Eşimin ailesi,cimrilik,para ve gebeliğim.

Yanlış biliyorsunuz. Yüzde 25 eşe yüzde 75 çocuklara kalır.

Eşinizin evi varken başka eve kiraya geçecekseniz de o evin kirasını size versinler o zaman, en azından sizin kiranız karşılanmış olur. Bunun dışında siz hamilesiniz diye size yardım etmemeleri de yanlış, tamam herşeyin zamanında olması güzel ama siz de isteyerek hamile kalmadınız muhtemelen. Kız tarafı zaten daha fevri davranır normal olarak, bari diğer taraf sahiplenici olsa. Düğünden vazgeçtiyseniz de gene eşya vs yardım edebilirler. Etmiyorlarsa da üzülmeyin çok şükür eşiniz size de çocuğa da sahip çıkıyor, önemli olan bu bence. İhtiyaç kredileri var uygun faizli, bence ev eşyası için de acil olanları alın belki 30bin tutmaz, ilerde paranız olunca daha güzelini alırsınız, herşey dört dörtlük olmuyor her zaman, ben ilk evlendiğimde ikinci el eşya da kullandım mesela, zamanla herşey oluyor, para için eşya için üzmeyin kendinizi. Siz sağlıklı olun mutlu olun, aileniz de huzur olsun. Yardım etmeyen, etmesin. Ama ev mirastan hakkı ise ya orada oturmalısınız ya da kirasını size vermeliler. Bu konu önemli bence, sizi de hamile halde sıkıntıya sokma hakları yok. Sonuçta onların da torunları.

Hamilesiniz diye aileniz yardımı çekeceğine daha fazla yardım etmeliydi. Çok fevri bir hareket. Sonuçta sizde ilişkinin taraflarından birisiniz.Zorla olan bir durum yok. Eşinizin ailesine kızdığınız kadar kendi ailenize de kızın bence. Sizi yarı yolda bırakan aileniz.

Zina yapmak günah zaten.
Siz etaftan çekiniyorsunuz duyulur diye günahından korksaydınız yapmazdiniz.
Ne guzel korunma bebek yap aldır.
Kolay gelsin.

Iyi de bu para zaten mirasmış.Oyle ya da boyle mecbur verecekler.
Çatır çatır alırsınız çünkü avukata verseniz.
Onlar temmuza kadar alacakları faizin peşindeydi muhtemelen sizin gebelik tüm planları bozmuş.
Belki onlarında bi beklediği vardır o para lazımdır bi şekilde bilemeyiz bir de o insanları dinlemek lazım.
Ben olsam küçük bi daire tutar yatak odası alır bi de küçük koltuk alır geçerdim idare ederdim bi şekilde.
Ama burada nisanlın enayi gibi davranmayacak hakkının peşinden koşacak tüm mesele bu .

Madem aileniz karşı evlilik öncesi hamilelik durumuna keşke hiç söylemeseydiniz kimseye. Düğünden de masraf olmasını istemiyoruz diyip sade bir nikah töreni ile evleneveğinizi söyleseydiniz. Nikahtan sonra öğrenseler de bu kadar tepki vermezlerdi nikah yakınmıs zaten. Hemen pırt diye karnın cıkmıyo sonuc olarak.

Madem kendi eviniz var kiracı cıkana kadar 1+1 eşyalı bir ev kiralayın. Kendi evinize geçince de taksitle evinize uygun eşyaları alırsınız. Zorlu bir hamilelik geçirmiyorsan da ve çalışmıyorsan da çalış bayağı katkısı olur bebişin eşyalarını alabilmen için.

Istemeyin sizde yettiği kadar kendiniz yapmaya çalışın .
Illa 30 bin mi gerekiyor ?

Bende buna benzer durumlar yasadim ama benim esimin ailesi degil kendi ailem yardm etti (biraz) . Ama Allah bi sekilde kolaylik veriyor o ne ondokuz yasinda ivliligi ne gibiligi diyen kaynana gibi söylenenlee başa gelmeden anlayamassiniz siz yorun yapmayin sana mi soracakti 19 yasinda evlenme karari alirken cocuk yaparken hata yapmis cezasini oduyor akli da senden alacak degil

Kimseden bi fayda beklemeyin yapsalar da ilerde başa kakacaklar soyleyeyim bu isler boyle ilerde birileri seni rencide edecektir

Hiçbir şey düşünmeden nikah vs olmadan çocuk yapabiliyorsanız varsın eşyalarınız da tam olmasın zamanla olur. Neden eşyaya taktınız pek anlamadım.

