- 1 Ekim 2010
- 21.740
- 53.880
- 798
- Konu Sahibi 2meleginannesi
-
Evet sizin aklınıza gelmez belki. Siz vicdanınızla hareket edersiniz. Ama o konu sahibinin hayatı kararmıştı o gelişmeden sonra. Bu yüzden ona boşan dendi zaten. Aynı şey de bu konu sahibine de deniyor boşan. Kocasında vicdan yok. Yani aslında aynı şeyleri diyoruz.
Evet ben adama iyi demiyorum sadece bu sonucu yadirgamiyorum çokta vicdansız olduğunu düşünmüyorum öyle olsa çocuk kaçar istemezdi çocuk yanında rahatsa bence çok kötü bir adam yok
Ama evlilik temelden problemli. Tek kötü adam değil engelli kardeşi varken annesini temizliğe kredi odetmeye yollayan kocasına vicdan sormamali
Belli ki ailece alma verme dengeleri problemli. Bazı insanlar sonsuz fedakarlığı normal görüyor hayir en çok desteğe ihtiyacı olan anne. Gerçekten anne hangi motivasyon ile yapıyor anlamadim
Ben de anlamadım ve konu sahibine de sinir oldum gerçekten. Annesini temizliğe yollaması kocası kardeşini istemiyor diye intihar düşünmesi. Böyle bir basiretsizlik yok.
Beğenmedim butonunu pek kullanmamaya çalışırım o kadar çok beğenmedime bastığımı nasıl gördünüz bilmiyorum. Bu konu için diyorsanız başka tabi evet bastım bayağı
Üst katın alt katın temizliğini, her türlü işini, yemeğini, bulaşığını yapıyor o gelinler. Bu nasıl itici bir tavır! Ev işi kadar emek sömürücü bir iş var mı? Sosyal güvence yok, maaş yok, sorumluluk olarak üstüne yapışıyor, yapmadın mı diken gibi görülüyorsun. Bu fikirlerinizi yazarken şöyle bir 10 saniye düşünseniz keşke!Şu kadınlar ne ikiyüzlü yaratıklar ya!
Kayınpederinin verdiği evde, alt katta oturan, ev hanımı, bedava ekmek elden su gölden yaşayan gelinler, görümcem kaynanam evime geldi diye burada ağlayan siz değil miydiniz?
Hemen adami linçlemişsiniz.
Sana gelince kiz kardeşim, kardeşin kocanin da kardeşi değil maalesef.
Sıkılabilir, rahatsız olabilir, bunu dile getirmesi güzel bir şey. Pasif agresif tavırlar sergileyebilirdi.
Niye hemen bu intihar edicem tavrı, ne alaka yani bunda intihar edicek ne var.
Siz inin aşağı kata bir süre.
ev vermişler onlar için kredi çekmişler anne krediyi ödemek için temizliğe giderken engelli kardeş sıkılıp onlara çıkıyormuş. siz biliriniz tabiBeğenmedim butonunu pek kullanmamaya çalışırım o kadar çok beğenmedime bastığımı nasıl gördünüz bilmiyorum. Bu konu için diyorsanız başka tabi evet bastım bayağı
Demek ki size göre aklı başında bana göre değil
Evlerini verdiler yardım ettiler diye her gün kaynını evinde ağırlamak zorunda olmadığını düşündüm
Belki ben yanlışımdır ama ben istemezdim sanırım
Birde o yük olcak anne mutlu olsun diye neler yapıyor yine sonuç intihar dusunme
Mesela o saatte neden evde. Ortada gece vardiyasında çalışan bir adammı var yoksa çalışmayan bir adammı?
Kendi neden çalışmıyor yada nasıl çalışıyor?
Konu çok havada aslında
Evet de kredi borcu da 3 5 gün de bitmez ki yıllar sürüyor biliyorsunuz. Bi yerden sonra her gün gelen insan da sıkıyorev vermişler onlar için kredi çekmişler anne krediyi ödemek için temizliğe giderken engelli kardeş sıkılıp onlara çıkıyormuş. siz biliriniz tabi
Ben boşan demedim,ben bosardim eşim böyle bir şey yapsa dedim...Detaya gerek yok,ne olursa olsun,engelli bir kardeş baş tacıdır.Kimsenin laf söylemeye hakkı yokDedigim gibi söz konusu engelli bir kardesimiz oldugu icin insanlar daha duygusal yaklasiyor. Yinede o adam yasadigi ortam ile ilgili söz sahibi. Hemen bosan demek bence tüm detaylari bilmeden yalnis.
