- 28 Mart 2019
- 59
- 18
- 3
- 32
- Konu Sahibi happyeaster07
-
Yok zaten ben almanyada calisacagim. Merak etme. Ben kimseyee bagliimli olmayi sevmemama senin de hatan bu, nasıl göremedin bunu? şu eski eşe dönme olayını evlenmeden önce öğrendin sanırım.
zamanla unutur diye düşünerek ülke değiştirmek zaten deli işi..
hakkınızda hayırlısı olsun, en azından emin olana çocuk falan yapmamalısın.ayrıca almanyaya gidince evde falan da oturma bi zahmet, ona tamamen bağımlı olursan diğer taraf daha çekici gelir.zaten aldatarak adamı salağa çevirmiş
Esime diyorum seni seviyorum diyor. Boyle dusunme asigim sana diyor. Bana da cok duskun gunde 20 kez arar.ne istersem alir en guzel otellere goturur. Eski esine bi gelinlik bile almamis almana. Bana 100 bin liralikaltin aldi. Ben istemememe ragmen. Dugunu 5yildizli otelde yapti. Bir dedigmi iki etmiyo. Bazen cok ustune varmiyim diyorum.Çok yeni evli olduğunuz için kıskançlık duymanız çok normal.
Bende aynı Duyguları yaşadım.
Ama ortak geçmişi olan iki insan çocukları da varmış Görüşmek zorunda olduğu zamanlar olacak elbette ki.
Ama devamlı devamlı yerli yersiz olursa da kızmakta Haklısınız.
Aynen oyle. Akilli kadinsin bak dedigimi cok iyi anlamissin. Bir insan neden eski karisina,yeni esimle oteldeyim der. Kiskandirmak icinmi? Ayrica kadinin haytinda da birisivarNe demek istediginizi anliyorum. Genelde cocugu var mecbur gorusecek demis arkadaslar, iyde bu adam cocuklarlailgili konusmuyorki yeni karisiyla otelde oldugundan bahsediyor. Belkide oda ilk karisinin nabzini olcuyorolabilir. Esinizle yuzyuze guzel mantikli bir konusma yapin. Onun icin hayatinizi degistireceginizden ustune basarak vurgulayin. Verdigi yanitlara gore gidisinizi ayarlayin. Gidince hersey duzelicek diye bakmayin. Bide insan bekarken nasil gormek istiyorsa oyle bakiyor. Dogru olan hicbirseyde inanin ufakta olsa puruz cikmiyor. Ama ufak tefek puruzler varsa bi iste kesin daha buyuk sorunlar cikiyor. Ama mucade edicem yasayarak gorucem diyorsanizda kolayliklar diliyorum.
Aynen oyle. Akilli kadinsin bak dedigimi cok iyi anlamissin. Bir insan neden eski karisina,yeni esimle oteldeyim der. Kiskandirmak icinmi? Ayrica kadinin haytinda da birisivar
Ben de aşmak istiyorum. Boyle yapmak iliskime zarar veriyorİki medeni insan gibi ayrılmışlar çünkü.
Birbirine "nasılsın, nasıl gidiyor hayat" diyecek medeniyetteler. Ne mutlu onlara. Kaç yıllık evlilik, arada çocuklar. Düşman olacak değiller ya. Veya kurulu robot gibi sırf çocuktan bahsedecek de değiller. Aşın bunları.
Zamanla alışırsın kıskançlık falan da kalmaz.Esime diyorum seni seviyorum diyor. Boyle dusunme asigim sana diyor. Bana da cok duskun gunde 20 kez arar.ne istersem alir en guzel otellere goturur. Eski esine bi gelinlik bile almamis almana. Bana 100 bin liralikaltin aldi. Ben istemememe ragmen. Dugunu 5yildizli otelde yapti. Bir dedigmi iki etmiyo. Bazen cok ustune varmiyim diyorum.
