- 12 Ağustos 2014
- 3.880
- 5.273
- 198
- 30
- Konu Sahibi Sevgilipitircik
-
Hım anladım sana haklısın demediğim için sinirlendin sen :)Ayol ne alaka havalı görünmekle ahaha
Hiç öyle küçük hesaplara girmedim:)
Bak kendin de söylüyorsun ciddiye almıyor kötü vs diye. Burda böyle konular açıldığında herkes yorum yapar konu sahibine yol gösterir ya da fikir verir bende başta yaptım yorumumu ama normal bir üye "evet kızlar haklısınız galiba:/" falan derken sen tam tersisin ondan konu buralara geldi. Neyse sana harçlıklarınla ev işlerinle işe gelmeni direten küsen eşinle mutluluklar
Evle işi aynı anda götürmek zor evet bir de değmiyor cidden zaten ... ben en çok kararlı tutumunu takdir ettimCogu kisi elestirmis calısmak istemememi ben bekarken calıstım o zaman annem vardı eve geldiğimde yemek hazırdı kıyafetlerim yıkanmus ütülenmis ev temizdi ama simdi hersey benim elimde ben yapmasam esim bi bardağı alıp mutfağa götürmez bide ben herseye sıfırdan basladım hic bisey bilmiyodum daha yeni yeni öğreniyorum evime sık sık misafir geliyo onun tarafı kalabalık benimkide esim haftasonu calısmıyo saat 2 3e kadar uyur hafta sonu zaten hic bisey yapamıyorum hafta içi yaptım yaptım yoksa hafta sonu zamanım yok her hafta misafir var olmasa bile biz bi yere gidiyoruz olmuyo yani evle işi aynı anda götüremem cok zor.
Bak arkadaşım
Benim bildiğim bir insan evlenip evden ayrılınc artık ailesinden harçlık almaz.
Ha paraya ihtiyacı olur o ayrı
Ama düzenli olarak harçlık almaz
Sen gidip istemiyorsun okey ama baban verince de almayıp yukarıdaki kırmızılı cümleni ona kur öyleyse
Bir kızın evlenip hala babasından harçlık alması kocası ihtiyaçlarını erteliyor diye yakınması normal değil çünkü anlatabiliyor muyum?
Heh bu cümleyi aynen eşine kur işte.
Gelip burada konu açıp yakınıp aldığın yorumlardan sonra evliliğini eşini savunman ayrı bi olay zaten.
Madem abartılacak birşey yok madem eşin babasını bir fırçasıyla yola gelecek eh öyle devam et öyleyse.
İşte biz de onu anlamıyoruz..hem temizlik hem yemek vs yapacaksanız niye çalışıyorsunuz? Kadın en iyisini yapıyor aslında. Belki o da hem evde hem işte çalışıp bak ayaklarimin üstünde ne güzel duruyorum diyenleri anlamiyordur.ev işinin neresini öğreneceksin?
kendin için bir işe girip çalışmalısın.
ömür boyunca yanında ailen ve eşin olmayacak, allah korusun bir şey gelse eşinin başına o evi kim geçindirecek bunları düşünüyor musun hiç?
eşinin bu konuda baskı yapması seni üzebilir ama ben ev işini öğrenicem çalışmıcam demeni anlayamadım
ben de çalışıyorum 4 yıllık da evliyim, yemek de yapıyorum temizlik de.
