- Konu Sahibi SelenSeymen
-
Dışarda çok vakit geçirmiyor canım.Hatta geç gider, erken gelir
Dışarda da gayet pahalı yer yemeğini.
Sorarım söyler .
Anlayamıyorum ben bu adamı.
:44::44:
O benim esimdede var canim! Alisverise gidersek, bunu napicaksin neden aldin. lazimmi Sanki yemegi yapan o ne eksik ne fazla bilen o. Durumumuz cok iyi allahima sukur. Ama esim de bi huy var. Bende kizarim ozaman. Paramiz yokmus gibi davraniyosun, lazim olan seyleri aliyorum diye. Oda derki paramiz var diye harcamamiz mi lazim. Yarin ne olacagimiz bellimi. vs vs. Ama yemeyi biliyor wala lop lop yutuyo. Tek ben degilmisim demekki ayni problem cogu kiside varmis.
Eşim gayet iyi bir meblağ kazanıyor.Ama ödemeler çok olunca elinde bişey kalmıyor.Ödemelede işiyle alakalı.
Ticaret işte.
Ne olacağı belli olmayınca ister istemez geriliyor sanırım.
Ama gerçekten çekilmiyor bazen.
Aylardır bir peyniri alamdı.Doğru düzgün kahvaltılık yok evde.
Evde yemek yapacak malzeme yok.Al şu parayı demiyor.Biliyor olmadığını.
İstemem mi gerekiyor yani devamlı.İsteyince ne yapacaksın diye soruyor .
Kıyafet konusunda iyiyz.Kızlarımıza kıyafet alışverişini birlikte yaparız.Hep iyisi olsun der.
Kendim için de verir parayı.Al ne istiyorsan der.
Her ay farklı oluyor canım kazancı.
Devamlı kenara para koymak derdinde...
Çok güzel.
Ama sana bişey söyliyim mi?
EŞİM HİÇ GAZA GELMEZ.
Ben senin ne kadar iyi olduğunu heryerde anlatıyorum felan sökmez eşime.
Çok uyanık.
mEMLEKETEN KAYNAKLI HERHALDE.
çOK da akıllı.
Arkadaşım, aylardır peynir alamadı, evde yemek yapacak malzeme yok diyorsunuz ve bu evde iki küçük çocuk yaşıyor, beslenme ve büyüme çağında olan..Ama kıyafet konusuna gelince iyisini alırız diyorsunuz.. Ben bu işten hiç bişey anlamadım kusura bakmayın.. Eğer bişeylerden kısılacaksa bu temel ihtiyaç olan gıda malzemeleri olamaz..Benim eşim de ticaretle uğraşıyor, ona da her ay gelen para belli olmuyor ve ödemeleri çok fazla ama market gıda alışverişi konusunda hiç kısıtlamaz..ama konu kıyafet ayakkabı olunca onu sorgular mesela..mantıklı olanı bu değil mi?
Kıyafet konusunda iyiyz.Kızlarımıza kıyafet alışverişini birlikte yaparız.Hep iyisi olsun der.
Kendim için de verir parayı.Al ne istiyorsan der.
Her ay farklı oluyor canım kazancı.
Devamlı kenara para koymak derdinde...
Eşin sana ve çocuğuna karşı cimri canım...
Sanırım sen alıştırdın elinde olmadan...
En çokda miniğe üzüldüm....
Liste yapın eline verin... eksik alıp gelirse, bunlar neden yok diyin... tekrar eline tutuşturun eksik listesini...
Parayı istemeden vermiyorsa... isteyin hiççç çekinmeyin...
Sonrada bi güzel kızınızla başbaşa bi market yapın...
Parayı ikide bir ne yaptın diye soruyorsa...
"Allah Allah sende bi alemsin, para ne yapılır, harcadım tabiki... eksik gediklere gitti...sürekli aynı soruyu sorup durma, yutmuyorum heralde parayı" diyin....
Çok sinirlendim...
Hayret bişey, kendine gelince oh ne ala, eşine çocuğuna gelince yok ben peyniri başka yerden alıcam....
canım benım benımde 3 yaşına girecek bir oğlan evladım varr... oda aynı markete gıttgımız zaman sadece sevdıgı bır ıkı parca ufak sekerlemelerden alır vee babasının elınden tutar başka bişe almaz ...oğlum bundan da alayımmı sana derım ..yok aanne ben aldım dıyorr..kuzum yaa sankı bılıyorrr idare etmemız gerektıgınıı...oğlumu bır yere gotururken asla korkmuyorum ..aman orayamı saldırır aman benı rezıl edermı dıyeee..maşallah çok anlayıslı ve zekı bır evladım varr...bu yonden cok mutluyum ...emın ol senın kızında bu mantıkla hareket edıyordur.. yanı babasından korktugu ıcın falan degıl ....benım eşimde bazen sızın eşiniz gıbı markete gıderken yolda başlarr..
işte 100 lirayı geçmee cebımde 5 kuruş yokk fazla bişe alma vs diye ama bunlar normal seyler bır evlılıktee...dukkana gırınce de benden cok o alırr kıyamaz :) bilmiyorum yanıı evlılıgımızın ılk yıllarında sızın eşiniz gibiydi dükkanda aldıgım şeyleri sepetten alır gerı yerıne koyardıı cok zoruma gıderdı ama aben ona dersını verdım sımdı asla karısamaz bılıyor yoksa ne olacagını...tavsıyemı vermek ısterım ama uygulaması sana kalmıss esının huyunu suynu bılen sensın ...
eşim dukknada bana o hareketı yapınca ustelık herkesın ıcınde bide çaktırmıyorr hayatım o ne ki alıyorsun buda neymıss gıbısınden alıp alıp gerı yerlerıne koyuyordu ..orda sepeti bıraktım oğlumuda aldım çıktım marketten ...rezıl olduguyla kaldı....birde eve gelırken o yerıne koyduklarınıda almış gelmişş ama ben asla konusmadım...anladı bır dahakı alış verısımızde asla agzını acamaz vee su gune geldık hala karısamaz bılır sonucunu .....
üzgünüm ama bunu yapmaya benı eşim mecbur ettı senın esıne de böyle bır ders şart sanırım dedıgım gıbı uygulaması sana kalmıss ....
Eşiniz geçim derdinde belli ki...Hak vermek lazım.Eli sıkıştığında alışveriş yapmak istememesi cimriliğinde kaynaklanmıyor ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?