Eşim her gün bileziklerimi istiyor, huzursuzluk çıkmasından bıktım

Arabalari var, neden versin ki? Tek arabalı evlerde kac kadın o arabayı sürüyor? İlla ki o altını harcayacak olsa kendisine alır.
Benim aile düşünceme ters bu. Arabaya beraber biniyoruz. Zaten heryere beraber gidiyoruz. İşe tek gidip geliyor sadece. Ben verirdim. Ama konu sahibinin eşi ısrarla istiyormuş bu çok çirkin. Evlenirken bile bunu hesap etmiş belli. Ayıp yani.

Niye ytansın evli misin çok merak ediyorum duruyor mu hepsi
Evet evliyim ve eşim asla altınlarımı ağzına almaz, götürdüm kasaya koydum duruyor. Ihtiyaç durumunda ben zaten kendi ellerimle getirir önüne koyarım. Arabayı yükseltmek zorla istemek için bi ihtiyaç değildir bana göre. Ben kendi ailemden de öyle gördüm, eşim de öyle.

Oğlun kızı sevmiş ve evlenmek istiyorsa karşılıklı şartlar yerine getirilir. Yapamıyorsa başka birini bulur bu kız olacak diye dayatamaz. Sen elaleme karşı kıza bilezik takayım 3 ay sonra oğlum arabasını yükseltmek için kızı darlasın dersen bu çingeneliktir. Evlenirken yeni yuvaya yardım olsun diye takılan takılar iki kişinin rızası ile harcanabilir. Geline takılan ziynet gelinindir, zorla almaya çalışmak görgüsüzlük ve dolandırıcılıktır. Tabii oğlanın anlayış düzeyi annesine benzediyse yapacak bişey yok her an kara göz kara kaş üçlüsüne( ) takmadım bu altınları diyip çökmeye çalışabilir. Kız konu mankeni çünkü boğaz tokluğuna yaşasın. Hukuk ve din salakça şeyler zaten önemli olan bu oğlanın annesinin kafasına uydu mu uymadı mı.

Bence de karin tokluguna yaşamasın çalışsın kendi ayakları üzerinde dursun kara kaşına kara gözüne verilecek bileziğe tamah etmek bunu “güvence” görmek asıl cingeneliktir.

Bence de karin tokluguna yaşamasın çalışsın kendi ayakları üzerinde dursun kara kaşına kara gözüne verilecek bileziğe tamah etmek bunu “güvence” görmek asıl cingeneliktir.
İyi de sen neden sürekli gelinin okumamış çalışmayan bir asalak olacağını hayal ediyorsun ki çevreniz çok mu düşük seviyeli? Hem oğlum hem kızım var. Gelinim büyük ihtimalle yüksek lisans doktora seviyesi eğitimli olacak. Çalışmayı tercih edeceğini de düşünüyorum. Ama kızın koluna geçirdiğim bileziği kolyeyi üç beş ay sonra ver oğlum arabasını değiştirecek demeyi hayal etmekten bile utanırım yaa.. elbette düşmez kalkmaz bir Allah maddi durumum sıkıntıya girmişse de düğünden önce kıza oğlana söylerim durum böyle böyle diye kabul ederlerse evlenirler etmezlerse de içmeye ayranım yokken tahtırevanla altın takmaya kalkışmam bu elaleme hava atmak için dolandırıcılık yapmaktır. Gelini de aptal konu mankeni yerine koymaktır. Böyle bir şeyi kabullenecek kızı gelin olarak çok tercih etmem zaten:) olay bileziğe tamah değil burda

herkesin karşısına düşlediği gibi biri çıksın sen oğluna altın tak kıza taktıklarını iki ay sonra arabaya yükseltecem diye iste, ben tatlış gelinime hibe edeyim:)))

Ev araba var mı bunlar hazır halde mi evlendiniz

Ev araba var mı bunlar hazır halde mi evlendiniz
Hayır, kirada oturuyoruz evimiz yok ve evlendikten sonra kenara koyduğumuz para ile bütçemize uygun bir araba aldık. Bütçemize uymasaydı almazdık. Yine bütçemize uygun bir ev bulursak altınlarımı ortaya koyacağım kendi rızamla.

Hukuk ya da din ne diyorsa diyor. Vicdanen evlenirken takılan altınlar aileye yardım içindir. Senin durumunda araba yükseltmek evet gereksiz ama ev alırken vermelisin.
Bu adamların boşanırken yaptıkları çirkeflikleri zalimlikleri görseydiniz böyle demezdiniz. O iyi adamların içinden birer canavar çıkıyor

Bence ev alınacaksa eve verilir, arabayada verilir. Ama araba varsa kadın istemiyorsa yükseltmeyi vermek zorunda değil. Emin olun erkekler den daha hayırlı işlerde kullanır kadınlar altınlarını. Gereksiz yere harcayacagina kadinin kolunda takılı dursun daha iyi. Bencede evlilikte takılar kadındır.

Soru sahibi 20 yaşındasınız sanırım.
Daha önceki konularınıza da istinaden 20 yaşında gencecik kadınların bu kadar altın derdinde olması çok üzüyor beni.

Mehir boşanırken erkek tarafından istenir canım o yüzden evliliğin başında mehir düşünmem ne kadar doğru bilemem ha eşin isterse yapsın tabiki istediği vakitte ama boşanma durumu yoksa mehir saçma bu arada benim mehirim 1 gr hac ve umre istediğim için altını hoca böyle yazalım demişti sünnetmiş galiba

Valla hiç de yarı yarıya olmuyor,kimin üzerineyse onun ağırlığı oluyor..adam illahi araba yükseltecek buna kafayı takmış,bileziklerini bi şekilde bozduracak..konu sahibi ,arabayı yükselteceksek benim üzerime olsun diye ısrar etmeli..yoksa vermesin, belki üzerine ekleyip 1+1 alınıp kiraya falan vermek daha mantıklı..

Sakın vermesin. Araba kimin üstündeyse aynen söz sahibi o oluyor. Bir uzaklaştırma aldır mesela. Adam karakolda arabamı çaldı versin diyor. Kanun da arabayı o an adama veriyor.

Ben tüm bileziklerimi düğünden önce ev almak için verdim ama nikahımız kıyılmıştı ve ev benim üzerime oldu. İyi ki vermişim diyorum hiç pişman değilim ev sahibi olduk. 1.5 senelik evliyiz eşim tüm bilezikleri bana tekrardan yaptı yapmasaydı da sıkıntı yoktu ama bu şekilde düşünmesi beni çok mutlu etti. Ben sizin yerinizde olsam araba için de verirdim takılarımı ne olacakki günün sonunda siz de daha iyi bir arabaya bineceksiniz

Kendinize araba alın.
Neden yükseltiyor yani şart mı elzem mi? Vermek istemiyorsanız istemiyorsunuzdur,ne bu ısrar inat.
Sinir oluyorum şu adamların düğün takılarına kafayı takmasına. Hep de araba modeli yükseltilir fiks.
Hani borç olur ödenecektir istesin amenna ama şu durumda bence vermek zorunda değilsiniz.

10 gramdan 400 bin,20 gramdan 800 bin yapar

Bilezik icin mi evlenmis cinse bak.Bana 10 bilezik alirsan 8 bilezigimi sana veririrm de Vermek istemiyosan o evden cikarmani öneririm kasaya koy cünku bu kadar ısrar varsa devamında istemeden almaya niyetlenebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…