Eşim çalışmamı istiyor

Ahhhh ukan be şu varyemez patronun şirketine/mirasına bir konsam bir gün çalışmam . Hemen Maldivlere giderim
Aaa ben de öyle bişeyler beklemekteyim çok sağlam hayallerim var ,kurunca bile mutlu oluyorum öyle deli fantazmatik bi dünya,o la la la

Ailesi ile birlikte çalışıyor ve her şey abisinin elindeyse bundan dolayı yapıyordur.

Çalışmak istemiyorsanız ve bunu söylemişseniz , şimdi zorlamaya haksızlık yapıyor, tabi eğer çok zor durumda değilseniz .

Ancak " ev işlerini öğreneceğim " gibi anlamsız bir gerekçe sunmayın.

Ev işleri öyle çetrefilli işler değildir . Çalışınca yetiştiremiyorum derseniz eyvallah ama öğrenmek istiyorum deyince komik kaçıyor.
Eşinize de böyle söylüyorsanız gereksiz geliyordur söylediğiniz.

Tabii annem biz 40 günlükken bırakıp devlet memurluğuna dönmüş
Ne bulaşık makinasi ne çamaşır makinasi
Bizim bezlere kadar ellerinde yikiyorlarmis
Şimdi bizler cok daha rahatız onlardan ama erkekler çok daha rahat
Ben elimde bebek salata dogramaya uğraşırken adami telefonla oynarken görürsem sinirim bozulur kafaya bir sey yer
O yüzden evlilik bana göre bir sey değil sanırım

Ama eşitsizlik olursa çok sinir bozucu haklısınız... yalnız tüm erkekler böyle değil inanın... KK biraz bu yönde zihinleri bulandırıyor bazen... Ne erkekler var, siz o işi yaparken o da çamaşır assın ya da siz yemek yaparken o da rafların tozunu alsın gibi gibi... partner seçimi bu noktada elbette çok önemli...

Aynen öyle...Bu superwomen lik ayağına çok guzel kandıriyor erkekler kadınları :) Sen aslansin kaplansin,her şeyi dört dörtlük yaparsın, ver gazı...

Sağdan soldan da biraz övgü " maşallah sen ne süper kadınsın,hem evi hem işi hallediyorsun"

Sonra işte pestili çıkmış,evde yemek temizlik,kocaya hizmetten helak olmuş kadınlar...
Sorsan kendi ayakları üzerinde duran,özgür,kendi parasını harcayan güçlü kadın :)

Kadin erkek çalıştığında evdeki tüm işler istisnasız paylaşıldigi takdirde eşitlikten soz edilebilir...Hatta erkek daha çok iş yapmali fiziki üstünlugunden sebep...Aksi durum kadının özgürlüğü değil,kadının köleliği olur.

Son cümleye höykürerek güldüm ekmek çarpsın
Birazdan gelip dövecekler seni.

Calismak biraz konumuna da bagli olarak sayginlik getirir belli bir cevrede evet bu yanlis birsey degil. Ama evin icinde eşinle aranda statu durumlari gecerliyse sıkıntı var bence.
Eşimin isleri bozuldu dipleri goruyorduk. Gittim ben calistim idare ettik ve eve giren para benim degil bizim paramiz oldu. Para ustunden artistlik yapmayiz biz. Kismet olursa kafamda var birseyler işle ilgili, calisabilirim ama bu benim evdeki saygimi, konumumu degistirecek birsey degil. Bircok konuda tartismisizdir ama para konusunda senin benim kavgasi yapmadik hic. Benim calisip calismama gore davranisari degismedi. Evdeyken neysem calisirkende oyum.
Ha konu sahibinin esinin de hatasi var. Calismayan kadin istemeyebilir saygi duymaysbilir o da kendince hakli ama ozaman basta belli edecekti bunu. Amayi ede ben olssm bu baskiya evde durmazdim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekmekler gibi erkeklerde bozuldu
Demirin tuncuna adamin bicine kaldık öyle bir şeydi sanirim

Aslında eskiden de vardı bu tür erkekler. İnternet sayesinde duyuyoruz her şeyi. Bizim merdivenleri silmeye gelen bir kadın var 66 yaşında. Kocası doğru düzgün çalışmaz üstüne içermiş. Kadın merdiven siliyor, pazarda 2. El giysi satıyor, geri dönüşüm çöpleri topluyor. Kadın ilaçlarla ayakta duruyor, ağzında diş kalmamış. Sadece kendi için çalışsaydı bu kadar yıpranmazdı.

