Esimi soguttummu? cok sey mi istiyorum..

Yeni evlendiğimiz zamanlar eşimde böyleydi günde 10 kere arıyordu nerdesin ne yapıyorsun artık bende bıkmıstım arama beni diyordum. İşleri yoğunlaştı günde 1-2 bazende hiç aramıyor. İstediğim zaman ben ulaşıyorum o da. Bu kadar sık bogaz etmeyin adamı. İlgi ilgi diye diretmeyin adamın özlemesine fırsat vermiyormussunuz ki isyan etmekte haklı. Hakaret etmesini hiç hoş bulmadım ama

Hayır bu kadar mı benzer insan, ters mesajlar yazılınca veya tanınınca cevap vermiyor ortadan kyboluyor ta ki 2 gün sonra yeni konu açana kadar

Benzer durumlar zaten haklisiniz.
Ortadan kaybolmuyorum calistigim icin her an girip cevap yazamiyorum firsat buldugum an giriyorum :)

Bizde sevgiliyken saatlerce konusuyorduk evlenince azalinca aramalar sevginin bittimi gibi akla ilk gelen sorular ama ole degilmis sevgiliyken birbirini tanimaktan dolayi cok konusulyo evlennce bizaman sonra aliskanlik olyo birbirine alisiyor insan ne konuscanki ben aramuorm o aryo npyn iymisin iyim sen iyim bende hadi kapatyom bu kelime bukadar.ve insan alisyo zaten bu yetyo.biraz bekleyin bakalm kacan kovalanir bilyosunuz siz aramayin bakalm arcakmi nekadar aryo kac zamanda bir aryo onlari olcup tartin.sonra alisirsiniz sizde oyle yapmaya baslarsiniz.sizinde tabi 2 hafta gormyosunuz ama nekadar deger okadar deger yapin

Eşiniz kaçtıkça takıntı haline getirmişsiniz bence siz. Kıymetli olmuş.
Önceliğiniz kendiniz olsa daha mutlu olursunuz
Yalnız en son adam bunalıp boşayacak sizi
Belki o zaman akıllanırsınız diyeceğim de
Değişmezsiniz siz.

Benim beklentim esimle uyusmuyo, ben firsat verdigimde ariyo ama yine cok ustume dusmuyo bekledigim ilgiyi goremiyorum yine. O her zamanki gibi davraniyo gunde 1 -2 kere arar konusur bu kadar. Benim merakta etmemem lazim o zaman cunku ettigim zaman arayip soramicam icim icimi yer , merak etme huyundan bi vazgecmem lazim bagimli yasadigimin farkindayim keske bunu asmanin yolu olsa.

Sanırım aşmanın bir yolu yok
Bu başka bir şey ,herkes tarafından anlaşılmıyor

İyide adam sizi kalıba sokmuş.
Kendinizden taviz vermissiniz.
Şimdi de sizi begenmiyor.
Bu kadar lafın üstüne bir daha hiçbirşey olmamış gibi nasıl arıyorsunuz?
Kendinize saygınız kalmamış.
Adam da bu yüzden size saygı duymuyor.
O kadar lafı işitip yine arayıp soracağınızı biliyor.

E tamam 1-2 kere arıyormuş zaten. Bu güzel bisey değil mi sizin açınızdan. Hiç aramamazlık yapmıyor ki. Siz de biraz kendinizi dizginleyin ama. Eşinize haksızlık etmeyin. İciniz neden içinizi yiyor. Güvenmiyor musunuz. Bakın bu vesvesedir. Bu gibi düşünceler gelebilir aklımıza bana da oluyor bazen ama eşiniz de işinde gücünde yorgun evi icin sizin icin çalışıyor. Az biraz anlayışlı olmaya çalışın. Bu vesveseler geldiğinde kendinizi teskin etmeye çalışın. Ona güvenin. Kendinize de ona da zulmetmeyin.

Adam haklı anacım sen ilgi sevgi telefonda konuşma derken kocanın sana olan güvenini kırıyorsun. Çocuğa da böyle davranırsin demesi ipucu

esimin yogun bir isi var,
İlgi görmek,her kadının istediği şey tabi ki.
Ama eşiniz haklı.Yoğun çalışıyormuş zaten üstüne ikide bir de sizin aramanız hoş değil.
Bir de sürekli aramanızın,kontrol amaçlı olduğunu düşündüm. Eşinize güvenmiyorsunuz.
Muhtemelen o da bunun farkında ve rahatsız oluyor.
Sürekli aramaktan vazgeçin,sizi oyalayacak başka şeyler bulun kendinize.
Zaten böyle devam ederseniz,çocuk olmadan ayrılırsınız.

