreş yada anaokuluna gidince bende işe başlamayı çok istiyorum

kalabalıklar içinde yalnızlık bu olsa gerek

Son düzenleme:

hahh işte.hadi anneniz konuşuyorda geline ne oluyor yahu:44:

bakın ne güzel çalışmışsınız önceden.iş bulmanız biraz daha kolay
ben sizin yerinizde olsam bakıcı tutmam,kreşe verrim
hem yavrunuz sosyalleşir,hemde evde bakıcı sorunu yaşamazsınız
bi tokat dayağada dönüşebilir,siz şimdiden kendinizi sağlama alın

geline o cesareti verende annem ben ona ne zaman bişeyimi anlatsam ertesi gün bir bakıyorum hoooppp yengemin ağzında artık annemede bir şey anlatmıyorum zaten

o ne öyle ya çok üzüldüm. 1 tokat hadi kendini kaybetti de attı (o da kabul edilemez ama) 3 tane bi de..
madem gidecek yerin yok, tek bi şans vereceğini söyle. ve bundan sonra da yüzde yüz güvenme bence. kenara birikim yapmaya, iş bulmaya falan bak. bi daha böyle bi durum yaşarsan (Allah korusun tabi) en azından ortada kalmamak için kendini güvenceye almalısın...
inşallah tekrarlanmaz..
ama malesef, bu evlilğinizde hep kara bir leke olarak kalacaktır

kötü ama iyi en azından eşiniz yaptığı hatanın farkında ya hiç umrunda olmasa yalvarmasa senin gönlünü alma çabası olmasa...üç yıllık evliyiz diyosun üç günlük eliyken tokat demiyorum dövse ve bu dayaklar her üç dört ayda bi olsa bi tokatla bitmese daha kötü ağzından burnundan kan gelene kadar dövse başkasına kızsa sinrini senden alsa parasız kalsa sinrini senden alsa ve gidecek hiç bi yerin olmasa ne günler ne günler...... off yine dağıldım ben

yorumlarından anladığım kadarıyla senin istediğin 3 şey var
1. si kocanı süründürmek yaptığından dolayı
2. si kendine olan özgüveni sağlamak
3. süde gidecek bir yerinin olması

eğer okuduklarımdan yanlış anlamadıysam kayınvalidenlerden ayrı oturuyosunuz
bu durumda bence evinizi terk etmeyin..
kocanız terketsin
neden kendi kalenizi siz bırakacaksınız ki eşinizi evden şutlayın
bir süre onu görmek istemediğini kalbinin çok kırıldığını ve yalnız kalmak istediğini söyle
eşin ailesine gitsin
neden sen evini terkedeceksin ki
bir çocuğun var orası seninde evin yuvan
ha eşin evi terketmiyorsa sizi yalnız bırakamayız falan
ozaman bırak ben gidiyim de.. bırakmayacaktır
ozaman bir süre ayrı odalarda kalmak istiyorum de odanızı ayırın bir süre
ve hiçbir işini yapmayın yemek dahil

bir an önce bir iş falan bulun özgüveninizin yerine gelmesi için yada kendinize gidin biraz değer verecek birşeyler yapın alışveriş kuaför bakım
çocuğunuzu kayınvalidenizin bakma olasılığı yok mu anneniz bakmıyor madem..
birde kreş için okadar da olumsuz düşünmeyin çocuğunuz orada sosyal olacak yanı sıra eğitimde alacak erken yaştan
dil eğitimi olan kreşler bile var
daha bir yaşında ama dediğinizi duyar gibiyim
eğitimin temeli 5 yaşına kadar alınır eğer siz evde yoksanız ve ona eğitim verebilecek birisi yoksa kreşe gitmesi en doğrusu olur..

birde iş sektörünüz hangi alan bilmiyorum ama kısa süreli yada evden yapabileceğiniz bir işse eğer belki evden birşeyler yaparak kendi paranızı kazanabilirsiniz?

