Eşim şizofren hastası

Konu sahibi arkadaşım iyi niyetle konuşsanız. Onu çok sevdiğini, tedavisini olmazsa böyle huzursuz olacaklarını ve bunun için tedavisini sonuna kadar sürdürmesi gerektiğini dile getirsen. Böyle hastaların hastalıklarını başta kendimiz kabul edip suyuna giderek istediğiniz şeyleri yaptırabilirsiniz. Aksi olan bir şeyi yaptığınızda daha da agresif oluyor bu tür hastalar çünkü.

Onu tedaviye ikna etmek Allah'ın yardımı ve izniyle siz ailesinin, sevenlerinin elinde. Onu diğer normal insanlar gibi değerlendirmemeliyiz. Onlar hasta olduklarını kabul etmezler. Tedavi ol dediğin zaman ''hmmm evet ben de yolunda gitmeyen bir şeyler var'' demezler. Çünkü onların yaşadıkları ona hayal gibi değil gerçek geliyor.. Allah sabır versin bu yolda size. Gerçekten zor bir imtihan..

Bu tür hastalara iyi niyetle, sevgiyle yaptırmak istediklerini ancak yaptırabilirsin. İnatla, kavgayla, zıtlaşmayla agresif ruh haline daha da sinir yüklerler.

Konuyu yazmak istemedim ama bir arkadaşımız geçmiş sayfalarda şizofren hastası bir oyuncudan bahsetmiş. Polisteki ifadesinde o kadar yolu onu kafasında kurduğu şeylerden dolayı öldürmek için gitmiş ve ona zarar verirken babası özür dilemiş yapma oğlum demiş bu sözlerinden sonra onu affetmek istemiş öldürmekten vazgeçmiş ama boğuşan babası o an ona karşı yanlış hatırlamıyorsam küfürlü konuşmuş, hakaretler etmiş, parmağını ısırmış oğlunun kurtulmak amacıyla bu sebeple bu öldürme isteği tekrar depreşmiş ve malesef babası orada vefat etmiş.

Yani demek istediğim bu tür hastalara daima iyi davranacaksın, güzel sözler söyleyeceksin, alttan alacaksın..

Boşanmak dahi istiyorsan bunu daha uygun bir şekilde onu kırıp incitmeden söylemelisin.. Allah yardımcın olsun.. Allah eşinize de tedavi olacağı iradeyi, isteği versin inşaAllah.. Allah şifa versin (amin)

Son düzenleme:
Bildiğim kadarıyla ilk çocuklarda değilde sonrakilerde çıkıyormuş hastalık. İnşallah öyledir ya

Busecim önemli olan farkında olarak büyütmek çocuğu. Yani babasının hasta olduğunu çocuk bilmeli. Bu hastalığın ne olduğu, etkilerini vs iyi anlamalı. Allah göstermesin olur da onun başına gelirse ilaçlarını alarak gayet mutlu ve huzurlu bir yaşamı olabilecegini anlamalı. Ya da sonuçta genetik bir hastalık, kendi çocuklarında vs çıkarsa diye onları da o şekilde buyutebilmeli.

Babasından da boşan, ilaçlarını almadığı sürece çocukla da bir araya getirme.

Eşin şizofren abisi bipolar, abisi ilk çocuk değil o zaman?
abisi 3.çocuk

Konu sahibesi şizofreninin tedavisi yok. İlaçlarla kontrol edilebiliyor.

Sizin yerinizde olsam boşanırdım. İlacıydı tedavisiydi derken boş yere ömür tüketirsiniz. Alicia Nash'in hayatını okumanızı tavsiye ederim. Adamın tedavisiyle hayatboyu uğraşıyor sonra aldatılıyor???

Seçim sizin. Boşamicaksanız zorla yatırın hastaneye ya da doktorla konuşup ilaçlarını yemeklerine katın. Kafasında kurup kurup size de çocuğa da zarar verir Allah korusun. İlaç işi olmicak gibiyse de kesinlikle uzak durun.

