Eşim çalışmamı istiyor

Ah beni de calistirmasalar hep hayalim. Anlayamazsiniz. Sizi anliyorum o yuzden.
Öyle koca kalmadı
Bak adam iki ayda başlamış çalıştırmaya
Küçük yaşta çalışma hayatına başlayan insanlarda oluyor bu bıkkınlık
O yüzden çalışan bir insan olmama rağmen bende sizi anlıyorum

Iste buradaki sikinti caliamak degil aslinda. Evet yorgunum ama esimin gucu olsa istemiyorsan calisma der eminim.

Konu sahibinin esinin tum tavirlari yanlis.

Ev işi öğrenilecek özenilecek bir şey değil . Çalışıyorum yemek harici hiç bir şeye karışmam . Nefret ederim temizlik yapmaktan .Benim de şartım budur mesela . Ben temizlik yapmam sevgili kocacım .Tutarsın haftada bir iki gün birini.Temizlikte yapar ütüde .Evde yer bezleri nerede bilmem , bilmeyi de istemem. Ama dediğim gibi bu benim tercihim.Benim için para kazanmak çocuklarımla dışarı çıkmak , seyahat etmek , kocamla gezmek önceliklidir ve doğal olarak ev işine ayıracak vaktim de yok .

Ama sen bunu şart koşmuşsun .Çalışmak istememek hakkındır .Kimsede seni zorlayamaz.
Ama zamanında eşşeklik ettim çalışmamanı kabul ettim diyen bir kocam olsa o gün iş bakarım ben .Daha bana ne söyleyecek ? Vallahi bükerim adamın o dilini. Ya paşa paşa kabul edecek, ya da boşasın seni .Zorla mı çalıştıracak ?

Evlenmeden önce verdiği sözü böyle çabuk çiğnemesi garip geldi. Bence en iyisi şimdilik çocuk düşünmeyin.

Sabah 8 akşam 8 gidip eşinizin işine yardım etmek zorunda değilsiniz. Açıkçası ben olsam bütün gün gidip uğraşmak istemezdim. Zaten böyle uğraşmak isteseniz gider işe girerdiniz.

Konuyla alakasız olacak ama bence ev işlerinin öğrenmeye değer bir yanı yok. Hayattan yorulup biraz evde dinlenmek isterseniz tabii ki bir şey diyemeyiz. Ama sizinle evlenmeyi “eşeklik” olarak nitelendiren biriyle birlikteyken ekonomik özgürlüğünüzü elinizde tutmanız daha mantıklı olur.

Adam güvenilir biri değilmiş. Siz açık açık çalışmak istemiyorum diyeceksiniz efenim ev işine yatırım yapılır mı ayol. Söz veridikten hemen sonra çalıştırmak istemesi garip herhalde ben onu ikna ederim diye düşündü. Zaten iş bizim işimiz çalışır dedi zaar. Çocuk işini rafa kaldırın bir süre. Acele etmeyin cozmeniz gereken sorunlar var. Eşiniz karariniza saygı duymuyor. Ben kadının çalışmasından yanayım bu benim şahsi fikrim erkek milletine bütün geleceğinin emanet edilmemesi taraftarıyım. Ancak siz çalışmak istememissiniz. Saygı duyarım eşinizi buna ikna edeceksiniz. Yazılmış mıdır bilmiyorum onunla çalışın ev işi ve yemek yapmayın. Bunu şart olarak konusun mutlaka elinize maaş versin ve sigortanizi yaptırsın ne yapacak bakalım.

iyide diğerlerini de konu sahibesi yazdı.
ben uydurmadım babasın ihtiyaçlarını karşılayıp cebine para koyduğunu.
eşinin mükellef sofralar ütülü kıyafetler bekleyip aynı zamanda da iş yerine gitiiğinde getir götürcü muamelesi yaptığını
konu sahibesine yardımcı olmak kendi göremediği şeyleri göstermektir. gaz verip oturmamış ve ne olacağı belli olmayan evliliğe çocuk yap demek değildir.

Haklısın bence. Baştan kabul etmiş esin şimdi yan çiziyor.

Bir kadın çalışmak isterse saygı duyarım, çalışmak istemezse ona da saygı duyarım.

Ama bir kocanın esini çalış diye zorlamasına saygı duymam!

Şimdi ki kocalar, eşleri para getirip eline saymadı mi o kadına zulmediyor. İrite ediyor bu koca musveddeleri beni.

