Eşim çalışmamı istiyor

Her işimi yapiyorum hem ev işini dört dörtlük yapıyorum hem çalışıyorum diyorlar
Ne zamanlari kendilerine kalıyor o zaman
Bir uyku vaktimi şu kısacık omurde kadina kalan

Cevabınıza katılıyorum ama böyle miskin biri kendi iş yeri açacak da dimdik duracak da... pek sanmıyorum bir umuttur yaşamak

Her işimi yapiyorum hem ev işini dört dörtlük yapıyorum hem çalışıyorum diyorlar
Ne zamanlari kendilerine kalıyor o zaman
Bir uyku vaktimi şu kısacık omurde kadina kalan

Valla kalana epeyce zaman kalıyor... Dil öğrenmekten tutun da hobilerine kadar... Beceremeyen derdine yansın, ne diyelim

Valla kalana kalıyor... beceremeyen derdine yansın, ne diyelim
Valla bence böyle yapan kadinlar derdine yansin
Ne biçim merhametsiz beni kullanan bir adamla evlenmisim diye
kölelik sisteminin süslenmiş puslenmis hali denilen
Hem çocuk dogur hem sabah 8 aksam 5 çalış oda en iyi ihtimal sonra gel kocan totonu devirirken oradan oraya kosup yemek yap cay demle

O becerenlerin her isi yapanlarin 20 sene sonra kendi vücutları sorar bunun hesabini

Aslan be gurur duydum sizinle... ben de öyleyim superwomenlıksa superwomenlık... kime ne

Reactions: H E

Bünyeye göre değişir.... Bizim bir Aslı teyzemiz vardı aynı sizler gibi... kendini yormaaz, hiç bir işe koşmaaaaz... hep derdi ki "ben tüm yaşıtlarımdan daha uzun ve sağlıklı olacağım" ama maalesef erken bunama ve alzheimer teşhisi kondu 55 yaşında... şu an gelinlerinin elinde... bakıma muhtaç. Ve doktor ne demiş biliyor musunuz, keşke gençken bir çalışma hayatı ya da uğraşı olsaydı..... yazık işte. Ama dediğim gibi bünye ile alakalı bu işler. Miskin ve hantalsanız haklısınız vücud bırakır kendini. Biraz da bizim gibilerin spor geçmişi vs olması da bizi daha kondüsyonlu yapıyor olabilir, haklısınız...

Valla kalana epeyce zaman kalıyor... Dil öğrenmekten tutun da hobilerine kadar... Beceremeyen derdine yansın, ne diyelim

Becermek/becerememek işi değil bu, bir seçenek. İşten gelip g.t büyüten bir adama 4/4lük menü hazırlayayım diye canı eskitmek var, eskitmemek var. Kendini başkası için bu kadar paralamak enayilik bence, kimse gelip madalya takmıyor.

Burada işin sırrı bence hem enerjik olmak hem de o dediğiniz tarzda bir adamla evlenmemek iyi ve el üstünde tutan koca insana ters takla bile attırır haklısınız tersi durumda hoş olmaz tabii. Ben o kriteri dikkate almadan yorum yaptım

Mesele calismak isteyip istememenin otesinde sartlara uyulmamasi konu sahibine saygi duyulmamasi. Bastan ne konusulduysa odur uymak gerekir ama es yan cizmiz bir de tavirlar kusmeler. Aldiris etmeyin gidere gider yapin konusmazsa konuşmasin sart degil siz cikin ailenize gidin arkadaşlarınızla bulusun bakalim inadi ne zaman kirilacak

Valla bana göre

Ben işe gideyim
Ben gezmeye gideyim
Ben spora gideyim
Adam da akşam geldiğimde önüme sıcak yemek koysun oh yeah böyle bir erkek hayalim

Bir de 4/4lük menü demişsiniz ya, ben hiç birine kölelik olarak düşünmedim ben bu işi... Ben kendim de dünya mutfağına çok düşkünüm, kendim için pişiriyorum aslında... değişik tatları deneyimlenmek çok zevk verir, mesela boğazdaki ajia'ya neredeyse sırf bunun için giderim, orada yediklerimi sonra pişirmeye çalışırım vs vs. zevk meselesi sanki bu işler... zevk almıyorsanız yapacak bir şey yok tabii..

Valla bana göre

Ben işe gideyim
Ben gezmeye gideyim
Ben spora gideyim
Adam da akşam geldiğimde önüme sıcak yemek koysun oh yeah böyle bir erkek hayalim

O da bir tercih tabii :))) inşallah denk düşersiniz ne diyeyim... yalnız gerçekten var böyle erkekler... yemek pişiren, mutfaktan zevk alan :) o yüzden umudu sakın kesmeyin hani ütopik değil, o yüzden dedim.

Evet ya geçenlerde bir konu açılmıştı. Kadın ücretsiz izine ayrıldığı için kocası arıza çıkarmış boşanıyorlar. Başka bir konuda kadın artık kocasına para yedirmeyi bıraktığı için boşanıyor. Benzer birkaç konu daha okumuştum.

Vallahi bizim ailedeki kadinlarinin çoğu bundan tam 50 sene önce kadinin çalışmasının dünyanın en ayıp seyi olarak görüldüğü zamandan beri çalışıyorlarmis
Hala çalışıyoruz
O zamanlar her sey elde yikaniyormus eve temizlikçi almak ancak kadın bir taraftan düşüp kolunu boynunu kirarsa mümkün oluyormuş

Ee şimdi ne haldeler hepsinin bir yerinde fıtık bir yerinde kireclenme bir yerinde menüsküs uğraşıp duruyorlar

Çalışan kadının tüm ev işlerini yapmasi üzerine para verdiğin bir kölelik sisteminden başka şey değil
Böyle inceden inceye laf sokmaya çalışıyorsunuz ama unutmayın sizin organlarda çelikten değil
Ayrica bahsettiğiniz unutkanlık hastalığı ömrü boyunca oturmadan çalışmış 65 yaşındaki tanidigimizda da çıktı
Hatta stres tetikleyebiliyor bile hastalığı

Son cümleye höykürerek güldüm ekmek çarpsın
Birazdan gelip dövecekler seni.

İnsan kendi için yapıyorsa eyvallah. Ama işten yorgun gelip yemekle uğraşma işi genelde erkek tarafı için yapılıyor. Ben şahsem taze yeşil bir salata, yoğurt ve sebze yemeği şeklinde takılıyorum yeterli oluyor.

Yok laf sokmadım siz alınmışsınız... bir de aynı şeyi demişiz, bünye ile alakalı bu işler... kimde ne araz çıkacağı hiç belki olmaz...

Bir de eski kadınlara saygım sonsuz, onlar yoktan var etmişler her şeyi.... bizim zamanımızda her şey otomatik be aslında... onlarla kendinizi bir tutmayın... onların hayatı çok zorlu imiş, biz şimdi kolaycı kuşağız. Hiç alıngan olmayın, hadi azıcık enerji

Ekmekler gibi erkeklerde bozuldu
Demirin tuncuna adamin bicine kaldık öyle bir şeydi sanirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…