Kocanız kötü kalpli biriArkadaşlar merhaba 8 yıllık evliyim down sendromlu 24 yaşında erkek kardeşim var kimseye zarar vermeyen eşimi çok seviyor. Biz kiralar arttı diye ailemin evinin üstüne taşındık babam ev yaptı içini biz yaptırdık sadece ailemin bende emeği çok annem kredi çekti bize yardım etti die temizliğe gidiyor gittiği saatlerde bize çıkıyor inmiyor aşağı eşim rahatsiz oluyo sürekli yine mi geldin aşağı in bak konuşmam senle falan diyor sorun çıkarıyor aşağı inmesini istiyor bu beni çok yaralıyo çocuk sadece oturuyor hicbisey yapmıyor kendisine ve eşimi çok seviyor zaten eşim inat sürekli benle kavga eden birisi buraya taşınınca artk kardesim meselesi çıktı benim ailem bu kadar destek oldu kiradan kurtardı ev verdi şimdi keşke gelmeseydim bilmem ne diyor minnet duygusu hiç yok ben napacagimi bilmiyorum kalbim ağrıyor çok üzülüyorum çaresizim 2 kızım var canıma kıymak istiyorum denemeye çalışıyorum evlatlarım için vazgeçiyorum.. çocukken de bazen beni oyuna almazlardi kardeşimle çıkıyorum oyuna geliyorum diye bunlarda aklıma gelince kalbim ağrıyor napmam lazim
İntihar mı? Lütfen kendinize gelin, siz ne güzel ailenize saygılı, kardeşinize sahip çıkan bir insansınız. Çok memnun değilse paşam, beğenmediği evden ceketini alıp çıksın bir zahmet, ayıptır insanda azıcık utanma olur. Lütfen siz kendinizi üzmeyinArkadaşlar merhaba 8 yıllık evliyim down sendromlu 24 yaşında erkek kardeşim var kimseye zarar vermeyen eşimi çok seviyor. Biz kiralar arttı diye ailemin evinin üstüne taşındık babam ev yaptı içini biz yaptırdık sadece ailemin bende emeği çok annem kredi çekti bize yardım etti die temizliğe gidiyor gittiği saatlerde bize çıkıyor inmiyor aşağı eşim rahatsiz oluyo sürekli yine mi geldin aşağı in bak konuşmam senle falan diyor sorun çıkarıyor aşağı inmesini istiyor bu beni çok yaralıyo çocuk sadece oturuyor hicbisey yapmıyor kendisine ve eşimi çok seviyor zaten eşim inat sürekli benle kavga eden birisi buraya taşınınca artk kardesim meselesi çıktı benim ailem bu kadar destek oldu kiradan kurtardı ev verdi şimdi keşke gelmeseydim bilmem ne diyor minnet duygusu hiç yok ben napacagimi bilmiyorum kalbim ağrıyor çok üzülüyorum çaresizim 2 kızım var canıma kıymak istiyorum denemeye çalışıyorum evlatlarım için vazgeçiyorum.. çocukken de bazen beni oyuna almazlardi kardeşimle çıkıyorum oyuna geliyorum diye bunlarda aklıma gelince kalbim ağrıyor napmam lazim
Ben boşan demedim,ben bosardim eşim böyle bir şey yapsa dedim...Detaya gerek yok,ne olursa olsun,engelli bir kardeş baş tacıdır.Kimsenin laf söylemeye hakkı yok
Arkadaşlar aslında 200 bin harcadı eşim kredi çekti kendisi ayrı yetişmeyen şeyler için annem 30 bin çekti bize kullandı. 2 tane çocuğum var eşim çalışan evine bağlı birisi içkisi kumarı yok evini kendisi gecindirir ama son zamanlarda bu durum beni çok üzdü ondan beklemediyim bir şeydi kardeşime olan tepkisi. Psikolojim sadece bu konudan dolayı bozuk değil bu yüzden bazen aklıma ölmek geliyor çocuklarıma kıyamıyorum yoksa yapacağından değil aslnda onunla konuşuyorum o çocuğun sana zararı yok diye alışmasın sürekli yukarda oturmasin bizimde aile hayatımız var die yapıyorum diyor geçen gün akıllı saat aldı kardeşime dua ediyor hep kendisine die sevindirdi ama şuan bu evin içinde kimseyi istememesi konusunda çaresiz kaldim. Sorun buO ama konu sahibin sucu. Annesinin kredi cekmesini engellemesi gerekirdi. Kaldi ki engelli kardesi var. Bütün maddi imkanlar ona acik tutulmasi gerekirdi. Aile bu damatdan sahip cikar diye umuyor sa yapmayacagini simdiden gördü en azindan
Bencede konuda bir cok soru isareti var. Bizim burda Türkiyeden damat getiren bir aile vardi (Almanyadayiz). Damatin basina devamli "Buraya biz seni getirdik. Adam ettik" gibi laflar edip sürekli her sekilde ezikleyip durmuslar..adam bosanip Türkiye ye dönerken yemin etmis köye gelirseniz sizi öldürürüm diye. Kayinvalide ve kayinpeder bosanmadan sonra tatile köye gittiklerinde eski damat dedigi gibi ikisini de öldürdü. Hersey her zaman siyah beyaz gözükdügü gibi olmuyor. Sanki es hic calismiyor gibi bir izlenim olustu, ama evin icini biz yaptik da yazdi konu sahibi mesela. Yani adam hic mi calismiyor yoksa adam calisiyor da yetmiyor mu? Kayinvalideye kredi cektirmek kimin fikriydi? Konu sahibi bir gelse de bir kac cevap yazsa
