Eşim şizofren hastası

Bebeğin de varmış. Allah korusun ya ona zarar verirse. Ailenle konuş sağlıklı bir karar alın.

Ne güzel yazmışsın arkadaşım.

Başta şizofren olduğunu bilseydim bu çocuk olmazdı. Hasta olduğunu bilmiyordum ki
Canım benim kıyamam. Şizofreni çok çok tehlikeli. 1. derece yakını olduğu içinde çocuğunuzu da lütfen gözlem altında tutarak büyütün. Ayrıca siz hastalığı bilmeyerek evlendiğiniz için mahkemede haklı olan siz olursunuz. Pek bilmiyorum ama avukat arkadaşlar yardım eder size.

Canım 2gün sonra çocuğunuzun başkasından olduğunu vs kafasında kurup bebeğine de zarar vermeye kalkabilir. En iyisi boşanman gibi görünüyor. Hatta sonrasında adresini bile sakla. Boşanırkende bununla ilgili rapor iste ki bebeğinle görüşme günlerinde ikisi başbaşa kalamasın ne olur ne olmaz çok dikkatli olun.

Keşke çocuk dusunmeseydiniz ( belki daha kolay olurdu.
Bir gun otelde kalirken yan odadan duydum. Adam kriz geçirdi,odadaki herseyi parçaladı, kendini duvarlara vurdu. Ama kadına hiç dokunmadi. Kadın saatlerce sen sizofrensin,hastasin,geçecek diye sakin sakin ikna etmeye çalıştı. Küçücük bebek vardi,cok ağladı. Ben bunun babasi değilim diye bağırdı adam sürekli. Bir kac saat sonra adamin sesi kesildi. Ama kadin sabaha kadar içli içli ağladı. Hayatım boyunca unutamam bunu.
Allah yardimciniz olsun. Evet hastalik sahibi olmak kişinin kendi suçu değil. Ama sizden saklaması, genetik olma ihtimaline rağmen çocuk sahibi olması, ilaçlarını almaması kendi suçu. Bence bi sure terk edin, ilaçlarını almazsa bir araya gelmeyin. Aklima baska bisey gelmiyor

Kalıtsal yatkınlık vardı bildiğim kadarıyla bu hastalıkta, kızın sana çekmiştir inşallah, akıl hastalıkları çok zor
Bildiğim kadarıyla ilk çocuklarda değilde sonrakilerde çıkıyormuş hastalık. İnşallah öyledir ya

Ailesi biliyordu tabi söylemediler hastalık babasında ve abisinde de var baba şizofren abi de bipolar hastası

hastalığı olmasaydı bunları yapsaydı belki daha rahat karar verirdiniz. Allah yardımcınız olsun demek istedim sadece...
Dediğiniz gibi hastalık olmasaydı karar vermek kolay olurdu. İlaç alınca mükemmel oluyor bırakınca felaket... belki tedaviyi kabul eder diye umut etmiştim. Bundan ötürü kararsız kalmıştım ama şimdi şöyle düşünüyorum ya tedaviyi kabul eder ilaçlara başlar sonra bir anda yine reddedip ilaçlarını bırakırsa? Sürekli gözetim altında tut tut nereye kadar. Boşanmak en iyisi

bence hemen ayrıl bu adamdan...hatta ayrıldıktan sonra bile kurtulabilirsen kendini şanslı say...bu hastalıktaki kişiler eninde sonunda birinin canını yakıyorlar....
Boşandığım taktirde aileme ve bana zarar vermekle tehtid ediyor

Çocuğum için boşanmam demiyorum asıl çocuğum için boşanırım çünkü böyle bir evlilik hem beni hemde yavrumu yıpratacak belki beni de akıl sağlığımdan edecek. Bu şartlar altında çocuğuma da annelik edemem çocuk hergün bizim kavgalarımıza şahit olup o da kötü bir birey olacak. Sağlıksız ortamda yetişen çocuk sağlıklı davranışlarda bulunmayacaktır. Bi çocuk için en iyi örnek anne ve babasıdır

Boşandığım taktirde aileme ve bana zarar vermekle tehtid ediyor

6 aylık kızınız var. Eşiniz sizi kızınızın gözleri önünde dövüyor. Bu ortamda büyüyen bir insan ileride nasıl sağlıklı bir birey olacak. Akıl hastası ve şiddet uygulayan bir babaya sahip olan oda arkadaşım sevgilisinden ayrıldıktan sonra kendini ranzaya astı. Neden? Çünkü arkasında duran bir ailesi yoktu. Sevgisiz büyümüş ve ilk terk edilişi kaldıramadı.

