- 2 Kasım 2023
- 3.198
- 6.018
- 78
- 31
- Konu Sahibi meleklerinsozu
-
Benim aile düşünceme ters bu. Arabaya beraber biniyoruz. Zaten heryere beraber gidiyoruz. İşe tek gidip geliyor sadece. Ben verirdim. Ama konu sahibinin eşi ısrarla istiyormuş bu çok çirkin. Evlenirken bile bunu hesap etmiş belli. Ayıp yani.Arabalari var, neden versin ki? Tek arabalı evlerde kac kadın o arabayı sürüyor? İlla ki o altını harcayacak olsa kendisine alır.
Evet evliyim ve eşim asla altınlarımı ağzına almaz, götürdüm kasaya koydum duruyor. Ihtiyaç durumunda ben zaten kendi ellerimle getirir önüne koyarım. Arabayı yükseltmek zorla istemek için bi ihtiyaç değildir bana göre. Ben kendi ailemden de öyle gördüm, eşim de öyle.Niye ytansın evli misin çok merak ediyorum duruyor mu hepsi
Oğlun kızı sevmiş ve evlenmek istiyorsa karşılıklı şartlar yerine getirilir. Yapamıyorsa başka birini bulur bu kız olacak diye dayatamaz. Sen elaleme karşı kıza bilezik takayım 3 ay sonra oğlum arabasını yükseltmek için kızı darlasın dersen bu çingeneliktir. Evlenirken yeni yuvaya yardım olsun diye takılan takılar iki kişinin rızası ile harcanabilir. Geline takılan ziynet gelinindir, zorla almaya çalışmak görgüsüzlük ve dolandırıcılıktır. Tabii oğlanın anlayış düzeyi annesine benzediyse yapacak bişey yok her an kara göz kara kaş üçlüsüne(Ay bir de o da var yeni gelinlerde evi yoksa evlenmem falanoğlun mu var derdin var galiba bu yüzden içselleştirdim
Düşünsene oğlum var bjr kızı sevmiş kız diyor 10 bilezik ve evin olacak (ben buna imkanım olsa bile-ki var- yapmak istemem çünkü şimdi boşanmalar çok arttı) oğlun illa bu kızı istiyorum çok seviyorum diyor. Ben altın ev vermiyorum desen kız belki evlenmeyecek oğlumla. Para dayatması yapan bir kız sevmiyordur desen bile oğlum anlamıyor. İlla ev de alınacak altın da verilecek. Sonra iki aya boşanma olursa -kj o zamana daha da artar- altınlar boşa gitti. Valla benim çok zoruma gidiyor ha bu durum
Bu arada ben gelinim için düşündüğümü kızım için de düşünüyorum.
Bence de karin tokluguna yaşamasın çalışsın kendi ayakları üzerinde dursun kara kaşına kara gözüne verilecek bileziğe tamah etmek bunu “güvence” görmek asıl cingeneliktir.Oğlun kızı sevmiş ve evlenmek istiyorsa karşılıklı şartlar yerine getirilir. Yapamıyorsa başka birini bulur bu kız olacak diye dayatamaz. Sen elaleme karşı kıza bilezik takayım 3 ay sonra oğlum arabasını yükseltmek için kızı darlasın dersen bu çingeneliktir. Evlenirken yeni yuvaya yardım olsun diye takılan takılar iki kişinin rızası ile harcanabilir. Geline takılan ziynet gelinindir, zorla almaya çalışmak görgüsüzlük ve dolandırıcılıktır. Tabii oğlanın anlayış düzeyi annesine benzediyse yapacak bişey yok her an kara göz kara kaş üçlüsüne() takmadım bu altınları diyip çökmeye çalışabilir. Kız konu mankeni çünkü boğaz tokluğuna yaşasın. Hukuk ve din salakça şeyler zaten önemli olan bu oğlanın annesinin kafasına uydu mu uymadı mı.
İyi de sen neden sürekli gelinin okumamış çalışmayan bir asalak olacağını hayal ediyorsun ki çevreniz çok mu düşük seviyeli? Hem oğlum hem kızım var. Gelinim büyük ihtimalle yüksek lisans doktora seviyesi eğitimli olacak. Çalışmayı tercih edeceğini de düşünüyorum. Ama kızın koluna geçirdiğim bileziği kolyeyi üç beş ay sonra ver oğlum arabasını değiştirecek demeyi hayal etmekten bile utanırım yaa.. elbette düşmez kalkmaz bir Allah maddi durumum sıkıntıya girmişse de düğünden önce kıza oğlana söylerim durum böyle böyle diye kabul ederlerse evlenirler etmezlerse de içmeye ayranım yokken tahtırevanla altın takmaya kalkışmam bu elaleme hava atmak için dolandırıcılık yapmaktır. Gelini de aptal konu mankeni yerine koymaktır. Böyle bir şeyi kabullenecek kızı gelin olarak çok tercih etmem zaten:) olay bileziğe tamah değil burdaBence de karin tokluguna yaşamasın çalışsın kendi ayakları üzerinde dursun kara kaşına kara gözüne verilecek bileziğe tamah etmek bunu “güvence” görmek asıl cingeneliktir.
