Eşim cimri mi?Yoksa geçim şartları mı?

Dışarda çok vakit geçirmiyor canım.Hatta geç gider, erken gelir
Dışarda da gayet pahalı yer yemeğini.
Sorarım söyler .
Anlayamıyorum ben bu adamı.
:44::44:

haydaa o zaman bu konu beni aşar

kayserili mi yoksa

cimri olsa çocuklar olmadan öncede öyle olurdu huylu huyundan vazgeçmez,
demekki kazandığı parayııyetirmeme kaygısı,gelecek kaygısı yaşıyor her baba gibi...
kimi bu duyguyu yaşasa da belli etmez kimi sizde olduğu gibi belli eder özellikle
çocukla yapılan market alışverişinde ...biz büyükler bile elimiz kayarken markette
çocuk her gördüğünü ister malesef ,
en iyisi alışverişi çocuğu evde bırakma ikanı varsa birine emanet edip yapın
en azından üzülmesin.

Zaten çok sık gitmeyiz birlikte alışverişe.
Ayda yılda bir.
Ben de bu sorunun üstüne gitsem daha mı iyi olur diye düşünüyorum...

biraz eli sıkılık sezdim ben :)
ama belki de her şeyin pahalısını almyı lüzumsuz görüyordur
hatta bazı insanlar temel ihtiyaçlar haricindeki şeyleri lüzumsuz görürler
kenara üç beş kuruş atmayı düşünüyorsa da böyle davranabilir

benim dayım öyle karısı da pek alma meraklısıdır adam deliye dönüyodu ödü kopuyodu para çıkacak diye
yengem hiç tınlamadı valla yine alacağını aldı yapacağını yaptı
adam da bıktı heralde şimdi paraları sayıyor eline karışmıyor :))

yok oyle duygu somurusu falan.. ne gerek var ayrica kendini de kucuk dusurme ..

otur bir liste yap eve aylik ve haftalik alinmasi gerekenler dite hatta gunlukleri de yaz ekmeginden suyuna herseyi. bir hesqp yap duzgunce. ardindan bu listeyi ona ver. eve bu bu ihtiyaclar oluyor bak yazdim bunlar alinmasi mecburi seyler bana ya haftalik bir butce ayir ya da aylik ver al toplami da bu de ver eline. hatta bana harclik da ver benim de kendime ozel alacagim seyler ilabiliyor kadinim de.

hiiic alttan alma. alttan aldikca vermez. ciddi ciddi hesap kitap yap atiyorum deterjan yuzey temizleyici pirinc et tavuk hepsini tek tek kalem kalem yaz karsilarina da ederlerini yaz en altta da topla hepsini hesap bu. aylik bi kadar evin gideri oluyor bana haftalik ya da aylik ver bu parayi ben de adam gibi evimi gecindireyim bu parayla eksigimiz olmasin coluklu cocuklu aileyiz olmaz oyle buzdolabi tamtakir kuru bakir de.

ciddi bir konusma yap eline ver kagidi.

Dışarda çok vakit geçirmiyor canım.Hatta geç gider, erken gelir
Dışarda da gayet pahalı yer yemeğini.
Sorarım söyler .
Anlayamıyorum ben bu adamı.
:44::44:

Ama bir gariplik var farkettin mi ? Eşin kıyafete diger ihtiyaclarına para harcıyor, e pahalı yemeklerde yiyor. Fakat sen bir peynir alınca cimrilik yapıyor.
Yanlış anlama canım ama acaba seninle alakalı bir durum olabilir mi ? Sana karşı demek ki tutumu böyle. Çünkü senin isteklerin hariç herşeye rahatlıkla para harcayabilen cimrilik yapmayan birine benziyor. Acaba senin gereksiz para harcadığını falan düşünüyor olabilir mi ?

ben cimri olduğunu düşünüyorum,kendi dışarıda güzel yemekler yesin
evde yemeklik yok peynir yok , iyi alttan alıyorsunuz
2 cocuk ne yer ne içer kalsiyum almaları lazım yazık günah
bence ev alısverişini bayan yapmalı eşi yanında yardım etme amaclı gelmeli
bir evin neye ihtiyacı var en iyi evin hanımı bilir

Teşekkürler canım tavsiyelerin için.
Eşim o şekilde hesap yapacak kadar kötü bir durumda değil.
Her hafta bana pazar için para verirdi.
Bu hafta gidemedim.Öyle idare etmek zorunda kaldım.
Yalnız kendiliğinden çıkarıp para verme durumu yok.
Hep benim söylememi bekliyor.
Ne yapacan diye soruyor.
Y a da bugün ne yaptın verdiğim parayı diye soruyor.Artık sıkılıyorum para hesabı yapmaktan.Hiç isteyesim de gelmiyor böyle olunca.
Bir de alış veriş sıkıntısı var tabi.Rahat olamama meselesi.

