- 1 Ocak 2023
- 2.545
- 7.861
- 73
- 33
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben de yardım yaparım.
Üstelik hiç bir şeyim yokken.
Dün yine bir yardım sayfasına denk geldim. Takibe aldım.
Neler gördüm neler.
12 senelik memurum ne evim var ne arabam. Akıllı kocam da yok.
Yani kendime bunları ancak kendim alabilirim. Ama yine de yardıma muhtaç insanlara duyarsız kalamiyorum. Kalsam insanlığımı sorguluyorum.
Çocuğuma bakarken, yemek yerken cız ediyor içim.
En yakin arkadaşının düğün takısindan, bebek hediyesinden kısıp 2. Evini alıp borç ödüyorum diyen arkadaşım var.
Ayni yaştayiz aynı meslek 2 ev 1 araba yapmış. Benim ne zaman olacak diyorum.
Ölüp gideceğiz hepimiz olsun diyorum sonra.
Yani eşiniz için görmezden gelmek çok zor anlayabiliyorum.
Onun duygu durumunu anlatmak için yazmak istedim kusura bakmayın.
Ailesi ya da düzenli bir yere değil, etraftan genelde duyduğu biri olursa ona.yardımı nereye yapıyor? aile vs mi yoksa bi öğrenci dernek vs mi?
İnşallah, Allah gönlünüze göre versineşinizi çok sevdim ,umarım ben de bir gün onun kadar koşulsuz verici olabilirim,
çok şanslı bir kadınsıniz aslında
umarım sizin gibi vermeyi bilen bir adamla hayat kurma şansım olur ,
çok kalpten diledim şuan bunu
Çok teşekkür ederim, manevi bir yönü olduğuna ben de inanıyorum. Birinin hayatına dokunmak iyi geliyor. Sadece miktarında anlaşamıyoruz. İnşallah bir orta yol bulunur.Eşinizden Allah razı olsun ne güzel bir haslet verebilmek
İnanın vermekle maliniz eksilmez çoğalır Allah bereket verir sadaka ömrü uzatır belayı kaldırır
Bakın size tavsiyem naçizane ben verdiğim zaman Allahım sana şükürler olsun ki bu yardıma muhtaç insan ben değilim bende olabilirdim diye şükrediyorum böyle düşünün olur mu
Siz gerçekten öyle bir eşe sahip olduğunuz için çok şanslısiniz inşallah sizi de mutsuz etmeyecek bir orta yol bulursunuz sevgilerimle
Yaptıklarınız çok güzel. İnşallah biz de orta yolu buluruz.Düzenli bağış yaptığım yerler var. Sma gönüllüsüyüm, öksüz & yetim çocuklara, kanser hastalarına yardımcı olmaya çalışıyorum. Şimdi nispeten durumum daha iyi ama çok az kazandığım zamanlarda da yardım yapıyordum. Bu biraz gönül işi... Ben sadakanın parayı bereketlendirdigine, kazayı belayı defettigine ve insanın ahiretine yatırım olduğu düşünüyorum. Dünya malının sonu yok, ama sizin gözünüze batıyor. Umarım kocanizla orta yolu bulursunuz.
Yani imkanım olduğu halde evet. Çünkü böyle bir şey bana gereksiz harcama geliuor, birikim yapmayı tercih ediyorum. Ev daha zaruri bir ihtiyaç. Ama tabii insanların bunu tercih etmesini yargılamıyorum, herkesin kendi tercihi.Kısıtlamadan kastın 5 yıldızlı otele tatile gitmemek,marka giyinmemek mi?![]()
Sabit bir miktar ayırıp geri kalanını harcayalım ve artarsa bunu bağışlayalım dedim ki artması kesindi önerdiğim miktarda ama kabul etmedi. Sabit bir kira gibi mesela o ay o miktarın ayrılmasını istiyorNekadarlık yardımlar ? Şöyle yapılsa mesela ortak gelirden örnek veriyorum 4000 bin ev için ayrılsa ya da altın alınsa 2000 yardım ediyorsa da edilse ? İkinizinde gönlü olsun.
O zaman şunu yapmanız lazım üzgünüm. Kendi maaşınızı ayırıp kendi parasına müdahele etmemelisiniz. Sonuçta ona göre de bağışlamak doğru o onu yapmak istiyor sizde ev için ayırmak. Evet kendisi yardım etmemiş olucak ama diğer türlü de para biriktirememiş olacaksınız.Sabit bir miktar ayırıp geri kalanını harcayalım ve artarsa bunu bağışlayalım dedim ki artması kesindi önerdiğim miktarda ama kabul etmedi. Sabit bir kira gibi mesela o ay o miktarın ayrılmasını istiyor
Açıkçası burayı okuduktan sonra farklı hissettim. Bunları yapmamak kısıtlı yaşamak mı emin değilim. Beş yıldızlı otelde tatil, haftada iki üç temizlikçi, marka giyme vs vs yaptığınızda hala zar zor da olsa geçinebiliyorsanız bence yardım yapabilecek kadarda iyi kazanıyorsunuz. Eşinize yüklenmeyin doğru olanı yapıyor aslında harcadıklarımız geçici yardıma verdiğimiz kadarı bizim oluyor.Bu arada maaşımız fena değil ama beş yıldızlı otele tatile gitsem, haftada iki-üç gün temizliğe birini alsam, çocuğu daha iyi kreşe versem, hep marka giyinsem tabii ay sonunu zor getiririz. Yani ben kısıtlı yaşarken bu kadar yardım yapma taraftarı değilim.