Ben sizi cok iyi anliyorum.Calismak istemiyorsunuz zorla degil ya.Ben bekarken çalışan bir insandım. Çalışmak benim kendi tercihimdi ve babamın yanında calısıyordum kendi işimizde. Çalıştığım için evle ilgili temizlik yemek vs. Hiç bişey bilmiyordum ve eve geldiğimde yorgun oluyodum yapamıyodum bisey annem babam da bırakmıyordu zaten. Bir gün evlenirsem calısmam öğrenirim diye düsünüyodum ve o gün geldi cattı beni isteyen birileri oldu. İnsanın evlenmeden once belli başlı kriterleri sartları olur haliyle benimkiside calısmak istemiyordum evimde olup ev işlerini öğrenmek istedim cünkü bilmiyodum calısmayı ve ev işlerini aynı anda götüremezdim. Bende babam da beni isteyen insana yani Şuan ki eşime benim calısmak istemediğimi söyledik tamam dediler öyle bisey olmaz nişanlandım yine söyledim üstüne basa basa defalarca benim öyle bi beklentim yok falan dedi. Evlendik 7 aylık evliyim şuan ben 2 aylık evliyken işe cagırmaya başladı (eşiminde iş yeri var) bi iki kere gittim artık haftada iki üç kere cagırmaya basladı gitmediğim zamanlar küsüp günlerce konusmazdı hep ilk adımı ben atıp barısmak isterdim. Ve bugun yine cagırdı gelmem dedim ben basta sana söyledim sende kabul ettin dedim benimle yüksek sesle konusuyo bencilmişim zamanında esseklik yapmışta kabul etmiş çalışmak istemediğimi. En son sen ben işe cagırdıgımda geliceksin gelmezsen benimle muhattap olma ya kabul edersin kurallarımı yada benimle muhattap olma dedi cıktı gitti.
Rica ederim suclayıcı cümleler kurmadan yorum yapın. Esimin bu calısmaya zorlaması dısında kötü bi huyu yok işinde gücünde saygılı biridir. Bende bencilliğimden yapmıyorum yıllarca calıstım evle ilgili hic bisey bilmiyorum öğrenmek istiyorum birde her cagırdıgnda gitsem alısıp hep cagırcak biliyorum.
Eşimde bende cocuk istiyoruz ama onun küsmeleri yüzünden dogru düzgün yan yana bile gelemiyoruz buda beni cok üzüyor herkes soruyo artık özellikle onun ailesi. Küsüyor ayrı yatıyoruzda diyemiyorum
Herkese ayrı ayrı yetisemiyorum bazıları suclamaya baslamıs niye calısmak istemiyosun vs bu benim tercihimdir bazı haksızlıklar var ben yapamıyorum eşim tek olsaydı ben ondan cok calısırdm ama tek değil parada bizim elimizde değil hersey abisinin elinde. Abisi herseyi kendi kafasına göre yapıyor
İşte biz de onu anlamıyoruz..hem temizlik hem yemek vs yapacaksanız niye çalışıyorsunuz? Kadın en iyisini yapıyor aslında. Belki o da hem evde hem işte çalışıp bak ayaklarimin üstünde ne güzel duruyorum diyenleri anlamiyordur.
Aynı ablam ve eniştem seneler sonra boşandılar.ortak olup haksizlik olmalasi yani.Evlenmeden once bilmiyormuydun?Gerçi bilsen de kendi kazanıyor.Kazanmadigin paraya karışamazsin kendi düşünecek..Is senin çalışmama gelince tabi biraz karışıyor.Ben kendimi tam olarak ifade edemedim sanırım yaptıgı iş yorucu ve abisiyle ortak kac kere gittim kendimi tuhaf hissettim ayak işi veriyorlar nerdeyse hersey abisinin elinde yengesi iki saat bile calıssa parasını alıyo bana gelince bisey yok para abisinin elinde bana sadece ev harclıgı veriliyor kendi ihtiyaçlarım icin bisey yok. Ama abisi yengesi har vurup harman savuruyor
Valla ben yazdım babanla ve KPyle konuş ayar çeksinler
1. Eve para bıraksın sana para versin. Baban bu konuyu konuşsun mutlaka
2. Ailenden asla para alma sen artık evli bir insansın. Baban para verirken ne is bu diye sormadi mi hic?
3. Kocanla konuş o kazanıyor berikiler yiyor bu nasıl iş?? İşyerine git ama ayak işi yapmaya değil git muhasebe defterini bir eline al. Her ayın sonunda kar nedir bak onu eşit şekilde 2 aileye bölüştür. Aile işi zaten sakat mesele biri çalışıyor diğerleri yiyor. Sen enayi misin?
