Eşim ve ben... Yoruldum :(

Önce sakin sakin konus bir dene bakalım dinliyor mu seni anlamaya çalısıyor mu yok anlamadı devam ediyorsa sen de kır dağıt ortalığı bırak o seni durdurmaya çalıssın.

Bende evlendikten sonra şunu anladim ana gibi yar baba gibi diyar olmaz... gozlerim doldu bunu yazarken ama gercektende oyle. Bana simdi sorsalar baba evimi diye evet derim... hayatimin en guzel donemleriymis kiymetini bilmemisim... el oglu nazini cekmeye evlenmedi diyenler var ve ben onlari hic anlamicam... kizkardesleri evlenirken bir damla gozyaslari akti diye dunyayi inleten o abiler karilarinin da baskalarinin gozbebegi oldugunu unutuyor.. Yazık...!

Yemek dışında verebileceginiz baska ornekler var mi?

Acaba siz,
yaptigim yemek o kdr da kotu olmamis,cok guzel derken
Esiniz "uff annemin yaptigi gibi olmamiş, ustune bir de cok guzel olmus demesi yok mu beni öldürüyor!" diye dusunuyor olabilir mi?
O yuzden şunu ima etmis olabilir mi " guzel degil zaten, guzel guzel deyip kendini ovme, birak ben karar vereyim,sen yorum yapma" olabilir mi?

Verdiginiz yemek olayi icin bunu dusundum ben. O yuzden baska ornek yok mu dedim.

Yaptim_ettiM_ben buldum_ben iyisini yaparim_BENN.. demeniz esinizi rahatsiz etmis olabilir?
Bir de herseyde aglamayin lutfen,dik durun. Evin icinde devamli aglayan,söylenen,sikayet eden,mızmızlanan,nazli birini kimse istemez. Zor durumdasiniz sizi cok iyi anliyorum,ilk aylarda boyle olmasi,bardak fırlatmaya kadar gitmesi sizi daha da yipratir.

guclu ve dirayetli olmaniz gerekir bu durumda bile, esinizin sizi sindirmesine izin vermeyin. Empatiyle yaklasin birbirinize. Siz evlisiniz,ayaklarinizin uzerinde durabilmeniz gerekir.evinizin hanimi oldunuz artik.
Esinizin gozunde canlandirdigi babaevindeki nazli,havalı,kucuk kız cocugu profilinden cikmalisiniz bence.
Esiniz gibi agresif,tahammulsuz birine saglam karakterli ,kaya gibi biri gerek!

Son düzenleme:

Kesinlikle katiliyorum sindirmeye calisiyor seni hic umursama bagirirsa duzgun davranmayi ogrenmen gerek de gerekirse ailene hafifce citlat kulagi biraz cekilsin

erken ba$lami$ seninki
ayar vermen lazim
bunun icinde maalesef ailene soylemekden baska seçenek yok
bitersede biter boyle hayat gecmez ve esini tek basina duzeltemezsin

bi dahasina sende kir dok
bak bi daha psikopata bagliyormuuuu :)

Özür diliyor belki başlarda boyle olursak ilerde birbrimizn kymetni daha iyi anlariz diyor.. Ağzimdan bi kelime ciksa kirip dokucek gibime geliyor bi kere yaşadm bi daha yaşarsam dayanamam gibime geliypr susmaya calsyorm devamli
dayanma zaten be gulummm

Ah tatlim inan senin yasadiklarinin aynisini yasadik esimle bu sadece ogle bisey ki bazi erkekler bi donem evlilige alisamiyorlar. Bardak ne ceyizlerimden kirdigi bile oldu sonuc evliligimizden 1 yil geciyor ve cok mutluyuz. Ne yapman gerektiyini sorarsan sabirli ol esine karsi sevkatli ol ona evde nasil rahat etdiyini goster ilgini eksik etme erkekler cocuk gibidirler sevkat ve ilgi isterler. Sen de boynuzlarini cikarirsan olmaz o is ogle ben de boynuzlarimi cikarmistim ama dogru yapmamisim sonra fark etdim ve neresinden donersen kardir. Tabii ki aranizda sevgi varsa bu normale doner. Bi de yuzunden lutfen gulucuyu eksik etme eve gelince evde guzel aura gormesi onu daha da eve baglar.

Sanırım bu durumda güçlü olmaktan karşısnda durmaktan başka çarem yok.. Ailene soyle diyenler olmuş.. Nasıl kıyarım ki bana kıyamayan babama.. Bi zaman daha onlara birsey belli etmemem lazim.bi örnek daha istemiş arkadaş en basiti aşure günü avmye gidelim dedim birseyler aliriz sana hrdiye alirim flan dedim hava yagmurluydu once burun kirin etti sonra tamam dedi. Hazirlandim flan oturdugumuz yer de oylr magaza flan yok oyle 15 dakikalk bi araba yolu sonunda var. Tramvayla gidp onunda inicektik. Dediki gerek yok bzm burda markete gidip alisveris yapalim dedi. Bnde o zaman ben gelmiyim dedim delirdi. Birseyide tutturma bu inatci huyundan vazgec ne bu avm sevdasi bilmem ne kiii asla oyle alsveris sevdalisi bi kz degilim. Bagrdi baya tutturma diye bnde bn sana israr etmiyorum ki dedim. Elindeki bozuk parayi yere firlatti konustuda konustu dinledim. Agladm. Aglaya aglaya markete gtrdu bni.

