- 15 Şubat 2013
- 25.702
- En iyi cevaplar
- 1
- 98.711
- 798
- Konu Sahibi 2meleginannesi
-
Damat napiyo ben zaten hic anlamadim. Issiz mi calisiyo mu napiyo?Sanki biraz damadi mecbur etmisler gibi geldi bana. Herkes çalışsa kimle duracak o cocuk onu da hic anlamadim.
Bir de eve gelen misafirlerle ilgilenen kadın oluyor daha çok o nedenle gelin evine kayın gelmesi ile eş değer değil bu durum. Gönül kırmak kötü engelli birinin gönlünü kırmak daha da kötü.Evet. Ve bu aslinda daha büyük bir sorumluluk demek. Her insanin harci degil engelli veya hasta birilerini cevresinde bulundurmak. Konunun bütüm detaylarini bilmiyoruz, ama sahsen esimin kardesimin gönlünü kirmasini istemezdim. Ama ayni sekilde her evin mahremiyeti yeterli kadar da korunuyor mu diye bakardim.
Açsın biri evine aliyo sana köfte verio madem köfte yedin o zaman şurayi da temizle şu işlere de bi bak gibi daha çok.Yani bu sey gibi acsin yemek alacak gucun yok. Biri seni evine yemege aliyo. Bu ne bicim kofte lan diye ariza cikariyosun. Adamin burnuna sokarlar o kofteyi normalde
Buradaki çoğu insan iki yüzlü davranıp kadına gelmesin derdi. Çok gördük maalesef. Depremde zarar görmüş insanları bile evine kabul etme boşa diyen gördük.Ona baksan burdaki konularin bir cogunda kadinlar erkek ailenin verdigi evde oturuyor. O zaman kaynana devamli gelip otursa bi zahmet susup otursunlar a cikiyor hesap.
Bi zahmet yani. Her gun bize kofteye geliyosan sen de biraz elini tasin altina koyAçsın biri evine aliyo sana köfte verio madem köfte yedin o zaman şurayi da temizle şu işlere de bi bak gibi daha çok.
Evet, konu sahibi eşin gündüz vakti niye evde bi söyle? Adam evde olmasa sorun kalmayacak zaten. Kardesiyle oturur cocuklarla oynar guzelce.Damat napiyo ben zaten hic anlamadim. Issiz mi calisiyo mu napiyo?
Mecbur olacak bir şey yok ki bir iş buldup çalışsa kendisi işten çıkana kadar çocuğun annesi de gelmiş olur, böylece katlanmak zorunda kalmaz.Sanki biraz damadi mecbur etmisler gibi geldi bana. Herkes çalışsa kimle duracak o cocuk onu da hic anlamadim.
Şu kadınlar ne ikiyüzlü yaratıklar ya!
Kayınpederinin verdiği evde, alt katta oturan, ev hanımı, bedava ekmek elden su gölden yaşayan gelinler, görümcem kaynanam evime geldi diye burada ağlayan siz değil miydiniz?
Hemen adami linçlemişsiniz.
Sana gelince kiz kardeşim, kardeşin kocanin da kardeşi değil maalesef.
Sıkılabilir, rahatsız olabilir, bunu dile getirmesi güzel bir şey. Pasif agresif tavırlar sergileyebilirdi.
Niye hemen bu intihar edicem tavrı, ne alaka yani bunda intihar edicek ne var.
Siz inin aşağı kata bir süre.
Simdi roller tam tersi olsa. Gelinin evine devamli bir kayin gelse ayni tepkiler verilirmiydi bilmiyorum. Birde ailem söyle böyle yardim etti diye herseyi de kabul etmek zorunda degil. Ama ailenizin kredi cekmesini engellemeniz gerekirdi
Yok valla ben degilim kusura bakmayin. Ben kimsenin evine gidip yasamam. Yasiyosam da adabiyla davranirim. Ikiyuzlu lafi da iade.Şu kadınlar ne ikiyüzlü yaratıklar ya!
Kayınpederinin verdiği evde, alt katta oturan, ev hanımı, bedava ekmek elden su gölden yaşayan gelinler, görümcem kaynanam evime geldi diye burada ağlayan siz değil miydiniz?
Sıkılabilir, rahatsız olabilir, bunu dile getirmesi güzel bir şey. Pasif agresif tavırlar sergileyebilirdi.
Buradaki çoğu insan iki yüzlü davranıp kadına gelmesin derdi. Çok gördük maalesef. Depremde zarar görmüş insanları bile evine kabul etme boşa diyen gördük.
Biraz yavaş mı olsanız iki yüzlü yaratık maratık ne oluyor? Güzelce ifade edemiyor musunuz fikirlerinizi?Şu kadınlar ne ikiyüzlü yaratıklar ya!
Şu kadınlar ne ikiyüzlü yaratıklar ya!
Ya pamukannesi yardim olsun diyw kredi cekip o krediyi odemek icin evlere temizl7ge giden yasli bi kadin var burda. Elmayla armutu kiyasliyosun benceYani. Söz konusu engelli bir birey olsun duygusalligi daha büyük tabi. Ama aile yardim etti tipis tipis kabul etmek zorunda yorumlara baksak o zaman kadinlar da susup oturmak zorunda erkek ailesi gelip dursa. Yani kim olursa olsun devamli birisi evine gelip dursa rahatsizlik duyabilir insan.
Bende aynı cevabı aradım.
Depremde engelli kardesi kalan annesini kaybeden eş için sayfalarca bosan msji yazılmıştı
Ama yol baştan yanlis. Ne kredi ne ev mantıklı degilmis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?