Eşimi affedemiyorum

tepkini koy ve zamana bırak..
daha yeni evlisiniz ya çok üzücü bunların yaşanması

böyle şeyleri genelde kadınlar yapabilir aslında.erkeklerin pek yapabileceği şey değil.kızmakta çok haklısın,o konuda ne diyebilirim ki.ama hayatı ikinize de zehir etme.yapacak birşey yok.şimdi eşinden soğusan hayat çekilmez olacak senin için.çok kötü şeyler de yaşanabiliyor evlilikte.evlenmeden önce bir hata yapmış.unutmaya çalış.hatasını anlamıştır bence tepkini de vermişsin.hatasını kabul etmesini sağla ve beraberce bunun bir hata olduğunu tekrar edin ve unutma kararı alın.bir daha da düşünmeyin.

Öfke ve hayalkırıklığınız o kadar yoğun ki diğer duygularınızı itelediler.
Yoksa yeni evlisiniz, severekte evlenmişsiniz.
biraz zaman geçince , öfkeniz sinirin azalınca duygularınız da dengelenmeye başlıyacaktır.
Bir büyük hata da siz yapmayın.
zaman verin kendinize.
Bir süre sonra hala aynı noktadaysanız o zaman evliliğinizle ilgili net kararı verirsiniz.

Bu sefer affetmeyeceksiniz
Onunla evlendiğinize pişman olduğunuzu söylediniz
bu olayı bilseydiniz evliliğiniz hiç olmayacaktı.
sonunda git dediniz.
Peki bir sonraki adım ne olacak.

Lütfen beni yanlış anlamayın size sonuna kadar hak veriyorum zaten cok haklısınız.ama bu kadar laftan sonra birde tükürdüğünü yalamak var.ben sizin yerinizde olsam bu olayın daha fazla büyümesini istemezdim.çünkü bir adım ötesi 'BOŞANALIM' demeyi gerektiriyor.eğer suan için boşanmak gibi bir niyetiniz yoksa daha fazla uzatmayın.Bırakın utancıyla kalsın.HAKLIYKEN HAKSIZ OLMAYI KİMSE İSTEMEZ.

Gerçekten eşinizde hiç gurur yokmuş!

Mesajda çok açık, karşısındakinin agzından laf almak için yazdıgı.

Acaba eski erkek arkadaşınız sizin hakkınızda kötü bir şey dese ne yapacaktı?
Ben en çok bunu merak ettim...

Ayrıca böyle bir davranışta bulunmasının sebebini de şuna bagladım.
kendisi pek çok kişiyle çok farklı şeyler yaşamış ki,
o nedenle sizi yokluyor!

Hani hep deriz ya evlenmeden önce her haltı yiyenler, kendi tabirleriyle ''el degmemiş kızlarla'' evlenmek isterler diye,
eşinizin yaptıgı tek kelime ile bu.

Sizin ''el degmemiş kız'' olup olmadıgınızı teyit etmek!

haklısın... her hatasını affettiim... bunuda onlardan sanıyor olabilir.. ama öyle olmıcak.... bu defa öyle olmamalı... ben bunu hakedecek hiç bişey yapmadım

yaptığı şey utanç verici ve onur kırıcı evet bunun için bir evlilik bitirilir mi işte ona bir şey diyemem. sakin olmaya çalışın biraz zamana bırakın ki soğusun olaylar, laf dalaşına girmeyin altında kalacağınız sözler söylemeyin diye düşünüyorum ben. sıcağı sıcağına insanın ağzından her şey çıkar sonra pişman olursunuz. ben olsam napardım; öncelikle büyük konuşmazdım "ayrılırım, boşanırım, öyle yaparım böyle yaparım" gibi ama sürüm sürüm de süründürürdüm ağzına ederdim kısacası.

eşiniz de istemezdi muhakkak ortaya çıkmasını, utanmıyor olsa sizden saklamazdı zaten. gemileri yakmayın bir anda kendinizi doldurdukça daha da hırslanırsınız. yazık daha yeni de evliymişsiniz inşallah iyi olur her şey.

