Eşim engelli kardeşimi istemiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Rabbim yardımcınız olsun kendinize kıymak aklınızdan geçmesin her şeyden önce siz bir annesiniz çocuklarınız icin güçlü olmalısınız.

Eşinizde cidden minnet duygusu yokmuş pardon da gelmeseymis madem öyle. Aynı durumda kendi kardeşi olsa kapı dışarı mi edecekmiş ? Kardeşiniz 7/24 sizde değildir neyin tantanasini yapıyor. Eşiniz illaki çalışıyordur kardeşiniz akşam sizde olsa bile gördüğü bı iki saat biseydir. Bedavadan oturup koca kadına kredi odetmeyi biliyorsa bı kaç saat katlanmayi da bilecek kusura bakmasın.

Evlenip aileye yük olma kısmını anlamıyorum. Koca koca adamlar, kadınlar minnet edip ailelerinin aldıkları evlerde yaşıyorlar. 22 yaşımdan bu yana ailemden bi kuruş almadım ya kadın halimle utandım bu adam geniş geniş başkasının aldığı evde oturuyor. Konuya odaklanamadım bu detaydan dolayı. Bunu sindiren birinin profili bende genel olarak oturuyor zaten kadın-erkek. Ben yuva üstüne yuva olmaz düşüncesindeyim evlenınce sıyrılmak gerekli 2 kişi yaşamın sorumluluğunu üstlenmek gerekiyor. Sorumluluk almayan biri hiç bi konuda ağlayamaz. Özgür bir yaşam isteyen bunun için çaba göstermeli.

Simdi roller tam tersi olsa. Gelinin evine devamli bir kayin gelse ayni tepkiler verilirmiydi bilmiyorum. Birde ailem söyle böyle yardim etti diye herseyi de kabul etmek zorunda degil. Ama ailenizin kredi cekmesini engellemeniz gerekirdi
Tabi ki gelirdi,burada engelli bir kardeşten söz ediliyor.Ayrica kayın ile erkek kardeş aynı kefede değerlendirilemez ama engelli olsaydı yine aynı olurdu,ayrıca kimsesnin bir engelli çocuğun ablasının evine gelmeyi engellemeye hakkı yok.Ben olsam o kocayı dakka evde tutmam.Ben aynısı yaparsam da kocam beni evde tutmaz

Depremzede kayınpeder ve kaynını kabul etmeyen üyeyi mi destekliyorsunuz? Konuyu hatırlıyor musunuz bilmiyorum ama konu sahibinin kaynı özel bireydi ve konuya yorum yapanlar boşan demişti.

Esin insanliktan nasibini almamış bı varlık. Yazık nasıl bı adam ya gotune vurucan tekmeyi defolsun gitsin.

Dedigim gibi söz konusu engelli bir kardesimiz oldugu icin insanlar daha duygusal yaklasiyor. Yinede o adam yasadigi ortam ile ilgili söz sahibi. Hemen bosan demek bence tüm detaylari bilmeden yalnis.

ne kendini öldürücen deli misin evin var çocuğun var kocayı at başından oh mis gibi yaşarsın

Depremzede kayınpeder ve kaynını kabul etmeyen üyeyi mi destekliyorsunuz? Konuyu hatırlıyor musunuz bilmiyorum ama konu sahibinin kaynı özel bireydi ve konuya yorum yapanlar boşan demişti.
Öyle bir konu hatırlıyorum. Yorumları pek okumamıştım boşan denildiyse bilmiyorum. Ancak o konuyla bu konu çok farklı. Orda kayın sürekli onlarla beraber yaşayacaktı ve o kayna konu sahibi bakacaktı. Üstelik konu sahibinin küçük de bir bebeği vardı nasıl yeticem diyordu. Her iki taraf için de çok zor bir durum vardı. Allah kimseyi böyle çaresiz bırakmasın.

Burda milletin evine beleşe çöreklenmiş ve evine çöreklendiği kişilere saygısızlık eden bir damat var. Üstelik engelli çocukla kendisinin de ilgilenmesi gerekmiyor.

kusura bakmayın da canınıza kıymak yerine bu gerizekalı adamı hayatınızdan def etmeniz daha mantıklı. şu yazdıklarınızı dışardan bir gözle okuyun lütfen. anlattıklarınız doğruysa eşiniz iğrenç ve nankör bir adam. midem bulandı adamdan leş!

