Eşim şizofren hastası

Dayak yiyorsunuz bu imtihanmı sabredeyimmi kalayımmı tarzında bize soruyorsunuz.Kendinize acımıyorsanız bari çocuğunuza acıyın.Yarın çocuğunuzun başınada bir iş gelebilir.

Haberlerde karısını kesti haberlerini çok duyduk gördük.Bir hastaneye yatırın tedavisini olsun.Akıl hastası olduğuna dair bir rapor alıp boşanma davanızıda açın.

Evet evlenirken hastalıkta, sağlıkta, zenginlikte, yoksullukta diyoruz da RUH SAĞLIĞI ndan bahsetmiyoruz.
Eminim bebek hastalığını öğrendikten sonra olmuştur, üstelik bunun genetik olduğunu öğrenmişsiniz.
Hem genetik, hem de uygulamalı olarak görüyor bebek , sağlıklı birey olacağını düşünüyor musunuz?

Kızınıza ve size yazık annelerinin tedavi edemedikleri kocalarla lütfen uğraşmayın, eminin ailesi boşanmanızı istemiyordur.

Aldattığımıda düşünüyor bana her türlü hakarette bulunuyor ailemle görüşmemi yasaklıyor. Allah için sabretmeye çalışıyorum. Acaba bu bir imtihan mıdır
imtihan olması bir ömür boyu bu kıskaçta yaşayacağınız anlamına gelseydi, Allah boşanmaya müsade etmezdi. Demek ki bazı evliliklerin gerçekten sürmemesi gerekiyor. Birden yapmak öfkeye sürükleyebilir hasta eşinizi ama kavga çıkarmasına ortam vermeden ayrılın bence.
Çocuğunuz büyüdükçe bu şiddetten o da nasibini alacak
Dediğim gibi mümkün olduğu kadar öfkelendirmeden bitirin. İyi bir anda belki de...ya da onun bitirmesini isteyerek... Ama lütfen imtihana böyle bakmayın. İmtihan çalışmamız gereken yerlerin hatırlatıcısıdır...
Rabbim yardımcınız olsun, en kısa zamanda en hayırlı çözüm nasip olsn

Sen de delirmek üzeresin sanırım mantıklı sorular değil bunlar.
Topla eşyalarını al çocuğunu git.

Benim anlattigim olayda adamin annesi kiza demis bak benim oglumun boyle rahatsizligi var uzer seni demis kadin brn onu sevgimle iyilestiririm demis sonuc kocasi oldurdu.sevgiyle fedakarlikla olcak is degil bu.beyin rahatsizligi elinde degil diye ona aciyacagina otur kendine sut kokulu yavruna aci.6 aylik bebegin yaninda korku dayak zulum yavrum nasil korkuyordur.asil imtihanin senin bebegini ve kendini o adamdan kurtarmak yazik yavruya insanda yasama sevinci birakmiyorsunuz.

Hastaneye yatamaz mı? Oluyorsa bunu yapın. Olmazsa boşanın derim ben.
Çocuğunuzu bunlara şahit olmasını engelleyin, o daha önemli.. Üstelik hayati tehlikeniz yüksek, sizin ve çocuğunuzun da...
Umarım ilaçlarını düzenli kullanır ve sorun ilerlemez.

böyle bir adamla seviyorum diye yaşayan kadının bana göre hiç bir korkusu olmaz.

kızına acı!

İşin çok ama çok zor.

Boşan diyemem çünkü kocan hasta. Ama bebeğin de varmış. Onu da düşünmek durumundasın. Bir şizofrenin tedavisinde alacağı en büyük yol hastalığını kabul etmektir. Aksi takdirde yakınları için yıpratıcı ve zor bir süreç olur.

Hangi ilde yaşıyorsunuz? İmkanlarınız neler? Tedaviye ikna etmek için farklı doktorlar, yöntemler denediniz mi?

İlacını almıyorsa sen de bebeğinde tehlikedesiniz.

