Eşim çalışmamı istiyor

Bebek bezini de babasina aldirir artik, ne diyelim

Eşinizin tavrı güzel değil tabi
Ama kendi isinizmis, bir personeli çıkartıp sizin tam zamanlı çalışmanızı istemiyor anladığım kadarıyla, sikistikca yardım etmenizi istiyor.

Kendi işinizmiş zaten.
Gitseniz ne olur yani 2 saat erken çıkar yemek yaparsınız.
Yemek dediğimiz şey 1 günü alacak şeyler değil ki

Çalışmanızın size ve evliliğinize getirisi ne olacak. Çünkü malesef ülkemizde çoğu esnaf eş ve çocuklarını amele gibi çalıştırıp,ne sigorta nede maaş veriyor.
Eşinizde bir işçiye masraf yapmaktansa,7 gün 24 saat sizden faydalanmayı planlıyor belliki.
Sabahtan akşama işte,akşamdan sabaha eşlik görevi,böyle posanız çıkana kadar bedavaya ömrünüzü çürüteceksiniz sanırım.
Şu tabloya çocuk demeyin Allah için,nasıl bir akıl mantık yapısı var bu bayanların anlamıyorum ben.
Eğer tek amacınız çocuk yapıp kendi hayatınızı yaşamaksa,hemen yapıp boşanın.
Değilsede ya çekin yada boşanın.
Bunu kabul edip evlenmiş olabilir,evlilikte şartlar bazı şeyleri mecburi kılabilir,Fakat sizin durumunuz ve size dayatılan şey ve üskup çok çirkin.
Ben asla kabul edemem bunu.
Hele küsen,mızmız ergenlik çağındaki kız tiripli erkeklere asla ikinci bir müsamaha gösterilmemeli.
Sizde çekin restinizi inceldiği yerden kopsun.
Fakat sizde burada ağlayıp efkar dağıtıp,akşama eşi eve gelince kapıda ayaklarına terliğini veren gelin modeli var,o nedenle yorumlarım pek yersiz oldu gibi.

Yorumları okumadım , herkes çalış falan mı Dedi bilmiyorum ama burda bahsedilen çalışma normal çalışmak gibi değil bence.Kendi işinde çalışıyorsunuz , abisinin her şeyi yönettiği bir iş olduğunu yazmışsınız.

Burda maaşlı bir çalışmadan söz etmiyorsunuz anladığım kadarıyla.Sigortanız yapılıyor mu mesela? Cevap hayırsa bence de çalışmayın.Bu aynı ev işi gibi görünmeyen emek olacak çünkü.Size bedava iş gücü muamelesi yapıyor gibime geldi eşiniz.Hayır , eşiniz siz dışarda çalışıyorsunuz diye ev işlerini aksatınca size anlayış gösterecek bir insan gibi de durmuyor burdan.Ben de çalışmazdım bu durumda.Haksız değilsiniz bence.

Hayat müşterek elbette ama önce öyle anlaşıp sonra fikir değiştirip bu doğrultuda eşe zulmetmek de doğru değil.

Yorumların hepsini okuyamadım ama eşinizin sizin iş yerine gelip çalışmanızı istemesinin nedeni otoritenin abide olduğuğu bir yerde kendi için bir güç bulma çabası olabilir mi? Eğer sorun eleman eksikliği değilse ve yengeniz de gelip çalışıyorsa o zaman eşiniz de işteki dengeleri sağlamak adına sizi oraya çağırıyor olabilir. Mesela orada değil de başka bir işte çalışmak istediğinizi söyleseniz eşiniz nasıl karşılar? Bunun analizini iyi yapmak lazım. Amaç çalışan bir kadın mı? Yoksa iş yerindeki dengeleri sağlama çabası mı?

eşinizin değil abisiyle ortak işmiş o zaman bir zahmet ya sigorta maaş versinler yada kullanmasınlar sizi yada başka işe girin çok zorlarsa
şu da var ki çalışmak gibi bir yükümlülüğünüz yok mali işler geçim vs erkeğin görevidir kadın ancak kendi hür iradesiyle isterse çalışır
eşinize çalışsam dahi maaşımı sigortamı isterim yok verilmeyecekse çalışmam deyin
bide çalışmayan kadın zayıf ezik ve güçsüz değildir çalışan kadın la çalışmayan kadın arasında insani bakımdan farkındalık yoktur kişilerin tercihidir çalışmak veya çalışmamak
ev işi iki sil süpür değildir belli bir efor iş gücü ve mesai isteyen bir iştir
topla ,süpür toz al yemek yap çocukla ilgilen vs .gibi
kendinizi ezdirmeyin eşinize biz seninle evlenirken bu hususda fikir birliği yaptık sen söz verdin söz namusdur deyip kestirin atın
üzerinize gelmenize izin vermeyin ve çocuk işini erteleyin

valla tercih meselesi tabiki bu konuda ne denir bilinmez.
bende çalışıyorum hemde evlendiğim ilk günden beri ve çocuğum var
4 aylıktı işe başladım zorlanmadım çok rahat yaptım yavaş yavaş sırayla
akşamdan birgün sonrasının yemeğini de yaptım böylelikle alıştım o hayata
ama hiç birşey için eşler zorlanamaz bunda netim.

Bence kesinlikle haklısınız.. başta anlaşmışsınız.. sakın altta alma.. bu zamane erkeklerine be oluyo böle yaa...

Kiz evde oturmak istiyor sonucta ki bunu soyleyerek evlenmis herkes calismak istemezki kimi ev hanimligini sever kimi calismayi yani oda simdilik bu fikirde belki fikri ileride degisir ama esinin busekilde davranmasi kusmesi ayri yatmasi cok yanlis bence siz teokinizi koyun esinize anlasin ayrimi yatiyor ailesine soyleyin haddini bildirin yani simdi yumusak olursaniz ileride daha cok uzerinize yuklenir diye dusunuyorum .

Eşimle korunuyoruz taze evliyiz çocuk nasıl olsa olur diyin bir dahakine eltinize benim ağzım var kendim cevaplarım deyin ama sorun sadece çalışmak değil eşinizin ailesi , çocuk baskısı vs de var galiba ezdirmeyin kendisi

Merhaba ben sizin yerinizde olsam... esimle çalışırım ve abisine yavastan yolu veririm esimle bir olurum ve hayatimi daha ekonomik özgürlüğü ile surdururum... ev isine gelince esimle yaparim... derimki ben sana işte sen bana evde destek olmani istiyorum derim.. hayatta basimiza ne gelicek belli olma bunun icin bir kadinin kendi ayaklari ustunde durmasini savunanlardanim... nacizane dusuncem budur arkadaşım tabikide hayat senin hayatın

Çalışmak istememeniz heralde maddi açıdan emek vercem karşılık alamıyacam bide yorgunluk evin işi bu sebepler.
Ben işi merak ettim tekstil gibi bi iş felan mı sizi çağırıp duruyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…