Evlilik yeni
Yaşınız küçük
Zamanla oturur diye düşünüyorum.
Evlilik bu. Baba eviyle aynı olması mümkün değil. Koca evi işte, kocatıyor mecburen.

İlk mesajı okuyunca olumlu bir seyler yazacaktım, son yorumunuzda kafam karıştı açıkçası.

Benim eşim de yeni evliyken sinir küpüydü. Hatta bir gün baya ağır bir tartışma yaşadık. Masadaki tabağı pat diye indirdi masaya; masanın üzeri soyuldu biraz. Sonra ben bağrınmaya devam ettim peşinden geldi baktım konuşurken yumruğunu sıkmış; " haha vuracak mısın yoksa? Hadi hadi sıkıyorsa vursana, yiyosa vursana, ne bakıyorsun. Sonucuna katlanabileceksen vur" dedim(bendeki de deli cesareti özel harekat komando adama kafa tutuyorum) çıktı gitti evden. Hesap numarasını öğrenmesi gerekiyordu gitmiş onun için bankamatiğe; 1 bucuk saat sonra falan geldi 2 gün ayrı yattık, 3. Gün bayram sabahıydı. Hiçbir şey konuşmadan barıştık.
O zamanlar ben de öyle bir şey söylesem bağıracak diye korkardım. 3 ay sürdü bu durum.

Şimdi mi? Kuzu kuzuuu :)))
Ben de baba evimin prensesiydim ilk zamanlar zor geldi ama şimdi evimin kraliçesiyim, çünkü evimin de bir prensesi var artık :)

surekli susmak cozum olmaz hem evliligin ilk yillari zor gecer her cift kavga eder zamanla oturur rayina ins..

Ahh canım ahh..Severek mi evlendiniz ne kadar tanışma süreniz oldu yaşlarınız kaç ?
Allah yardımcın olsun ama sen mülayim o asabi biri belliki..
En sakin anında konuş onunla ben bu yaptıklarınla yıprandım korkuyorum ve üzülüyorum eminim evlilik böle bişey değil vs konuş içinden geçenleri...susmakla ömür geçmez en güzel an yaşadığın an....

Reactions: anu

Umarım amacı seni sindirmek ,pısırık biri yapmak değildir

Allah yardım etsin valla canım sana bende 2 aydır evliyim ilk zamanlar alışamıyordum çünkü baba evinde harbiden prenses gibi büyütüldüm hala arkamdadır ailem ama bende yeni yeni öğreniyorum yemek kötü olsa dahi moralim bozulur eşim bana kızar ne var bak ne güzel olmuş bunu yapamayanda var der teselli eder ve mutlaka yardım eder bana çoğu zaman beraber yaparız hatta ben işten 1 saat sonra falan geliyorum eşimden o yemeği masayı falan hazırlamış oluyor bilmiyorum ama eşiniz gerçekten tuhaf ya daha çok yeni evlisiniz bide

Eşinizin öfke kontrolü yok ki bu çok sakat bir durum. Bahsettiğiniz meseleler incir çekirdeğini doldurmayacak şeyler ve bu bile bir şeyler kırıp dökmesine sebep oluyorsa, daha ciddi problemlerle nasıl başa çıkmayı düşünüyormuş beyefendi? Evi mi patlatacak? Bu kadar çabuk parlamalar, sinirlenmeler, konuşarak iletişim kurmayı beceremeyen insanların aciz tavırları. Şuan psikolojik şiddet görüyorsunuz ve en son yapmanız gereken şeyi yapıyorsunuz, ağlayıp sızlanmak. Güçsüz hissedebilirsiniz, insansınız, doğaldır ama bunu ona hissettirmemeniz, karşısında güçlü durmanız, ona haddini bildirmeniz gerekiyor. Yoksa bu gidişatın sonu cidden iyi değil. Gittikçe tepenize binecek, siz ezileceksiniz, evliliğiniz evlilik olmaktan çıkacak. Ayrıca eşinizin babanız gibi davranmasını beklemeniz de hata. Eşiniz nazınızı, tribinizi çekmek zorunda değil ama size sevgi, şefkat ve saygı göstermek zorunda. O dengeyi sağlamak için prenses gibi büyüdüm hikayesini de biran önce geride bırakın bence.

Bardak kırmak ne yahu... O bardak kırıklarını tek tek toplatsaydın yerden. Bak bir daha yapıyo mu... tepkini koy ki yapamasın... Bazı şeylere olmadan engel olmak gerekir olunca artık iş işten geçer... Kocanı dizginle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…