Eşim cimri mi?Yoksa geçim şartları mı?

SelenSeymen

2 kız 2 oğlan :)
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2011
1.677
25
158
Merhaba kızlar.
Eşimi bir türlü çözemiyorum.Bazen çok bonkör, bazen de sanki cebinde beş kuruş parası yokmuş gibi davranıyor.
Mesela markete gidiyoruz beraber.
Eşimden bana negatif elektrikk geliyor.
Rahat rahat alışveriş yapamıyorum.Her aldığımı sorguluyor.
Hissediyorum hiçbişey almamı istemiyor.Hatta kendisiyle markete gelmemi bile istemiyor.
Açıkçasöylemiyor ama ben anlıyorum.
En kötü yanı da 2,5 yaşındaki kızım da hissediyor bunu.Markette hiçbişeye uzanmıyor eli.
Uzandığı zaman da evde var evde var diyor kendi kendine geri bırakıyor elinden.
O kadar üzülüyorum ki o öyle yapınca.Eşime söylediğimde hak veriyor .Doğru söylüyorsun diyor.
aMA YİNE AYNI.
Geçen gün kızım babaannesiyle markete gitmiş.
Babaannesine çlek, arnut, çikolata aldırmış.Kaynanam diyor ki. bından da albabaanne diyor dedi.
Kızım markette benden de istemiyor bu şekilde.Ben de rahat olamadığım için harcam akonusunda İster istemez kızıma da yansıyor.
Eşimle bu durumu konuştum.
Kabullenmiyor , sana öyle geliyor diyor.
Eşimin ay başlarında çok fazla ödemesi oluyor.Sanırım yetiremem , yetişemem diye endişeleri var.Bu tutumu da ondan kaynaklanıyor.Bir de herşeyin hesabını yapıyor.50 Kuruşun bile.
Ne yapacağımı şaşırdım artık.
Sizin eşleriniz de böyle mi?
Yoksa sadece ben de mi var bu cinsinden*?

ay cnm minik kiza cok uzuldum.O yasta anliyor bazi seyleri. Odemesi gerekn cok sey varsa dedigin gibi yetistiremem diye endise ediyordur.Sen calisiyormusun cnm?

cocuklara kucuklukten varlıgı yoklugu anlatmalı dıye dusunuyorum tamam içimiz acıyabılır özellıkle gıda konusnda ama şartlar onu gösteryosa yapacak birşey yok gıbı bu anlattıkların maddı kaynaklı canım bana göre yanı olupta harcamıyor durumları yok

evet yetiremem diye düşünüyor büyük ihtimalle...keşke bayanlarında evdeyken çalışabilme fırsatları olabilse...

gerçekten ay sonuna bişey kalmıyorsa bence denmeli
evet insanın içi acıyor
bende bazen kendime dur diyorum ama mecburuz

ay cnm minik kiza cok uzuldum.O yasta anliyor bazi seyleri. Odemesi gerekn cok sey varsa dedigin gibi yetistiremem diye endise ediyordur.Sen calisiyormusun cnm?

Evet canım.Alıyor elektriği.
Resmen geriliyor .
Ben de aynı şekildeyim.Dün markete gittik.Bana diyor ki arabada EŞİM
"SEN DE GELİYOR MUSUN ARABA DA MI BEKLERSİN".
Beklerim araba da dedim ne diyim.Zoruma gidiyor.
Sonra arabayı ileri alması gerekmiş felan.İnmek zorunda kaldım.Girdim markate.
Peynir alıyorum.Burdan almayalım.Ben başka bir yerden alıcam diyor.
Almayayım diye.Almasam biliyorum günlerce yine erteleyecek.Peynir ya altı üstü.At değil deve değil.
Hayır alıyoruz dedim.Aldım sepete koydum.

Çalışmıyorum canım.Kızlarım küçük henüz.

Kızınız için üzülmeyin.
Bir anne olarak çok zor elbette ki boynunu bükülmesi, ya da isteklerini söylememesi ama doyumsuz bir çocuğunuz olmayacak.
Mutlu bir oçcuk olacak. Alınanların değerini bilecek.
Eşinize gelince, sürekli aynı davranmadığı için cimri olduğunu düşünmüyorum. Bazı kısıtlamalar yapılması gerektiğini düşünüyor olabilir.
Tek sorun bunu sizinle paylaşmaması. Size söylese eminim siz de daha çok anlayışlı olacaksınız.
En azından incinmeyeceksiniz.
İncinmekte çok çok haklısınız.
Açıkça konuşun eşinizle.
İçinizde biriktirip sorgulamayın.

Evet canım.Maddiyattan sanırım.

bEN DE ÇOCUKLARIN varlığı yokluğu bilmelerinden yanayım.
Ama kızım zaten şunu alalım bie demiyor k.
Diline getiremiyor yavrum...

