- 3 Eylül 2012
- 21.895
- 57.813
- 798
Kredi alirken eşin iznini aliyorlar diye biliyorum yeni kanunda?
Öyle değil mi arkadaslar?
Benim bi yakinimin eşi çekemedi arkadasimin onayı ve imzasini istediler.
Bir durum olsa borç size kalacak çünkü.
Bence kendinizi bosuna uzmeyin.Bir düzeltme yapayım,onun Borçlarını ödüyorum desem yalan olur.Ben benden önce yaptığı ek işlerden aldığı parayı veriyorum ki ek işe gitmesin.geceleri gidecekti çünkü.Ben olmasam yine ek işe başlar kazancında değiliklik olmuyor.Evet bekarlar çocuklu adamla evlenmesinler dicem de ben o yaştan sonra tekrar sevemezdik bulmuşken evleneyim dedim ama yaşı küçük olanlar çocuklu adama yanaşmasınlar
Evet yanlis hatirlamisim.Sadece birinin kredi borcuna kefil olma konusunda eslerin birbirinin izni olmadan kimseye kefil olunamazmis.Öyle bir şey yok.
Şimdi gitsem gizlice kredi çekerim eşimin ruhu duymaz.
Tabi borçlar eşe falan da kalmaz.
Kredi verirken banka sigorta vs bu yüzden yapıyor zaten.
Kefil olmadıkça sorun yok.
Maalesef öyle bir kanun yok.
Ben olmasını çok isterdim.
İşten ayrılıp bir süre evinde otur... yada evin giderlerini yarı yarıya ortak karşılayın onun dışında kalanı kendinize biriktirin...Eski Eşiyle düğün öncesi telde konuşmuştuk.Çocuğa nafakayı az Ödemrk için kredi çekip kendini Borçlu gösterdiğini ve o parayı da başka bankaya yatırdığını söylemişti.eşim inkar etmemişti bankaya para yatırdığını.ben Oğluma birikim yapmaya çalıştım ne olmuş Demişti ordan geldi aklıma
Bu adam gibi yapan az buz değil nafaka vermemek için kirk takla atmak mallari annesinin kardeşinin uzerine gecirmekÖnceki konularınızı da biliyorum, kocanız hiç güvenilir biri gb görünmüyor. Yerinizde olsam birikimlerimden onu haberdar etmezdim. Evlendiği kadın sağmalık inek gb gören "kocalar"la doldu ortalık. Ayrıca siz ona 500den fazla para vermeyecekseniz o borcu 2yılda nasıl bitirecekmiş acaba?? Planım var dediği tek plan sizsiniz bence.
Ayrıca kendi çocuğuna nafaka arttırmamak için üçkağıt çeviren adam güya oğlu için yatırım yapıyor he? Peh.
Aslında eşimin hayatına benim girmemle pek bişey değişmedi şimdilik ! Şimdilik diyorum çünkü benim verdiğim para sadece onun benden önceki ek işlerden aldığı para kadar.ekstra yorulmamış oluyo vaktini benle geçirmiş oluyor.Fakat esas Değişiklik ben bir mal edinirsen olacak ev araba gibi..şu an dv alamam ama araba alabilirim.bir mal edilmediğim sürece ona bir getirim yok şu an.zaten ona verdiğim paranın fazlasını harcıyordum yalnız yaşarken kendi bekar evimde.kartıma karışmaz sende ne bar diye sormaz aileden bir ihtiyaçlı olsa yardımcı olabilirsin ona der,hediye aldırır ailemden kişilere..Bunlar iyi o Yüzden zoruma giden şimdilik bişey yoktu ki bu kredi konusunu görünceye kadar.
