Eşim çalışmamı istiyor

benim bildiğim evlilikte zorluklar birlikte aşılır eşe fedakarlık yapılır.
bende çalışmak istemiyorum oda tamam diyor ama onun işleri iyi değil bu durumda nasıl bırakayım
bencillik yapamam. sizde eşinizi biraz anlayın yardımcı olun. bende hep okudum hep calıstım ev işini genede biliyordum. yemek yapmayıda. nasıl bilemezsiniz anlamıyorum.

bide kadın için meslek sahibi olmak çalışmak önemli
bizim bir ninemiz vardı rahmetli oldu o daha 23 yaşındaiken eşi ölmüş 2 çocukla dul kalmış.
meslegi yokmuş işi yokmuş. otellerde mi calısmadım temizliğemi gitmedim kızımmm derdi. işi insanın aynasınıdır. derdi.
hayatta tek başınıza oluncada kendi kendinize yetebilmeniz önemli.

Katılıyorum. Kadınlar olarak oyuna gelmememiz lazım. Çalışıp para kazanmalıyız, buna zorunluyuz, ne olacağımız belli değil çünkü evlilikte. Her an boşanıp kendi başımıza kalabiliriz. Maddi özgürlük şart. Ancak ev işleri, çocuk bakımı vb. kesinlikle görev paylaşımı kapsamına alınmalı. Yardım değil, paylaşım olmalı adı da!

Eşin çalışmanı istiyorsa çalış yani.
Seninde ondan ,çamaşır bulaşık yıkayıp cam silme perde yıkama ,yemek yapma (İsteği hakkın olur )
Belki ilerde bebek doğurmasını da istersin,neden olmasın .

Seni haklı buluyorum ,çünkü aile şirketinde ,kullanıldığımı hissederek çalışmayı bende istemezdim.

Keşke benim de böyle bir fırsatım olsaydı . Eşime ara sıra söylüyorum ,gel bir iş kuralım ,ortak olalım :) diye .. boşuna mı okuyorsun diyip geçiştiriyor beni :) şans kapıyı her zaman çalmaz .. bu fırsatı degerlendirmelisin.

Ev isi dediğin öyle öğrenilecek birşey değil .evlendim ,ne yemek biliyordum ne temizlik ..yemeği internetten öğrendim ,temizliği de yapa yapa el alışıyor . Hem iki kişi çalışınca eve yardımcı alırsınız . Ekonomik özgürlük başka birşey .. Her defasında kocana el açıp ,para mı isteyeceksin ? Birşey alacaksın diyelim ,adam sırf canı istemediği için yada fiyatı hoşuna gitmediği için hayır diyecek , çalışmadığına bin pişman olmayacak misin ?

Kadınlar çalışın ! Kimseye el açmayın ..

Ben sizi çok iyi anlıyorum.benim de kayinpederimin kendi işi var ve beni sürekli o iş yerinde çalıştırmak için yapmadığını,söylemediğini bırakmadı.ben kabul etmedim eşim de asla olmaz dedi.bu arada eşim de babasıyla çalışıyor ve sürekli tartışma halindeler.baska bir işte çalışsa aynı maaşı alıcak ama maalesef babası yüzünden o da olmadi.ayrıca bir erkeğin gerçekten çok kötü durumda değilse,karısına çalışması için baskı yapması çok çirkin.

Oyle ya da boyle kiz calismak istemiyor
Var mi otesi?
Evlenmeden once de soylemis

Kocasi da bir isci alsin yanina madem.
O kadar is coksa.

Ayrica calisinca kocasinin maas+sigorta yapacaginin garantisi var mi?

aslında insanlar maaşlı işte çalışmasını söylüyor.
çünkü adamın garantisi yok. bir kere harçlık vermiyor. kontör yüklemiyor. hala baba karşılıyor bunları. evli biri olarak ailemin eline bakmak dokunur bana. daha öncede demiştim ben eşimin eline bakmayı da tercih etmiyorum. ha bakana da sonsuz saygım var. ama adam buna uygun biri değil.
7 aylık evlilikte küsüp yatak ayırıyor! kadın için çok rencide edici bence. çünkü ortada neden yok.
ee böyle adama güvenip çalışmamak üstüne çocuk düşünmek çok riskli değil mi??