Yazdiklarinizi okudum bastan sona.Gayet mantikli 've ikna edici.Esime bu Konuda baski yapmayi birakicam.Zaten israr ettikce daha cok yapmak isteyecek. Cocuklarin psikolojisi de onemli. Bencil davranmayayim. Sonucta yasak olan daha tatli olur.Bir yerde ahkâm kesmek kolay demişsiniz, çevrenizdeki bekârlar hep ahkâm kesiyormuş. İyi ben de evli, iki çocuklu bir insan olarak söyliyeyim; eşimle ne şekilde boşanırsak boşanalım arada çocuk varsa görüşmek mecburiyetindeyimdir. Biri ergenlik dönemi, diğeri 6 yaşında iki çocuk. Boşandıktan sonra hayatıma girecek olan insan bana, "Çocuklarının babası ile görüşemezsin," diyemez. Çünkü görüşmek, yeri geldiğinde çocuklarla ilgili fikir alışverişinde bulunmak, çocuklarla ilgili ortak konularda bir araya gelmek zorundayızdır. En basiti mesela. Benim işim çıktığı zaman çocuklarımın babasına, "Çocuklar bu hafta/birkaç saatliğine/bir geceliğine sende kalabilir mi," diyebilmeliyim. Çocuk ortaksa sorumlulukta ortaktır. 14 yaşındaki çocuk ebeveyni ile neyi ne kadar paylaşır? Taraflardan biri bir anormallik sezdiğinde bir araya gelip çocukları için görüşmeli. 6 yaşındaki çocuk... belki okul gösterisi olacak ve belki orada sadece anne babası olsun isteyecek. Belki anne babası ile yemek yemek isteyecek, ne denilebilir 6 yaşındaki çocuğa? Bunlar olası şeyler çünkü benim ilkokulda anne babası boşamış arkadaşım vardı. Hasta olduğunda çok mutlu olurdu çünkü babası yanına gelir, belki yalvar yakar yanında kalırdı. Çocuk daha çünkü.
Adama resmen görüşmeyeceksin diye dayatmışsınız daha evlenmeden. 14 yaşındaki çocukla iletişim kuracakmış. Çocuk yahu daha o. Adamın hatalı olduğu noktada kabul etmiş gibi yapıp geçiştirmesi. Ben olsam kusura bakma kardeşim, her şeyden önce çocuklarım gelir derdim. Ancak en büyük hata sizde. Dayattığınız şey, ayrılma şekilleri ne olursa olsun yanlış. Onların evlilik ilişkisi içinde yaşananlar sizi alakadar etmez. Kim kimi aldatmışsa aldatmış, olmuş bitmiş. Bu onların problemi. İkisinin de ebeveyn olarak ortak sorumlulukları var. Belki birinin işi çıkacak, bugün çocukları okuldan sen alır mısın, diyecek. Neden? Çünkü çocuk anne ve babanın eşit sorumluluğundadır. Sizin anne baba ilişkisine karışma hakkınız yok. Bakın kadın erkek demiyorum, ebeveyn ilişkisi.
Dogru diyosun ciddenZamanla alışırsın kıskançlık falan da kalmaz.
Seni seviyor. Sevmese neden evlensin ki ?
Çocuğu küçük mecbur görüşecek.
Takma kafana
Allah yardımcın olsun. Üzülme ama seni okadar zor bit hayat bekliyorki. Benim esiminde 2 benim ilk ewliligim şimdi bosanyrm öncekinden 1 benden 2 çocuğu var. Keşke ewlenmeseydin. Sana batacak okadar çok şey olacakki. Umarm yanılrm ama ikinci olmak çok zor. Hele çocuk varsa.Merhabalar. Bundan 3 ay once evlendim. Eşim Almanya'da yasiyor, turk asilli.Benim I'll evliligi fakat o daha once evlenmis. Evlendigi esinden 2 tane cocugu var biri 6 biri 14 yasinda. Yakinda yanina gidecegim,vize işleri yuzunden biraz meşakatli oluyor. Başvuru aşamasindayiz. Beni her ay gormeye geliyor. Yakinda Almanyaya da goturecek vizemi bekliyoruz.
Benim sikintim şu; Esim Alman eşini cok severek evlenmis esim. 15 sene evli kalmis. Severek ayrilmis,kadin Onu aldatmis.
Cocuklar yuzunden mesajlasiyorlar. Ben esime dedim evlenirken,asla o kadinla g orusmeni istemiyorum. Kizin 14 yasinda. Kadinla mesajlasma ,kizinla mesajlas cocuklari alcaksan bile dedim.Tamam dedi. Kapandi konu.