+100000

Aman hemen bosan.sizofren en tehlikeli en feci hastalik.bebegin ve senin haystin tehlikede hemen sehir degistir ve esino artik cikar hayatindan.iyilesmesi zor ilacda almiyor mus hastaneye de yatmiyosa yapacsk bisey yok.
Siz esinize destek olamazsiniz cunku o hasta bunu kabul edin.cocuk cok koti olmus onunda hayatini tehlikeye atiyosunuz.sizofren hastalari nin neler yaptillarini okumustum acayip urperdim.ben olsam hemen kacardim bebegimi de alip gece nasil rahat uyuyosun aci bebegine kac kurtar kendini.imtihan degil seninki intihar resmen yazik etme hayatina..

bu tur hastalıkarin genetik olduğunu biliyoruz çocukta çıkabilir de cikmayabilrde bunu surekli soylemenize gerek yok onin zaten cani yeterince aciyir birde bu sekilde konismak suanda iyi bisey d3gil zaten bunu gorustugu dr soylemistir ayrıca annesi babası psikoLojik sorunu olmayıp çocuğundada çıkabiliyor yani illaki baba sizofren yada anne çocuğuna çıkıcaz diye bişey yok bi genetik 7 sülalesi kadar giden bişey yani çok uzak akrabamizin bilemeyiz nasıl olduğunu.

Allah yatdimciNiz olsun. Boyle bi durumda insan bosanmaktanda korkar bosanincada kötü seyler yapabilir. Hakkinizda hayirlisi olsun insallah Rabbim evladinizi ve sizi korusun

Sabretmekle olmuyor bu işler bence. Madem siddet gösteriyor ilacini kullanmak zorunda. Kullanmiyorsa ve dövüyorsa da ayriliga kendisi sebep olmus demektir. Ilacini kullanmazsa boşan. Dayak yiye yiye ömür mu geçer. Ayrica çocuğun biraz daha buyusun psikolojisi alt üst olur. Ayrica çocuğunun karşısında dayak yemektende gururu kirilir insanın. Zaten cocuguda da tahammulu olacagini sanmıyorum o adamin. Su an bebek diye dokunmuyordur.

Önceden öğrenmiş olsaydınız keşke sizin için çok üzüldüm.ayrilmaktan başka çare göremiyorum ben.Kendiniz ve çocuğunuz için uzaklasmalisiniz eşinizden malesef.bu hastalığın tedavisi yok ve şakası da yok hadi birgün sizi öldürmeye kalksa çocuğunuzu bile bile bu güvensiz ortamda buyutemezsiniz.

Konu sahibinin bu konudaki endişesini dile getiren bir yorumuna istinaden yaptım bu yorumu. Sürekli dile getirdigimi nasıl düşündünüz anlamadım.

bana psikiyatri sizofren hastaları hiçbirzaman iyileşmez demişti ve tedqviyi kabul etmetip ilaçlarını icmezler yani çok zor bi hastalık Allah yardımcınız olsun

Tedaviyi kabul etmeyen birinden bahsediyoruz. Omur boyu dovecek belki öldürecek

Tedavi olması için çok yalvardım ayaklarına kapandım "kocacığım nolursun ilaçlarını al hepimiz çok huzursuzuz kendimizden geçtim kızımıza yazık zavallı çocuğun ne suçu varda ona bu kötü hayatı yaşatıyoruz bak kızımız büyüyünce beni niye doğurdunuz diyecek haklı olarak" her zaman bu cümleleri sarfettim ve ne yaptıysam boşa çıktı hatta beni dövdüğü zaman bile ona kin beslemedim her seferinde elinde olmadan yapıyor bu yüzden ona en iyi şekilde davran diye kendimi telkinledim

Allah yardımcın olsun kardeşim. Gerçekten ne diyeceğimi bilemiyorum. Rabb'im hakkınızda hayırlı olanı nasip edip yaşatsın inşaAllah..

Yeni çıkan bir intenet dizisi var orada da adam şizofren. Karısı bilmeden evleniyor.
Ki siz bu hayatı yaşıyorsunuz. Can güvenliğiniz çocuğunuz için ne yapıp edin tedaviye ikna edin ve boşanın. Hastalığını kesinlikle kabul etmeyecek biri. Ne zaman ne kurgulayacak garantisi yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…