• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim kardeşine paraya ihtiyacın var mı diye soracakmış?

Maddi sıkıntısı yok para bol diye dağıtsın mi yani dogacak çocuğuna yatırım yapsin
Sokağa saçmıyor herhalde kardeşine verecek. Üstelik her ay burs verelim demiyor ihtiyacı var mı sorayım diyor. Doğacak çocuğuna yatırım yapmasına engel değil bu.

Ayda 200-300 çok değil ama düzenli para gelişi olunca rahata alışıp har vurup harman savuran var. Benim görümceme de göndeririz, her ay kıyafete alışveriş yapar, renk renk ipek eşarplar, çantalar alır. Ben iyi bir maaşım olduğu halde kendime o kadar harcamam. Bu 200-300den hariç de acil lazım bir şey olunca yine ister. Kpss kursuna yazılacakmış şimdi, yine verdik. Yanınıza gezmeye geleceğim bana uçak bileti alın der. Başta ben de senin gibi fazla buluyordum ama artık takılmıyorum. Ben de kendi kız kardeşime burs bağladım, o okulu bitirdi. Şimdi de erkek kardeşimi dersaneye yazdırdım onun taksitine veriyorum. Sen de kendi kardeşine ver varsa. sonuçta bu okullar bir gün bitecek, onlar okuyup kendilerini kurtarsınlar, bizim de bir faydamız olursa ne ala.

Kardeşin yoksa anneme verdim de, güne girdim iş yerinde 15 kişi, en son ben alacağım de, evin ne ihtiyacı varsa al. Hiç ihtiyaç yoksa bozulmayacak deterjan, havlu kağıt vs. eve stoklu alışveriş yap 2 sene gider o malzemeler bozulmadan. Eve alınacak eşya varsa onu al. Hiç alınacak yoksa git bilezik falan al, ben altın seviyorum takacağım de. Yoksa erkekler para tutmayı bilmiyor canım.

Eşimin üniv 1.sınıfa başlayan kardeşi var.Küçük görümcem kendisiii...bana çok çektirdi nişanlıyken sağ olsun.O konulara hiç değinmeyeyim küçük olmasına rağmen ayrılma eşiğine getirmişti artık sinirden beni.Hatırlamak istemiyorum.Neyse...biz evlenmeden önce eşim kardeşinin dersanesi için 7 bin lira ve ailesine de yardım için 25 bine yakın para yollamıştı.Tabi ben o zamanlar deliriyordum istemesinler gönderme evlencez biz diye çok tartıştık...(Durumları iyi.Ev araba dükkan.Ve arabalarını satıp 2 katı fiyata araba aldıkları için sıkıştılar zaruri ihtiyaçlar için değildi yani)Sonunda kestiler halam bana onun parasını bir yere bağla dedi beyaz eşyaları aldık şimdi iyi almışız diyor her şey pahalandığı için.Ama dün kardeşim ne zamandır para istemiyor benden istiyordu dedi.Herhalde evlenince kesti.Hayır bir de başarılı olsa bari...özel üniversiteye gönderdiler %25 bursu bile kazanamadı.Ben de bir yerlere geldim ama ne evde özel ders aldım ne de servisimle özel üniv gittim 300 liralık bursumla 4 sene geçindim devlet yurdunda.Ailesi ona veriyor her gün para.Daha ne parası soracak eşim bilmiyorum hayır para istemeye alıştırmasa bari.Zaten nasıl etki bıraktıysa ısınamıyorum kıza.Ben bir dahaki aya sorayım dedi eşim.Ben de sadece ondan zengini mi var şanslı o falan dedim.Çünkü eşime hiç bir şey yapmadı kv kp şimdiye kadar.Arsız olmıcaklarını bilsem göndersin derim de cesaret alıp sürekli ister benimki de yok demezse sinir küpü olurum.Çünkü biz ev araba düşünüyoruz ona gönderse tahmini 300 lira kenara koysak o bile bir şey...
Taksitli bir yatırım yap. Para oraya gitsin. Seninde için rahat olur.

Eşimin üniv 1.sınıfa başlayan kardeşi var.Küçük görümcem kendisiii...bana çok çektirdi nişanlıyken sağ olsun.O konulara hiç değinmeyeyim küçük olmasına rağmen ayrılma eşiğine getirmişti artık sinirden beni.Hatırlamak istemiyorum.Neyse...biz evlenmeden önce eşim kardeşinin dersanesi için 7 bin lira ve ailesine de yardım için 25 bine yakın para yollamıştı.Tabi ben o zamanlar deliriyordum istemesinler gönderme evlencez biz diye çok tartıştık...(Durumları iyi.Ev araba dükkan.Ve arabalarını satıp 2 katı fiyata araba aldıkları için sıkıştılar zaruri ihtiyaçlar için değildi yani)Sonunda kestiler halam bana onun parasını bir yere bağla dedi beyaz eşyaları aldık şimdi iyi almışız diyor her şey pahalandığı için.Ama dün kardeşim ne zamandır para istemiyor benden istiyordu dedi.Herhalde evlenince kesti.Hayır bir de başarılı olsa bari...özel üniversiteye gönderdiler %25 bursu bile kazanamadı.Ben de bir yerlere geldim ama ne evde özel ders aldım ne de servisimle özel üniv gittim 300 liralık bursumla 4 sene geçindim devlet yurdunda.Ailesi ona veriyor her gün para.Daha ne parası soracak eşim bilmiyorum hayır para istemeye alıştırmasa bari.Zaten nasıl etki bıraktıysa ısınamıyorum kıza.Ben bir dahaki aya sorayım dedi eşim.Ben de sadece ondan zengini mi var şanslı o falan dedim.Çünkü eşime hiç bir şey yapmadı kv kp şimdiye kadar.Arsız olmıcaklarını bilsem göndersin derim de cesaret alıp sürekli ister benimki de yok demezse sinir küpü olurum.Çünkü biz ev araba düşünüyoruz ona gönderse tahmini 300 lira kenara koysak o bile bir şey...
Ailesi var şeyi var size düşmez haklısıniz oturup konuşun demicem eşinizle çünkü aileleri hakkında bir şey denildiğinde gelinler kötü olur genelde siz iyisi mi bu konudan rahatsizliginizi bildirmek yerine bence her ay kenara koyabileceginiz bir miktar belirleyin ve birikim yapın hesabı da kendi üzerinize actirin ilerde çocuk mocuk olurr diye bahane edin kabul edecektir diye düşünüyorum kaldiki herkese yardım etmesini biliyor madem karısından da esirgemez heralde. Obur türlü kavga etmekten başka bisey elde edemezsiniz biz kadınlar ailelerin somurmesine tahammül edemiyoruz bunu dile getirmeyince kudururuz ama başka carelerle yapıcı olmak en iyisi bence.