Arkadaşlar aslında 200 bin harcadı eşim kredi çekti kendisi ayrı yetişmeyen şeyler için annem 30 bin çekti bize kullandı. 2 tane çocuğum var eşim çalışan evine bağlı birisi içkisi kumarı yok evini kendisi gecindirir ama son zamanlarda bu durum beni çok üzdü ondan beklemediyim bir şeydi kardeşime olan tepkisi. Psikolojim sadece bu konudan dolayı bozuk değil bu yüzden bazen aklıma ölmek geliyor çocuklarıma kıyamıyorum yoksa yapacağından değil aslnda onunla konuşuyorum o çocuğun sana zararı yok diye alışmasın sürekli yukarda oturmasin bizimde aile hayatımız var die yapıyorum diyor geçen gün akıllı saat aldı kardeşime dua ediyor hep kendisine die sevindirdi ama şuan bu evin içinde kimseyi istememesi konusunda çaresiz kaldim. Sorun bu
Evde değil çalışıyor kendisi de kredi çekti ödüyor 200 bin. Annem bana sormadan çekmiş krediyi bu arada bilginiz olsun haberim dahi yoktu yoksa ben cektirmezdim annemeKocasi niye evde, bari onu yazip gitseydi. İkiye bolunduk burda, koca hakli-koca haksizcilar olarak
Komple cevap vermeyi bilmiyorim buradan eşim çalışılıyor kendiside kredi çekti. Annemin kredi cektiginden onun da benimde haberimiz yoktu annem duşa kabin vs bazi şeyleri kendisi yaptırmak istedi yardım etti sonra dediki kredi çektim kızım annem aslnda babam emekli olduğu için ise giden birisi zaten ama cafede calsyrdu ordan ckti Temizlige gdcm tezyenle iş ciktida ayda bı kaç kez gitsem krediyi oderm ev hediyem olsun dedi size olay bu eşimde ben evimde rahat oturamayackmym hep böyle mi olacak sürekli kardeşin burada mı oturacak dedi sorun bu işte. 3 katlı burası giriş katta teyzem oturuyor 2 ci kat annem 3 cu kat benDedigim gibi söz konusu engelli bir kardesimiz oldugu icin insanlar daha duygusal yaklasiyor. Yinede o adam yasadigi ortam ile ilgili söz sahibi. Hemen bosan demek bence tüm detaylari bilmeden yalnis.
Sanırsın hepsi yedi kuşak çalışan kadın sülalesinden gelmiş nedir bu küçümseme ya hiç mi birinin annesi ninesi ev hanımı değildi ne saçma.Üst katın alt katın temizliğini, her türlü işini, yemeğini, bulaşığını yapıyor o gelinler. Bu nasıl itici bir tavır! Ev işi kadar emek sömürücü bir iş var mı? Sosyal güvence yok, maaş yok, sorumluluk olarak üstüne yapışıyor, yapmadın mı diken gibi görülüyorsun. Bu fikirlerinizi yazarken şöyle bir 10 saniye düşünseniz keşke!
E anneniz evin içine ev hediyesi bir şeyler yaptırmış siz 'kredi çekip ev yaptırdı bize' yazmışsınızKomple cevap vermeyi bilmiyorim buradan eşim çalışılıyor kendiside kredi çekti. Annemin kredi cektiginden onun da benimde haberimiz yoktu annem duşa kabin vs bazi şeyleri kendisi yaptırmak istedi yardım etti sonra dediki kredi çektim kızım annem aslnda babam emekli olduğu için ise giden birisi zaten ama cafede calsyrdu ordan ckti Temizlige gdcm tezyenle iş ciktida ayda bı kaç kez gitsem krediyi oderm ev hediyem olsun dedi size olay bu eşimde ben evimde rahat oturamayackmym hep böyle mi olacak sürekli kardeşin burada mı oturacak dedi sorun bu işte. 3 katlı burası giriş katta teyzem oturuyor 2 ci kat annem 3 cu kat ben
Komple cevap vermeyi bilmiyorim buradan eşim çalışılıyor kendiside kredi çekti. Annemin kredi cektiginden onun da benimde haberimiz yoktu annem duşa kabin vs bazi şeyleri kendisi yaptırmak istedi yardım etti sonra dediki kredi çektim kızım annem aslnda babam emekli olduğu için ise giden birisi zaten ama cafede calsyrdu ordan ckti Temizlige gdcm tezyenle iş ciktida ayda bı kaç kez gitsem krediyi oderm ev hediyem olsun dedi size olay bu eşimde ben evimde rahat oturamayackmym hep böyle mi olacak sürekli kardeşin burada mı oturacak dedi sorun bu işte. 3 katlı burası giriş katta teyzem oturuyor 2 ci kat annem 3 cu kat ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?