Siz dua edin de yıllar sonra evlenmeden hamile kaldı , evlenme heveslisiydi diye laf yapmasınlar size.İnşallah eşiniz her zaman arkanızda durucak , yoldaş bir insandır yoksa işiniz gerçekten zor.Düğünsüz evlenmek zorunda kalmışsınız.Bu da sizi yıllar sonra üzücek.Eşyalar da aceleye gelicek ve üstelik eşinizin ailesinden beklediğiniz para da gelmemiş.Hamile halinizle üzülmenizi istemem ama " korunmanın önemi" konulu kamu spotu gibisiniz.Lütfen korunmayı iyi öğrenin evliliğinizde de sürprizlerle karşılaşmayın.

Bu insanlardan medet ummayın.Onlara muhtaç gibi görünmeyin daha fazla.Nişanlınızın maaşı iyiyse taksitle , azar azar alın , temel şeylerden başlayın.Olmazsa olmaz şeyleri dizin.Nişanlınızın ailesi nasılsa hamile , mecbur evlenecek diye her şeyi kısar , çok kötü bir düşünce ama bu hep böyle olur yani mecbursunuz diye nazınızı çekmezler.Güçlü olun ve bebeğinizi düşünün sadece.

Yıllar önce bir arkadaşım 3/4 aylık hamile olarak ailesini nikaha çağırdı.Sonrasinda nikah fotoğrafinda kızın da oğlanın da ailesi gülücükler saçıyordu."Cok şanslısın ya gelmeselerdi nikahına dediğimde o zaman ömür boyu torunlarını goremezlerdi" dedi. Arkadaşıma bu özgüveni veren ekonomik özgürlüğünün olması,evinde kendi ekmeğini yiyor olmasıydı.3/5 eşyalı 1+1 ev tutun.Nikaha gelen gelir,gelmeyen kendisi bilir.Verin mahkemeye de tüm mallarin bölüşümü yapılsın.

Yaklaşık bi 8gun öncede böyle bir konu açtınız siz. Gebelik haftasında 5 hafta yazıyor çok merak ettim yerinizde sayıyormusunuz neden ilerlemiyor bu haftalar?
Benim isteyerek oldu hamilelik adetine 3 gün kala istediğim için test yaptım eee siz baya erken öğrenmişsiniz hamileliği ki ilk konu üstünden okadar geçmiş ama 5 hafta yaziyor

Canım ilk etapta bir çekyat bir halı bir tv birde tencere çay takımı size yeter , evet herşey tam takır olmaz ama kimselere minnet etmemiş olursunuz, Sonra yavaş yavaş alırsınız zamanla

Çocuğumu yaparken düşünmedim evet ama onun canından da vazgeçmedim yani

Yapan insan çok var ama onlardan olmadım demek istedim,zora gelince kaçmadım yani aman okulum var hayatımı yaşayacağım diyip kıymadım. Yanlış anladın sanırım.

Ben sadece bana yaptığın yorumlara bakmıştım.
Diğer sayfalara göz atınca başta ne kadar doğru düşündüğümü anlamış oldum.
Ama ondan vazgeçmedim diye ayarlanıp durmuşsun ama olaylara göre kürtajı düşünebilirim demissin.

Zaten önceden de konu açmışsın. Kürtaj ya da doğurup evlatlık vermek gibi.

Senin bu çocuğu aldiracagina o kadar eminim ki. Boşuna burdan atarlanma. Bu konuda üzülecek tek kişi varsa o da bebek. Yazık...

Farkındaysan demek istediğimi anlamıyorsunuz. Para miras parası tutup kimsenin biriktirdiği parada gözümüz yok zaten.

Kusura bakma da rexillik sefalet içinde büyüyecekse ben ona daha büyük günah işlemiş olurum. Sanane çocuk benim çocuğum yeter ama gına geldi bi yerde de çıkmazdayım anlamak istememek bu kadar mı zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…