Eşim çalışmamı istiyor

Sahsen bende calısmak isterdim aMa hem ev ısı coluk cocuk zor oluyor denedim bir sene kadar Pekı merak ettım esınızın ısı neydi bence sizde bir sureden sonra evde olmaktan skılırsınız gıdın Bı kac gun takılın yanında ama tabı daha yenisini suan normal

Genelde kadın çalışmak ister erkek istemez ama sizde tam tersi olmuş klasik olacak ama hayat müşterek insan başına ne geleceğini de bilmiyor çalışıp kendi ayaklarınızın üstünde durmak zorundasınız esiniz de olsa kimseye sırtınızı yaslamayın bende doğum için ara verdim biraz yüz versem esim çalışma diyo ama öyle bir dünya yok ki bu devirde bence herkes çalışmalı

Bence her kadın çalışmalı , kendi ayakları üzerinde durmalı. Bu şart. Konu sahibi bunun için kocasının yanında değil dışarda çalışmalı. Çünkü kocası kendine maaşsız işçi arıyor. Derdi bu.

Ev işleri de evde yaşayan herkesin ortak sorumluluğudur normalde. Böyle bir adamın eline bakmak , geleceğini onun ellerine bırakmak da hiç akıllıca değil.

Kaynınız acaba benim eşim de çalışıyor tabi daha çok para alıcaz falan diye eşinizi mi sıkıştırıyor. Hergün gidince eltiniz eşiniz de bişey diyemiyor dur. O iki saat gidiyorsa siz üç dört saat gidin bakalım. Bir değişiklik olmazsa yüzlerine vurursunuz

Hani diyorsunuz ya ev işi ne sil süpür falan benim siteye girip yorumlarınızı okumaya ancak vaktim oldu. Gidip yemek yaptım topladım Camasır yıkadım kuruttum derken gec oldu uyudum sabah kalktım tekrar evi temizledim öğle yemeği var onu hazırladım sonra tekrar bulasık temizlik. Cıktım alısveris yaptım saat olmus 4 yemek yapıcam tekrar yine aynı döngü. Ev işi öğrenmek istiyorum demenin nesi garip anlamadım? Evimle ilgilenmek istiyorum yemeklerim dört dörtlük olsun temizliğim öyle bastan savma olmasın bu benim tercihimdir ben calıssam ruhen ve bedenen kendimi yorucam ne gerek var ben kölemiyim git orda calıs gel evde calıs esimle abisi ortakken ben asla gitmem oraya denedim esimi kırmamak için bir kac kere gittim kendimi orda yabancı gibi hissettim. Ayrıca ben bunun acıklamasını yaptım hala babandan niye para alıyosun diyenler var gidip istemiyorum babam benim içinde bulunduğum durumu bile bilmiyo ben ev harclıgımı alıyorum dört dörtlükte yetiyo. Onun dısında kendi ihtiyaclarıma biraz gec para veriyo budur yani nasıl yerden yere vurmussunuz biri diyo kocası pişman öbürü diyo kocasının önüne terliğini götürür niye calısmıyosun yok miskinsin bilmem ne. Ben sizden fikir istedim azarlayın benim fikirlerimi elestirin diye konu acmadım buraya.

Babasıyla konustum. Senden öyle bi beklentisi olamaz dedi biz bastan herseyi konustuk dedi neyse odur belki iş yerindekilerin etkisi vardır üzerinde o sebeple böyle bisey yapmıstur ben konusurum dedi adam dünden beri sık sık arıyo baska sehirde yasıyo siz durumu düzeltene kadar bekliyorum olmazsa hafta sonu gelicem dedi. Esim benimle konusmaya calısıyo benim icimden gelmiyo konusmak istemiyorum. Son durum bu merak edenler icin yazdım.

@Pisi- tercih hakkındaki kararlılığına saygı duydum ben en başta,
ben çalışıyorum eşimden çok kazanıyorum ama sanki ev de benden sorumluymuş imajını yenemedim 7 yıldır,
ben köle miyim yazmışsın ya, çok doğru tespit,
keyfine bak içine sinen bir iş olmadıkça da kararlılığında istikrara devam,
takdir ettim

Cogu kisi elestirmis calısmak istemememi ben bekarken calıstım o zaman annem vardı eve geldiğimde yemek hazırdı kıyafetlerim yıkanmus ütülenmis ev temizdi ama simdi hersey benim elimde ben yapmasam esim bi bardağı alıp mutfağa götürmez bide ben herseye sıfırdan basladım hic bisey bilmiyodum daha yeni yeni öğreniyorum evime sık sık misafir geliyo onun tarafı kalabalık benimkide esim haftasonu calısmıyo saat 2 3e kadar uyur hafta sonu zaten hic bisey yapamıyorum hafta içi yaptım yaptım yoksa hafta sonu zamanım yok her hafta misafir var olmasa bile biz bi yere gidiyoruz olmuyo yani evle işi aynı anda götüremem cok zor.