pişman olması çok güzel birşey. 3 tokat için evliliğini bitirmeni önermek ahlaksızlık olur bence heleki kocan pişmanken. yanlış yapmış ama bazen insanın gözü dönebiliyor zayıf anına denk gelmiştir. en iyisi onla konuşmamak bir süre ve ders vermek. güçlü durmak. acizliğini kesilkle bilmemeli. çocukları hatrına insanlar neleri unutuyor. tamam doru olan bu demiyorum kesinlikle.. ama olmuş bi kere ve karşında yaptığı hatanın farkında olan bir adam var. bence şans vermelisin. bir süre katı durmakla ona istediğin mesajı verebilirsin 'birdaha bu şeklde davranırsan seni kesinlikle affetmem'. senden şans istediğinde o evde hala duruyor olmanın bile ona şans vermen demek olduğunu falan söyleyebilirsin. birdaha böyle bir şey tekrarlarsada evden gitmesi gereken kadın değildir. yalnız kalmak istediğini ve evden gitmesini istediğini söylersin. acizliğini bilmemeli canım. ailesi arkasında durmayan kadınlar kocaları tarafından kötü muamele görüyorlar genelde.

kusura bakmayın ama bu annenizin yaptığı kocanızın yaptığının kat kat daha kötüsü...
hadi o el oğlu vurdu diyelim annenizin yaptığı ne ?
kendi canından kanından bi insana bunlar denir mi ?
bence siz önce annenizden boşanın.
kocanız yaptığından pişman en azından. gerçi kavganızın nedeni de önemli. uyduruk bişeyden çıktıysa kavga eşinizin yaptığı kesinlikle ayıp . ama annenizden daha iyi birisi olduğu kesin.

annenize eşinizden daha çok sinirlendim ben. bu kadar acımasızlık olabilir mi yaa...

eğer eşiniz daha önce böyle bir şeye girişmediyse bu ilkse affetmeye çalışacağınızı söyleyin ama bunun zaman alacağını söyleyin.
dediğinize göre çok pişman.
bence siz eşinize sıkı sıkı sarılın .
bırakın istediğini yapsın hiç bi şeyine karışmayın inanın o zaman aranızda kavga çıkmayacaktır. kadın erkek arasındaki kavgalar hep ya erkeğin ailesiyle ilgili konularda çıkıyor yada onun gelip gitmesine karışılmasından kaynaklanıyor. nerdeydin naptın neden yaptın neden bana sormadın gibi kelimelerle başlıyor kavgalar. dediğim gibi bırakın istediğini yapsın. o zaman herşeyi kendiliğinden gelip o size anlatacaktır.

ufak sebeblerle eşinizle tartışmayın o zaman hayat daha güzel olacak.

bu anneye bunca yıl katlandıysanız eşinizin yaptığı ufak tefek şeyler sizin kavga konunuz olmasın.

kızınızı güzel ve mutlu bir yuvada büyütmek bence herşeyden önemli...

eşinizi affedin ama birdaha olursa böyle olmayacağını ona bi şekilde anlatın kafasına bunu kazısın !!!

mutlu günler dilerim

hayatım tartışma konunuz görümce kayınvalidemiydi?
muhtemelen ağır konuştunuz.eşinizin sabrını bundan taşırmış olabilirsiniz.
tartışırken daha dikkatli konuşursunuz belliki eşinde pişman.
burnunu sürtür ama uzatma huzurlu bi evliliğiniz varmışbozmayın ağzınızın tadını

bu erkeklerin gücü zaten eşlerineyetiyor dışarda karşılarına güçlü biri çıksa tırsarla benimki öyle bana çenesi çok çıkıyor ama başkalrında tırsar mesala kendi kardeşleri onu hiç saymaz herşey söylerle küfür bile ederler ama unuturur el üstünde tutar onları yüzsüzce ama ben söylesem gururlu erkek olur uyuz şeyyy

Üzüldüm arkadaşım inş tekrar etmez
Gidecek yerin de yokmuş ki zaten emin ol gidecek yerin de olsa gitmezdin gibime geliyor
Yazdıklarından eşini çok sevdiğin de belli
Al karşına açıkça konuş,tekrarı olursa gideceğini söyle.Yağmasan da gürle ona muhtaç olduğunu düşünüp daha beter davranışlarda bulunmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…