Eşim çalışmamı istiyor

Hım anladım sana haklısın demediğim için sinirlendin sen :)

Niye çalışmak istemiyorsunuz?
3yillik evliyim, 6aylik bebeğim var haziran ayında işime geri döneceğim. Çok şükür elim ayağım tutuyor, saglikliyim. Niye evime, aileme katkıda bulunmayayim?
Eşimin eline bakmayi tercih etmem asla. Bunu ısrarla niye istediğinizi anlamış değilim. Ama eşinizin ısrarı da yanlış bu noktada. Kimse kimseye istemediği bir şeyi zorla yaptıramaz.

Evle işi aynı anda götürmek zor evet bir de değmiyor cidden zaten ... ben en çok kararlı tutumunu takdir ettim

Ya siz neden bu kadar konu sahibinin sözlerin e bu kadar sertsiniz anlamıyorum açıkçası. Eşine zaten o cümleleri kuruyordur onunla kinusuyirdur zaten de burada da değişik fikirler almak istemiştir ortaya koyduğu tavrında yanlış bir şey var mı yada psikolojik olarak destek almak istemiştir. Size zorla yorum yapın denedi ki. Bizler de ne çeşit hayatar var öğreniyoruz behar insanlar tecrübe okuyor vs

ev işinin neresini öğreneceksin?

kendin için bir işe girip çalışmalısın.

ömür boyunca yanında ailen ve eşin olmayacak, allah korusun bir şey gelse eşinin başına o evi kim geçindirecek bunları düşünüyor musun hiç?

eşinin bu konuda baskı yapması seni üzebilir ama ben ev işini öğrenicem çalışmıcam demeni anlayamadım

ben de çalışıyorum 4 yıllık da evliyim, yemek de yapıyorum temizlik de.

İşte biz de onu anlamıyoruz..hem temizlik hem yemek vs yapacaksanız niye çalışıyorsunuz? Kadın en iyisini yapıyor aslında. Belki o da hem evde hem işte çalışıp bak ayaklarimin üstünde ne güzel duruyorum diyenleri anlamiyordur.

Ben sizi cok iyi anliyorum.Calismak istemiyorsunuz zorla degil ya.

Yorumlarda her kes calis niye calismiyorsun? diyor ama her kes ayni seyi istiyicek diye bir sey yokki biri calismak ister biri istemez.buda onun qayet dogal hakki.belki zamanina da cok calisdi simsi istemiyor.belki yetisemiyor hem ise hem eve?kocanizin yapdigida dogru degil neden bu kadar israrla calismanizi istiyorki?

Hem temizlik yemek hem çalışmak nasıl bunları aynı kefeye koyuyorsunuz?

Ben çalışıyorum para kazanıyorum, kendimi geliştiriyorum, kariyer yapıyorum ayaklarımın üstünde duruyorum.

Eve gidiyor yemek yapıyorum temizlik yapıyorum misafir ağırlıyorum

Bunları kendim için ailem için yapıyorum

Siz nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama İstanbul'da tek maaşla geçinmek zor, hayat standartlarımı yükseltmek için çalışmak zorundayım.

Eşimin maaşıyla 1 şey alacaksam kendi maaşımı da üstüne koyup 2 şey alıyorum.

Ben çalışmak için 5 sene üniversite okudum, kendi emeklerimle tırnaklarımla geldim bir yere. Bugünde keyfini sürüyorum.

Şuan çocuk sahibi değilim. Yarın ne olur bilinmez ama Allah korusun eşime bir şey olsa çocuklarımın hayatını devam ettirmem gerekir, bunun için çalışıyorum.

Yoruluyorum, sabah 6'da uyanıp kocama kahvaltı hazırlayıp işe yolluyorum, peşine ben çıkıyorum. Metrobüsle işe gidiyorum. 9 saat çalışıp eve gelip yemek yapıyorum. Ama ay başında 'Maaş ya da ek geliriniz yattı' mesajını görünce bütün yorgunluklar gidiyor.

