eşim çok dengesiz

hazan240814

Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2014
87
13
13
Herkese iyi akşamlar, benim derdim eşimle, biz evleneli 6 ay oldu,çocugumuz yok
ailem yasadigimiz yere üç saat uzaklikta baska bir sehirde, esimin ailesi ise 20 saat uzaklıkta,eşimle her tartıştığımızda sonunda yarın ailenin yanına git, benim işlerim var bu aralar senle ilgilenemem diyor, biraz daha sinirlenmişse boşanalım lafları her seferinde havada uçuşuyor, bu seferde tartıştık, akşam evine git dedi, bende gitmiycem dedim, 5 kere bu muhabbet tekrar etti, en sonunda sinirim bozuldu, tamam şimdi gideyim dedim, giyindim çıktık, otobus durağında başladı : suratını asarsan annenler beni ararsa sonu kötü olur, sen gemileri yakmışsın bana ulaşamayacaksın aradığında, bende daha çok sinirlendim yürümeye başladım, tartışmaya devam ettik, en sonunda otobuse bindik, bizim evin önüne yaklaştığımızda demeye başladı inelim gitmeni istemiyorum, bende inmedim, terminale geldik otobuse bindim, ailemin yanina geldim, simdide mesaj atıyorum soguk mesajlar atiyor zaten normaldede ailemin yanina geldigimde beni aramaz, ben mesaj atmadan mesaj atmaz, trip atar, simdi daha cok trip atiyor, önümüzdeki hafta dogum günü var, o kadar plan yapmistimki hediyeleri hazIr, şeytan diyorki hiç dönme , ne yapacağım bilmiyorum

Oyuncak gibi ne o oyle iki dee bir bosanalim da ne demek? Gelmeyinn bence anlasin biraz ciddiyetini olayin. Siz hic araayip sormayın taviz vermeyin

Her kavgada babanın evine yolluyor yani, evliliğin ciddiyetini kavrayamamış anlaşılan, aynı evde yaşayan iki sevgili gibi olmuşsunuz, birinin kulağını çekmesi lazım bu adamın ya saçmalığa bak hadi canımı sıktın yürü babanın evine, öyle şey mi olur, aç söyle evlilik bu evcilik değil de.

Evine git ne demek?
Sizin eviniz ailenizin oturduğu ev değil,birlikte yaşadığınız ev. Eşiniz bunu idrak edememiş.
Bence bunu anlamasını sağlamalısınız,ya evliliği benimseyememiş ya sizi.

Bunu konuşarak başlarsanız evliliğinizle ve sizinle ilgili düşüncelerini öğrenebilirsiniz.
Hemen dönerseniz ya da adım atan siz olursanız bunu olağan görür.
Yaptığı şeyin ne anlama geldiğini farketmeli.

bana eşim bir kere bunu söyledi...kavga esnasında ve bende lafımı esirgemedim ...
kendini köyünde sanıyorsun herhalde
evli olduğumuz sürece beni kovamazsın öyle bir hakkın yok çok istiyorsa defol dedim...sen niye gidiyorsun allasen ya ...
evine ve kendine sahip çık çünkü koca baya dengesiz...gitme bir daha ,o gitsin...

Evine git deyince, bunun ne demek olduğunu sorduğumda şaka yaptığını söyledi, boşanalım diye konuştuğunda ben buna sebep oluyormuşum onu bu hale getiren benmişim, benimde hatalarım vardır tabiki benim üzüldüğüm nokta her seferinde boşanalım demesi

Henüz 6 aylık evlisiniz ve boşanma lafları havada uçuşuyor. Çok yazık verilen emeklere. Seven bir erkeğin bunları söyleyebileceğini dusunmuyorum. Aileniz baskı yapmıyorsa size kalın, uzun sure donmeyin. Git diye laf olsun diye mi söylüyor anlarsınız. Ayrıca kimi kimin evinden kovuyor anlamıyorum. Sizin de eviniz orası. Ben olsam bi sure ayrı kalıp böyle bir insanla bir omur yaşayabilir miyim onun kararını verirdim.

Mutlaka herkesin hataları vardır. Ama seni tahrik ediyorsa sonra haklıyı oynuyorsa -ki gemileri yakmışsın diyerek bunu yapıyor-senin de sinirin bir yere kadar dayanır.

