Eşim benim güzel olmadığımı düşünüyor

Eşinizle aranızda eğitim farkı var mı? Genelde öyle olduğunda karşı taraf eşini ezer, sindirir. Eşiniz sizi sindirip kişisizlikleştirmeye çalışıyor. Öz güveninizi yıkmaya çalışıyor. Sanırım kendisinin öz güven sorunları var, sizi ezerek bunu bastırma çabasında. Buna izin vermeyin. Sizin de bir birey olduğunuzu unutmayın.
 
evet eşim lise mezunu bende bir üniversitede araştırma görevlisiyim eşim de bizim üniversitede gıda üzerine şirketi var onu çalıştırıyor.. Ayrıca memleketlerimizde farklı onun da sıkıntısını yaşamıştık önceleri
 
Esiniz kac yasinda? Ilk esinden olan cocugu kac yasinda? O cocugu görmeye gidiyor mu?
eşim 33 yaşında çocukda 9 yaşında..Ben cuma günleri okuldan sonra alıyorum oğlunu haftasonu bizde kalıyor bu şekilde görüyor çocuğu..Hatta bu aralar oğlunun annesinin birisiyle evlenme durumu var o yüzden daha sık alıyoruz çocuğu..
 
Bence eşin kompleksli ve sorunları var. İlk evliliği neden bitmiş?
 
tavsiyeniz için teşekkürler..sessiz kalmak iyi olacak sanırım
 
yok son 1 aya kadar bir şey yoktu ne olduysa şu 1 ay içinde oldu.Ne huzur bıraktı evde ne başka bir şey ben konuştuktan sonra bir şey olmamış gibi evin işine yada havadan sudan bahsedip kapatıyorum umrunda bile değil ki tınnnnn sın sen diyor bana..Hep geçmişi konuşalım istiyor...Sen neler neler yaşamışsın seninkilerden bahsedelim dediğimde de ben erkeğim diyor...Çok farklı birisi oldu yaa.. Yaptığım herşeyi azarlıyor yada kabahat buluyor..Yemeklerimi yemiyor ütüsünü yaptırmıyor benimle ilgili hiçbir şey yapma diyor..
 
eski eşinin yalanları varmış.. evle ve çocukla ilgilenmiyormuş hiç..
Yalana karşı bir şeyler oluşmuş bunda. Yani kendi eşinin her söylediğinin yalan olduğunu düşündüğü için bu saplantı haline gelmiş. Belki senin de yalan konuştuğunu falan düşünüyordur.
 
Eski eşinin evlenme durumundan dolayı böyle olmuş olabilir mi?
İçinize kurt düşürmek için söylemiyorum ama evlenme durumu var bu aralar eski eşinin yazmışsınız, eşiniz de son 1 aydır böyleymiş. Belki kabullenemiyordur böyle bir durumu sizden çıkarıyordur.
 
Eğitim farkını içten içe erkekler sorun yapar, kompleks yapar. Her ne kadar siz bunu belli etmemeye, hatta oldukça mütevazi olmaya çalışsanızda... Eşiniz siz pasifize etmeye çalışıyor. Keşke daha önce evlenmiş boşanmış biriyle değil de sizin gibi ilk evliliği olan, denginiz biriyle evlenseydiniz. Sorun sizin güzel olup olmadığınız değil, sizi yaralayacak yerler arayıp parmağını oraya basıyor. Sizin seviyenize çıkamayacağı için sizi seviyesizleştirmeye çalışıyor. Maalesef bunu da psikolojik şiddetle yapıyor. Psikolojik şiddetin dozu da iyi bilirim giderek artar. Umarım fiziksel şiddete dönüşmez. Kendinizi asla ezdirmeyin. O sizi yaralayacak şeyler söylediğinde yaralandığınızı belli etmeyin, bu hoşuna gider. Onun yanında ağlamayın, güçlü durmaya çalışın. Sakın ezdirmeyin kendinizi. Ezildiğinizi görürse daha çok üstünüze gelir. Çok da istemiyorsan kapı orada, buyur git deyin. Sizi her an kaybedebileceğini bilmeli. Eğer bu şekilde onu incittiğinizde bu evliliğin biteceğini hissetmeli. Unutmayın aslında siz ona muhtaç değilsiniz. Evliliğin bitmesinden de korkmayın. biterse bitsin gözüyle bakarsanız o sizdeki bu duyguyu hissedecektir.
 
nekadar düşüncesiz davranıyor eşiniz..sert bir tavırla uyarın ben senin ilk evliliğinle ilgili birşey söylemiyorum sende söyleme evimizde huzur olsun deyin.ayıp yaptığı...
 
Tavsiyeleriniz için teşekkürler belki de şimdiye kadar birşey demediğim onu aksine hep yükselttiğim için böyle oldu çok emin çünkü benden kendisi
 
Sanmıyorum o evlensin biran önce de çocuğu biz alalım diye can atıyor.. Ama bilemiyor tabii insan
 



canim oncelikle merhaba

forumun basindan sonuna kadar okudum sormak istedigim sorular sorulmus cevapta verilmis.
Esin eski esiyle kendi sorunlari yuzunden ayrilmis ve suan onun biriyle evleniyor olmasida kendisinin o kadinla yaoamadigini başkasının yapacak olmasini kaldiramiyor ve bu durumdan dolayi kendisini guvensiz hissediyor. senin uzerindende ego tatminligi yasamaya calisiyor.
Basindan beri tepki vermemis olman onu daha da guclendirmis.
Birde ondan vazgecemeyecegini bildigi icin de rahatt
Psikolojik destek alsaniz ii olacak ama oncesinde bu tavirlarina karsilik verin onu umursamadigini ve ne yapmaya calistigini anladiginizi ima edin
Son olarak bu sekilde devam ederse eger cocugunuz icin evliliginizi surdurmeyin.Bu sekilde ortamda bi cocuk yetistirmektense ayri ortamda yetismesi daha ii.
Saglicakla kalin
 
canım mütevazi olmak, yerli yersiz tevazu göstermek bu tip insanlarda malesef işe yaramıyor
ezme ama, kendini de ezdirme derim
ego tatmini yapıyor eşin
sinirlenmeden bu şekilde evliliğin sürmeyeceğini, kendisinin çaba göstermemesi halinde durumun kötüye gideceğini açıkça söyle
ama ayrılırım, boşanırım şeklinde değil
çünkü bunlar ne kadar dillenirse, evlilik o kadar laçkalaşıyor
eşin sana psikolojik şiddet uyguluyor ve bu medeni kanunda suçtur!
eğer sen de onun diliyle karşılık verirsen fiziksel şiddete de dönebilir
ters köşe yapmalısın, rahatsızlığını açık ve net söylemelisin
 
Bana hamilelikten dolayı içten içe bir öfke duyuyor gibi geldi, çünkü çocuk istemiyor, ve zaten daha 7 aydır evli ve 6 aylıkta hamilesiniz benim aklıma başka hiçbir sebep gelmedi doğrusu
 

Eşiniz ruh hastası sanırım. O senin eski ilişkilerini açıyorsa sende ona sor bir kere, sen evlenip ayrılmışsın ben bunu hiç sorun etmedim de. Kendi evlilik yapmış, evlilik hayatıyla sevgililik hayatı aynı mı oluyormuş? İyice saçmalamış valla. İlk zamanlarda çocuk istememiş, 1 ayda hamile kalmışsın. Bence eşine pek güvenme. Sağ gösterip sol vuruyor gibi geldi.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…