Dayım şizofreni hastasıydı , ilacını 1 -2 ay almadığı zaman , çok sevdiği köpeğini kesip derisini yüzmüştü . Eti'ni de pişirip yemişti yani ilacını içmezse herrrr şeyi yapabilir aynı evde nasıl duruyorsunuz hayret ettim size. İlacını içtiği zaman gayet yumuşak kalpli sevecen karıncayı bile incitmeyen biri oluyordu dayım. Eşinizin bu dayak olayı daha da artacak ve bebeğe bile vurmaya başlayacak, onun canını korumak zorundasınız. Boşan kendi hayatını kur ve çocuğunu sakIn babasına yalnız gönderme.

iyi gün kötü gün diye bir şey var ama o akıl sağlığı yerinde olan insanları kapsar. 6 aylık çocuğum var ve kocam tedaviyi kabul etmiyor diyorsun. hadi seviyorsun kendinden geçtin de evladından da geçemezsin. tedaviyi kabul etmeyecekse kesinlikle evli kalmamalısın evladın için.

Allah yardimciniz olsun. Ailenize sığının. Çocuk olunca annede akan sular durur.

Yahu ne imtihanı ne sabrı çıldırdın mı? İlaçlarını almayan şizofrenle bi bebekle birlikte yaşıyorsun. Adam bebeği öldürebilir. Bunu bilinçli bir şekilde yapmaz çünkü hasta. Adam seni de öldürebilir. Evlenmeden önce bunu sana söylemeyen eşinin ailesini de Allah bildiği gibi yapsın.

Ya yalanla oyunla farklı bi şekilde ilaçları adama vermeye çalışın ya da bebeğinizi de alıp boşanın gidin. Hem senin hem bebeğin can güvenliği tehlikede.

Eşine aciyip üzülüyorsun,belki duzelir diye bekliyorsun ama bu cok tehlikeli olabilir.uzaklaş ordan cocuguna yazık etme hastanaye yatsin tedavi olsun duzelirse ki cok zor devam edersin

Adam sana da çocuğuna da bir zarar verse, hastalığından dolayı yırtar da bunun farkındasınız değil mi?
O bebeğe yazık yahu, ne imtihanı?

Şizofreninin tedavisi yok. Iyilesir diye bekliyorsaniz bosuna. Benim de enistem sizofren. Ama onunki dönemsel. Alti ay iyi alti ay ataklar geliyor. Ilaclari gonul rizasiyla kesinlikle icmiyorlar. Herkesi kendisine zarar verecek, öldurecek saniyorlar. Ilaclari da o yuzden icmiyorlar. Hasta olmadigi zamanlarda o kadar iyi biri ki anlatamam. Bizden baska hic kimsesi de yok. Babasi o daha dogmadan once, annesi de dogumda ölmüs. Akrabalarinin yaninda siginti gibi buyumus. Akrabalari birgun bunu ölduresiye dövmüşler. Gunlerce ölu gibi yatmis. Ondan sonra da bu hastaligi cikmis ortaya. O kadar yurek yakan bir hikayesi var ki, tek yakini bizleriz artik. Bu yuzden ablamin bosanmasini hic istemedik. Zaten ablama cok asik. Dunyanin en guzel kadini diyor ablam iciin. Ama ablam da cok mutsuz. O cok istedi ayrilmayi. O da kendince hakli aslinda. 2 de cocuklari var. Coj sukur cocuklari saglikli. Ve cocuklarina ve ablama hic zarar vermeye kalkismiyor hastayken bile.
Bu hastalik gercekten cok zor. Omur boyu suruyor. Siz de bilmeden evlendiginiz icin bosanmak en dogal hakkiniz. Can guvenliginiz yok. Ne diyelim Allah bir cikar yol gostersin en kisa zamanda size.

İnanmıyorum ya korku filmi gibi peki kendine gelince köpeğine ne yaptığını öğrendiğinde ne tepki verdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…