Eşim şizofren hastası

Canım çok zor hastalık yüzünden bir insanı yarı yolda bırakmak adil değil ama bu durum biraz farklı. Senin ve çocuğunun da hayatı tehlikede. Seni dövüyorsa kızın biraz büyüyünce kızın da şiddet görecek. Bir bakmışsın sebebi bellisiz cinnet geçirmiş elinde bıçakla kovalıyor. İlaç kullanmaya da yanaşmıyormuş. Şizofreni hastası bir insanla yaşamak hiç kolay değil. Ayrılmaktan da korkuyor olmalısın bir şey yapar diye. Ama böyle de yaşanmaz ya ikna et ilaçlarını kullansın ya da büyük zarar görmeden kurtar kızını da kendini de. Eşinin ailesi yok mu evlenmeden kimse söylemedi mi şizofreni hastası olduğunu?

Bi ara ailesi üstüme çok geldiği için sinirden eşyalarımın peşine falan düştüm ama şimdi eşya meşya umrumda değil tek düşündüğüm canımın sağlığı. Yarın öbür gün 3.sayfa haberlerinde yer almazsam iyidir

Ailesi söylemedi. Bütün suç ailesinde. Hasta olduğunu söylemeleri lazımdı

Ailesi söylemedi. Bütün suç ailesinde. Hasta olduğunu söylemeleri lazımdı
Şerefsizlik diz boyu! Resmen başlarından atmak için sizin hayatınızı yakmışlar. Neyse olan olmuş artık önünüze bakmalısınız... Çocuğunuzu da kendinizi de ziyan etmeyin. Korkmayın boşanın bence.

Mahkemeyi bekliyorum bakalım mahkeme nasıl sonuçlancak

Boşanırdım tedavi olmayı kabul etmiyor ve düzelmiyorsa. Ona yardımcı olacaksın diye canından mı olasın? Ailesi ilgilenecek bir şey olacak yani.

Mahkemeyi bekliyorum bakalım mahkeme nasıl sonuçlancak

Kararlı ol biraz mahkeme mi karar verecek boşayıp boşamayacağına? Hayat senin hayatın bir şey diyemem ama çocuğun için çok üzülürüm eğer onu böyle bir hayata mahkum edersen. Umarım doğru kararı verirsin canım Allah yardımcın olsun bu yolda. Ama sakın zayıf olup herşeyi de takdiri ilahiye bırakma. Kaderine yön verebilirsin. Unutma ne yaşarsan kendi seçimini yaşarsın aslında takdiri ilahi değil.

tedavinin devamlı olması gerekiyor sonuç verebilmesi için... peki siz evlenmeden evvel hiç mi hissetmediniz bir terslik olduğunu vs?
Hayır anlamadım çünkü birbirimizi bikaç ayda tanıyıp hemen evlendik. Nişanlılık dönemini uzun tutsaydık belki anlayabilirdim.

Çok zor bir durum . Siz onu bıraksanız belki çok zor bir hayata girecek .. şimdi en azından bir ailesi var . Ama bir yandan da bebeğiniz var ve onun psikolojik gelişimi de çok önemli .
Bence iki ihtimal var . Ya eşiniz hastalığını kabul edecek ve tedavi olacak . Ya da malesef bu evliliğin sonu yok

Hakim karşısında tedaviyi kabul edeceğini söyleyip boşanmamak için diretebilir de. O yüzden bakalım nasıl sonuçlancak diyerek kesinlik arz etmedim.

Beni istemeye geldiler bende kabul ettim sonra aceleyle düğün yaptılar bikaç ayda evlendik. Ben bu konuda çok hatalıyım insan tanımadığı birine hemen evet der mi salaklık ettim işte
evet sizde de hata var ama bence aileniz daha da hatalı urada

Hakim karşısında tedaviyi kabul edeceğini söyleyip boşanmamak için diretebilir de. O yüzden bakalım nasıl sonuçlancak diyerek kesinlik arz etmedim.
Hmm... Ki bence dediğin gibi hakim karşısında tedavi olacağım diye kandıracaktır. Ama bu boşanmamak için bahane değil. Ben bu insana güvenmiyorum bu insanla artık aynı evde yaşamak istemiyorum ayrılmak istiyorum tedavi olacağına kesinlikle inanmıyorum boşayın beni diye diretirsen bence boşanmama gibi bir ihtimalin yok. Bence bir süre de kadın sığınma evinde kal daha güvenli

Arkadaşım şizofreni bir akıl hastalığıdır. Sadece hastalığın mevcut olması boşanma sebebidir. Yani tedavi olacağım demekle hakim 'hmm o zaman deneyin ' demeyecektir. Daha öncede hastanede yattı diyorsun ispat edilebilir bir durum yani. Canını sıkma.
Sen elinden geleni yapmışsın, eşime yardımcı olacağım diye hayatından olma. Geri adım atmamalısın bence ve boşanmalısın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…