Çocuk konusuna gelince iyi bir kritik yapmıştık 20 gün kadar önce ve bana 4/5 ay sonra düşüneceğine dair sinyal Yaktı net tarih vermiyor beni sıkıştırırsın tarih gelince diyor.o Yüzden bana bırak ben senin dırumunun farkındayım diyor.sustum şimfilik o Yüzden ama büyük laf etmeyim de Aralık'tan öteye atmaya kalkarsa beni işte o zaman ciddi Şeyler düşünecem.İşler o hale gelmesin dşye de çaba göstereyim diyorum hiç tartışmayalım koz geçmesin eline.Bahanesi kalmasın istiyorum.yalnızlıktsn geldim ben o Yüzden tekrar Göze alamıyorum ama ben iyi taktik yaparsam bu sorunu aşacağız gibime geliyor.Sabırsıxlığım hırçınlığım belkide bu seveplerden
Canım yorumun için tşk ler ama ben Yalnızlık konusunda çok sınandım.herşeyim yerli yerinde ama bu konularda şanssız çıktım, ya da belki Allah'ın takdiri..Eşim aradığım bütün Özellikleri taşıyor,onun yanında iyi hissediyorum benden ayrı takılmaz,kültürlüdür,evcimendir,hiçbir kötü alışkanlığı yok,akıllıdır, yol göstericidir,iş bitiricidir,vs vs. Severim kendisini..çocuk Hayatımızda olacaktır ama bunu evlenmeden önce de biliyordum,şimdi sırf bu sebepten eski yalnızlığıma dönemem.Eşimden Allah korusun da tek vazgeçme sebebim bebek konusu olabilir ki onu da olumlu karşılamaya başladı.Bir Çocuğum olsun da ne oğlanı dert ederim ne babasını, ne parayı.Çocuklarla uğraşıyorum mesleğim gereği ve onlara merhamet ederim severler de beni çocuklar.Ama işte benim de Olmalı ki ben ben olabileyim.çocuk olsun herşey girecek yoluna inş diye inanıyorumŞu An bu cevabı aldigim çok kadın var. Geriye dönmek konusunda endişeleri olan kadınlar. Hatta belki bende şu An sizin durduğunu yerde duran biriyim ama hiç böyle bakmıyorum. Kendimin sevilecek bir insan değerli bir insan olduğumu görüyorum. Kafamı karıştıran bana zorla birsey yapma pozisyonu sağlayan insanlardan sa doğru adama kadar yine tek kalabilirim diyorum. Neden demiyorsunuz? Bakın akillisiniz. Paranın var. Yani eminim guzelsinizdir de. Evlilik sadece sevgi ile yürüyen bir gemi değil ki. Ne var kendinize bunu yapmasan iz? Yani herseyi bir kenara bırakın, çocuk hayatınızın her yerinde olacak. Herşeye ortak olacak. Bunu kabul eden kadınlar bana kizacaktir ama hepsinin ellerinden öpüyorum. Ne güzel insanlar onlar. Ama mesela ben değilim. Kendi paramı başka bir çocuğa veremem. Kendi evladım varken. Yada başka bir insan da kendi parasini çocuğuma vermesin isterim. Bunlar hep önünüze çıkacak. Yani bebek fikri insanı çok mutlu etmeli heveslendirmeli. Çiftler birlikte gün saymali. Böyle iddia kuponu gibi bebek olayı olur mu? İncinmiyor musunuz? Ben sizi cok sevdim, güzel bir hayatı hak ettiğiniz düşünüyorum ve bu adamı Size hiç yakistirmiyorum.
Evet evlenmeden önce 10 yıl yalnız oturdum giderlerim daha fazlaydı .onun için de bişey değişmedi,benim için de ..Bence kendinizi bosuna uzmeyin.
Sizin durumunuzda ekonomik olarak kullanilma durumu goze carpmiyor.
Giderler paylasilmis gorunuyor e hayat da musterek olduguna gore olmasi geteken bu zaten.
Icinizi ferah tutun bence.
Kredi hikayelerini falan soylese iyi olurdu tabi. Size ekstra bit yuku olmamis sanirim bunun.
Bana esit gibi geldi yaptiginiz giderler.
Yalniz yasasaydiniz kira falan da odeyecektiniz hemen hemen gidereniz bu miktarda olacakti muhtemelen.
Eski eşi çslışıyor çalıştığı için nafaka alamıyor. Borçlarını zaten benden kaç sene önce yapmiş.Eşiniz ogluna harcamalar yapiyor belki eski esine nafaka veriyor Allah bilir sizinle alakasi olmayan borclarda oduyor.
Bu durumda eve gereken maddi katkiyi saglayip geri kalan paranizi kendinize saklamalisiniz bu sizin en dogal hakkiniz. Kendinizi garantiye almalisiniz net
Kadın size yanıtını verdi, aynı şeyi tekrarlayıp durmayinYa asıl o konuşma yüzünden zaten çocuk için değil de başkası için mi diye aklınıza soru gelmeli; ama aklınız her şey için o çocuğu suçlamaya yönelmiş durumda ve bu mantıksız olan durumu tak diye kabullenmişsiniz. Çocuğunun geleceği için birikim yapmayı düşünen baba, rahat yaşasın diye fazla fazla bile verir, nafaka kaçırmaz, belli ki çocukla ilgili bir durum değil adamın kredi çekmesi.