Herseyi söylediler ettiler ama eşimin benimle evlendiğine pişman olduğunu sizden duydum simdiye kadar öyle bisey hissetmemistim

Özenmekten değil hic bisey bilmiyorum öğrenmek istiyorum böyle olmaz. Öğle yemeğine geliyor birde hic biseyi yetistiremem yapamam iki işi aynı anda
7 ayda ögrenmen gerekrdi. calıstsanz ögle yemegi yapmassınız aksamlarıda bir iki cesit hazrlarsınız. esiniz kendi iş yerine cagrmıs demkki ihtiyac var ve yardımcı oluyorsunuz . bence düsünün nekadr istiyor konusun maddi olark ne durumdasınzı konusun

Ya yemin ederim bazı yorumları okurken şok oldum esim bana ev için belli bir para veriyor kendi ihtiyaclarımı biraz gec karsılıyo bu dogru bunun sebebi de paranın abisinde olması benim zoruma giden ve benim calısmak istemememin sebebi budur. Benim kocam calısıyosa emek veriyosa para bölünecek bi kiside kalmicak bizde o yok işte esim abimdir diyo ben para bölünsün desem bana güvenmiyomusun der diyo. Ben bekarken her istediğim oldu para sıkıntısı cekmedim öyle büyüdüm babam da bazen para veriyor bekarken dedi her zaman harclıgını yine veririm adamın içinden geliyo veriyo. Bazıları öyle bi bahsetmişki sanki ben ac kalmısım babam bana ekmek parası veriyo konu nerden nereye geldi

Biri de demis kocasının önüne terliğini koyan gelin tipi var falan ben öyle olsam bu sorunları yasamazdm gidip essek gibi bedava calısır kocamdır derdim ben bazı şeylere boyun eğmediğim için bu tür sorunlar oluyo. Ben ev iş aynı anda götürmek istemiyorum ya calısıcam ya evde kalcam yardımcı tutucam ben ev hanımı olmayı tercih ediyorum bunu kimse yargılayamaz. Esim de gayet iyi para kazanıyor ama hesap abisinde işte bizim sorunumuz bu calısmıyorum calısmam da ben kimsenin kölesi değilim. Babasını aradım söyledim babası cok kızdı basta ne konusuldysa odur bizim senden öyle bi beklentimiz yok.

Ya bu deveyi güdecen, ya bu diyardan gidecen... Ayrılın madem anlaşamıyorsunuz . İkiniz de değişmezsiniz muhtemelen.
Hem babanızın evinde bekarken ev işleri konusunda çalışmalar yapmaya daha çok vaktiniz olur. 3-5 yıla kaparsınız ev temizlemeyi. :)

Ne simdi bu azarlar gibi yorum yapmıssın falan bi iki begeni alırım diye mi böyle sertsin:)

Ben anlıyorum sizi 4-5 sene yoğun tempo çalısınca insan işten soğuyor evden çıkası gelmiyor. Ama inanın 2 sene sonra ondan sıkılıp iş hayatınızı özleyeceksiniz. Bu sefer iş hayatının temposu ağır basacak yapmak isteseniz de zorlayacak. Madem eşiniz çok ısrarcı bırakın ev işini yemeği gidin güzel güzel çalışın aldığınız parayı da biraz eve biraz bebegının ıcın birikime koyarsınız çocuk istiyormuşsunuz zaten Bi aksilik olmazsa max 6 ay çalışırsınız. Hem siz hem eşiniz Mutlu olsun. Hemde Bebek için kenarda biraz para olsun zorlamasın sizi doğunca. Konusun haklı olduğunu kabul ettıgınızı söyleyin. Birbirinizden nefret etmek için degıl de sevmek için sebepler oluşturun.
Çok bilmiş konuştum kusura bakma fikrim bu yönde

Kendi iş yerinizmiş madem, istediğiniz saatte gidin istediğiniz saatte gelin. Hobi gibi yanı. Bu arada sigortaniz ve maaşınız yatar ki en güzeli bu. Hicbir işveren size bu imkanları sunmaz. Tabiiki tercih sizin ama ben olsam gencecik yaşımda kendimi evde köreltmem. Dünyanın binbir türlü hali var sonucta

Ne simdi bu azarlar gibi yorum yapmıssın falan bi iki begeni alırım diye mi böyle sertsin:)

Sen azar görmemişsin piremses. :)
Size anlaşamıyorsanız ayrılmanız daha doğru olur, babanızın evinde hevesli olduğunuz ev işlerine bol bol vaktiniz olur diyorum. Ne azarı, ne sertliği ya... Siz iyi misiniz Allah aşkına...

babam da bazen para veriyor bekarken dedi her zaman harclıgını yine veririm adamın içinden geliyo veriyo.
Evli barklısın hala babandan para alman ayrı bi olay zaten.
Adam bakmış ki alıyorsun vermeye devam etmiş mecburen.
Çekinmiyor musun babandan para almaya?
Şimdi dicen babam o ne çekincem vs ama zaten tüm yorumları anlasan hala kocanı vs savunmazdın.

Ev işlerini öğrenmek için çalışmamak? Bu gözler daha neler görecek ey Legolas. İstemezsin tamam da bu sebep gerçekten komik ya:)). Orta yolu bulacaksınız, yoksa ayrılacaksınız empati yapın karşılıklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…