Çalışmasam evde temizlikle nereye kadar? Evimi temizliyorum diye kimse bana gidip vitrinde beğendiğim bluzu satın almaz.

He eşiniz çok zengindir durumunuz çok iyidir çalışmasanız da olur o durum ayrı.

Aynı ablam ve eniştem seneler sonra boşandılar.ortak olup haksizlik olmalasi yani.Evlenmeden once bilmiyormuydun?Gerçi bilsen de kendi kazanıyor.Kazanmadigin paraya karışamazsin kendi düşünecek..Is senin çalışmama gelince tabi biraz karışıyor.

Son düzenleme:

Bak MissCherryBlossom yapmam gereken her şeyi yazmiş. Sen burdakileri yapmakla özellikle de olanlari babana anlatmakla basla kesinlikle. Bulmuslar saf kızı eziyorlar, şimdi buna dur demezsen ömür boyu canına okurlar. Baban da arkandaymış ne güzel, kiymetini bil.

Ve sakın hamile kalma!

Çalışsa bile para almayacak.Kendi evi ama eşinin cebine girecek maaş kartı ondaymış gibi.
Eşine maaş almayı teklif et bence.Ortakmis bir de.Yenge tam zamanlı calismiyor mu demistin?Onun eşinin yaptığı gibi yapabilirsin ama herşey ortak olacak ozaman diye direterek

Madem abisinin elinde eşine de ki, sigortalı yapın maaşımı da verin gelip çalışırım. Bakalım ne diyecek.

Çalışmamak bana anlamsız geliyor. Adam akşama kadar yorulsun ben evde oh mis gibi. 2.5 sene evdeydim kpss kursuna gittim, yemek ütü bulaşık temizlik hepsi bendeydi üstüne üstlük binlerce soru çözdüm ders çalıştım yinede evde rahattım. Hiç kimse evde oturan dinlenemiyor demesin.

Valla benim yerime de çalışma.Suan uc gündür yorgunum vücudum ağrıyor dinlenmeden ise gitmekten.Hic farkli birsey diyemeyecem bu psikolojiyle.Misafir geldi odama kaçtım cok yorgunum ayağına.Hosgeldiniz bile demedim.K.c üstü oturacak halim yok.Bir de evlilik olsa nolur.

Öyle deme ultra mükemmel her ise kosan bir elinde bilgisayar diğer elinde toz bezi ayağıylada yer silen mükemmel ötesi muhteşem kadınlar var
Biz anlayamayız

Katılıyorum evde oturan asla asla çalışan gibi olamaz.Bir arkadasi m calismiyor hic vaktim olmuyor çocuklardan diyor sasiyorum.Calismak birkere vaktini aliyor.Disardasin ev gibi olur mu?.Gunun yarısını yorgunlugu da katarsak nerdeyse tamamini aliyor bile denebilir.

Kesinlikle katılıyorum. Sabahın köründen akşamın bir vaktine kadar istesin, geri kalan zamanda tüm ev hanımlarının yaptığı şeyi yapıyorsun. Evet zor ama bir kadın ayakları üzerinde durmalı.

Yarın birgün herşeyi geçtim bu adam öldü diyelim, ne yapacaklar? Yada adam hastalandı. Bağlanan ölüm maaşı yada malullük maaşı geçinmeye yetmezki. Yani hayatta kalabilmek için çalışıp para kazanmak lazım. Ha, çok zenginse harca harca bitmeyecek para varsa bilemem ama bir insan yaşıyorsa yiyip içecekse hayatını devam ettirecekse çalışmalı.

Başkentte yasiyorum.burasi da öyle ucuz değil. Ben de calisiyorum ama yemek temizlik vs asla ve asla tek başıma yapmam bak asla diyorum. Bana bu işi yıkana da kapı orada derim. Aileyse tek benim ailem değil. Ben çalışmayın demiyorum kimseye evde yarı yarıya çalışın diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…