Belki şaka olarak görüyordur ama öncelikle bunun seni evden kovmak anlamına geldiğini ve şaka olamayacak kadar ciddi bir şey olduğunu söylemelisin bence.

Kaybetme korkusu yaşasın.

sevgililik süresince farklı mıydı? yoksa evlendikten sonra mı böyle oldu? ten uyuşmazlığı vs olabilir.

Bunu çok konuştum ama degisen birsey olmuyor

sevgililik süresince farklı mıydı? yoksa evlendikten sonra mı böyle oldu? ten her kavgada ayrilalim diyordu, degisir diye dusundum

Ailem bana baskı yapmıyor bu noktada, babama söylemedim kavgamızı ama en başında babam evlenmemi istemiyordu, evlendikten sonrada baski yapici hicbirsey demedi

Bunu çok konuştum ama degisen birsey olmuyor

Bir şekilde çözülmesi gerek ama bu durumun.İlişkiniz yıpranır daha yeni evlisiniz,sizi de rencide ediyordur bu durum,daha 6 ay olmuş alışma dönemindeyken insan evinden soğur bir süre sonra.
Eşinizi en iyi siz tanıyorsunuz,konuşarak anlamıyorsa empati yapmasını sağlayın.Eğer sizi kaybetmek istemiyorsa telafi edecektir.İnşallah düzelir mutluluklar dilerim

Teşekkur ederim öncelikle,Mutluyken hatalar anlaşılıyor ancak sinirliyken unutuluyor denenler, aynı zamanda birşeye moralim bozuldugunda surat asmama dayanamiyor , yani bizim evde üzülmek, surat asmak ne olursa olsun yasak

Aynen öyleyiz, evlilik ciddiyeti yok

Teşekkur ederim öncelikle,Mutluyken hatalar anlaşılıyor ancak sinirliyken unutuluyor denenler, aynı zamanda birşeye moralim bozuldugunda surat asmama dayanamiyor , yani bizim evde üzülmek, surat asmak ne olursa olsun yasak

Bu çok güzel bir şey.Günlerce küs kalmaktan rahatsız olmayan, üstelik çıkıp gezmeye giden gecenin bir yarısı gelen adamlar var. Küs olmanızı önemsiyor demek ki.
Belki sinirlendiğinde gözü görmüyor ama bunu kontrol etmek için çabalayabilirsiniz bir şekilde.Birbirinizin hassasiyetlerine saygı gösterirseniz tartışmanın şiddeti de etkisi de azalır bence.
Mesela çok sinirliyken konuşmayın,siniriniz geçince inanın daha ılımlı yakşalıyorsunuz.Yarım saat önce köpürdüğünüz bir olayı sakin sakin doğru cümlelerle anlatabiliyorsunuz.

Sizi üzdüğünü,istenmediğinizi düşündüğünüzü söyleyin.Karşınızdaki düşman değil ki hayat arkadaşınız,o da pişman olur hem iletişim kurarsınız.
Ama yaptığının yanlış olduğunu kabul etmeli ve gönlünüzü almalı,bu çok önemli..

canım aynı durum benim eşimde de vardı seninkinin derecesinde olmasa da habire her tartışmada boşanalım o zaman diyordu. ben gerçekten üzüntümü dile getirip bir iki kere de resti çekince çok ciddi bir şekilde düzeldi. öfke problemi hala var ama sakinlikle yaklaşınca çözülüyor ama hep sakin hep alttan alan olmayacaksın. senin restini bir kere ya da birkaç kere görmeli. olmuyorsa olmuyordur bazen zararın neresinden dönsen kar diye düşüneceksin.
açık açık konuş bir kere ama sinirliyken değil. aranız iyiyken ve sakinken. de ki; sinirlendiğinde benimle bu şekilde konuşman beni çok kırıyor yıpratıyor ve içimde düzeltemeyeceğim yaralara sebep oluyor. artık yavaş yavaş gerçek hislerini söylediğini düşünüyorum. bana açıkça söyle gerçek hislerin mi böyle? eğer öyleyse yol yakınken bitirelim de.

E
Evet önemsiyor ancak ben ağlamaya başladığımda,şuan ne yapacağım bilmiyorum, sabahleyin mesaj attım o kadar soğuk kısa cevaplar veriyor ki ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…