1 ay sonra yanima geldi esim. Otelde kaliyorduk.Esime cok guvenirdim. Bir baktim ki eski esi mesaj atmis.
-evet
-umarim Izmir iyi geçer yazmis (izmirdeydik.
Mesaji gorunce esime bisey belli etmedim 1 hafta icimde tuttum. En sonunda patladim he dedim ki,
1.si neden ben mesajlasmani istemememe ragmen mesajlasiyorsun
2.si neden mesaj siliyorsun?onceden mesaj atmissin ki kadin mesaj olarak evet yazmis
3.su neden bizim izmirde oldugumuzu soyluyorsun?o kim ki?ona rapor mu veriyorsun dedim.
Eşim de Hemen bahaneleri siralamaya basladi. Yok cocuklari alacakmis pazar gunu,onun icin haber etmis. Yok cocuklari ilgisiz biraksa yarin birgun uyusturucuya baslasalar alkolik olsalar iyi mi olurmus.
ICINIZDEN simdi daha once evlenmis but adamla niye evlendin diye soracak olacak.Bikere ben onun cocuklarini kabul ettim. Eski esini kabul etmedim ki. O kadinla gorusmesini kabul etmedim. Uyariyorum gizli yapiyor. Ben ne yapmaliyim bu durumda. Kendi kendimi yiyorum. Nasil engelleyebilirim.daha yani evliyim bosan demeyin. TAVSIYELERINIZI BEKLIYORUM
Amin insallah.Allah sana da yardimc olsunAllah yardımcın olsun. Üzülme ama seni okadar zor bit hayat bekliyorki. Benim esiminde 2 benim ilk ewliligim şimdi bosanyrm öncekinden 1 benden 2 çocuğu var. Keşke ewlenmeseydin. Sana batacak okadar çok şey olacakki. Umarm yanılrm ama ikinci olmak çok zor. Hele çocuk varsa.
Cnm bnmde eşiminde 2.evliliklerimiz eşimin önceki evliliğinden 5 yasında kızı var ama kadınla hiç görüşmüyor bazen kadın arayıp mşj atıyo nerde olursa olsun gelip bnm yanımda konuşurMerhabalar. Bundan 3 ay once evlendim. Eşim Almanya'da yasiyor, turk asilli.Benim I'll evliligi fakat o daha once evlenmis. Evlendigi esinden 2 tane cocugu var biri 6 biri 14 yasinda. Yakinda yanina gidecegim,vize işleri yuzunden biraz meşakatli oluyor. Başvuru aşamasindayiz. Beni her ay gormeye geliyor. Yakinda Almanyaya da goturecek vizemi bekliyoruz.
Benim sikintim şu; Esim Alman eşini cok severek evlenmis esim. 15 sene evli kalmis. Severek ayrilmis,kadin Onu aldatmis.
Cocuklar yuzunden mesajlasiyorlar. Ben esime dedim evlenirken,asla o kadinla g orusmeni istemiyorum. Kizin 14 yasinda. Kadinla mesajlasma ,kizinla mesajlas cocuklari alcaksan bile dedim.Tamam dedi. Kapandi konu.
1 ay sonra yanima geldi esim. Otelde kaliyorduk.Esime cok guvenirdim. Bir baktim ki eski esi mesaj atmis.
-evet
-umarim Izmir iyi geçer yazmis (izmirdeydik.
Mesaji gorunce esime bisey belli etmedim 1 hafta icimde tuttum. En sonunda patladim he dedim ki,
1.si neden ben mesajlasmani istemememe ragmen mesajlasiyorsun
2.si neden mesaj siliyorsun?onceden mesaj atmissin ki kadin mesaj olarak evet yazmis
3.su neden bizim izmirde oldugumuzu soyluyorsun?o kim ki?ona rapor mu veriyorsun dedim.
Eşim de Hemen bahaneleri siralamaya basladi. Yok cocuklari alacakmis pazar gunu,onun icin haber etmis. Yok cocuklari ilgisiz biraksa yarin birgun uyusturucuya baslasalar alkolik olsalar iyi mi olurmus.
