- 10 Ekim 2014
- 32.973
- 148.631
- 798
- Konu Sahibi Caresizzzz
-
Biliyorum biliyorum .
Sadece hamileliğim boyunca 30 bine yakın ücret ödedim ben
Mesele bu değil.mesele artık erkeklerin tepeye çıkıp bir de si...masi
Aynen arkadaşım.benim 2 kaybım var hem de ikincisi 24 haftalık.
Eğer tekrar gebe oOlursam hic de aslanlar gibi çalışamam.kayiplardan sonra cektigim acıyı ben biliyorum.
Biz de isterdik herhalde sıfır sorunlu hamilelik geçirmeyi.son gebrligimdr yüksek riskli gruptaydim ben .
Ayrıca bir kadin belki evinde mutludur sadece.is hayatı kolay mi ya milletle uğraşmak, hamileyken sakinliğini koruyabilmek
Çalışıp çalışmamak sizin kararınız ama hamilelik çalışmaya engel değil ben 37.haftaya kadar çalıştım zor mu evet zor ama zaten iş yerindeki arkadaşlar yardımcı oldu ağır iş yapmadim ama eve gelince de sizinki gibibir kocam olsa parçalardım ,yani hamile olmasanız bile aksam işten gelip bu kadar iş yapılmaz, kocan olacak kişiye padişahlık devrinin kapandığını hayirlatsan iyi olur...ben şimdi bile aksam bu kadar iş yapmam hele hamileyken yorgun gelirdim kendimi kanepeye atar yatana kadar ordan kalkmazdim ne yalan söyleyim, herşeyi eşim yapardi yemek bulaşık çay vs....ve son olarak çalışmak istemiyorum diyorsun ama 4.500 TL ile gecinmeniz çok zor bilgin olsunYapmıyor çay istiyor önüne koyuyorum sonra türk kahvesi sonra soğuk kahve çorabının yerini bana soruyor anası öyle yetiştirmiş. Birde kaynanam beni arıyor oğluma iyi bak diyor
hamile olucaksınız sakat değil, eşinizin maaşı da düşükmüş zaten. ev işlerine normalde de eşin yardım etmesi gerekiyor o ayrıArkadaşlar eşimle çocuk planimiz var. Çaba sarf ediyoruz fakat eşimin ailesi ikiniz bir olun çalışın eşinin mesleği var diyip duruyorlar bende eşime hamile kalırsam çalışmam dedim tamam der gibi oldu bugünde diyor ki fabrikadakiler bile çalışıyor sen niye calisamicaksin karnı burnunda oradaki kadınların dedim onlar fabrikadakiler ben çalışamam kusura bakma he diyorsan çocuğu erteleyelim. Sıkıntı yok o zaman çalışırım ama hem karnım burnumda elin isini yapıp hem eve gelip yemek temizlik çay kahve dayanamam dedim. Birde akşamları çay istiyor benden. Kahve falan. Çalıştığım iş şuan da kreş yardımcı ablayim çocukları tuvalete oturtuyorum kaldirip klozette. Yatakları topluyoruz ikinci kata çıkartıyoruz çuvalla her çocuk için ayrı. Eşime anlattım ne olacak iş yerinle konuş ağır iş vermesinler dedi fikriniz nedir?
Ama konu sahibinin eşi hem karısı çalışıp para kazansın hem de kendisi ev işlerine hiç karışmasın istiyor. Üstelik çayını kahvesini ayağına bekliyor paşa(!).. Bu resmen karşısındaki insanı kullanmak.. konu sahibinin eşi gibi bir eşim olsa ben de çalışmayı düşünmemEv işide kadının sorumluluğu erkek yapmaya zorlanamaz o zaman böyle mü düşünelim ? Çok yanlış bi bakış açınız var , eskidenmiş o kadın isterse çalışır zırvalığı şu an iki maaş bile geçinemiyor insanlar nasıl ev işlerinde erkeği de ortak ediyorsak ev geçindirmesinde de kadın ortak olmalı
Canım ya içim acıdı Allah çifter çifter sağlıklı nasıp etsin Allah'tan umut kesilmez üç yıl bekledim bebegimi umut kesmiştim artık herkes Allah'tan umut kesilmez diyodu öyle de oldu ilkte çok simarmisim yok ağrım var yok sutumm yok yok kaynanam böyle dedi evde bunaldım bilmem ne ah dedim ya keşke yine olsa tek derdim dikiş ağrım olsa hiç bunaldım demem oturur mis gibi bakarım insan elinde olunca kıymet bilmiyor yaşamadan anlamıyor nerde varsa arayan herkese versin rabbimHem de millet odasinda yanında bebeği mızmız nazlanırken sutum gelmedi diye şımarırken bize de sütümüz gelmesin diye ilaç verilir.
Sonra da millet enkaz görmeye gelir.