Bende aynı cevabı aradım.
Depremde engelli kardesi kalan annesini kaybeden eş için sayfalarca bosan msji yazılmıştı
Ama yol baştan yanlis. Ne kredi ne ev mantıklı degilmis

Bir fark yok ikisine de boşan deniyor.
O konuda kayın engelli kalmıştı ve artık konu sahibinin evinde yaşayacaktı. Gündüz eşi işteyken tüm sorumluluk konu sahibinde olacaktı. Kaynın ablası ve babası da olmasına rağmen. Ve mantıklı olan da bakmayı kabul edemeyecekse eşine dır dır edeceğine boşanmasıydı.
Şimdi ise gündüz neden oturduğu belli olmayan bir adam eşinin gündüz eve gelen down sendromlu kardeşinin sadece varlığından rahatsız oluyor. Çok farklı olaylar. O kardeşin eve gelme sebebi de temizliğe giden anne. Konu sahibinin yerinde olsam temizliğe ben giderdim annemin yerine.

Ölmek isteyeceğinize kocaniza, kardeşimi istemiyorsan kapı orada desenize. Sürekli kavga ediyoruz demişsiniz, inat, sürekli küsen koca rahat etsin diye ailenize de yük oluyorsunuz. Sizin için kredi çekmişler, anneniz temizliğe gidiyor. Siz gidin temizliğe anneniz evde dursun. Kadın kardeşinizi büyütürken de ne kadar sıkıntı çekmiştir. Bu nankör koca için ailenizi borca sokarken hiç mi rahatsız olmadınız?
Ailemi huyunu, suyunu bildiğim, inat, küsen, huysuz bir koca için ailemi asla zora sokmazdim.
Hâla ölmeyi isteyipln çünkü aksiyon almak, hareket etmek zor geliyor değil mi?

Kardeşimi istemeyen bir adamı çok samimi söylüyorum yanımda 1 saniye bile tutmam. Ne olursa olsun engelli de olsa başka da olsa. Ha olur ya zararlı insanlar vardır kötü işlerle uğraşır evliliğine evladına zarar verir çevresi kendisi o zaman derim ki eşin haklı ailesini korumak istiyor ama hele de engelli Kardeşimi istemeyecek aşkımdan ölsem yine yanında durmam. Söylediğine göre ailen destek çıkan yanında olan birisi ev imkanıda vermiş sana o zaman ne yönden çaresizsin onu anlayamadım.

Konu sahibi baştan hatalı olan birtek anne ve kardeşe oluyor. Down sendromlu çocuğumu bırakıp evli kızıma kredi için temizliğe gitmem yani bu nedir
Ama bunlar apayrı şeyler
Deprem durumu bambaşka
Kadin annesini kaybeden eşine destek olmuyordu ani bir olay o çocukların çoğu hala hastahanede bir çocuk takibimde - hatta bilgileri medyaya yansımıştı çok kaybı vardı neredeyse tek çıktı şehirden. Çok sevilen bir isim sahip çıkti ev aciyor ömür boyu desteğim diyor
bacağı kesilmesin diye 6 ay daha kalacak uzun zaman fizik tedavide günleri gececek
O şok ile insanın aklına evde rahat edemem gelmez ya, cok farklı konular. İnsan kapı komşusuna vakit ayirir önce rahatsız olur sonra çözüm arar daha 40 gun olmamisti. O konudaki eşe çok üzülmüştüm ben
Burada kardesim eşimi çok seviyor diyor adamın garezi olsa o çocuk ztn kaçar yaklasmaz. Benim nazarımda o konu çok daha kötü ve üzücü idi.

Normalde siz kendi evinizde otursanız, annen sizin ev yüzünden kredi çekip çalışmak ve oğlunu yalnız bırakmak zorunda kalmamış olsa eşin haklı olurdu. Eğer engelinden dolayı duygusal bakmazsak kimse istemez sürekli evde Bi misafir şahsen her gün kendi kardeşimi bile istemem. Ama hem lira ödemiyim kp in evinde kalayım, hem benim için kredi çekip çalışmak zorunda kalsınlar, hem de kardeşini Bi kaç saat idare edemiyim olmaz. Mecbur yani Beğenmiyorsa annenin borcu kapasın ya da kiraya çıksın annen evini kirayı verip çalışmayı bıraksın. Ben senin niye intihara kalkıştığını anlamadım ama. Kocayı boşamak ya da kiraya çıkmak gibi seçeneklerin var. Sanki çaresiz derde düşmüşsün.

Evet sizin aklınıza gelmez belki. Siz vicdanınızla hareket edersiniz. Ama o konu sahibinin hayatı kararmıştı o gelişmeden sonra. Bu yüzden ona boşan dendi zaten. Aynı şey de bu konu sahibine de deniyor boşan. Kocasında vicdan yok. Yani aslında aynı şeyleri diyoruz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…