Beni anlamıyor ve kırk kere aynı şeyi tekrar ediyorsa ben de aynı şeyi kırk kere yazarım. Hatta bin kere de yazarım, kk bana hakkı tanıyor, sizden izin almam gerektiği kurallar bölümünde mi yazıyor? Ben öyle bir şey göremedim, yazmıyorsa şayet insanların neyi kaç kere yazacağına siz karar veremezsiniz. Bir şeylere karar veren olmak istiyorsanız kendi sitenizi kurup, kuralları siz koyun.Kadın size yanıtını verdi, aynı şeyi tekrarlayıp durmayin
Yok,taktı kafaya çocuğu ! Ben diyorum bu adam benden habersiz 38 bin ödemeli 25 binlik krediyi nasıl çeker 5 yıla yayar,bu hanımefendi diyor çocuğa yatırım yapmiş olma ihtimali niye batıyor.Anlatamıyorum bir türlü kızdığım şeyin ne olduğunu.Ben "neden" kısmına kızıyorum "kim" kısmına değil ama anlayan çok az. Eşim kendi ailesiyle kopuk,bana da sadık.o Yüzden başka vereceği biri olmaz.Ayrıca çocuğa ayırmış tezim doğru bile olsa yine benden onay almalı çünkü hayat arkadaşıyım ben dış kapının dış mandalı değil.Ben anneme BAĞ-KUR ödüyordum bunu devam ettirmek için kendisinin onayını almam gerektiğini söylemişti ,annem olmazsa olmazımsa o zaman evlebmeyecekmişim,öyle söylemişti.ki ben ondan para istemiyordum.Kadın size yanıtını verdi, aynı şeyi tekrarlayıp durmayin
Ama konu sahibine saygılı olmak zorundasınız söylediklerinizi sindirmek Ksbul etmek zorunda Değilim.Dğşüncenixi bi kere Söyler çeker gidersiniz bu kadar! Herkes öyle yapıyor farkındaysanızBeni anlamıyor ve kırk kere aynı şeyi tekrar ediyorsa ben de aynı şeyi kırk kere yazarım. Hatta bin kere de yazarım, kk bana hakkı tanıyor, sizden izin almam gerektiği kurallar bölümünde mi yazıyor? Ben öyle bir şey göremedim, yazmıyorsa şayet insanların neyi kaç kere yazacağına siz karar veremezsiniz. Bir şeylere karar veren olmak istiyorsanız kendi sitenizi kurup, kuralları siz koyun.
Saygısız cümlem yoktu, varsa buyrun kibleyin. Aksine düzgün bir şekilde hiçbir şeyle itham etmeden anlattım. Geçen konunuzda gördüm, insanlar size üvey anne muamelesi de gösterdi, neler neler dediler. Benim normal konuşmam mı sizi sindiriyor? Normalde şöyle şöyle düşünmeniz gerekirken her şeyi çocuğa bağlamanızın doğru olmadığını söyledim ve sizin beni anlamadığınız durumlarda da fikrimi tekrar farklı şekillerde açtım. Sizi niçin sindireyim? Aksine bir şeyler hakkında üçüncü göz olarak görüp, uyardım. Siz ister ciddiye alın ister almayın, gerisi size kalmış zaten. Hayat sizin seçimler sizin sonucu yaşayacak olan sizsiniz.Ama konu sahibine saygılı olmak zorundasınız söylediklerinizi sindirmek Ksbul etmek zorunda Değilim.Dğşüncenixi bi kere Söyler çeker gidersiniz bu kadar! Herkes öyle yapıyor farkındaysanız
"Sindirmek " derken özümsemek anlamında yani kabullenmek anlamında kullandım bu bir,Saygısız cümlem yoktu, varsa buyrun kibleyin. Aksine düzgün bir şekilde hiçbir şeyle itham etmeden anlattım. Geçen konunuzda gördüm, insanlar size üvey anne muamelesi de gösterdi, neler neler dediler. Benim normal konuşmam mı sizi sindiriyor? Normalde şöyle şöyle düşünmeniz gerekirken her şeyi çocuğa bağlamanızın doğru olmadığını söyledim ve sizin beni anlamadığınız durumlarda da fikrimi tekrar farklı şekillerde açtım. Sizi niçin sindireyim? Aksine bir şeyler hakkında üçüncü göz olarak görüp, uyardım. Siz ister ciddiye alın ister almayın, gerisi size kalmış zaten. Hayat sizin seçimler sizin sonucu yaşayacak olan sizsiniz.