Neden bu denli eşinizi kaybetme korkusu duyuyorsunuz? Böyle davranmanızın sebebi, kaybetme korkusunun yarattığı kaygı. Bu kaygıyla başa çıkmak için de her an orda olduğunu arayarak teyit ediyorsunuz kısacası. Bu durumu irade yoluyla falan çözemezsiniz. 2 gün dayanırsınız, 3.gün aynı şiddette geri döner bu boğmalarınız. Yani bu şekilde davranmanızın nedeni aslında eşinizi çok sevmeniz vs değil. Sebebi şu temel iki duygu: korku ve kaygı. Psikolojik destek alırsanız ve farkındalığınız artarsa bu durumun üstesinden geleceğinizi düşünüyorum. Bu şekilde bağımlı gibi yaşayıp kendinize eziyet etmeyin. Böyle devam ederseniz saygı görmeniz mümkün değil.

Tek çaresi psikolojik tedavi mi ? Nasıl bir tedavi gerekir acaba

3/4 saat de bir beni arasanız direk sizi engellerim.
ne konuşacaksınız bu kadar sık arayarak.
kendinize meşgale bulun örgü örün kurabiye kek yapın çovuklara ikram edin.ne bilim kurslara gidin hiç yokdan.
adam çalışırken rahat bırakın vakit oldukça sizi arar merak etmeye fırsat tanıyın

Tek çaresi psikolojik tedavi mi ? Nasıl bir tedavi gerekir acaba

Yani geçici çözümlerden ziyade kalıcı bir çözüm isteniyorsa tabiki en etkili yol terapidir. Çünkü konu sahibinin bu yaptığı sağlıklı bi ilişki kurma yolu değil. Bu şekilde devam ederse kendini de ilişkiyi de tüketir. Genelde de zaten kendini gerçekleştiren kehanet gibi terkediliyorlar. Çünkü yoğun bir terkedilme korkusu duyuyorlar.

Bu denli yoğun bir kaygı duymasının mutlaka kişiye özgü bir sebebi vardır. Kişi bu kaygıyı arttıran sebep hakkında bir farkındalık kazanır, terapiler yoluyla. Farkındalık arttıkça da zamanla kişi davranış değişikliğine gider. Ne tür bilişsel bozukluklara sahip bunların ortaya dökülmesi lazım. Kısacası ne kadar işlevsiz ve aslı olmayan düşünceler tarafından yönlendirildiğini anlaması gerekiyor.

Cevapladığınız için teşekkür ederim. Ben de hemen hemen böyle bir ruh haline sahip olduğum için sormak istedim.Bana göre ilgi istemek,ilgilenilmek normaldi ama artık yıprandığımı hissettikçe bir şeyler ters mi diye düşünmeye başladım.Sorun bende mi diye bir çelişki doğru içime.Ama nasıl çözeceğimi anlamadım .Önceki ilişkimde karşımda güvenilmez biri var diye bu kadar üstüne gidiyorum galiba diye düşündüm fakat sonraki ilişkide yine aynı sorun oluştu
Sürekli arayan soran ilgi isteyen merak eden taraf benim karşı taraf ise bundan sıkılan...
Nasıl bir psikolojik tedavi talep etmeliyiz acaba?

İlgi istemek ve bunu beklemek elbette normal. Hepimiz bekleriz ve hepimiz bi nebze kaybetme korkusu duyarız. Bunlar çok insani duygular. Fakat bunun dozu önemli. Karşıdaki insan ‘yeter arama, yazma, boğma’ noktasına geliyorsa burda bir sorun var demektir. Hiç kimse karşısında bu kadar talepkar ve umutsuzca ilgi bekleyen birini görmek istemez doğrusu. Emin olun ne kadar ilgi görürse görsün bu zaten konu sahibine yetmeyecek ve daha fazlasını talep edecek. Sizin durumunuz içinse bilemiyorum doğrusu eğer gerçekten bir ilgisizlik varsa bu belki de aradığınız ilişki değildir. Ama şöyle dürüstçe bi düşününce ‘aslında seviyor, ilgi de gösteriyor ama ben çok talepkarım sanırım’ gibi bi duyguya kapılıyorsanız sizden kaynaklı bi sorun olduğunu söyleyebiliriz. Şuanda en yaygın bilişsel-davranışçı terapi diyebiliriz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…