Ya nereye gidiyoruz inanılır gibi değil. Benim canım ciğerim kardeşim.. eşim bana diyecek ki (evlenmeden önce bile!!!) para gönderemezsin? Sizin kardeşiniz yok herhalde, varsa bile birbirinizi sevmiyor sunuz sanırım? Ben 30 yaşındayım bir kardeşim 25 diğeri 13 yaşında, ben kardeşlerim için ölürüm bırakın kıytırık parayı.

300 lira kenara koyucam diye düşündüklerinize bakın çok yazık.

Bence siz görümcenizi feci derecede kıskanıyorsunuz. Derdiniz sadece para değil. Herşey para demek değil zaten.

Sadece konu basladiginiza baktigimda ne var kardesi sorsun tabi abartmayin diyecektim ki konunuzu okudum. Engel olun. Yuz verip astarini isteme potansiyeline sahipler.

Kadinin evi arabasi bile yokmuş kalkip da gorumcenin luksune para yatirmak zorunda degil bence. Durumu kotu olsa gondersin ama luks bu yani.

Belki kız "abicim ihtiyacım yok" diyecek? Hayır, bir abinin kardeşine para lazım mı demesi kadar normal bir şey var mı? Evimiz arabamız yok diye ablalık abilik yapamaz mıyız? Adam kardeşimi maaşa bağlıcam dememiş, çoktandır sormadım bir sorayım demiş. Çok enteresan gerçekten..

Sen baya cimrisin herhalde. Abisi tabiki versin kardeşine ne olmuş ya okuyan çocuk. Arkadaşıyla sinemaya gider yemek yer kahve içer yol parası yapar. Kötü niyetlisin bir kere. Şurdan belliki özele gitmiş burs kazanamamış. Sanane! Burs kazanmak zorunda mı? Babasına güvenmiş o da ödemiş. Seni ne ilgilendirir? Böyle herşeye karışan karışmasa bile arkadan bunların lafını yapan insanlara hep gıcık olmuşumdur. Ama sen şimdide ağız değiştirip okul parasını da bizden istedi falan gibi bi cevap verirsen de şaşırmam. Konu yön değiştirsin diye. Neyse..

Benim ailem çok çok zengin. Bende çok zengin olan biriyle evliyim. Ama ailem kadar değil. Ne yani ben şimdi kardeşime hediye almıycak mıyım? Üni de okuyo harçlık vermicek miyim ona? İhtiyacı yok diye? Ki gerçekten de yok. Böyle bi saçmalık olamaz. Burda verme verme diye yazanları da kınıyorum. Kardeş bu be ayıp!

Ben kardeşlerime harçlık-hediye her ay bir şey alırım, kardeşimin bebeğine her ay kıyafet alır kargolarım. Kendi yeğenime alırken eşimin yeğenine de alırım. Görümcem çalışmıyor, her görüştüğümüzde çocuğa hediyem, yengesinden bi şeyler al der harçlığını kendim veririm. Kadın dayanışması bana göre. Çocuğu okula başladı kırtasiye masrafları bizden dedik. ne olacak? ha evimizin geliri de 15-20 bin değil yani, karı koca memuruz işte. Sadece vereceğim üç kuruş beni fakir yapmaz ama sakındığımız üç kuruş bizi huzursuz eder.
eşim kardeşime yeğenime aldığıma karışsa çok kızarım. bu beni yok saymaktır. eşlerin yaptığı en önemli hatalardan biri de eşin ailesini silmeye çalışmak diye düşünüyorum. ki siz ergen bir kıza bilenmişsiniz. bilenmeseniz ablalık yapsanız normale dönecek bir ilişkiyi ergence davranarak ölüme mahkum ediyorsunuz. siz görümcenizi sevmiyorsunuz diye eşinizden de ilgilenmemesini bekleyemezsiniz. Kardeş bu, can parçası.

Benim üni ye giden yeğenim var. Eşim her gördüğünde harçlık verirdi. Sormazdı bile. Ben çalışırken her ay 200- 300 yollardım.
Bazı konular bana çok uzak kalıyor.

Nıt: ihtiyacı da yok. Gerçi üni öğrencisi elbette var :))

İhtiyacı olsa kardeşi sonuçta yollasin derdim. Ama anne baba hayatta ve durumları iyi ise ve tek seferlik olmayacaksa gerek yok bence de.. eşinizi borca koyacaksınız taksit öderse böyle şeylere durumu kalmaz

Back
X