- 19 Ekim 2009
- 1.956
- 2.524
- 333
Kızlar şimdi konuştum dedim ki sen evi satmayı öı düşünüyorsun? Evet dedi. Benim neden haberim Yok dedim? Neden olsun ki dedi. Gözlerim sulandı o anda ne diyeceğimi bilemedim. Sonra dedim ki o evi alırken nasıl ikimiz aldıysak satarkende haberim olmalı. İkimizin de hakkı var o evde dedim. Hakkını veririm o zaman dedi. Bir de beni suçluyo. 1 aydır soruyorum neyin var diye, bişey söylemiyorsun. Nasıl anlayabilirim ne olduğunu dedim. Anlamadıysan senin sorunun dedi.
Tapu memuruyum. Ev esinizin uzerineyse evi satar. Beraber oturduğunuz ikametgahinizin aynı olduğu tek bir eve yani ,kimlik ve fotografinizla başvurarak aile konutu şerhi koydurabilirsiniz. E -devlette esinizin telefonu varsa işleme başvurduğunuz anda eşinize mesaj gidiyor. İşlem bitiminde de eve kağıt gelicek. Ev yarı yariyaysa sadece kendi hissesini satabilir. Onun da bir anlamı olmaz. Onun hissesine yine şerh koydurabilirsiniz ama zaten evin yarısını satması anlamsız.
Sizin onayınız olmadan satamaz
Esınızın yaptıgı olaganustu yanlış bırsey ben olsam napardım bılmıyorum ama cok guven kırıcı
Bence esınızle bı konusun anlayın belkı bambaska bırseydır
Benim amacım şerh koydurduğumdan eşimin haberinin olmaması. Ama satış yapacağı zaman anlaması ve o zaman kafasına dank eder belki bana niye söylemesi gerektiği. Bunun bir yolu yokmu.Tapu memuruyum. Ev esinizin uzerineyse evi satar. Beraber oturduğunuz ikametgahinizin aynı olduğu tek bir eve yani ,kimlik ve fotografinizla başvurarak aile konutu şerhi koydurabilirsiniz. E -devlette esinizin telefonu varsa işleme başvurduğunuz anda eşinize mesaj gidiyor. İşlem bitiminde de eve kağıt gelicek. Ev yarı yariyaysa sadece kendi hissesini satabilir. Onun da bir anlamı olmaz. Onun hissesine yine şerh koydurabilirsiniz ama zaten evin yarısını satması anlamsız.
zaten şerh koyulunca ancak sararken haberi olır..diğer türlü bilgisi olamaz..Benim amacım şerh koydurduğumdan eşimin haberinin olmaması. Ama satış yapacağı zaman anlaması ve o zaman kafasına dank eder belki bana niye söylemesi gerektiği. Bunun bir yolu yokmu.
Ama yukarıdaki mesajları okursan bir arkadaş tapu memuruyum demiş ve şerh koyulduğu anda e devlete kayıtlıysa eşinin teline mesaj gider demiş. O zaman kötü olur iştezaten şerh koyulunca ancak sararken haberi olır..diğer türlü bilgisi olamaz..
Dedigim gibi e Devlet kullaniyorsa zaten işlem başlar başlamaz ordan mesaj gidiyor kendisine. Bizde eve kagit gönderiyoruz işlem bitiminde. Ondan önce postayı alırsanız haberi olmaz sadece. Tapuya satış için başvuru aşamasında öğrenir. Ben o yüzden ilk aşamada kadınları uyarıyorum. Öğretmen bi kadın gelmişti ağzı yüzü dağılmış kocası öğrenince, şehrin terkinini yaptirmaya geliyorlar. Çok üzülüyorumBenim amacım şerh koydurduğumdan eşimin haberinin olmaması. Ama satış yapacağı zaman anlaması ve o zaman kafasına dank eder belki bana niye söylemesi gerektiği. Bunun bir yolu yokmu.
Ama yukarıdaki mesajları okursan bir arkadaş tapu memuruyum demiş ve şerh koyulduğu anda e devlete kayıtlıysa eşinin teline mesaj gider demiş. O zaman kötü olur işte
Dedigim gibi e Devlet kullaniyorsa zaten işlem başlar başlamaz ordan mesaj gidiyor kendisine. Bizde eve kagit gönderiyoruz işlem bitiminde. Ondan önce postayı alırsanız haberi olmaz sadece. Tapuya satış için başvuru aşamasında öğrenir. Ben o yüzden ilk aşamada kadınları uyarıyorum. Öğretmen bi kadın gelmişti ağzı yüzü dağılmış kocası öğrenince, şehrin terkinini yaptirmaya geliyorlar. Çok üzülüyorum
Aynen. Cuma günü yine biri geldi şerhi kaldırmaya. Perşembe şerh koydu kocası öğrenince tehdit etmiş , aglaya aglaya cuma günü kaldırmaya geldi.Elleri kırılsın inşallah. Allah da kadınlarımıza akıl fikir versin. Öğretmensin, ekonomik özgürlüğün var neden ağzını burnunu morartan adamla neden???
Aynen. Cuma günü yine biri geldi şerhi kaldırmaya. Perşembe şerh koydu kocası öğrenince tehdit etmiş , aglaya aglaya cuma günü kaldırmaya geldi.
Dedigim gibi e Devlet kullaniyorsa zaten işlem başlar başlamaz ordan mesaj gidiyor kendisine. Bizde eve kagit gönderiyoruz işlem bitiminde. Ondan önce postayı alırsanız haberi olmaz sadece. Tapuya satış için başvuru aşamasında öğrenir. Ben o yüzden ilk aşamada kadınları uyarıyorum. Öğretmen bi kadın gelmişti ağzı yüzü dağılmış kocası öğrenince, şehrin terkinini yaptirmaya geliyorlar. Çok üzülüyorum
Ne kadar üzücüAynen. Cuma günü yine biri geldi şerhi kaldırmaya. Perşembe şerh koydu kocası öğrenince tehdit etmiş , aglaya aglaya cuma günü kaldırmaya geldi.
Evet maalesef. Uyarmak gibi bir görevim olmamasına rağmen en başından uyarıyorum. Mesela bi tane işlemini hazırladığım halde imzaya gelmeyen kadın var, kimlik aslı 10 gündür bende bekliyor. Arıyorum açmıyor. Başına bişey mi geldi diye nüfus kaydından açtım baktımÇok zor işiniz. Ben burdan okuduklarıma dayanamıyorum bir de gözümle görsem yer bitiririm kendimi. Bir şey de yapamazsın ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?