Eşimi anlayamıyorum ve tanımadığımı düşünüyorum

Kaç yaşında eşiniz
Bunamış bence o
Eylemleri de söylemleri de saçma sapan
Dünyanın en i
Alınma ama ne duydum ne gördüm böyle bişey
10 yıl geçmiş ama eski eş eskimemiş
Kadın saygı duyacağım bir insan değil, hırsız bir kadın diyebilirim. Eşimle liseden beri sevgili olup evlenmişler ve boşanmışlar. Hırsız bir kadın yani sürekli para koparma peşinde. Eski mesajlarını görmüştüm sigara parası için bile arıyormuş yani o derece. Durumu iyi olmadığı için acındırıyor galiba eşim de hiç gelemez böyle şeylere. Valla aralarındaki şeyi ben de çözemedim.

Boşanmak istemiyorum demenize binaen:
1- Eşinizin parasını tutumluluk göstermeden kendiniz ve çocuğunuz için harcayın ve her ihtimale karşı eşinizden gizlice para biriktirin. Kendi paranızı saklayıp ondan harcayın. Dünyanın binbir türlü hali var. Boşanma noktasına ulaşırsanız mesela çocuğunuzu daha iyi kazanan eski koca alabilir. Böyle bir senaryo için bile olsa para biriktirin. Tabi olmasın inşallah.
2- Kocanız size iyi bakıyorsa nereye ne harcamış hiç karışmayın gereksiz sinirlerinizi yıpratırsınız. Erken öten horozun başına gelen size de olmasın derim. Susun hiç açmayın bile bu konuları.
3- Eşinizin gelirini artık sormayın. Bunun yerine çocuğunuz için yatırım fonları, banka da para biriktirme gibi konuları konuşun. Evladınızın geleceğine yatırım yapın bir taraftan.
4- Kesinlikle eğlenceli olun ve iyi giyinin. Bakımlı olun. Ailecek eğlenceli zamanlar planlayın.
5- Eşinizi evinde rahat ettirin. Kaçılacak bir hapishane hissi vermeyin. Ona yuva olsun. 4. maddeyi uygulayın.
6- Eğer imkanınız varsa iş dışında kendinizi geliştirecek bir kursa yazılın. Bakıcı tutun gerekirse çocuğunuza. Gidin artık dans mı, resim mi, çini mi, enstrüman mı neye ilginiz varsa. Burada sosyalleşin psikolojinize iyi gelecek ve özgüveniniz de pekişecektir. Eşinizi de sosyal olusunuz olumlu etkiliyecektir.

Bence boşanma konusunda aşırı fevri davranıyorsunuz. Ki ben burada bir sürü konuya rahatça “bence boşanmalısınız” yazdım.

Bir de adama şiddet uyguluyormuşsunuz. Beğenmiyorsanız boşanın ama şiddet uygulamaya, psikolojik baskı yapmaya hakkınız yok. Kusura bakmayın ben sizi bir tık daha hatalı gördüm.

Sizin, eşinizin gelirini bilmemenizden ziyade daha ciddi sorunlarınız var. Çok sıradışı şeyler
Ya gelirini bilmeyeyim umrumda değil de tahmin bile edemiyorum. 10bin kazanıyormuşum gibi yaşa diyor ama sanki 50bin kazanıyormuş gibi davranıyor bazen. Mesela ne gibi anlamadım?

Neden kendini eziyosun ki mesleğin var kendine de çocuğuna da yetebilirsin. Asla bir evliliğin bitmesi taraftarı değilim şiddet aldatma vb. Yoksa önce kurtarılma yoluna gidilmeli ama bunu iki tarafta istemeli yoksa dediğin gibi ezilen sindirilen taraf olduğun sürece uyum yakalarsın peki bu seni ne kadar mutlu eder? Bence sakin kafayla oturun konuşun bi terapiste gidin inanın faydasını görürürsünüz. Ortada bir bebek var ama bu yolları kabul etmeyip ben böyleyim işine geliyosa kafasında bir adamsa boşanın. İnanın başkasının sebep olduğu mutsuzluğu yaşamaktansa kendi seçimlerinizin mutsuzluğunu yaşamak daha katlanılası olur ve üstesinden gelebilirsiniz

Bazı insanlar böyledir. Karşılarındaki ne kadar çok isterse kendilerini o kadar iyi hissederler (yani para vermesi eski eşiyle aralarında bir şey olduğu anlamına gelmez). Konu sahibi de tam tersi bir şey istemiyormuş.

