Eşim hamileyken çalışmamı istiyor ?

Biliyorum biliyorum .
Sadece hamileliğim boyunca 30 bine yakın ücret ödedim ben
Mesele bu değil.mesele artık erkeklerin tepeye çıkıp bir de si...masi

Adamin tepeye ciktigi yer kadin calisiyorken her işi kadina itelemesi+ herşeyi ayagina beklemesi. Buna cozum işi birakmak değil cunku cidden adamin geliriyle olmaz cocuga yazik, konu sahibinin baska cocugu da varmis galiba oyle bir sey okudum. Dogruysa o maasla 2 cocuk olmaz, tek bile olmaz oldursa da bu rahat bir yaşam olmaz.

"Ben istedigim zaman calisayim istedigim zaman evde olayim" istegi olan biraz parasi olan adamla evlenecek, bu dusuncesini de evlenirken belirtecek, adam da kabul ederse o zaman sorun olmazdi.
Ama boylesi sikinti

ya canım düşük tehlikesi olan zaten çalışmasın
açıkçası ben de düşük yaşasam masadan tabak kaldırmazdım
ancak hamilelikte bir sorunu olmayanlar için çalışmak normal hayattan farklı olmuyor tabii yapılan işe göre de değişir.
ben açıkçası eve egemen olan ekonomik kazancımın değişmesini istemedim, bir de her şey o kadar pahalı ki.
yani beni ev geçindirme telaşı da ayrı strese sokardı zaten.
yaşadığınız şeyler için üzüldüm ama öyle insanlar var ki zor hamilelik geçirip yine de çalışmak zorunda kalıyorlar hem de vesait değiştire değiştire. Bu pandemide...
Bu insanları da motive etmek lazım.
ama konu sahibinin eşine ben zaten gereken yorumu yazdım zaten.
Bu eşitlik istemek bile erkeklerin kullandığı bir şey oldu çıktı
çalışırken eşitlik ev işlerinde ataerkillik olmuyor kusura bakmasın kimse.

Yani herşey kısmet hamilelik döneminizin nasıl geçeceğine bağlı aslında. Sağlıklı olursa eğer çalışmanız sizin içinde daha rahat olmaz mı hareket etmiş olursunuz. Bu sizin ve bebek içinde daha sağlıklı.

Her hamileliğimde izin sureme kadar calistim.
Ama her hamilelik farklıdır tabi, durumunuza gore ayarlamaniz lazim, onu da suan bilemezsiniz.

Hamileliği nasıl geçireceğinizi bilemezsiniz şimdiden. Kimisi çok rahat geçiriyor kimisi zor. Mesela ben 4.cü ayıma kadar serum ilaçla durdum ayakta bulantılar yüzünden yatağa bağlı yaşıyordum resmen. Ha sonradan iyi oldum tabi son haftalar ağırlaşıyorsun zaten izne çıkılıyor. Eşiniz biraz haklı maaşı az haliyle çalışmanızı istemesi normal hayat zor.

Yapmıyor çay istiyor önüne koyuyorum sonra türk kahvesi sonra soğuk kahve çorabının yerini bana soruyor anası öyle yetiştirmiş. Birde kaynanam beni arıyor oğluma iyi bak diyor
Çalışıp çalışmamak sizin kararınız ama hamilelik çalışmaya engel değil ben 37.haftaya kadar çalıştım zor mu evet zor ama zaten iş yerindeki arkadaşlar yardımcı oldu ağır iş yapmadim ama eve gelince de sizinki gibibir kocam olsa parçalardım ,yani hamile olmasanız bile aksam işten gelip bu kadar iş yapılmaz, kocan olacak kişiye padişahlık devrinin kapandığını hayirlatsan iyi olur...ben şimdi bile aksam bu kadar iş yapmam hele hamileyken yorgun gelirdim kendimi kanepeye atar yatana kadar ordan kalkmazdim ne yalan söyleyim, herşeyi eşim yapardi yemek bulaşık çay vs....ve son olarak çalışmak istemiyorum diyorsun ama 4.500 TL ile gecinmeniz çok zor bilgin olsun

Siz çalışacaksınız, eşiniz ev işlerinde size yardimci olacak anlayışına karşıyım.

Yardımcı olmayacak, yarı yarıya yapılacak.

Bize bir lütuf ya da destek degil çünkü bu.

Eve para getirmek sorumluluksa ikimizin de sorumluluğu.

Neden evin iş yükünün fazlasını kadın alıyor da erkek "yardımcı" oluyor?

hamile olucaksınız sakat değil, eşinizin maaşı da düşükmüş zaten. ev işlerine normalde de eşin yardım etmesi gerekiyor o ayrı

Eğer gebeliği tehdit eden bir durum yoksa eşinizle karar vereceğiniz birşey bu. Biz ne desek boş.