Mesajı görünce tekrar yine sana hak verdim.Yazık gerçekten çok yazık canım seni hakeden birisi değil belli ki çok sinir bozucu bir mesaj bu .Allah yardımın olsun.

canım konunu baştan sona okudum ve ilk izlenimim şu; yorumların çoğu senin konunu şu şekilde anlayıp yorum yazmış kocan eski sevgiline msj atıp seni sormuş diye anlamış ve yorumunu buna dayanarak yapmış ANCAK arada şöyle bir fark var eşin bunu eşin değilken nişanlanıp ayrıldığınız dönemde yapmış bu önemli bir fark eşinken böyle bir msj atsa eski sevgiline pardon ama eşine KAV....AT denir(banlanmak istemiyorum birleştir) ama bunu nişanlıyken ayrıldığınızda yapmış ve msjından anlıyorumki terketmişsin bunun acısıyla yapmış....

he diceksinki haklımı yani KESİNLİKLE HAYIR ama evliyken yapılanlada nişanlandıktan sonra ayrılmışsınız hatta terketmişsin yapılan asla aynı değil...

bu evlilik senin açından eksiyle başlamış bunu inan kendimde bir yuva sahibi bir bayan olarak söylüyorum çünkü sen evlenmiş ayrılmışsın ve eşinin ilk evliliği....

bu asla senin eksin değil yanlış anlama ama maalesef çevre açısından kesinlikle eksi (aşamadık bunu)....

eşinle evlendin sen çevreyle evlenmedin ama en klas,ileri görüşlü erkek bile bu boşanmış kadın aldım yanlışmı yaptım acaba kısmını içten içe barındırır kiii sizin eşinizde bunu aşamadığını bu acabasını orda çok ortada belli etmiş emin değilmiş bu açıdan....

hani insanlar her zaman tam düşündüğü benimsediği şeylerde yapmazlar ya acaba doğrumu yanlışmı derken bir bakarsın olmuş yapmışız öyle bir evlilik yapmış içinden tam onaylayamadığı ama bir yanınında olur dediği bir evlilik yapmış malesefki...

haksızmı şu açıdan haksız genel türk erkeği böyledir zaten bunu yadırgamıyoruz artık biliyoruzda madem yapma be kardeşim kaldıramıyorsan alma bu kadını zorla değil ya...

alıcaksanda adam gibi kadının kaldırmayı geçmişini unutmayı bilceksin madem daha ötesi yok ....

eşiniz evlenmeden önceki bu acabaları varmış demekki ama evlenmeye karar verdiğine ve siz bilseydim seninle evlenmezdim dediğinize o yüzden söylemedim dediğine göre bunu aşmış ve sizinle evlenmiş bunu sizin geçmişinizi unutmanızı nasıl istiyorsanız sizde geçmişini unutun o msjıda silinki yoksa unutmazsınız okumak iyi gelmicek size...

eşiniz bu düşüncesini aşarak sizinle evlenmiş ve sizde lütfen evliliğinizi geçmişte yaptığı hata (evet büyük ama geçmişte bunu unutmayın) yüzünden bitirmeyin derim

çünkü bitirmekmi size iyi gelicek devam etmekmi derseniz eksileri artıları bir yere toplamanız ve karar vermeniz çok kolay olcaktık bir ayrılık yaşayıp boşanmış bir kadının toplumdaki yerini yaşamışsınız maalesef ve o eksilere bir eksi daha koyun derim bu ilkde değil 2. bitiş ve ilk hadi şanssızlık 2.de herkes hımmm kadında hata var herkes hatalı bir bumu iyi dicek maalesef...

inanın bu cümleleri kırılıcakmısınız diye çok düşünerek yazıyorum ama yaşamayın bunları düşünün diye size üzüldüğüm için yazmak zorunda hissediyorum kendimi bir borç gibi....

bakın bu size ağır gelen birşey hak veriyorum bunu bastıra bastıra söylüyorum ama maksat burda haklısınız diye sizi gazlamak değil çözüm bulmak olduğu için bunuda söylüyorum içiniz ısınsın eşinize diye; eşi aldatan,eşi her gece döven, içki içip eve para getirmeyip çalışmayan çoluk çocuk aç bırakan kocalarda duyuyoruz burda daha neleri var yaşamadan bilemeyiz ama ben eşimin hatalarında bunları düşünüp rahatlıyorum sizde düşünün en kötülerini okuyun ve düşünün....