ICINIZDEN simdi daha once evlenmis but adamla niye evlendin diye soracak olacak.Bikere ben onun cocuklarini kabul ettim. Eski esini kabul etmedim ki. O kadinla gorusmesini kabul etmedim. Uyariyorum gizli yapiyor. Ben ne yapmaliyim bu durumda. Kendi kendimi yiyorum. Nasil engelleyebilirim.daha yani evliyim bosan demeyin. TAVSIYELERINIZI BEKLIYORUM
İsteseniz de istemeseniz de maalesef böyle olmak zorunda. O çocuklar için de birçok şey kolay değil. Aldatmış bir anne, boşanmış ebeveynler.Yazdiklarinizi okudum bastan sona.Gayet mantikli 've ikna edici.Esime bu Konuda baski yapmayi birakicam.Zaten israr ettikce daha cok yapmak isteyecek. Cocuklarin psikolojisi de onemli. Bencil davranmayayim. Sonucta yasak olan daha tatli olur.
Durust adammis helal olsunCnm bnmde eşiminde 2.evliliklerimiz eşimin önceki evliliğinden 5 yasında kızı var ama kadınla hiç görüşmüyor bazen kadın arayıp mşj atıyo nerde olursa olsun gelip bnm yanımda konuşur
Oncelikle yorumunuz icin tesekkur ederim. Bana zihnimdeki duvarlari yiktirip bir An olsun "ne yapiyorsun ,bu nasil bir hastalikli dusunce tarzi" dedirtti. Kendime kizdim. O cocuklar yerinde Ben de olabilirdim. Ki Ben Babamdan hiç sevgi gormeyen birisiyim. Hep bunun eksikligini yasadim.O yasta cocuklarin baba sevgisinden mahrum kalmaya hakki yok.Ben almanyaya gittigim zaman esimleher haftasonu cocuklari alip gezdirecegiz. Cocuklarla beni de gorusturuyor goruntulu olarak. Ikisi de Sevimli gorunuyorlar. Cizgiyi asmadiklari muddetce eski esiyle cocuklar icin mesajlasmasina bisey demeyecegim. Belki de oyleydi o izmirdeki mesajlasma. 1 hafta boyunca susup bunu dusundum acaba oylemi boylemi diye. Akillica dusunme sirasi geldi artik. Esimi bu konuda sıkmayacagim. Bana yakismiyor Boyle bir davranis sekli.İsteseniz de istemeseniz de maalesef böyle olmak zorunda. O çocuklar için de birçok şey kolay değil. Aldatmış bir anne, boşanmış ebeveynler.
Empati kurun ve çocuklarınız olsa eski eşiniz ile iletişiminizin ne denli olacağını düşünün. Aynı evin içindeyken dahi çocuk gelişimi için ebeveyn rolleri çok çok önemliyken, bir de ayrı ebeveynlerin iletişiminin ne denli önemli olduğunu tahmin bile edemiyorum. Bazı şeyleri insan çocukları için aşmak, yutmak zorunda kalabilir.
Baskı kurmayın. Belli başlı çizgiler aşılmadığı sürece müdahale etmeyin. Mesela sizin İzmir'de olduğunuzu belki eşiniz söylemek zorunda kaldı. Mesela belki bu haftasonu çocukları alması gerekiyordu normalde ama sizin yanınıza geleceği için, "Bu haftasonu çocukları alamayacağım, Türkiye'ye eşimin yanına gideceğim," demiş olabilir. İstemsizce gereksiz detay vermiş olabilir veya eski eş çocukları alacak mısın diye sormuş ve eşiniz de, "Hayır bu haftasonu X ile İzmir'e gidiceğiz tatil planımız var," demiş olabilir. Bunlar çok çok normal şeyler.
Size sorum şu?bu mesele yuzunden mi bosandiniz?neler yasadiniz?eski esiyle irtibat halinde miydiAllah yardımcın olsun. Üzülme ama seni okadar zor bit hayat bekliyorki. Benim esiminde 2 benim ilk ewliligim şimdi bosanyrm öncekinden 1 benden 2 çocuğu var. Keşke ewlenmeseydin. Sana batacak okadar çok şey olacakki. Umarm yanılrm ama ikinci olmak çok zor. Hele çocuk varsa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?