4. Elti midir nedir kocana da harçlık verdim diyen tip var ya ona da: sen bir gün çalıştın mı ki kimin parasını kime harçlık veriyorsun ama bundan sonra yok ben elime muhasebe defterini aldım diceksin
5. Ailene mutlaka durumu anlat. Bulmuslar genc kizi eziyorlar aralarinda. Aile destegini bir al arkana.
Bunlari yaparsan yani maddi konulari eline alirsan belki normal bir evlilik yasarsin. Ote yandan kocanin adam olacagini sanmiyorum onun eşşekliği baki kalacak gibi duruyor
Çalışsa bile para almayacak.Kendi evi ama eşinin cebine girecek maaş kartı ondaymış gibi.Aslında haklısınız. Baştan konuşulmuş kabul etmiş.
Ama şartlar da değişmiş olabilir, örneğin eleman ihtiyacı vardır ama ona 1500 vermektense eşin çalışması tercih edilebilir.
Maddi olarak başka yerde de çalışmanız gerekebilirdi. Bu konuda iki tarafın da çirkinleşmesi yanlış.
Ben bekarken çalışan bir insandım. Çalışmak benim kendi tercihimdi ve babamın yanında calısıyordum kendi işimizde. Çalıştığım için evle ilgili temizlik yemek vs. Hiç bişey bilmiyordum ve eve geldiğimde yorgun oluyodum yapamıyodum bisey annem babam da bırakmıyordu zaten. Bir gün evlenirsem calısmam öğrenirim diye düsünüyodum ve o gün geldi cattı beni isteyen birileri oldu. İnsanın evlenmeden once belli başlı kriterleri sartları olur haliyle benimkiside calısmak istemiyordum evimde olup ev işlerini öğrenmek istedim cünkü bilmiyodum calısmayı ve ev işlerini aynı anda götüremezdim. Bende babam da beni isteyen insana yani Şuan ki eşime benim calısmak istemediğimi söyledik tamam dediler öyle bisey olmaz nişanlandım yine söyledim üstüne basa basa defalarca benim öyle bi beklentim yok falan dedi. Evlendik 7 aylık evliyim şuan ben 2 aylık evliyken işe cagırmaya başladı (eşiminde iş yeri var) bi iki kere gittim artık haftada iki üç kere cagırmaya basladı gitmediğim zamanlar küsüp günlerce konusmazdı hep ilk adımı ben atıp barısmak isterdim. Ve bugun yine cagırdı gelmem dedim ben basta sana söyledim sende kabul ettin dedim benimle yüksek sesle konusuyo bencilmişim zamanında esseklik yapmışta kabul etmiş çalışmak istemediğimi. En son sen ben işe cagırdıgımda geliceksin gelmezsen benimle muhattap olma ya kabul edersin kurallarımı yada benimle muhattap olma dedi cıktı gitti.
Rica ederim suclayıcı cümleler kurmadan yorum yapın. Esimin bu calısmaya zorlaması dısında kötü bi huyu yok işinde gücünde saygılı biridir. Bende bencilliğimden yapmıyorum yıllarca calıstım evle ilgili hic bisey bilmiyorum öğrenmek istiyorum birde her cagırdıgnda gitsem alısıp hep cagırcak biliyorum.