Benim fikirlerimi dayatıp, illa bunu böyle kabul edin diye bir şey yazdığımı hiç hatırlamıyorum, aksine ister ciddiye alın ister almayın diye iki kere yazdım. Fikir tartışmak düşünceye saygısızlık değildir. Farklı fikirler sunmak ne zamandır düşünceye saygısızlık oldu? O zaman hiçbir konuda kimse beyan etmesin düşüncesini; çünkü bir konuda kişi sayısı kadar farklı düşünce vardır, diğerine saygısızlık olur aman diye sussun. Bu konun sonuna da çocuğu ekleyen sizsiniz, durup dururken kimse o çocuğu diline dolamadı. Her ne kadar konunun sonunu siz cocuğa bağlasanız da, ben iki konuyu birleştirip, genel bir cevap verdiğimi de yazdım. Konu sonunda siz çocukla ilgili olmadığını anladınız diye, kafanızda bir şeyleri o çocuğa bağladığınız ve bu konu hakkında ilk suçladığınız kişinin o çocuk olduğu gerçeği değişmedi."Sindirmek " derken özümsemek anlamında yani kabullenmek anlamında kullandım bu bir,
Saygısızlık sadece argo kelimelerle olmaz,Düşünceye Saygısızlık da saygusıxlıktır bu iki,
Önceki ilk konumun özü çocuktu,eşimin bu konudaki yanlış tutumlarıydı , konu çocuk üzerinden gidiliyordu ve konudan sapmalar yoktu bu üç,
Şimdiki konumuz çocuk değil,benden habersiz yapılan işler.Ayrıca çocuğa çekmeyip krediyi yapılandırdım demesi içimi rahatlatmadığını,çünkü Özünde benden habersiz iş yapılmış olmasına sinirlendiğimi belirttim defalarca.evlilikte güven önemli ben bundan sonra bu adama nasıl güveneyim? di benim derdim.Bu dört,
son olarak çocuğa 25 bin çekeyim 38 bin ödeyeyim diye onay da istese kabul etmezdim ya da Şart koşardım tamam ben de anneme 25 çekicem o da BAĞ-KUR kapatsın derdim.Her zaman adaletten yapayım çünkü.ikimizin de değerlileri var,hangisi daha değerli tartışılmaz çünkü ikisi de candan.Bunu anlamanız için de annemin yıllardır bizim için nasıl kendini paraladığını,babamı hala çekmekte olduğunu bilmeniz gerekir.Herkesln hayatta en değerli Varlığı vardır,benimki annem.Ama Evliliğin Gereği olarak eşime her hamlemi haber veriyorum,kabul etmezse iki yol var ya o adımı anneme atmam ya ayrılırım.O da böyle bir sorunla karşılaşırsa ya oğluna adım atmayı seçsin ya ayrılsın.Kabul .. Ama hala söylüyorum benim konum çocuk değil evlilikte birbirinden habersiz Çekilen kredi ve bu Yüzden sarsılan güven !! Bilmem anlatabildim mi daha da açıklama yapmıcam beynim yandı
Ben burada Tartışma konusu açmamıştım ,dertleşme konusu açmıştım.Malum "bir derdim var" başlığımızın adı ! SustumBenim fikirlerimi dayatıp, illa bunu böyle kabul edin diye bir şey yazdığımı hiç hatırlamıyorum, aksine ister ciddiye alın ister almayın diye iki kere yazdım. Fikir tartışmak düşünceye saygısızlık değildir. Farklı fikirler sunmak ne zamandır düşünceye saygısızlık oldu? O zaman hiçbir konuda kimse beyan etmesin düşüncesini; çünkü bir konuda kişi sayısı kadar farklı düşünce vardır, diğerine saygısızlık olur aman diye sussun. Bu konun sonuna da çocuğu ekleyen sizsiniz, durup dururken kimse o çocuğu diline dolamadı. Her ne kadar konunun sonunu siz cocuğa bağlasanız da, ben iki konuyu birleştirip, genel bir cevap verdiğimi de yazdım. Konu sonunda siz çocukla ilgili olmadığını anladınız diye, kafanızda bir şeyleri o çocuğa bağladığınız ve bu konu hakkında ilk suçladığınız kişinin o çocuk olduğu gerçeği değişmedi.
O çocuğu size verelim sizin olsun bari.neyse bakalımBenim fikirlerimi dayatıp, illa bunu böyle kabul edin diye bir şey yazdığımı hiç hatırlamıyorum, aksine ister ciddiye alın ister almayın diye iki kere yazdım. Fikir tartışmak düşünceye saygısızlık değildir. Farklı fikirler sunmak ne zamandır düşünceye saygısızlık oldu? O zaman hiçbir konuda kimse beyan etmesin düşüncesini; çünkü bir konuda kişi sayısı kadar farklı düşünce vardır, diğerine saygısızlık olur aman diye sussun. Bu konun sonuna da çocuğu ekleyen sizsiniz, durup dururken kimse o çocuğu diline dolamadı. Her ne kadar konunun sonunu siz cocuğa bağlasanız da, ben iki konuyu birleştirip, genel bir cevap verdiğimi de yazdım. Konu sonunda siz çocukla ilgili olmadığını anladınız diye, kafanızda bir şeyleri o çocuğa bağladığınız ve bu konu hakkında ilk suçladığınız kişinin o çocuk olduğu gerçeği değişmedi.
Dertleşme konusu açtınız diye sizle aynı düşüncede olmak zorunda değil kimse burada. Herkes fikirlerini sunup, saygı çerçevesinde tartışabiliyor.Ben burada Tartışma konusu açmamıştım ,dertleşme konusu açmıştım.Malum "bir derdim var" başlığımızın adı ! Sustum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?