Eminim, çok şükür böyle şeyleri yok. Gözlerimle de gördüm yani arkadaş ortamında bir konusu geçtiğinde buraya bizden şu yardımı ulaştırın diye verdiğini. Hatta bazen ben de buluyordum şuradaki kişilerin ihtiyacı varmış, oraya verelim diye.Konu sahibi,her ay düzenli yardım edilen yerleri tek tek biliyor musunuz yani bu paralar yardım için gittiğinden emin misiniz?
Muhakkak yardım ediyordur birilerine ama siz kendi gözünüzle gördüğünüz oldu mu.
Umarım bunun altından kumar/iddia/başka şeyler çıkmaz.
Eminseniz helal olsun eşinize ,Allah razı olsun
Evet aslında iyi kazanıyoruz ama ülke şartları o kadar kötü ki iki çalışanın ev alması için yıllarca birikim yapması gerekiyor bu da aslında hem normalde yaşayabileceğimizden daha kısıtlı yaşamamızı hem de daha az yardım yapmamızı beraberinde getiriyor.Ben de severim yardım yapmayı.
Elimden geldiğimce de yaparim.
Maaş durumunuzu tam anlamadım.
Ve ev araba yoksa ve bu birikinti sizin ev araba almanızı engelliyorsa orada sitem etmenizi haklı buluyorum.
Şuan günümüzde bir ev bir araba çok değil.
Evet çok şükür kazancımız iyi yine de. Sadece ev fiyatları yüksek. Normalde bu kadar yükselmese bu sene ya da en geç seneye ev alıyorduk ve çok daha rahat olacaktım ben de yardım konusunda da.Açıkçası burayı okuduktan sonra farklı hissettim. Bunları yapmamak kısıtlı yaşamak mı emin değilim. Beş yıldızlı otelde tatil, haftada iki üç temizlikçi, marka giyme vs vs yaptığınızda hala zar zor da olsa geçinebiliyorsanız bence yardım yapabilecek kadarda iyi kazanıyorsunuz. Eşinize yüklenmeyin doğru olanı yapıyor aslında harcadıklarımız geçici yardıma verdiğimiz kadarı bizim oluyor.
Evet bir yerde ikimizin öncelikleri ayrışıyor. Bu durumda da herkesin birbirine saygı duyması gerekiyor.O zaman şunu yapmanız lazım üzgünüm. Kendi maaşınızı ayırıp kendi parasına müdahele etmemelisiniz. Sonuçta ona göre de bağışlamak doğru o onu yapmak istiyor sizde ev için ayırmak. Evet kendisi yardım etmemiş olucak ama diğer türlü de para biriktirememiş olacaksınız.
Yardımın miktarı olmaz imkanın varsa verirsin biz perşembe yada cuma günleri bakkala para bırakırız ihtiyaç sahiplerine ekmek verir ara ara tavuk kestirip tanıdığımız ihtiyaç sahiplerine veririz bazen çikolata şeker dağıtırız çocuklar sevinsin diye vs vs eşinle konuş arkadaş söylemiş yardımın da bi adabı varMerhaba kızlar, eşim çok yardımsever. Durumu olmayan kişilere yardım yapmak istiyor. Bu çok güzel bir davranış ama miktarı konusunda uzlaşamıyoruz. İkimiz de çalışıyoruz ve birbirine yakın ve fena olmayan kazancımız var. Ortak bütçe kullanıyoruz. Çok şükür sıkıntımız da yok. Ancak normal çalışan beyaz yakalı insanlarız ve ilk evlendiğimizde düğündeki takıların üstğne koyarak yatırım amaçlı aldığımız 1+1 evimiz var sadece. Bu evi kiraya verdik ve kendimiz de oradan gelen kira ile 3+1 evde oturuyoruz (bir çocuğumuz var, ikincisi de yolda.) Ben kendimize bir ev alabilmeyi çok istiyorum, bunun için de birikim yapmak amacıyla harcamalarımı minimumda tutuyorum. Eşim ise evimizin olup olmamasını çok dert etmiyor, hep kirada da yaşayabiliriz diyor. Ulaşamadığımız nokta, benim çocuklar okula başlamadan ev alma yani birikim isteğim ile eşimin insanlara yardım isteği. Onun teklif ettiği yardım gelirimizin yüzde 8-10 gibi bir miktarına denk geliyor. Ben de yine verelim ama yarısını verelim, bizim de her şeyimiz tam değil diyorum. Bu arada maaşımız fena değil ama beş yıldızlı otele tatile gitsem, haftada iki-üç gün temizliğe birini alsam, çocuğu daha iyi kreşe versem, hep marka giyinsem tabii ay sonunu zor getiririz. Yani ben kısıtlı yaşarken bu kadar yardım yapma taraftarı değilim. O miktarı konusunda çok ısrarcı olunca benim içindeki yardım isteği de tamamen gidiyor, parayı çarçur edip ay sonunu zor getiresim geliyor. Nasıl uzlaşabiliriz?