Bakın kadın isterse çalışır kimse zorlayamaz heleki eşinin anası hicbir kelam edemez bu konuda , eğer eşim evin işine yardım etmeseydi bende çalışmazdım, lütfen konuyu saptırmayın...Ev işide kadının sorumluluğu erkek yapmaya zorlanamaz o zaman böyle mü düşünelim ? Çok yanlış bi bakış açınız var , eskidenmiş o kadın isterse çalışır zırvalığı şu an iki maaş bile geçinemiyor insanlar nasıl ev işlerinde erkeği de ortak ediyorsak ev geçindirmesinde de kadın ortak olmalı
Eşinizin söyleyiş biçimi çok sinir bozucu,eğer hamileliğin rahat geçer ve kendini iyi hissedersen calisirsin ,bebeğimiz için birikim yaparız,akşam evde de ben yardım ederim yemeğe çaya vs dese anlarım...ama böyle bilmiş bilmiş emirvaki şeklinde konuşuyorsa bence bebeği erteleyin..Arkadaşlar eşimle çocuk planimiz var. Çaba sarf ediyoruz fakat eşimin ailesi ikiniz bir olun çalışın eşinin mesleği var diyip duruyorlar bende eşime hamile kalırsam çalışmam dedim tamam der gibi oldu bugünde diyor ki fabrikadakiler bile çalışıyor sen niye calisamicaksin karnı burnunda oradaki kadınların dedim onlar fabrikadakiler ben çalışamam kusura bakma he diyorsan çocuğu erteleyelim. Sıkıntı yok o zaman çalışırım ama hem karnım burnumda elin isini yapıp hem eve gelip yemek temizlik çay kahve dayanamam dedim. Birde akşamları çay istiyor benden. Kahve falan. Çalıştığım iş şuan da kreş yardımcı ablayim çocukları tuvalete oturtuyorum kaldirip klozette. Yatakları topluyoruz ikinci kata çıkartıyoruz çuvalla her çocuk için ayrı. Eşime anlattım ne olacak iş yerinle konuş ağır iş vermesinler dedi fikriniz nedir?
Hamileyken niye çalışmıyorsunuz onu anlamadım. Sıkıntılı bir hamilelik olsa hadi tamam derim. Daha hamile bile değilsiniz. Bu Arada ikiniz de çalışırsanız ev işleri de ortak olmalı zaten.Arkadaşlar eşimle çocuk planimiz var. Çaba sarf ediyoruz fakat eşimin ailesi ikiniz bir olun çalışın eşinin mesleği var diyip duruyorlar bende eşime hamile kalırsam çalışmam dedim tamam der gibi oldu bugünde diyor ki fabrikadakiler bile çalışıyor sen niye calisamicaksin karnı burnunda oradaki kadınların dedim onlar fabrikadakiler ben çalışamam kusura bakma he diyorsan çocuğu erteleyelim. Sıkıntı yok o zaman çalışırım ama hem karnım burnumda elin isini yapıp hem eve gelip yemek temizlik çay kahve dayanamam dedim. Birde akşamları çay istiyor benden. Kahve falan. Çalıştığım iş şuan da kreş yardımcı ablayim çocukları tuvalete oturtuyorum kaldirip klozette. Yatakları topluyoruz ikinci kata çıkartıyoruz çuvalla her çocuk için ayrı. Eşime anlattım ne olacak iş yerinle konuş ağır iş vermesinler dedi fikriniz nedir?
Hamile olsanızda çalışın, hamile olmasanızda çalışın kendi ayaklarınız üzerinde durun.Doğum yapıncada çok ara vermeyin devam edin çalışmaya sigortanız yatsın.Bir elin nesi var iki elin sesi var misali.Çalışmaya ara verince koparsınız sonra dönmek daha zor olur.Muhtaç olmayın kimseye erkekler nankör her koşulda nankör.Yapabildiğiniz ev işini yapın kalanı eşinize paslayın.Yardım etmeye alışsın hayat ortak kadınlar köle değil baktınız yardım etmiyor birkaç kere yardımcı bayan alın bak ozaman nasıl yardım ediyor.Arkadaşlar eşimle çocuk planimiz var. Çaba sarf ediyoruz fakat eşimin ailesi ikiniz bir olun çalışın eşinin mesleği var diyip duruyorlar bende eşime hamile kalırsam çalışmam dedim tamam der gibi oldu bugünde diyor ki fabrikadakiler bile çalışıyor sen niye calisamicaksin karnı burnunda oradaki kadınların dedim onlar fabrikadakiler ben çalışamam kusura bakma he diyorsan çocuğu erteleyelim. Sıkıntı yok o zaman çalışırım ama hem karnım burnumda elin isini yapıp hem eve gelip yemek temizlik çay kahve dayanamam dedim. Birde akşamları çay istiyor benden. Kahve falan. Çalıştığım iş şuan da kreş yardımcı ablayim çocukları tuvalete oturtuyorum kaldirip klozette. Yatakları topluyoruz ikinci kata çıkartıyoruz çuvalla her çocuk için ayrı. Eşime anlattım ne olacak iş yerinle konuş ağır iş vermesinler dedi fikriniz nedir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?