Bu konumda eşimin temızlık yaptıgını söylememe gerek oldugunu dusunmuyorum
Bana böyle detaylar sankı konu sahibine hava atıyormuş gibi geliyor.
Eğer konuda eşiniz yardım edıyormu dıye soru olsaydı emın olun eşimi yere göğe sığdıramazdım .

Aslan be gurur duydum sizinle... ben de öyleyim superwomenlıksa superwomenlık... kime ne
Hee bide bu yorumun altına herseyı sen üstenıp mutlu olabılrsın ama başka kadınlara bunu empoze etmeyın demişler

Yahu ne alaka şimdi ben burda eşimin bana olan yardımlarınımı anlatayım . Konu içeriyle ne alaka
Yerı gelır eşimi çok överım bana şöyle yardım edıyor böyle yardım edıyor derım . ne bu hava derler . Konuyla alakalı yorum yaparım konu içinde eşimi atmadım dıye laga luga yaparlar

Ne istiyorsunuz benden tam olarak anlamadım .

Çalışmak isteyenlere çalış dıyorsak istemeyene de saygı duymak zorundayız eşin de seni seviyorsa saygı duymalı. Madem istiyor birkaç gün daha git ve ev işlerini ihmal et fazlasıyla. Ama hiçbirşey yapma! senin gerçekten yürütemediğini gördüğünde kendisi karşı çıkıcaktır işe gitmene. Çünkü hiçbir erkek sürekli yemeğinin hazır olmamasından hoşlanmaz. Psikolojik araştırmalar yaparsan daha çok anlarsın demek istediklerimi:)

Haklisin.
Aslinda konu sahibinin ayaklari ustunde durmasi gerekiyor.

Pek de saglikli bir evlilik degil aslinda.

Para vermiyorlarsa kadın neden çalışsn o çalışacak elti para yiyecek oh ne güzel dünya

E vet zaten konu sahibinin itirazı da bunun üzerine zaten. Eşinin işyeri olsa sadece canla başla çalışacağını söylüyor zaten. Mesele başta verilen sözden ziyade o işyerinin abisiyle ortak olması para konularının abisinin elinde olması ve bu kızı amme hizmetine çalıştırmak istemeleri sıkıntı olan. Eltisi çalıştıgının karşılığını çatır çatır alıyor bu kızcağıza gelince yok bişey. olur mu öyle şey

yıllardır çalışan ayakları üzerinde duran bir kadınım çok şükür.
aslında kendi düşüncem kadının çalışmasından ve maddi olarak eşin dahi olursa olsun kimseye bağımlı kalmamaktan yana.

Eşin haksız en başta bunu kabul ettiyse böyle davranmak zorunda yok eşşeklik yok o yok bu fazlası ile ayıp şeyler söylemiş
senin yerinde olsam önce onun ailesi sonra kendi ailemle konuşurdum bu adamın bi kulağını çeksinler. olmuyorsa da zorlama yatak ayırmak nedir ya çocuk çocuk hareketler. sende bu adam düzelene kadar çocuk falan düşünme başını yakarsın.

Bence çalışmanı istiyorsa ben başka iş bakıcam maaşlı sigortalı de bakalım ne diyecek. sanki bana biraz da abisi ile yengesinin gazına geliyor gibi geldi.

Ya sormayın sormayın, ben de bunu anlamıyorum... Gerçekten... Burası bir forum ve herkes düşünce, duygu ve deneyimlerini kimseyi rahatsız etmeden dile getirmeli. Sonuçta forumların mantığı odur. Ama her nedense konu ev işlerine gelince hiç bir şekilde fikir teatisinde bulunulmuyor karşılıklı. Hemen bir savaş modu, hemen bir "enayisin sen, bizi de çekme oraya, aşağılık pis köle " moduna bürünüyorlar. Hatta bana bir tanesi durup dururken çok afedersiniz "diplomanı al da bir yerine..." deyip (tövbe tövbe) sonra da "hadi şimdi sevgili toz bezine koş" gibi abuk sabuk minvalde yorumlarda bulunmuştu. Artık ne derdi varsa hayat ile

Bazen anlayamıyorum, bunun neresi insanları rahatsız ediyor diye. İnanın ki safiyane diyorum bunu. Bulamıyorum sebebini. Ayrı frekanslardayız sanırım.

Eş konusuna gelince size can-ı gönülden katılıyorum, bu hayatınızda eş olur, anne olur, oda arkadaşınız olur, ablanız, kardeşiniz olur... ortak alanı kimle paylaşıyorsak paylaşalım, onunla ilgili herhangi bir övmeye gidecek bir konu yoksa ortada, sizin yaptığınız elbette ki en doğrusu.