Başta alıştırdım sanırım.
Babam tek başına 4 çocuğunu da okuttu.
Bayağı sıkıntı çektik.
Ben de eşimi o psikolojiyle yaklaştım.
Para varsa vs. diyerek.
Eşim de zamanla ban çok kolay ödemem var, kredi kartı borcu var demeye başladı.

Aha canım ya işte sebebi buymuş demek ki. Baştan bir iki kare taviz verilince idare edilince yada az zorluk cekince, zannediyorlar ki böyle devam eder gider.
Ama artık cocuklar var. Bundan sonrası için asla taviz verme, kendin için değil cocuklar için (ki öyle) olduğunu ısrarla sürekli başına kak.
Ben zamanla birazcıkda senin gayretinle düzeleceğini düşünüyorum..

Evlendiğim ilk yıllarda bizde çok sıkıntı çektik canım, ayda bir sefer market görürdük onda da gönlümce alışveriş yapamazdım.Düğün borcu ev borcu derken baya bi sıkıntı çektik.
Sonra borçlar bitti, eşim işinde yükseldi maaşı çoğaldı tabi bizim sıkıntılarda bitti.
Ama, bide aması var işte...
2 oğlum bir kızım var, tabi kızım küçük.
Oğlanlarla markete gitmeye korkar oldum.Zandedersin ki bu çocuklar ilk defa markete geliyor, valla milletten utanıyorum, ne bulurlarsa dolduruyorlar sepete yediklerinide yemediklerinide.Çoğu zaman markete giderken onları bırakıp kaçıyoruz.
100 liralık oyuncağı iki dakkalık ediyorlar ve hiç umurlarında olmuyor.
Yeni birşey alınınca mutlu olmuyorlar, kıymetini bilmiyorlar.Bize bir bayramda alınırdı yeni kıyafet sabahı zor ederdik giymek için.
Aslında çok üzülüyorum ve biliyorum ki yokluk gören çocuklar daha duyarlı oluyorlar.Daha sorumluluk sahibi oluyorlar.
Kızınızın bu küçücük yaşında bunları farketmesi beni baya şaşırttı doğrusu, bence eşiniz hesabını çok iyi yapıyor, ona göre harcıyor.
Bu bir açıdan iyi ama sizi yıpratıyor bellki, size hissettirmese aslında daha iyi olur.

konuyu ilk odugumda sizin belki de biraz fazla abarttiginizi esinizin borclarindan dolayi her seye yetme cabsinda oldugunu dusunmustum ama ne zaman ki "kendi cok kalileteli yerlerde diasrida yemek yer'' yorumunu okudum o zaman anladim ki esiniz abartiyor.. bazi insanlarin yapisi boyle, ne dersen de duygu somurusyle falan olmaz.. ama bencillik ypmasin madem ki kazaniyor ccogunun simdiden bu kadar korkmasina gerek yok.. tabii ben de karisyim cocuklarin her istedgini ve zararli seyler yemelerine icmelerine ama bir iki cikolata dan ne olacak, ya da peynire karismasi flan.. biz de ev gecindiriyorz (ben bekarim ama ) bakiyorum marketlerin halk gununde ya da pazardan sebze meyve aliyoruz cogu insan kucumsese de bimden aliyoruz bazi seyleri.. gun gelir ki insanin nakde skstigi oluyo eksik yapiyor alisverisini yani 2-3 cesit degil de tek cesit aliyor.. ivir zivir almiyor.. demem o ki esinizi kirmadan tatli dille oyle mimiklere girmeden aylik .. bana ver ben de sen de cocugumuz da rahat etsin de sen yemek yapiyorsan o mutfakta ne eksik ne gerekli ne luzumsuz sen bilirsin zaten.. esinizin anlayisli olmasi gerek.. cebinde biraz garnti olsun diye bogazindan kismasi mantikli degil.. ( belli bir sure temel eksikleri alip birazzcik kisarsaniz, birikir siz de kiziniz da rahat eder :) nacizane fikrim boyle..

Eşin sana ve çocuğuna karşı cimri canım...
Sanırım sen alıştırdın elinde olmadan...
En çokda miniğe üzüldüm....
Liste yapın eline verin... eksik alıp gelirse, bunlar neden yok diyin... tekrar eline tutuşturun eksik listesini...
Parayı istemeden vermiyorsa... isteyin hiççç çekinmeyin...
Sonrada bi güzel kızınızla başbaşa bi market yapın...
Parayı ikide bir ne yaptın diye soruyorsa...
"Allah Allah sende bi alemsin, para ne yapılır, harcadım tabiki... eksik gediklere gitti...sürekli aynı soruyu sorup durma, yutmuyorum heralde parayı" diyin....
Çok sinirlendim...
Hayret bişey, kendine gelince oh ne ala, eşine çocuğuna gelince yok ben peyniri başka yerden alıcam....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…