Evet canım.Maddiyattan sanırım.

bEN DE ÇOCUKLARIN varlığı yokluğu bilmelerinden yanayım.
Ama kızım zaten şunu alalım bie demiyor k.
Diline getiremiyor yavrum...

bizde öyle büyütüldük zamanına herşeyi isteyemezdık ama iyikide öyle olmus kanaatkar olmayı ögrendık ....muz isterdik annemden 2 tane alırdı o zamanlar maddı sıkıntımız varmıs biz kucuguz kardesımle 2 muz alır 1 ını kardes payı yaıp yedırırdı ....annem hala anlatırken duygulanır şimdide muzun yüzüne bakılmıyo doyduk artık :d

eşiniz size imkanlarınız ölçüsünde her ay belli bir miktar cep harçlığı verse siz de kızınızla gidip ölçülü bi harcama yapsanız olmaz mı??ben kızınıza üzüldüm tamam satılanlar belki sağlıksız ama o yaştaki bi çocuk babasının parasız olduğunu bilmez ki sadece o şeyi istediğini ve babasından ne kadar korktuğunu bilir..

Dün akşam konuştum.Yetiremem diye mi bu şakilde davranıyorsun*? dedim.
Başta yanlış anlıyorsun felan dedi.
Biraz konuşunca hak vermeye başladı.
Sen ailen için harcadıkça Allah bereketini verir dedim.
Bu kadar sıkıntıya sokma kendini dedim.

Öyle keyfi para harcayan birisi de değilim.
Bişey almadan önce hesabımı iyi yaparım.
Ama eşim verdiği 10 liranın hesabını sorar yeri gelir.
Bu kadar da olmaz ki.
Bunaltıyor insanı..

Biz de aynı şekilde büyüdük canım.Hakikaten de gözümüz tokdur.
Ama insanın canı olunca öyle olmuyormuş.Annam da demek ki üzülüyordu alamayınca.
aSLINDA BİZ DE ALMAMAK SÖZ KONUSU DEĞİL.

Kızım, "baba bunu istiyorum, nonur lüffen al" dese dayanamaz ama zoruna gidiyor işte almak.

Ailesi nasıldır peki.
Belki de böyle görmüş ve doğalı böyle zannediyordur.
Çok yakın arkadaşımın eşi de öyle. Babası inanlmaz cimriydi, anneciği birşey alamazdı. Adam da babasından gördüğü gibi hareket ediyordu.

Bunu çok dile getirdim.
1-2 ay verdi .
Sonra o da zor geldi.
Korkmuyor aslında ama çekiniyor.

eşiniz size imkanlarınız ölçüsünde her ay belli bir miktar cep harçlığı verse siz de kızınızla gidip ölçülü bi harcama yapsanız olmaz mı??ben kızınıza üzüldüm tamam satılanlar belki sağlıksız ama o yaştaki bi çocuk babasının parasız olduğunu bilmez ki sadece o şeyi istediğini ve babasından ne kadar korktuğunu bilir..

canım bence cimrilik değil bunun adı eğer asgari ücretle çalışan biri ise yada maaşı ay sonunu getirmiyorsa o yüzden kısıtlıyodur eğer sende çalışsan ve borçlarınızı ve ödenmesi gereken borçları birlikte ödesydin eşini daha iyi anlardın biz kadınlar bazen eşlerimiz anlamıyoruz onların bu tutumunu cimrilik zannediyoruz ama o aileme çocuklarıma ve borçlarıma yetiştirmem lazım diye düşünürken ister istemez alış verişlerde sitresli olmasına ve bununda yanındakilere yansımasına neden oluyo
bende çalışmazdan önce aynen senin düşündüün gibi düşünüyodum ama şimdi eşimden beter ben kendime dur diyorum tabi tutumlu olurken çocuğumuzu üzmeden tutumlu olmalıyız ve başka arkadaşlarımda var bende yok piskolojisini ona yüklememliyiz

Ailesi çok eli açık insanlar.
Aslına bakarsan eşim önceden böyle değildi.
Bizim henüz çocuklarımız yokken daha farklıydı.
Eşim mesela yeğenlerineistediği zaman gider en güzelinden arabalarınıalırdı ama kzızıma bir oyuncak alıyor onun bile hesabını yapıyor.
Masraf artınca bu hale geldi herhalde...

bence sana aylık bir miktar vermeli ve o parayı sen idare etmelisin ne o oyle peynir almaya bile müdahale eden erkek..

kadının işine karışanı hiç sevmem.

Eşim gayet iyi bir meblağ kazanıyor.Ama ödemeler çok olunca elinde bişey kalmıyor.Ödemelede işiyle alakalı.
Ticaret işte.
Ne olacağı belli olmayınca ister istemez geriliyor sanırım.
Ama gerçekten çekilmiyor bazen.
Aylardır bir peyniri alamdı.Doğru düzgün kahvaltılık yok evde.
Evde yemek yapacak malzeme yok.Al şu parayı demiyor.Biliyor olmadığını.
İstemem mi gerekiyor yani devamlı.İsteyince ne yapacaksın diye soruyor .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…