Ben de tam ne istiyorlar anlamadım. Bunu sadece hayatla derdi olma ihtimallerine bağlıyorum, yani bir memnuniyetsizlik bir uhde bir kompleks olmalı ki derinlerde bir yerde, bu ve bunun gibi görüş beyan eden kişilere saldırma ihtiyacı hissediyorlar. Ne diyelim, Allah herkese iç huzur versin tabii ki

Not olarak bir de genel gözlemim, bu tarza sahip kişiler genellikle "siz diye hitap etseniz de sen diye dönenler, genellikle "basit" bir anlatıma sahip kelimeler kullananlar, kendilerini argovari uslupla ifade edebilenlerden çıkıyor. Bunu da anlayabilmiş değilim. Belki de eğitim ve alt yapı ile alakalıdır.

Ev işi öğrenmek istiyorum çünkü bilmiyorum demek çalışmamanın bahanesi olmaz kimse de yememiş zaten, artık sıkıldım rahat olmak istiyorum diyin geçin.
Haa boşanırsanız ve oraya ihtiyacınız olursa zaten ev işini artık öğrendim şimdi çalışabilirim mi diyeceksiniz.
Neyse, ben çalışma kafasında olduğum için empati kuramadım.
Ama bir orta yolu bulun bence, evliliğiniz sallanıyor

Esinin tavırları gercekten tuhaf esseklik yaptım ne demek. Bu konuda sinir oldum esinize. Calismama konusuna gelince neden bu kadar calismayi istemiyorsunuz ev islerine meraklisiniz anlamadim. Insanin calisip bir seyler yapip kazanmasi kadar guzel bir sey yok bence. Bir de kendi is yerlerinde ben olsam seve seve yardim ederdim ve esimin kendi isinde benden yardim istemesi hosuma giderdi. Tabi tercih ve zihniyet meselesi calismayi sevmeyen biri icin durum farkli. Ben suan hamileyim ve bir sure sonra isimi birakmak zorunda kalicam ve bu surecte beni en cok uzen sey bu cunku yasadigim sehirde cocuk bakimina yardim edecek kimsem yok. Beni evde oturup esimin eline bakmak surekli rahatsiz ederdi kendim para kazanip eve katli yapmayi seviyorum. Bazen gercekten isten yoginluktan kacasim gelse de calismayi seviyorum. Tabi dedigimi gibi tercih meselesi ve siz en basta bunu esinize soylediginiz icin esiniz bu konu da haksiz bastan size yok calistirmam biz de oyle olmaz demesi yalancilik kaba tabirle kopruden gecene kadar ayiya dayi demek.

Ben sana hak verdim ev işi öyle kolay değil
Adam bütün işi sana yıkmak istiyor
Evde yemek pişiriyor mu? Yok
Bulaşık yıkıyor mu yok
Eve toparlamaya yardım ediyor mu?
Yok
Sen niye onun işini yspasın ki?
Baştan şartlarınıda söylemişsin
Evlilikte sözlü anlaşmadır
Oda kabul ettiğine göre haksız olan o
Bir alıştırsan artık vazifen olur
Bence evlenmeden önceki s.özlerini hatırlat eşim arabasını temizlememi istiyor ki benim işim o değil inan uysal olup temizlesem artık o iş üstüme yapışır
Bende bu konuda ona taviz vermiyorum
Sende vermemekte yana haklısın
Yarın birde çocuk ev işi dükkan işi
Kesinlikle ka bul etme bakıyorum ayna yaştaki kadınlara resmen nene gi bi görünüyorlar kendinilerini çok ezdirdiklerindem adama bakıyorum enerjik ve genç ama kadın bitik hep bu kadınların hayır diyemeyişinden

gönlünü yap .çalış hoşuna gıdecektır .beraber gelıp gıdın işe.boylelıkle eve ve eşine ayrıcak vaktın kalmayacak yorgun olacaksın.

Her şey bi yana, basta kabul ettigi seyleri sonradan inkar etmesi ve ustune küsüp yatak ayırması nedeniyle çocuk için acele etme derim..
Kendi parani kazanmak, calismak vs degil burda mevzu ayrica.. Milletin calismayi ovmesini anlayamadim.. Sorun esinin tavri.. Bastan soz verip simdi psikolojik baska yapan biri var..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…