birde şu aklıma geldi eşiniz hani terketmişsiniz ve nedenini anlamamış ya o sevgiliniz için onu terketiğinizi düşünüpte ona msj atmışta olabilir acaba onunlamı barıştı falan diye düşünmüşte olabilir buda bir fikir...

son olarakta şunu söylicem eğer eşinizi gerçekten seviyorsanız kızmışsınızdır ona ama gerçeten seviyorsanız daha fazla uzatıp ondan ayrılmayı düşünemezsiniz zaten herşeyden önce... çünkü insan sevdiğinden istesede ayrı duramaz içinden gelmez kendine kızar neden affetim diye neden yumuşadım diye ama genede gider onsuz duramaz sevmek gururla savaşmaktır,sevmek aklınla savaşmaktır, akıl kabul etmez ona gidip sarılmanı onu affetmeni ama kalbine söz geçiremez...

Son düzenleme:

nasıl olsa köprüyü geçmiş onun rahatlığı var birde senın adamda anlayamadığımız bir rahatlık var acayip derecede uzak durulası bi adamla maalesef evlenmişsin

bi erkek kadının gözünden düşeceğine damdan düşsün daha iyi

daha 2 aylık evliyken aynı şeyleri bende yaşamıştım.o zaman face yoktu.telefon etmişti.öyle kötü bir duruma düşürmüştü beni.sırf ondan gelen bir maili saklayıp okutmadan sildim diye olmustu bunlar.şimdi sürekli başına kalkıyorum.çok pişman.bir anlık kızgınlıkla yapılan bir şeydi.ilişkimizi hiç etkilemedi.deli gibi severek evlenmiştik çünkü.

Konuyu iki defa okudum :S
Eşinizde biraz paranoyaklık var heralde
Nekadar absürd bir davranışdır
Ne alaka sizle iyi kötü birşey ögrenmek
Nasıl hazmedip bunu eski nişanlınıza sorarki
Hele ki adha çok yeni evlisiniz
Amacı ne acaba Ben çözümleyemedim pek.

Bence bu adam seni gerçekten sevmiş terkettiğinde anlam verememiş ve melankolik takıldığı ümidini yitirdiği bir gece böyle birşey yapmış.. adam senden zaten umudu keserek atmış bu mesajı belkide senin duygularından emin olamadan aklında binlerce soruyla attı bu mesajı.. Hiç bir erkek bu kadar küçülmek istemez ama adam demekki gerçekten sevmiş ki böyle birşey yapmış.. Amacı bence senin o adamla neler yaşadığını öğrenmek değil, ondanda aynı şekilde anlamsız yere mi ayrıldığını öğrenmek.. belki seni millete ümit verip ayrılan biri gibi gördü o an boşluğuna denk geldi bilemiyorum.. ama böyle bir hatayı ancak gerçekten seven biri yapabilir ki zaten mesajda gece atılmış duyguların en yoğun yaşandığı an.. eşinde gurur yokmuş evet aşkta gurur olmaz..
hiç aşık olmadınız mı ya herkes asmış kesmiş, aşık adamın gözü kara olur hiç bişey düşünmez, düşünemez mantık zaten ortadan kalkar sadece duygular olur..
bu olayı bu kadar büyütecek birşey yok.. neden yerin dibine girdiniz? geçmiş bitmiş bir ilişki ve hayatınızdan çıkardığınız kişiye rezil oldunuz diyemi? onun tepkiside bir tuaf zaten ''eşin bu mu?'' deyip aşağılamış ayıp valla ya.. insanlar gerçekten çok kötü.. o kişinin eşin hakkında yorum yapmaya kesinlikle haklı yok.. sizinde o kişi karşısında eşiniz adına utanmaya ezilip büzülmeye hakkınız yok kusura bakmayın ama evliliğinizin en güzel dönemlerini böyle saçma bişey için heba edeceğinize sizi seven adama sahip çıkıp yolunuza devam edin..

Cevapları bi yere kadar okudum sadece gelıişme nedir blmiyorum o yüzden.. Ama benım tavsıyem kesınlıkle esınle senın aranda kalsın derım ben..hele hele msj yazdıgı kısıye sorarsan bunu kımse degıl en basta sen rezıl olmus olursun..

