Şizofreninin tedavisi yok. Iyilesir diye bekliyorsaniz bosuna. Benim de enistem sizofren. Ama onunki dönemsel. Alti ay iyi alti ay ataklar geliyor. Ilaclari gonul rizasiyla kesinlikle icmiyorlar. Herkesi kendisine zarar verecek, öldurecek saniyorlar. Ilaclari da o yuzden icmiyorlar. Hasta olmadigi zamanlarda o kadar iyi biri ki anlatamam. Bizden baska hic kimsesi de yok. Babasi o daha dogmadan once, annesi de dogumda ölmüs. Akrabalarinin yaninda siginti gibi buyumus. Akrabalari birgun bunu ölduresiye dövmüşler. Gunlerce ölu gibi yatmis. Ondan sonra da bu hastaligi cikmis ortaya. O kadar yurek yakan bir hikayesi var ki, tek yakini bizleriz artik. Bu yuzden ablamin bosanmasini hic istemedik. Zaten ablama cok asik. Dunyanin en guzel kadini diyor ablam iciin. Ama ablam da cok mutsuz. O cok istedi ayrilmayi. O da kendince hakli aslinda. 2 de cocuklari var. Coj sukur cocuklari saglikli. Ve cocuklarina ve ablama hic zarar vermeye kalkismiyor hastayken bile.
Bu hastalik gercekten cok zor. Omur boyu suruyor. Siz de bilmeden evlendiginiz icin bosanmak en dogal hakkiniz. Can guvenliginiz yok. Ne diyelim Allah bir cikar yol gostersin en kisa zamanda size.
Sagolun. Allah razi olsun. Şifa Allahtan. Malesef baskaca bir tedavisi yok su an tipta sizofreninin. Ben de bu yuzden kadinin bosanmak hakki diye dusunuyorum.Bu da çok acı bir hayatmış. Akraba dediğin akreptir diye boşuna söylememişler istisnalar hariç elbet.
Geçmiş olsun...
Nasıl anladın şizofren olduğunuEşimin hastalığını hamileliğimin 2.ayında öğrendim çocuğu aldırmayı düşündüm ama yapamadım. Ailesi hasta olduğunu bize söylemedi evlenirse düzelir düşüncesi içersindelermiş. Eşim ilaç aldığı zaman iyi oluyor ama ilaç almayı reddediyor. Şimdi annemin evindeyim uzaklaştırma verdiler bir daha dönmeyecem eve. Doktoruyla konuştuk hemen hastaneye yatırılması gerektiğini söylediler. Doktor boşanmayı eşinin alevli zamanında yapma dedi hastaneye yatışı sağlandıktan sonra hep beraber konuşuruz dedi
İmtihan falan değil sizin seçiminizAldattığımıda düşünüyor bana her türlü hakarette bulunuyor ailemle görüşmemi yasaklıyor. Allah için sabretmeye çalışıyorum. Acaba bu bir imtihan mıdır
Evlendikten sonra eşimin şizofren hastası olduğunu öğrendim. Evleneli 2 yıl oldu 2 yıldır eşimden hem fiziksel hemde sözel şiddet görüyorum. Tüm bunlara rağmen eşimi seviyorum o da beni seviyor fakat hastalığından ötürü elinde olmayan davranışlar sergiliyor. 6 aylık kızım var kızımın yanında da beni dövüyor. Sizce böyle biriyle hayat sürer mi? Boşanmak istiyorum lakin bir takım korkularım var.
Keşke fake olsaydı da bu çileleri yaşamasaydım.Umarim fake konudur.
Eger gercekse çok uzuldum. Allah yardımcınız olsun. Cocugunuzun saglıgı için bence boşanmalısınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?