- 15 Aralık 2017
- 1.026
- 571
- 38
- 27
- Konu Sahibi Lazkizii54
-
Ama öyle deme gerçekten düzeldiğine inanıyorum. Bi yandan bebek onu düzeltir diyorum bi yandan annem aşırı sorumluluk altında bunalır daha da sapıtır diyor. Yani hepimizin kafası çok çok karışık özellikle de benim.Sen kendini yakmissin be kızım.
Ben buyuk konusmuyorum kardesimi iyi taniyorum.Hiçbir zaman büyük konuşma. Benden büyüksün benden bilgilisin çok saygı duyarım ama kimseyi kınama. Ben bi hata yaptım kimse gibi ahlanıp vahlanmadım kendimi öldürmeye dikkat çekmeye çalışmadım. İnşallah doğru zamanda doğru şekilde evladım olur allah evladını sana bağışlasın sağlıklıca doğurursun inşallah. Ben korunamadım bi kereden bişey olmaz kafası benim geleceğime ve bi suçsuzun canına mal oldu.
Ne kadar tanıdığın insanlar değişiyor gün geliyor tanıyamıyorsun be abla.Ben buyuk konusmuyorum kardesimi iyi taniyorum.
Bu yetistirilmekle alakali.
Yaptığınız yanlışlar bir cana maal oluyor.
Umarım hayırlısı olur.
Bebek kimi düzeltecek eşini mi?Ama öyle deme gerçekten düzeldiğine inanıyorum. Bi yandan bebek onu düzeltir diyorum bi yandan annem aşırı sorumluluk altında bunalır daha da sapıtır diyor. Yani hepimizin kafası çok çok karışık özellikle de benim.
Yani daha sorumluluk sahibi oluruz ikimizde diye düşünüyordum ama. Üstte yazdım bakabilir misinBebek kimi düzeltecek eşini mi?
Teşekkür ederim umarım herşey dediğin gibi olurAz ve öz yapın.
Zamanla herşey alınır--- ilk mutfak kurulur sonra yatak odasi. Salon yapmazsınız uyguna alirsaniz oturma odasi bile olur. İlk aylar bebek odasina gerek yok zaten. Bir beşik yeter. Kimseye yalvarmayın. Zamanla herşeyin olur
Teşekkür ederim umarım herşey dediğin gibi olur
Evlenmeden esim demen çok garip ayrıca senin ailenin bu durumda olması sana destek vermemesi evlilik disi gebeliginden dolayı verdikleri tepki bana gore çok normalMerhaba arkadaşlar benim gerçekten bir derdim var. Daha nişanlıyken evlilik öncesi bi gebeliğim oluştu nikahıma 15 gün kala gebe olduğumu öğrendim. Düğünüm temmuzda olacaktı allahın izniyle ama gebeliğim bütün planları alt üst etti aldırmak istemediğimiz için düğünden vazgeçtik sade bi nikahla evimize çıkacağız. Neyse benim ailem bana yardım etmeyeceğini söyledi böyle bi durum olduğu için. Ev kurmak için 30 bine ihtiyacımız vardı bu paranın 3 katı falan eşimin ailesinde mevcut birikmiş paraları var yani. Ama asıl sorun şu o paradan geri ödemeli olsa da eşime vermiyorlar. Veremeyiz vadeli hesapta faizi bozamayız diyorlar. Hamileliği de biliyor keyfi istemediğimizi de biliyorlar ama yine de para vermeye yanaşmıyorlar. Benim önceden biriktirdiğim 5bin ve takılarım var ama yetmiyor işte. Eşimin maaşı iyi ama 30bini bir anda verecek gücümüz yok. Ailesi de yanaşmıyor. Sizce ne yapmalıyım bir kez daha istemek yüzsüzlük olmaz mı? Ben eşime isteme diyorum ama bebeğimiz için istemek zorundayız diyor. Ve şuan böyle cimrilik yapan ilerde de yapmaz mı sizce? Ya ilerde de böyle şeyler yaparlarsa diye tereddütteyim açıkçası.
Kırıcı ve iticiyim o da iyiymiş...Çok itisicisin çok kırıcısın bil istedim daha fazla cevap vermiyorum birazdan kan testi sonucunu atarım haftasına bakarsın. Bana neden sinirlisin kin kusuyosun acaba? Altında başka şeyler arıyorum :)
Çok çok aşırıTabiki olur canim. Hemde en güzelinden. Kimseye yalvarmayin. Yavaş yavaş alinir herşey. Mobilya, cart curt icin strese sokma kendini. Hamileliğinin tadini cikart. Ailen nasil tepki verdi?
Özelden ultrasonu atıyım kan testlerini de eve geçince atayım olur muKırıcı ve iticiyim o da iyiymiş...
Altında başka şeyler arıyorum derken daha 20 yaşında hayatın ne olduğunu bilmeyen seni mi yoksa evlenmedigin ama eşim dediğin insanı mi kıskanıyorum yoksa? Altında ne aradığını lütfen yazarmisin?
Kan sonucunu gönderecektin onu bekliyorum halen
Ayrıca 9 gün var evlenmeme neden eşim demiyim ki?Kırıcı ve iticiyim o da iyiymiş...
Altında başka şeyler arıyorum derken daha 20 yaşında hayatın ne olduğunu bilmeyen seni mi yoksa evlenmedigin ama eşim dediğin insanı mi kıskanıyorum yoksa? Altında ne aradığını lütfen yazarmisin?