Bende yenı evlıyken esımın bılgısayarındakı fotografları karıstırırıken gızlı bır dosya sılınık gozokuyordu ordan bılıyorum gızlı dosya oldugunu esımın eskı sevgılısıyle olan fotosunu gordum kıyametı kopardım tabı.. Bı kac gun pesımden kostu affedemedım.. Bunun nedenı ıse kıskandım baska hıcbırsey degıl...
Sonra barıstık neyse cocugumuz oldu bır bucuk yasında sımdı..ama hala onu kıskandıgım her anda cıkan tartısmalarda bunu yuzune vuruyorum.. Cunku kızdıgını bılıyorum ya damarına basmanın en kolay yolu dıye dusunuyorum...

Aramanız hoş/doğru olmamış.
O aradığınız kişide fırsat kollamış. Aldırmayın ona.

Evet eşiniz cahilce davranmış. Onurunuzu düşünmemiş.
O zaman ayrı olmanızın ve birden ortada kalma hissinin uyandırdığı duyguyla davranmış belliki.
Sizin tabirinizle şuanki pişkinliğide utancından kaynaklanıyor.

Mantıklı şekilde hareket etmeye çalışın, duygularınızla değil.
Şöyleki; ayrılmayı düşünmüyorsanız bu durumdan sonra küskünlüğü bitirip konuşun eşinizle.
İçinizdeki öfkeyle değil kırgınlıkla konuşun.
Geçmiş zamanın geleceği oluşturduğunu, bu yüzden daha çok endişelendiğinizi anlatın.

Ona bu durumu, kalbinizdeki kırgınlığı telafi etmeniz için zaman verdiğinizi söyleyin usul bir dille, emrivaki olmadan.

Sonra zamana bırakın.
Inanın şuan ne yaparsanız yapın bu küs halinizde aranızdaki ilişkiyi zedelemekten başka işe yaramaz.
Sizi anlaması mümkün değil.

İlişki zedelenince erkekte saygısızlıklar başlıyor.
Büyütüp küslük yaşandıkdan sonra, hazmedilir durumlar arttıkça erkeğin kadına hatası artıyor.
Bu yüzden ikna edebiliyorsa sizi uzatmayın eğer gitmesini istemiyorsanız evden.

Son düzenleme:

Çok güzel bir uslupla ve inanılmaz güzel tespitlerle yazmışsın; yüreğine sağlık...Bunun üzerine denebilecek birşey bulamadım...

ben olaya duygusal yaklaştıgım için kırıldıgım için net düşünemiyorum. ayrı ayrı herkese tesekkür ederim. hepinizin yazdıgında bi doğruluk payı var. yalnız önce sunu aydınlatayım.. eşim o msj ı yazmıs yalnız o msjda yazdıgı hiç bişey dogru değil. anlamsız nedensiz yere bırakmadım ben onu. cok gecerli sebeblerim var ayrıca ayrılk kaldıgımız günde yazmış tamamda biz onunla sadece bigün ayrı kaldık.. bukadar kısa sürede bigünde ya bigünde nasıl yaptı onu düşünüyorum . neyse dün gece baya bi konustuk. içki içince kafası güzel olunca gururu filan bi kenara bırakıp konustu. ağladı yalvardı. ama bende zerre bi his yok suan aşk adına demiyorum. ne hissettigimi suan bende bilmiyorum. bütün duyguları alınmıs gibi hiç bişey hissedemiyorum . AĞLAYAMIYORUM GÜLEMİYORUM KONUSAMIYORUM. İÇİ BOMBOŞ OLUR YA İNSANIN NASIL ANLATILIR BİLMEM. İŞTE ÖYLEYİM....

eşin çok anlamsız bir davranışta bulunmuş belki de seni çok sevdiği için onu terkettiğinde şaşkınlıkla böyle bir saçmalık yapmış olabilir ama bu tabiki onu mazur göstermez
seni anlayabiliyorum ama eşin çok pişman olmuş özür dilemiş eğer içinde sevgi varsa daha fazla bu konuyu uzatma derim.unutmaya çalış erkekler çocuk gibidir beyinleri pek çalışmaz sen de böyle düşün affetmeye çalış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…