Üretime katılıp katılmamak sizin kararınız eşinizde onaylamış ki evlenmişsiniz
Şimdi böyle istiyorum demesi bence eşinizin bencilliği
İnşallah çözersiniz sıkıntınızı

Şimdi konu zor durumda olduğunuz için değil eşinizin isteği üzerine çalışmak. Ama evlenirken şartlarınızı söylemişsiniz ki görücü usulü olmuş kabul etmeseymiş. Çocuk falan da yapmayın. Bir daha eşşeklik ettim evlendim derse sizde yapıştırın zorla evlenmedim zorla kabul ettirmedim ben söyledim çalışmak istemiyorum diye cevabınızı.

Aaa ben de öyle bişeyler beklemekteyim çok sağlam hayallerim var ,kurunca bile mutlu oluyorum öyle deli fantazmatik bi dünya,o la la la

Ben bayağıdır yol yapıyorum
Bana bir elmas kolye alsak ne eksilir servetinizden dedim birkaç kez
En sonunda yavaş git küpe olabilir dedi
Bu azinle gidersem önce elmaslar sonra şirketine konarım

Belki de ama yine bu kadar çok değildi diye hatırlıyorum

Cidden bunu demediniz umarım... ay çok ayıp şaka bile olsa, kendinizi düşürdüğünüz konuma inanamadım :/ nolur şaka deyin buna :))

Benim de zenginlik hayallerim eşimin ailesi odaklı gidiyor,bu aralar biraz stres altındayım her bunaldıgımda tee zaten çok zengin olcaz biz diye kendimi avutuyorum,sora kızkardeşimi arayıp gelecek paralarla yapacağım şeyleri anlatıyorum,sabırsızlaştıgımı söylüyorum,eşim de içimdeki Firdevs Ziyagili görmesin diye kırıtarak ona kahve yapıp “ Taklım aslında çift maaşlıyız,gayet güzel hayatımız var bu yeni gelişen durum umarım huzurumuzu bozmaz “ diyorum,Nihatın Peykeriymiş gibi rol yapsam da içimde fırtınalar kopuyor

Bu şartlarda sizi haklı buldum, bir de işin niteliği ve şartları çok önemli. Herkes ev hamallık vs demiş ama bana göre eğer maddi sorun yoksa rutin angarya işler daha büyük hamallık. Üstelik eve gidince de çalışmaya devam edeceksiniz.

Ben superwomen kelimesini kullandığım için cevap hakkı doğdu mu bana bilemedim ama superwomenlıktan kastımı biraz açmak istedim, ufuk da açıcı olsun diye :))) dil öğrenmek, üretmek, hayatın içinde olmak ama evin ile de ilgilenmek, güzel yemekler yapıp sevdiklerinle yemek, sevdiklerini beslemek gibi bir sürü güzel yönü içeriyor aslında... herşeye para ekseninden köle ekseninden bakmayın derim nacizane, neticede mal değiliz, tek ederimiz para da değil hali ile... sadece enerjik olmak, güzel şeyler yapmak, hayattan geri kalmadan ev işi ofis işi gibi pastanın tüm alanlarına yetebilmek benim anlattığım... yoksa değil eşiniz, anneniz babanız patronunuz bile gaz vererek iş yaptırmasın tabii... öylesi üzücü olur.

Cidden bunu demediniz umarım... ay çok ayıp şaka bile olsa, kendinizi düşürdüğünüz konuma inanamadım :/ nolur şaka deyin buna :))

Patronun milyonları var
Ben de çok stratejik 2 anlaşma için prototip ürettim. Başka hiç kimsede yok üretime geçmiş sadece bizde var.
Eskilerde değil ama yeni paralarda:) benim de payım var sonuçta . Ben de payımı istiyorum. Ya payım, ya da pay veren başka bir yere zıplarım hakkımı isteyerek niye kendimi kötü duruma düşüreyim ki? Ya gönlümü hoş tutar ya da başka yere giderim.
Adam 60yaşında mezara götürecek hali yok ya o ayrı hikaye:) Varsa yoksa para çoluğu çocuğu falan da yok zaten 24 saat çalışıyor deli mi işkolik mi ne anlamadım

Günümüzde yaşananları özetlemişsiniz

Superman:))))

O zaman iş değişir tabii... gurur duydum sizinle prototip üretmek ve üretime geçebilecek şekilde bunu tasarlayabilmek çok güzel bir his... hakkınızmış o zaman...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…