Senin düzelcek bişeyin yokki yaptıkları söyledikleri benim için yenilir yutulur değil. kıskanmakta da haklısın vurmakta da senin ki normal bi insanın verdiği tepkiler
Eşin neyin kafasını yaşıyor anlayamadım

Hatalarımı biliyorum öfke kontrolü sıkıntım var fakat eski sevgiliyle eski eşle görüşüp bunu ona sorduğumda susup bir kelime etmeyip evden gitmeye kalkarsa kim sakin kalabilir bilmiyorum. Kalabilen olur mu cidden soruyorum

Tutki öyle düşünüyor senin için
Hadi boşanma durumu da düşündü ona göre davranıyor olsun sevgililer konusunda
Adamın çocuğu var ama
Onun hakkını eski karısına yedirmekte neyin nesi
Bebeğimizin hiçbir şeyinin eksik olmadığını söylüyor, gerçekten çok garip bir kafa. Karşısında sinir krizi geçirmemek imkansız gibi bir şey. Ne yapacağımı ne düşüneceğimi bilemiyorum. Kendimi suçlu hissettiriyor sürekli o yüzden konu açtım ben mi yanlışım acaba?

Gerçekten öyle olsa 10 bin maaşım var gibi yaşa der mi
O kadına 1 verdiysem sana 100
Bana çok anormal geldi ya

Madem öyle, para biritir. Kenara atabildigin kadar para at. Çocuk ve kendin için birikim. İleride ne olur bilinmez. Esin bana epey tuhaf geldi

Ben kalabilirim. Eski eş iyi bir arkadaşsa ve arada duygu yoksa görüşülebilir. Duygu olsa ayrılmazlardı zaten. Eski eşle görüşme artık tabu değil. Birçok insan var görüşen. Ünlüler içinde de var. Ama eşinizin hatası size yapmayacağım deyip yapması ve yalan söylemesi olmuş. Ama eşinizin asla bir iş çevirdiğini düşünmüyorum. Hiç öyle bir his almadım.

Ya allah aşkina ne alakadir bir ihtiyaç sahibine wersin düsküne versin yoksula wersin . Eski eş nedir.Bu ne yüzsüzlük çocugunun hakkini rizkini bi koca esinden habersiz kimseye yediremez.Az bir paradan söz etmiyoruzda 6bin 3 kisinin askeri ucret maasi bu anlamda iki eslilik dedim yoksa arti bi beklentisi war kocasinin demedim iki ew gorur gibibis yapyo kim kabul eder hangi kadin tahammul edip susar.

Eski eşle arkadaş kalmışlar, evlendiğimizden beri de sadece para gönderiyorum vicdanım rahat diyor. Kadını sevdiğini düşünmüyorum ama belki de seviyordur bilmiyorum ki.
Övmek gibi olmasın ama gayet güzel bir kadınım, ona göre çok gencim ama kıskanmayınca kıskanmıyor işte. Eski sevgilimle kahve içmeye gidiyorum desem tamam der ben de valla gülüyorum bana dediklerine

Kendi maaşını harcama. Biriktir. Hatta eşinden aldığın nakit parayi da biriktir. Altın yap. Gizli gizli biriktir.

Harcamaları onun parasıyla yap.

Allah vermesin ama. Baktın ki ayrılık durumu var. O zaman işine yarar.

Eski eş konusundabi sey diyemiyorum. Ilk defa duydum. Nutkum tutuldu.

Desen ki anasına bacısına bilmem kimine yardım ediyor
Anlamasamda anlıyormuş gibi yapıcam ama eski eş de nedir
Sende görüş demeler falan
Ben sende bir yanlış göremedim adam bir tuhaf

Gerçekten öyle olsa 10 bin maaşım var gibi yaşa der mi
O kadına 1 verdiysem sana 100
Bana çok anormal geldi ya

Eski eş para istediğinde gururu okşanıyor ama yeni eşi onun kararlarını sorguladığında da tam tersi gururu kırılıyor olabilir.

Sana 100 derken, tatilleri falan da sayıyor herhalde. Lüks tatiller çok pahalı, bazıları 1+1 ev parası kadar olabiliyor.

Sorun şu eşime şunu yapıcam desem tamam der destekler maddi manevi ama para istemek zorunda bırakıyor bazen. Ben de çok çekiniyorum para istemeyi sevmem. Şu günlerde para istesem inadına istediğimi düşünecek gibi geliyor gıcıklığına gibi. Ama söylediklerinize çok hak veriyorum kesinlikle bunları yapmam lazım. Kendime olan özgüvenim yerlerde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…