Eşimde bende cocuk istiyoruz ama onun küsmeleri yüzünden dogru düzgün yan yana bile gelemiyoruz buda beni cok üzüyor herkes soruyo artık özellikle onun ailesi. Küsüyor ayrı yatıyoruzda diyemiyorum
Herkese ayrı ayrı yetisemiyorum bazıları suclamaya baslamıs niye calısmak istemiyosun vs bu benim tercihimdir bazı haksızlıklar var ben yapamıyorum eşim tek olsaydı ben ondan cok calısırdm ama tek değil parada bizim elimizde değil hersey abisinin elinde. Abisi herseyi kendi kafasına göre yapıyor
Öyle deme ultra mükemmel her ise kosan bir elinde bilgisayar diğer elinde toz bezi ayağıylada yer silen mükemmel ötesi muhteşem kadınlar varValla benim yerime de çalışma.Suan uc gündür yorgunum vücudum ağrıyor dinlenmeden ise gitmekten.Hic farkli birsey diyemeyecem bu psikolojiyle.Misafir geldi odama kaçtım cok yorgunum ayağına.Hosgeldiniz bile demedim.K.c üstü oturacak halim yok.Bir de evlilik olsa nolur.
Katılıyorum evde oturan asla asla çalışan gibi olamaz.Bir arkadasi m calismiyor hic vaktim olmuyor çocuklardan diyor sasiyorum.Calismak birkere vaktini aliyor.Disardasin ev gibi olur mu?.Gunun yarısını yorgunlugu da katarsak nerdeyse tamamini aliyor bile denebilir.Madem abisinin elinde eşine de ki, sigortalı yapın maaşımı da verin gelip çalışırım. Bakalım ne diyecek.
Çalışmamak bana anlamsız geliyor. Adam akşama kadar yorulsun ben evde oh mis gibi. 2.5 sene evdeydim kpss kursuna gittim, yemek ütü bulaşık temizlik hepsi bendeydi üstüne üstlük binlerce soru çözdüm ders çalıştım yinede evde rahattım. Hiç kimse evde oturan dinlenemiyor demesin.
Katılıyorum evde oturan asla asla çalışan gibi olamaz.Bir arkadasi m calismiyor hic vaktim olmuyor çocuklardan diyor sasiyorum.Calismak birkere vaktini aliyor.Disardasin ev gibi olur mu?.Gunun yarısını yorgunlugu da katarsak nerdeyse tamamini aliyor bile denebilir.
Başkentte yasiyorum.burasi da öyle ucuz değil. Ben de calisiyorum ama yemek temizlik vs asla ve asla tek başıma yapmam bak asla diyorum. Bana bu işi yıkana da kapı orada derim. Aileyse tek benim ailem değil. Ben çalışmayın demiyorum kimseye evde yarı yarıya çalışın diyorumHem temizlik yemek hem çalışmak nasıl bunları aynı kefeye koyuyorsunuz?
Ben çalışıyorum para kazanıyorum, kendimi geliştiriyorum, kariyer yapıyorum ayaklarımın üstünde duruyorum.
Eve gidiyor yemek yapıyorum temizlik yapıyorum misafir ağırlıyorum
Bunları kendim için ailem için yapıyorum
Siz nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama İstanbul'da tek maaşla geçinmek zor, hayat standartlarımı yükseltmek için çalışmak zorundayım.
Eşimin maaşıyla 1 şey alacaksam kendi maaşımı da üstüne koyup 2 şey alıyorum.
Ben çalışmak için 5 sene üniversite okudum, kendi emeklerimle tırnaklarımla geldim bir yere. Bugünde keyfini sürüyorum.
Şuan çocuk sahibi değilim. Yarın ne olur bilinmez ama Allah korusun eşime bir şey olsa çocuklarımın hayatını devam ettirmem gerekir, bunun için çalışıyorum.
Yoruluyorum, sabah 6'da uyanıp kocama kahvaltı hazırlayıp işe yolluyorum, peşine ben çıkıyorum. Metrobüsle işe gidiyorum. 9 saat çalışıp eve gelip yemek yapıyorum. Ama ay başında 'Maaş ya da ek geliriniz yattı' mesajını görünce bütün yorgunluklar gidiyor.
Çalışmasam evde temizlikle nereye kadar? Evimi temizliyorum diye kimse bana gidip vitrinde beğendiğim bluzu satın almaz.
He eşiniz çok zengindir durumunuz çok iyidir çalışmasanız da olur o durum ayrı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?