Eşim çalışmamı istiyor

Hani hazir corbaliklar oluyoya ben onu bile bilmiyodum evlendigimde. Isi birakmadimda ogrenmek icin zaten aksam yemek yaparken deneye deneye ogreniyosun.

Supurgeyi calistirmayida ogrenmek icin birakmadin heralde isi?

Esinizin sozleri tabiki hos degil. Ama part time dahi olsa calissaydiniz cocukta yok evde caninizdami sıkılmıyo.

6 yıldır eşşşeeekkk (senin tabirinle) gibi hem evde hem işte çalışıyorum.

İyi ki de çalışıyorum . Kendime güvenım sonsuz . Herşeyi başarabilirim .
Hem bi ev kadının yaptıgını hemde iş kadının yaptıgı .
Git çalış napcan evde kös kös oturup . Neyin öğrenmesi bu ?
Lise 4 e giderken kaçtım makarna yapamyı bile bilmiyordum .
Yapa yapa yapa düzeldi . He sanmaki evde hergun yemek pişiyor . Kafam mı bozuk ? Yorgun muyum ? Canım mı istemiyor ? Direk dışarda yıyoruz.
Ev süpürmek , toz almak , wc temizlemek , çamaşır mak ve bılaşık makinasını çalıştırmak için uzunnn bir zaman ihtiyacın yok :)
Yenı evlendiğinde adaptasyon için 1 yıl çalışma yeter .

Erkeklere bu kadar muhtaç olmayın. Sizin özgüveninizi görsünler !!!

Kadınların çalışması, ekonomik özgürlüğü olması, kendi ayakları üzerinde durması gerektiğini düşünüyorum ancak bu da bir tercih meselesi. Konu sahibi çalışmak istemiyorsa eşi tarafından bu niye dayatılıyor anlamış değilim. Adam asgari ücretle çalışır tek maaş geçinemezler kadında çalışıp eşine destek olmalıdır kesinlikle. Ancak koca zaten kendi işyerinde çalışması için baskı yapıyor, eşinin orda çalışması ekonomik açıdan aile gelirini değiştirecek bişey olmadığı gibi kocanın abisi de işyerinin patronu gibi davranıyormuş. Sırf bu nedenden ötürü bile çalışmak istemeyebilir.

Yahu kadinin niye ustune gidiyosunuz ben lisans mezunuyum bir yil calistim evlendim arka arkaya iki cocugum var evdeyim mutluyum imkanim olsa ev hanimi olup evimde oturur cocuklarimi kendim buyuturum
Tamam kendi ayaklarin uzerinde durmak cok guzel paran olmasi cok guzel
Ama is yerinde mobinge ugramak
Baskiya ugramak
Isler ev isleri birbirine karismasi
Cocuk
Bunlar kolay seyler degil herkesin kaldirabilecegi seyler de degil
Kadin onceden soylemis herkese calismak istemiyorum calismayacagim
Herkes de kabul etmis kadinin bir sucu yok calismak istemiyorsa calismaz
Ev hanimi olmak dunyanin en kotu seyi gibi davranmayi birakin artik

Abisine yengesine kalıyorsa her şey, asıl çalışırsan eşeklik etmiş olursun. Başka bir yerde işe girme şansın var mı?

Burada anlattiginiz gibi kocaniza anlatabilirsiniz. Maddi durumu mu kotu? Verilen isi sevmediginizi soyleyebilirsiniz. Ille de calisacaksaniz babanizin yaninda calismayi tercih ettiginizi soyleyin. Sevmediginiz bir iste sizi neden bu kadar cok calistirmak istedigini sorabilirsiniz. Bunun sizi mutsuz edecegini, dolayisiyla zamanla evliliginizin de kotuye gidecegini ima edin. Eger cok sikisik bir durumda ise calistiginiz yerden kazanilan paradan size ait olmasi gereken parayi hesaplayin ve o parayi isteyin. Eger o parayi alamazsaniz kullanilmis hissedeceginizi soyleyin. Zaten evdeki tum islerle sizin ilgilendiginizi de belirtin, bu emegi yok saymamali. Kadinlar ev isi yapmak icin dunyaya gelmediler. Eger kadin ev isini tek basina sirtlanacaksa ustune bir de calismamali. Bu tamamen kadinlara haksizlik, ve somuru.

Bence kadinliga hiç yakışmasa da sen baştan şartını koymuş ve bana bakacaksın demişsin. Ha bahanen hiç geçerli değil çünkü ev işi dediğin genetik mühendisliği, uzay mekiği tasarımı falan değil öyle bir eğitim gerekmiyor. Ki çalışırken de zaten yapmak zorunda değilsin. Ama dediğim gibi sen baştan bu şartı koşmuşsun. Yani kocan haklı olsa da haksız.