Benim hayatım benim isteklerim benim kararım benim bedenim benim birlikteliğim. Bu neden seni bu kadar sinirlendirdi onu anlamadım. Ben hayatı bilmediğimi kabul ediyorum,hata yaptığımı da. Belkide 20 yaşında evlenmemde sana göre hatadır bilemiyorum. Ama hata yapan birine laf sokarak laf söyleyip ezerek ego tatmin etmeye çalışarak yardımcı olamazsın. Hele ki kendini benden üstin gördüğün bir kaç cümlende açıkça belli.üstün olabilirsin ama bu seninde hata yapabileceğin gerçeğini değiştirmez ablacım.Kırıcı ve iticiyim o da iyiymiş...
Böyle birine bi de çocuk mu veriyorsun biraz ağır olacak belki ama her bunaldigin da o maddeye gidecek her biktiginda biraz daha fazlasını isteyecek ve çocuğun ilerde ayaş bi babanın cocugu olacak ve zamanla oda öğrenecek daha yirmi yaşındasın ailenin yerinde olmak istemezdim böyle birşey duyulduğunda ne olacak hiç düşündun mu bi kızın en büyük serveti gelinligiyle tertemiz evinden çıkmaktır. . Sen bunu ilerde anlayacaksın şimdi esim dediğin kişiye bi kac ay sonra neden böyle bi hata yaptım diye düşüneceksinBak söylediklerinde haklı olabilirsin ama sadece eleştirme amaçlı yazmamalısın. Kimse yazmamalı. Parayı düşündüğümden değil hayır asla da olmadı. Ben sadece derdimi söyledik o para öyle de böyle de eşime gelecek. Bunda bi problem yok. Sadece dertleşmek için açtım bu yani. Hafta hesabına gelince ben gerçekten hafta hesabı yapamamıştım kimseye yalan söyleyip acındırma gibi bi derdim yok zaten. Evladım öyle olacağına kıyarım daha az günah işlemiş olurum. Nikah konusuna gelince. Ben nikah başvurumu 5 kasımda yaptım 30 nisana. Bizim için özel bi gün olduğu için. Yani beni bırakacak ay ortada kalıcam korkum yok ki çünkü senelerdir süren bi ilişkimiz var adam bıraksaydı bunca zamana kadar çoktan bırakırdı biz bu zamanlardan daha kötü zamanlar atlattık. Çocuk konusunda da tereddütüm şu şekilde. Ailemin korkusu da aynı yönde. Eşim takılmayı gezmeyi çok seven biri. Ve zamanında uyuşturucu kullanıp cezaevinde yatmış biri. Ve şuanda da stresten yine gezmeye dolaşmaya başladı. Benim ailemin kızıp tek tepki gösterdiği konu bu kaldı ki zaten evliliğini de yarım ağız onayladılar ama ben seviyorum işte. Çocuk konusunda da tek tereddütüm bu yani.
Yooo 20 yaşında evlenmeni yadirgamiyorumBenim hayatım benim isteklerim benim kararım benim bedenim benim birlikteliğim. Bu neden seni bu kadar sinirlendirdi onu anlamadım. Ben hayatı bilmediğimi kabul ediyorum,hata yaptığımı da. Belkide 20 yaşında evlenmemde sana göre hatadır bilemiyorum. Ama hata yapan birine laf sokarak laf söyleyip ezerek ego tatmin etmeye çalışarak yardımcı olamazsın. Hele ki kendini benden üstin gördüğün bir kaç cümlende açıkça belli.üstün olabilirsin ama bu seninde hata yapabileceğin gerçeğini değiştirmez ablacım.
Bu yüzden evlenme konusunda eminim ama çocuk konusunda emin değilim ikimizinde eğitimi var yargılamıyorum ama okulu çok iplemeyen biri bense okul hayatımın neredeyse tamamını başarılarla buralara kadar gelmiş 2 üniversiteyi kazanmış 2 ayrı bölümde 4+1 yıllık kaydı olan biriyim ama ailemin utanacağı kadar kötü biri değilim hala diyorum yaptım bi cahillik ama burdaki insanlardan en azından fikir istiyorum aşağılanmak değilBöyle birine bi de çocuk mu veriyorsun biraz ağır olacak belki ama her bunaldigin da o maddeye gidecek her biktiginda biraz daha fazlasını isteyecek ve çocuğun ilerde ayaş bi babanın cocugu olacak ve zamanla oda öğrenecek daha yirmi yaşındasın ailenin yerinde olmak istemezdim böyle birşey duyulduğunda ne olacak hiç düşündun mu bi kızın en büyük serveti gelinligiyle tertemiz evinden çıkmaktır. . Sen bunu ilerde anlayacaksın şimdi esim dediğin kişiye bi kac ay sonra neden böyle bi hata yaptım diye düşüneceksin
Tabiki öyle demezsin ama para mirastan kalan para. Yabi onların kendi biriktirdiği para değilValla canım ben eşinin ailesi cimri diye düşünmedim açıkçası,ona bakarsan senin ailen de cimri o vakit..bence herkesin mantalitesi evlenmeden daha çocuk yapmışlar,bize mi güvendiler de yaptılar,ya da bize mi sordular diyorlardır..ben olsam böyle derim yani..
Amin,sende bebeğine geç kavuşmuşsun sanırım bu arada tebrik ederim allah analı babalı büyütsün,inşallah sağsağlim kucağına alırsın,Rabbim yokluğunu göstermesin.Yooo 20 yaşında evlenmeni yadirgamiyorum
Egolu bi insanda değilim ayrıca sana öyle gelmiş
Allah yardımcın olsun diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?