hala babandan niye para alıyosun diyenler var gidip istemiyorum babam benim içinde bulunduğum durumu bile bilmiyo ben ev harclıgımı alıyorum dört dörtlükte yetiyo.
Bak arkadaşım
Benim bildiğim bir insan evlenip evden ayrılınc artık ailesinden harçlık almaz.
Ha paraya ihtiyacı olur o ayrı
Ama düzenli olarak harçlık almaz
Sen gidip istemiyorsun okey ama baban verince de almayıp yukarıdaki kırmızılı cümleni ona kur öyleyse
Bir kızın evlenip hala babasından harçlık alması kocası ihtiyaçlarını erteliyor diye yakınması normal değil çünkü anlatabiliyor muyum?
ben calıssam ruhen ve bedenen kendimi yorucam ne gerek var ben kölemiyim git orda calıs gel evde
Heh bu cümleyi aynen eşine kur işte.
Gelip burada konu açıp yakınıp aldığın yorumlardan sonra evliliğini eşini savunman ayrı bi olay zaten.
Madem abartılacak birşey yok madem eşin babasını bir fırçasıyla yola gelecek eh öyle devam et öyleyse.

Ben babamdan düzenli olarak harclık alıyorum mu dedim? İcinden geliyo veriyo bi ben varım bi kardesim evlendim dıye evladı değil miyim babamın durumu da iyi allaha şükür bana verdiği üç beş kuruş parayla babama bisey olmaz. Esimin babasınında verdiği oldu ayıp mı günah mı insanın evladına para vermesi?

Ya bastan soyleyen insanada bise denmiyor ben konu sahibini hakli buldum ev isi vs degil yapisi oyle olup ben boyle istiyorum kriterimde bu evlenince caliamayacam ben iki isi bir arada goturebilecek yetkinlikte degilim bunu kabul eden cikarsa evlenirimde diyebilir yani ev isi yemek diye bahanelerini sunmasinada gerek yok bence
soyleki evlenmeden taraflardan biri kriter olarak ben sunu evlenince boyle yapicam demisse acik acik konusmussa ok verilipte evlenince degistirmeye calismak bana dolandiricilik gibi geliyor :))bosu bosuna huzursuzluk bosanma asamasina gelen iliskiler en basindan hayir de herkes yoluna baksin veya orta yol bulunsun veya herkes istedigini alsin

Bu sartla evlendiysen bu sartla kal derim
Hastalik yokluk dara dusme yorumumun tamamen disinda bu arada

Yok calisicam dersende yabanci yaninda calis sigortan odenir maasin iznin herseyin belli olur isin sorunu eve gelipte oda skinti olmaz

Belirli dönemlerde para vermesine ben "düzenli harçlık vermesi" dedim.
Ayıp günah değil, ben olsam az gurur yapardım saol babacım düşündüğün için ama maaşımız bize yetiyor derdim. Babamın verdiği üç beş kuruş parayla babama birşey olmaz gibi bi cümle kuramazdım mesela. Üç beş kuruş diye küçümsediğin parayı alıyorsun sonuçta. Tabi afedersin herkesi kendimiz gibi sanıyoruz. Karakter meselesi.

Ben o cümleyi küçümsemek için kullanmadım sende cok iyi biliyosun. Beni cok iyi tanıyomuş gibi de konusma rica ederim sanki hemen para verince atlıyomusum gibi anlatmıssın beni. O kurduğun cümlenin aynısını bende kurdum babam kızdı lafımı olur paranın dıye. Bu baba kız arasında olan bi mesele sen anlayamazsın.

Kurduğum cümleden bahsettim karakterimden değil kendini haklı cıkarıp bana laf sokmak için fazla yorma kendini. Cok ciddiye almıyorum.
Yoo öyle bir çabam yok inan.
Eşin seni ciddiye almıyor ya seninde burda yorum yapanları ciddiye almaman gayet normal garipsemedim.

Yorum yapanları değil seni ciddiye almıyorum :)
Şahsi algılamadım çünkü seni eleştiren herkese bi savunman var. Beni ciddiye alsan ne farkeder ki eşin seni ciddiye almıyor burda kaç kez uyardık ama senin bunlara bir cevabın bile yok en iyisi sen git mükemmel yemek denemelerine devam et

Eşimin beni ciddiye almaması veya kötü olması benim kusurum değil beni burdan vurmaya calısma olmuyo :) sen artık konunun dısına cıktın benimle laf yarısına girdin bilmiyorum amacın ne böyle yapınca daha mı havalı görünüyorsun evet galiba senin amacın bu :)

Ayol ne alaka havalı görünmekle ahaha
Hiç öyle küçük hesaplara girmedim:)
Bak kendin de söylüyorsun ciddiye almıyor kötü vs diye. Burda böyle konular açıldığında herkes yorum yapar konu sahibine yol gösterir ya da fikir verir bende başta yaptım yorumumu ama normal bir üye "evet kızlar haklısınız galiba:/" falan derken sen tam tersisin ondan konu buralara geldi. Neyse sana harçlıklarınla ev işlerinle işe gelmeni direten küsen eşinle mutluluklar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…