Eşimi anlayamıyorum ve tanımadığımı düşünüyorum

Yok, boşanalı 10 yıldan fazla olmuş
Açıkçası bana yardım etmesi hiç mantıklı gelmedi 10 yıl çok uzun bi süre . Düşünüyorum ben olsam eğer zor durumdaysa yardım eder kendisini toparlamasini sağladım ama 10 yıl kesinlikle devam etmezdim eğer onun hayatının alt üst olmasında benim büyük bi payım yoksa vicdan yapmiyorsam ne bileyim kafam da yazmaya başladım

Bebegimle bir daha aile kuramam demissiniz ama bu yasadiginiz da evlilik degil, cocuga sunulan da yuva degil. Evladinizin ileride babasi gibi ahlak zafiyetli, sorumsuz bir bencil olma ihtimali var. Cunku onu gorecek. Sevecekseniz su anda evladinizi sevin, bagriniza basin. Bu evliligi surdurdugunuzde ileride cocugunuz maalesef size saygi duymayacak. Para onemli ama cocuk icin saglikli anne baba daha onemli luks yasamdansa. Babasiz buyuyen kiz cocuklari hep yarali kalacak diye bir sey yok. Iyi bir psikologla alginiz daha saglikli hale gelecektir. Ne kadinlar gordum o kadar zorluga ve travmaya ragmen guclu anne oldular. Kolay degil ama evladiniz bunu hakediyor. Esiniz gibi adamlar 60 li yaslarinda bile degismezler. Gencliginize, evladinizin gelecegine yazik.

Ay cok şasirdim ya.
Sen birikimini yap bu evlilik cok surmez.

Ha gerci adam eski eşe cok bonkör ama bilemedim ya.

Ayrılık sart bence...burda bunun dısında bi cozum goremiyorum...adam bu duzgun bi eş cıkmaz o adamdan

Boşanmamak istemememin sebebi lüks değil ki, eşimle çok güzel zamanlar geçirdik onları özlemekten yalnız kalmaktan korkuyorum. Hayatıma devam ederim boşanırsam tabi sonuçta benim de bir işim var. ne istediğimi bilmiyorum sadece şu an. Boşanma süreci nasıl olur hepsi aklımı karıştırıyor.

Sanırım sadece kağıt üzerinde evlenmiş. yaşım geçiyor aile kurayım çocuğum olsun diye uygun aday aramış ve bulmuş gibi. Sizi kendi hayatına dahil etmiyor. Ortak bir hayatınız yok gibi görünüyor dışardan. Birlikte tatillere gidiyor musunuz, oturup sohbet ediyor musunuz, sizin için planladığı ortak etkinlikleriniz var mı? Eskilerle görüşmek ve bu kadar kapalı kutu olmak hiç normal değil bir evlilikte.

Hayır aksine sürekli beraberizdir, tatillere, yemeklere hep beraber gideriz. Özel hayatta hep beraber plan yaparız. Nadiren o arkadaşlarıyla çıkar ben de kendi arkadaşlarımla. Hatta ben kendi arkadaşlarımla daha sık görüşürüm. Eskilerle görüşmek derken kendisi aramıyor ama aradıklarında da normal konuşuyor soğuk da konuşmuyor yani. Bir yerde görünce selam veriyor gibi şeyler. Daha fazlası vardır mutlaka ama söylemiyor bana, benden gizliyor. Aldattığını düşünmüyorum açıkçası ama bana saygısı yok

6 bin mi?
Ayy sinirden güldüm..

Neden boşanmışlar bunlar merak ettim?

Yerinizde olsam çoktan cinnet geçirmiştim bu arada ama faydası olacağını sanmıyorum :S

6 bin mi?
Ayy sinirden güldüm..

Neden boşanmışlar bunlar merak ettim?

Yerinizde olsam çoktan cinnet geçirmiştim bu arada ama faydası olacağını sanmıyorum :S
Ben de zaten bu tarz konularda sinirlenip eşime tokat attım birkaç defa. O da bunu hazmedemiyor. Hatalıyım evet de kim bu durumda ne yapar merak ediyorum. Ama artık umursamıyorum galiba susmayı öğreniyorum.
Neden boşandıklarını bilmiyorum çok net anlatmıyor kimse bana ama zaten biraz istenmeyerek yapılan bir evlilikmiş yani uzun süren bir ilişli olduğu için kızın ailesi baskı yapmış evlenmeleri için. Sonrasında kadının kıskançlıkları falan herhalde soğutmuş eşimi. Net bir sebep bilmiyorum.