Ev araba var mı bunlar hazır halde mi evlendinizEvet evliyim ve eşim asla altınlarımı ağzına almaz, götürdüm kasaya koydum duruyor. Ihtiyaç durumunda ben zaten kendi ellerimle getirir önüne koyarım. Arabayı yükseltmek zorla istemek için bi ihtiyaç değildir bana göre. Ben kendi ailemden de öyle gördüm, eşim de öyle.
Hayır, kirada oturuyoruz evimiz yok ve evlendikten sonra kenara koyduğumuz para ile bütçemize uygun bir araba aldık. Bütçemize uymasaydı almazdık. Yine bütçemize uygun bir ev bulursak altınlarımı ortaya koyacağım kendi rızamla.Ev araba var mı bunlar hazır halde mi evlendiniz
Bu adamların boşanırken yaptıkları çirkeflikleri zalimlikleri görseydiniz böyle demezdiniz. O iyi adamların içinden birer canavar çıkıyorHukuk ya da din ne diyorsa diyor. Vicdanen evlenirken takılan altınlar aileye yardım içindir. Senin durumunda araba yükseltmek evet gereksiz ama ev alırken vermelisin.
Sadece 8 miDüğünde zaten sadece 8 adet bilezik taktılar bana.
Valla hiç de yarı yarıya olmuyor,kimin üzerineyse onun ağırlığı oluyor..adam illahi araba yükseltecek buna kafayı takmış,bileziklerini bi şekilde bozduracak..konu sahibi ,arabayı yükselteceksek benim üzerime olsun diye ısrar etmeli..yoksa vermesin, belki üzerine ekleyip 1+1 alınıp kiraya falan vermek daha mantıklı..düğünde takılan altınlarla farklı yatırımlar yaptık, parayı baya büyüttük..
ev alırken bi kısmını ev peşinatına verdik. şimdi de arabayı değiştiriyoruz, bi kısmını da arabaya veriyoruz.
benim mantığıma göre ev de arabada ortak, hayatımız ortak, neden kocamdan altın ya da para saklayayım?
yarın öbür gün allah korusun boşansak zaten evin de arabanın da yarısı benim, neyin hesabını yapayım ki...
kenarda altınlarım dursun ama kira ödeyeyim ya da eski arabaya bineyim, neden???
Sakın vermesin. Araba kimin üstündeyse aynen söz sahibi o oluyor. Bir uzaklaştırma aldır mesela. Adam karakolda arabamı çaldı versin diyor. Kanun da arabayı o an adama veriyor.Valla hiç de yarı yarıya olmuyor,kimin üzerineyse onun ağırlığı oluyor..adam illahi araba yükseltecek buna kafayı takmış,bileziklerini bi şekilde bozduracak..konu sahibi ,arabayı yükselteceksek benim üzerime olsun diye ısrar etmeli..yoksa vermesin, belki üzerine ekleyip 1+1 alınıp kiraya falan vermek daha mantıklı..
Kendinize araba alın.Evleneli daha yeni oldu ama eşim her gün bileziklerimi istiyor. Ben de ısrarla vermiyorum ve huzursuzluk çıkıyor hep. Düğünde zaten sadece 8 adet bilezik taktılar bana. O taktıklarını da geri istiyor. Arabası var ama yükseltmek istiyormuş. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim? Bıktım sürekli bu konuyu tartışmaktan.
10 gramdan 400 bin,20 gramdan 800 bin yapar8 bilezik 10 gramdan 400 bin yapar, 20 gramsa 620 bin gibi birseye denk gelir.
Anlamadim yani niye dusuk bir meblağ saydiniz ki bunu?
Ayrica yargitay ictihatlerine gore, cinsiyete uygun takilan takilar hangi taraf takarsa taksin farketmez kisiye ait sayiliyor. (Ornegin bilezik kadin takisi oldugu icin erkek tarafida taksa kadinin ama mesela kucuk altinlar değil)
Bence vermek istemiyorsaniz vermeyin, ayrica bugune dek hicbir kadinin altini geri donmemistir, buna bende dahilim.
Ev almak gibi hayati onemi olan bir yatirim icin verirdim ama hali hazirda var olan araba daha luks olsun diye vermezdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?