Hayır bir de kendi ayaklarınin üstünde dur diyenler eve gidip ev işinin yüzde doksanini yapiyor. Bu nasıl özgür olmak anlamadım. Valla kadınlar çalışsın diyenlerin önünde bayrak taşıyandim ama buradaki konuları okudukça kadınlar calistikca iyice köleye bağladı diye düşünüyorum. Konu sahibi baştan da demissiniz zaten yan çizen eşiniz, siz aynı tavrinizi surdurun bence.

Öncelikle siz alttan alma işini boşverin o özür dilesin hatasını anladım.Sizde azcık uyanık olun.Çalışın ama sigortanızı da yaptırtın. Sizden ev hanımı kadar yemek ve ev düzeni de beklenemez böylelikle.Kendi ayakların üzerinde dur.Hatta ilerde kendi işini kur.Adam karşısında güçlü dimdik duran kadın görsün bak o zaman böyle kaba saba grip yapabiliyor mu

Siz çalışmak istemediğiniz halde ne bu karşı taraftan abartılı ısrar? Herhalde sizi bedavaya çalıştıracak eleman olarak görüyor. Tutsunlar bir eleman. Bu kadar mı zor? Çalışacaksınız da kendinizi kullandırmayın. Sigortanız da yatsın, maaşınızı da alın.

Ki hayat sizin hayatınız. Evet bende kadının çalışması taraftarıyım ama siz istemiyorsanız, karşı taraf baskı kuramaz.

Senin çalışmada gönlün yok hiç boşa işi abisine falan çevirme.Diğer türlü olsa evlenmeden şart koşmazdın.

İşte durum ortada çalışmayan kadına saygı duyulmuyor ister çalış ister çalışma.

Mutlu olmaniz cok guzel, ama aslinda eger tam zamanli calisiyorsaniz ev islerinin esit bolunmesi gerekiyor, evde bir yerde toz varsa bundan siz sorumlu olmamalisiniz. Aksi takdirde bu kadin emeginin somurulmesine girer. Ben acikcasi ev hanimlarinin, hem calisip hem ev hanimligi yapan kadinlardan cok daha dogrusunu yaptiklarini dusunuyorum, en azindan bu sekilde ataerkil duzenin olusturdugu baski ve haksizliga ugramiyorlar. Siz essek gibi hem ev hem disarda calisirken kocaniz evde kicini yayip tv izleyip hizmet beklememeli, ya da disarda arkadaslariyla eglenmemeli, ya da ev isi disinda ne halt yapiyorsa onu birakip evi supurmeye baslamali. O da en az sizin kadar essek gibi o ev islerini halledebilmeli. Eger siz bu haksizligi sindiriyorsaniz, lutfen diger kadinlara da bunu onermeyin.

Calisip calismamak bana gore bir tercihtir. Herkesin hayat sartlari farkli, eşi farkli, evliligi cok farkli.
Sizin caniniz calismak istemiyor ev işi ögrenmek bahane. 7 ayda ogrenilmeyecek birsey yok evde.
Calismayan biri olarak diyorum ki eşim bu kadar baskiyla calismami istese ben "zorla" evde oturup adamin parasini yiyemezdim, bunun icin israr edemezdim.
Böyle baski kuran biri veya calismanizi isteyen biri siz evde oturuyorken size saygi duymayacaktir zaten.
Eve para getirince saygi gören kadinlar zaten bol bol yazmislardir calismayan kadina saygi duyulmadigini. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ev işinin nesini öğreneceksiniz sorması ayıptır ?
Yemek vs deseniz anlardım ama ev süpürmeyi , makinaya çamaşır atmayı veya asmayı öğrenmek için profesör olmak gerekmiyor ki ..
Siz çalışmak istemiyorsunuz ev işi bahane o ayrı

Ben olsam calismayi tercih ederdim ama, esinizin once calismak istemediginizi kabullenmis gorunup sonra bu sekilde dayatma yapmasi cok yanlis

+10000
Bedava ayakçı ariyorlar resmen sigorta yok para yok onu getir bunu yap üstelik eve gelip haldir huldur öğle yemeği hazirla
Bu ne be

Konu sahibinin yerinde olsam çalışırım ama gider başkasının yaninda çalışırım hiç degilse elime para gecer sigortam yatar

Ayrıca defalarca söz verip sonra yan cizen adamın köküne kibrit suyu

Bunlar cidden sizi köle almış
Hem ayranim dökülmesin hem tövbe ya
Dört dörtlük ev işi bekleyen adam karısını sabah 8 akşam 8 işe götüremez

Araya araya bu adamı mi buldunuz
Hem babaniz niye sizin ihtiyaçlarınızı karşılıyor
Ne ihtiyacınız varsa eşiniz beyefendi alacak

Ev isi ogrenmek nedir yahu?
Ev isi 20 yilda ogrenilmiyor ki. Calismayip ev isi ogrenicem nedir? Bence caniniz calismak istemiyor.
Yanlis anlamayin istemeyebilirsiniz. Ama ev isi bahanesi komik duruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…