Bunun adi evlilik degil ki... eski es ne alaka. Neresinden tutarsan elinde kaliyor.

Sizin söz hakkınız yok ama eski eşin var gibi.

Asıl hata eşimde ona yüz veriyor ki kadın da bu kadar talepte bulunabiliyor. Ama en azından Kadının aramasını önlemek için ne yapılabilir sizce?
Bunu onleyemezsin. Sana sadakat sozu olan esin. Bunu mahkeme de oyle soyler. Esinin kadina yuz vermemesi gerekir. Esin demek ki hem seni hem de kadini idare ediyor. Esin evliliginin farkinda degil hala. Kadina odeme yapiyorsa da banka araciligiyla her ay gonderebilir ki zaten nafaka da yokmus ortada. O da tuhaf. Kadinla gorusmesi gerekmez ki. Banka ile gonderebilir. Ortada aslinda bir suru koca koca yalanlar var ve seni salak yerine koyuyorlar.

Size, sen de eski sevgililerinle gorusebilirsin dedigi kisimdan sonrasini okumadim. Benim icin bosanma nedeni. Bu nasil bir genisliktir?

Üzgünüm ama bu paragraf buram buram kendim ettim kendim buldum kokuyor. Daha sevgiliyken yakalamışsınız ve tabiki ayrılmalıydınız. Olacaklar zaten ortadaymış. Artık aşk mı yoksa lüksün şatafatı mı gözünüzü boyamış bilemiyorum ama yaşadıklarınız sürpriz değil. Ve tahmin etmek için dahi olmaya da gerek yokmuş.

Sizinle çok aşık olduğu için evlendiğini düşünmedim ben niyeyse. Muhtemelen çocuk istiyordu ve buyuzden de begendigi, aklına yatan biriyle evlenecekti, o da siz oldunuz. Para verip ihtiyaçlarinizi karşılayıp kimse kimseye ses etmesin karışmasın istiyor bu kadar basit.

Benim algılarım dahilinde bir evlilik değil, sanırım sizin algılarınız dahilinde de değil.Adam çocuk bile olmayan eski eşle muhabbetini sürdürüyor, üstüne birde para gönderiyor.Eski sevgilileriyle hala konuşup görüşüyor, birde size sende görüşebilirsin diyor.

Kusura bakmayın ama harem kurmuş gibi görünüyor buradan.Parası çok olan yaşamların bir kısmında böyle bir durum var sanırım.Kriterleri bu denli esnek olan, değerler yönünden keskin çizgileri olmayan birine ben katlanamam açıkçası.İstediği kadar parası olsun, bana kuma gibi hissettiren, hayatında benden daha önemli çokça insan barındıran bir adamla hayatımı devam ettirmem.

Yerinizde olsam çocuğunuzun rahat edeceği makullükte bir nafaka bağlatır ayrılırdım.Hiç değilse onurumu ve yaşama sevincimi kaybetmem.Ayrıca yıllar geçtikçe sizde artık şimdiki siz olarak kalmayacak karakter anlamında fark bile etmeden aynen onun ahlaki değerlerine göre evrileceksiniz.Yani aslında şimdi var olan kimlik ve kişiliğinizi de kaybedeceksiniz.yıllar sonraki siz şimdiki siz olmayacak.Bunu yaşamaktansa bu karmaşık ilişkilerden kendimi soyutlardım açıkçası.

Ama siz boşanmak bir seçenek değil demişsiniz.Arkadaşlarında dediği gibi birikim yapın, çokça sosyalleşin, yeni arkadaşlar ve hobiler edinin, eskiden arkadaş olarakta sevdiğiniz bir sevgiliniz varsa oturup çay kahve için.Belki böylece yaşananlar karşısında bir miktar içiniz soğur.Ama ben böyle bir ailede büyütmek istemezdim açıkçası çocuğumu.

Zor bir durum ama kötülük yapmıyor ki.Siz aç açık mı bırakıyor? Şirket işlerine siz karışmayın bence.Sonuçta o işini çalışanlarına tatil hediye ederek vs yürütüyor olabilir.Eski eş olayı garip.Sadece parayla kalsa iyi de görüşüp konuşuyorlarsa sıkıntı.

Sanırım sizin hayata bakışınız farklı asıl sorunun kaynağı da bu. Aranızdaki yaş farkı veya gelir farkı da belki etkendir bilmiyorum ama baksanıza kafa yapılarınız ne kadar farklı birbirinden. Bu sorun aşılamaz. Ancak karşılıklı görmezden gelebilirsiniz o da ne kadar sürer hiç bilemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…