Böyle bir şeyi niçin anlatıyorum. Olayın ciddiyetinin farkına varın diye.

Şimdi bizler zihin hastalarını dışlayan, onlardan korkan insanlar olduğumuz için değil bu söylediklerimiz. Sizi , kızınızı düşündüğümüz için boşan diyoruz.

İlaç içince çok iyi içmeyince çok kötü demişsiniz. Şizofreni budur zaten. Sahip olduğu bu çift kişiliğin farkına varmaz. Kişilikler birbirinden zıttır. Ki eğer şiddete meyilli bir şizofren hastası kliniğe yatmazsa bir gün size vurmaktan daha kötü şeyler yapabilir üstelik vicdanı bile sizlamadan ceketini alip gidebilir. Bu onu kötü bir insan yapmaz. Çünkü iradesi yoktur..
Anlatabildim mi.
Eğer ben eşimi seviyorum diyorsaniz, bu konuda kolları sivamalisiniz. Ona nasıl davranacaginizi bilmiyorsunuz. Huyuna suyuna gitmeye çalışıyorsunuz. Bu çok yanlıştır.
Boşanmak istiyorsanız mahkeme kararı ile belki klinik tedavisi mümkündür bilemiyorum bir avukat ile görüşün.

Babam şizofrendi maalesef.
Bütün çocukluğum korku içinde geçti.
Annemin kafasını alıp buzdolabına çarpıp dudagini patlamasını hala affetmedim.
Düşünsenize çocuğun yaşadığı korkuyu.
Evet annemde de vardı biraz . Kimse bana kızmasın ama gözlemci olduğum şeyi anlatıyorum. Babamın normal olmadığını bile bile üstüne giderdi. Hakaret ederdi it köpek vs . Kendisine hakim olamazdı annem. Maalesef sonu kötü olurdu.
Evlenirken eşimi sırf bu korkularimdan dolayi defalarca bilerek sinir krizine soktum bende. Evlendikten sonra da yaptım aynı şeyi. Bi kaşık suda fırtına kopardım.
Neyse ki eşim beni şaşırttı. En fazla bağırıp çağırdı evi terk etti vs . Çok şükür şu an sorunumuz yok inşallah ta olmaz.
Bayanlar bana kızmayın . Ama biraz adamına göre davranmak siyaset yapmak gerekiyor hayatta maalesef. Eğer annem aklını calistirsaydi yaşamazdi onları. Babam enteresan ama bi yandan da üzülürdu. Neyse. Tabiki kimse bunu hak etmiyor. Bu konuda hem fikrim sizinle
Konu Sahibi . Eşini ya tedaviye ikna et yada boşan. Çocuğuna yazık.

Hastalığı çok bilmiyorsun galiba,annen melek de olsa baban kafasında kurup gene de saldırabilirdi, 3 yaşında komşu çocuğunu öldüren var beni öldürecekti diye, bi oyuncu babasının boğazını kesmişti İstanbuldan köylerine gidip, kafada ne kurduysa onca yol çekip cinayet işledi

Kesinlikle katılıyorum. Doğru yerde doğru ilaç tedavisi uygulanmalı. Ama maalesef sizin için en doğrusu boşanmak.
Ailenizle konuşup bir yolunu bulun.
Şehir değiştirin mesela. Çocuğunuz için kendiniz için.

Bi sürü tipi vardı sanırım. Ağır olanı var hafif olanı var. Tabiki tedavi gerekiyor yine . Dedigim şeyin arkasındayım konu sahibinin eşi tedavi olmalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…