eşim çok dengesiz

Çok kere bunun beni üzdüğünü söyledim, ancak yol yakınken bitirelim demekten korkuyorum , bunu kabul etmesinden korkuyorum, çünkü bunu kabul eder

Soğuk.mesaj atmasi gereken sizsiniz o ne öyle... İyi yapmissiniz... Git dediginde git yok istemem kal dediğinde kalacaksiniz paşaya bak...

Çok kere bunun beni üzdüğünü söyledim, ancak yol yakınken bitirelim demekten korkuyorum , bunu kabul etmesinden korkuyorum, çünkü bunu kabul eder

korkma bence. şöyle düşün bir de; ömür boyu bu şekilde geçer mi. sürekli huzurunuz bozuk. bu daha sonra farklı şeylere de dönüşebilir. benim şiddet görmeye başlayan ve çok yıllar sonra eline çoluğunu çocuğunu alıp öyle boşanan arkadaşlarım var. bir ilişki iki tarafın da gayret ve çabasıyla oluşur. sen elinden geleni sonuna kadar yaparsın için huzur dolu olur ama karşındaki istemiyorsa yürütmeye niyeti yoksa yola gelmiyorsa ne yapabilirsin ki?
yoksa diyorsan ki ben ölüyorum aşkımdan hayatım boyunca bana böyle davransın önemli değil ona diyebileceğim hiçbir şey yok.

E

Evet önemsiyor ancak ben ağlamaya başladığımda,şuan ne yapacağım bilmiyorum, sabahleyin mesaj attım o kadar soğuk kısa cevaplar veriyor ki ...

O mesaj atmadan siz aramayın bence.Çünkü o hatalı,evde kıyamet de kopsa size git diyemez.
Size mesaj atarsa ya da ararsa sakince ve mesafeli bir şekilde konuşursunuz.
'Senin evin' vurgusu yaparsanız neye kırıldığınızı da anlar,neden geleyim ki senin evin orası,sen evine git dedin ben de geldim ben zaten evimdeyim deyin mesela.
Eşinizi en iyi siz tanırsınız,küslüğü ne kadar sürdürür konuşurken nasıl bir üslup takınır ona göre konuşun. Soğuk ve kısa cevaplar veriyorsa siz de öyle yapın incindiğinizi anlasın. Adım atan taraf siz olmayın,yoksa bunu normal bir şey olarak görür ve tekrarlar.

Belkide ben alıştırdım onu , her defasinda kalemi korumaya çalıştım, önemswm

Eski sevgimin olmadığını hissediyorum, sadece değişiklikten korkuyorum, pişman olmaktan korkuyorum

Belkide ben alıştırdım onu , her defasinda kalemi korumaya çalıştım, önemswm

Eski sevgimin olmadığını hissediyorum, sadece değişiklikten korkuyorum, pişman olmaktan korkuyorum

eski sevginin olmaması normal. o yüzden iyi düşün. önceki hayatını, şimdiki hayatını ve geleceğini. onunla da açık açık konuş. gerekiyorsa ve tabi kabul ederse birlikte bir evlilik terapistine gidin.
kendinden emin ol. ailende güvenip konuşabileceğin kimse varsa onlarla da konuşabilirsin belki böyle ciddi bir karar alırken.

Dün gece dışarda bir işi vardı, telefonu kapaliydi bende mesaj attim niye kapi falan diye, en sonundada ulaşmamı istemiyorsan söylemen yeterliydi dedim, sonra mesaj geldi şarjim bitmiş , ardinda başka bir mesaj,Ulasmani istemiyorsam Bunu Soylersem ne olacak? Diye

Aslında evlilik terapistine çok gitmek istedim ancak benim sorunum yok diyor, senin sorunun var diyor

Sizi tanıyor inceldiği yerden kopsun demeyeceğinizi de biliyor,rahat davranıyor.Sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Bir ilişkide en kötü şey karşı tarafın fevriliğinden bitirmesinden korkup uysal davranmak tepkini gizlemek.
Hiç üstüne gitmeyin biraz da eşiniz uğraşsın.Sorun tek taraflı olmaz,madem memnun olmadığı şeyler var gelsin söylesin siz de orta yolu bulun,siz onun en yakınısınız eşisiniz.
Size ulaşmaya çalışsın.Kendinizi derdinizi kırgınlığınızı anlatan uzunca bir mesaj atın ve bırakın.Bak gitti annesinin evine trip atıyor demesin. Kendinizi ifade edin çekilin, gerisi ona kalsın.

Aslında evlilik terapistine çok gitmek istedim ancak benim sorunum yok diyor, senin sorunun var diyor

tipik türk erkek tepkisi ya. birçoğu kabul etmez sorun sende der. kabul edenler de çok sonra uzun uğraşlar sonucu kabul eder.
benim bir arkadaşım da 1,5 sene uğraştı. en sonunda baktı olmuyor ayrıldı. yani ille ayrılacaksınız diye bir şey yok tabii ki. bilmiyorum düzelme umudu var mı şimdi eşini de tanımıyorum o yüzden tam bir şey diyemiyorum. ama ben hep şunu düşünürüm biri beni üzdüğünde kırdığında; benim ailem beni bugünlere getirmek için çok uğraştı çok emek sarf etti. biri bana terbiyesizlik yaptığında sanki onlara yapıyorlarmış gibi gelir cinlerim daha çok tepeme çıkar ve tepki gösteririm.

belki eşin bu bahsettiğin gibi bir ortamda büyüdü. ailesi birlikte mi nasıl tipler bilemiyorum. ya da mutlu bir evlilikten anladığı ne acaba. yani onu da tanısam daha iyi yorum yapabilirim aslında. az çok insan psikolojisinden anlıyorum. ama sana tek diyeceğim şey ezdirme kendini. hiçkimse için hiçbir şey için değmez. sonuçta hayat devam ediyor. karşına neler neler çıkar.

Aynen benim sabrettigim noktada bu, fevrilik, tartıştığımız noktalar elle tutulur şeyler olsa hakettik diyecegim

Aslında tam tersi, ailesinden uzakta yaşamış bir on yıldır, aile ilişkileri çok zayıf, hatta bu yüzden başlarda ailemle sık sık konuşmam kavga sebebi oluyordu

Aynen benim sabrettigim noktada bu, fevrilik, tartıştığımız noktalar elle tutulur şeyler olsa hakettik diyecegim

Anlıyorum sizi aynı şeyleri ben de yaşadım. Kırgınlığın trip olarak değerlendirilmesi en sinirlendiğim şeydir. Dediğim gibi durumu naif bir dille anlatan bir mesaj yazın ve sessiz kalın. Elinizden başka bir şey gelmez,telefonda konuşmuyor anlamıyor olabilir ama mesajı mutlaka okuyacak. Siz anlatınca hafiflersiniz o öğrenir,sonrasında adım atar bir şekilde

Aslında tam tersi, ailesinden uzakta yaşamış bir on yıldır, aile ilişkileri çok zayıf, hatta bu yüzden başlarda ailemle sık sık konuşmam kavga sebebi oluyordu

anladım. sonunda senin vereceğin karar. ama devam edeyim sonuna kadar zorlayayım diyorsan ki bence öyle yap. resti çek. çünkü yumuşak da konuşmuşsun ondan da anlamamış. ya birlikte bir terapiye gideriz bunu çözmeye çalışırız de ya da olmuyorsa olmuyordur artık sana olan sevgim azaldı de.

Hala neden mesaj atıyorsunuz anlamıyorum? Yanlışmı anladım?

Evet rahatlamak adına yapabilirim bunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…