4500 lira cocuklu ev gecimi icin dusuk bir miktar, calisin zaten. Bu ülkede bebek mamasi kilitli dolaptan satiliyor. Egri oturup dogru konusalim.

Esinizi sadece hizmet beklemesi konusunda haksiz buldum.
Cocuk yapma yapmama konusundan bagimsiz olarak, iki kisi calisirken ev isini tek birine zimmetlemek nasil bir vicdansizlik?

Ama konu sahibinin eşi hem karısı çalışıp para kazansın hem de kendisi ev işlerine hiç karışmasın istiyor. Üstelik çayını kahvesini ayağına bekliyor paşa(!).. Bu resmen karşısındaki insanı kullanmak.. konu sahibinin eşi gibi bir eşim olsa ben de çalışmayı düşünmem

Hem de millet odasinda yanında bebeği mızmız nazlanırken sutum gelmedi diye şımarırken bize de sütümüz gelmesin diye ilaç verilir.
Sonra da millet enkaz görmeye gelir.
Canım ya içim acıdı Allah çifter çifter sağlıklı nasıp etsin Allah'tan umut kesilmez üç yıl bekledim bebegimi umut kesmiştim artık herkes Allah'tan umut kesilmez diyodu öyle de oldu ilkte çok simarmisim yok ağrım var yok sutumm yok yok kaynanam böyle dedi evde bunaldım bilmem ne ah dedim ya keşke yine olsa tek derdim dikiş ağrım olsa hiç bunaldım demem oturur mis gibi bakarım insan elinde olunca kıymet bilmiyor yaşamadan anlamıyor nerde varsa arayan herkese versin rabbim

Bir çay kahve yapmak mı gözünüze büyüyor? Ev işlerini paylaşımlı şekilde yapıyorsanız (bakın eşiniz yardımcı oluyorsa demiyorum, bu ikinizin de görevi) ikiniz çalışırken ha hamilesiniz ha değilsiniz ne fark eder?
Bunca hamile çalışıyor karnı burnunda. Kimse de vicdansız değil size ağır iş yaptırsın.

Bakın kadın isterse çalışır kimse zorlayamaz heleki eşinin anası hicbir kelam edemez bu konuda , eğer eşim evin işine yardım etmeseydi bende çalışmazdım, lütfen konuyu saptırmayın...

Eşinizin söyleyiş biçimi çok sinir bozucu,eğer hamileliğin rahat geçer ve kendini iyi hissedersen calisirsin ,bebeğimiz için birikim yaparız,akşam evde de ben yardım ederim yemeğe çaya vs dese anlarım...ama böyle bilmiş bilmiş emirvaki şeklinde konuşuyorsa bence bebeği erteleyin..

Hamileyken niye çalışmıyorsunuz onu anlamadım. Sıkıntılı bir hamilelik olsa hadi tamam derim. Daha hamile bile değilsiniz. Bu Arada ikiniz de çalışırsanız ev işleri de ortak olmalı zaten.

Hamile olsanızda çalışın, hamile olmasanızda çalışın kendi ayaklarınız üzerinde durun.Doğum yapıncada çok ara vermeyin devam edin çalışmaya sigortanız yatsın.Bir elin nesi var iki elin sesi var misali.Çalışmaya ara verince koparsınız sonra dönmek daha zor olur.Muhtaç olmayın kimseye erkekler nankör her koşulda nankör.Yapabildiğiniz ev işini yapın kalanı eşinize paslayın.Yardım etmeye alışsın hayat ortak kadınlar köle değil baktınız yardım etmiyor birkaç kere yardımcı bayan alın bak ozaman nasıl yardım ediyor.

yazılanlar belki benzer olacak ama ikiniz de madem çalışıyorsunuz ev işini neden ortak yapmıyorsunuz? hoş benim düşünceme göre bir taraf çalışmasa da çoğu ev işi ortak olmalı. o ev ikinizin, eşiniz biriyle ev arkadaşı olsa arkadaşına ben bu işi yapmam diyebilecek mi? hayır. hayat arkadaşlığında neden bütün evi ve hizmeti siz üstlenmelisiniz? ben çalışmıyorum ama eşimle bu evde ortak yaşadığımız, aynı alanı paylaştığımız için çoğu şeyi ortak yapıyoruz. çünkü evlenmeden önce bunun böyle olması gerektiğini belirttim. iki kişiden biri köle olmak için evlenmiyor en nihayetinde. eşiniz yardım etmeye hazırsa sizin de hamileliğiniz sıkıntılı geçmezse gayet çalışabilirsiniz, bunu anlamak için önce hamile olmanız gerekiyor tabii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…