- 15 Aralık 2017
- 1.026
- 571
- 38
- 27
- Konu Sahibi Lazkizii54
-
İlk sayfadan beri 2. Yorumumdan beri miras parası dedim inanıp inanmamak sana kalmış bişeySonradan eklenen detaylar bence inandırıcı olmuyo, kaldı ki bu bir detay değil konu direk bu para üzerine başta birikmiş para diyip sonra miras denmesi saçma tepki geldikçe dönsün konu
Ben karşımda 19 yaşında büyümüste küçülmüş hamile bir kız çocuğu görüyorum, ailesine şimdi soruyolardır hayırdır sizin temmuzdaki düğün nisanda nikah yapmaya nasıl geldi diye, rahmetli babamı yerlerine koydum da aman Allahım
Çok güzel bi yorum yapmışsın teşekkür ederim. Öyle yapmayı düşünüyorum ama bakalım çıkmazdayım bebek konusunda.Eşyaya para yatırmayın. Kırılıyor dökülüyor aldığım yeri arıyorum gelip yapıyorlar sağ olsunlar:))) buzdolabını evlenmeden önce ev arkadaşımla kalırken aldigimi kullandım 3 sene. Bebek olunca yetmediğini ikinci elde sattık büyüğünü aldık taksitle. Biz ıkimizde çalışıyoruz. Bankadan ihtiyaç kart aldık 15binlik kredi kartı gb aldık tüm eşyalarımızı. 36 ay taksit yaptık bitti çok şükür. Yanı bitiyor. Şimdi kimse bana evimdeki eşyaya laf edemez. Biz düğüne karışmadık. Ama salon gelinlik eşyalar vs tamamını kendi yapan arkadaşlarım da var. Bebek masraflı oluyor. Kontrolü doğumu eşyası vs. Çocuğuma oda yapmadım. Çünkü kiradayım. 300 liraya beşik ald m. Tekzenden 200 liraya dolap aldım oldu bitti. Hastane odası süslemedim. Millet için süs eşyası almadı. Çikolatamı dağıttım geçtim. Milleti memnun etmek yerine kendimizi düşündük. Odasız olur mu diye söylenenler oldu. Oluyor neden olmasın. Bebek odası dediğin en uygunu 2500 lira. Kızım büyüsün beraber beğenip alacağız. Ev eşyası da öyle. Ben mecbur 3+1 Ev tutuyorum. Aileler uzakta gelen 10 gun yatılı geliyor. Her şeyi taksitle kendiniz yapın, acil eşyaları alın gerisini yavaş yavaş yaparsınız. Ben ilk misafirimi agirladiginda meyve bıçağın çay tabağın yoktu. Misafir gelince ihtiyaç olduğunu anladim:)) büyük bıçağı elden ele dolaştırıp meyvelerini yediler. Ben buyum. Benim evime gelirken kimse eşyam için gelmesin. Muhabbete gelsin. 30bin kenarda dursun siz tksitlehallexin
Ya bebeği isteyerek mi yaptım oldu işte allahım yarabbim sanane arkadaşım istersem doğururum günah benim günahım hala laf sokam derdindesin ayıp ya biraz el insaf ben burdaki insanlardan fikir istedim aynı durumda sende kardeşinde çoluğun çocuğunda olabilirdi az insaf et karşındaki çaresiz bi insanZina yapmak günah zaten.
Siz etaftan çekiniyorsunuz duyulur diye günahından korksaydınız yapmazdiniz.
Ne guzel korunma bebek yap aldır.
Kolay gelsin.
Gçeen hafta çarşamba öğrendim 4 haftalıktı bu hafta 5+3'teyim şuan ?Yaklaşık bi 8gun öncede böyle bir konu açtınız siz. Gebelik haftasında 5 hafta yazıyor çok merak ettim yerinizde sayıyormusunuz neden ilerlemiyor bu haftalar?
Benim isteyerek oldu hamilelik adetine 3 gün kala istediğim için test yaptım eee siz baya erken öğrenmişsiniz hamileliği ki ilk konu üstünden okadar geçmiş ama 5 hafta yaziyor
Allah aafffetsin beni arkadaşım yapacak çokta bişeyim kalmadı malesefBende buna benzer durumlar yasadim ama benim esimin ailesi degil kendi ailem yardm etti (biraz) . Ama Allah bi sekilde kolaylik veriyor o ne ondokuz yasinda ivliligi ne gibiligi diyen kaynana gibi söylenenlee başa gelmeden anlayamassiniz siz yorun yapmayin sana mi soracakti 19 yasinda evlenme karari alirken cocuk yaparken hata yapmis cezasini oduyor akli da senden alacak degil
5+3 olsa hamilelik takviminde 6.hafta yazardı???Geçe
Gçeen hafta çarşamba öğrendim 4 haftalıktı bu hafta 5+3'teyim şuan ?
Adetimin olacağı gün öğrendim yalan mı söyleyeceğim sana. Son adet tarihim 15 mart. Beta hcg şuan 6000bin küsür. Oldu mu rahat mısın?5+3 olsa hamilelik takviminde 6.hafta yazardı???
Ayrıca ne kadar da erken öğrenmiş sin adetin geçmemiş bile bekliyordun herhalde
Ben öyle hesap ettiğim için yazdım yalan söylesem niye böyle yapıyım hesap yapmayı bilmiyorum kusura bakma beklemediğim çocuğun çetelesini mi tutacamSen yalan söylüyorsun
Açtığın konuda 20 yaşındayım iki gün 8 önce 6 haftalık hamile oldugumu öğrendim yazmışsın
Şimdi den5+3 diyorsun
Doğruyu anlat millet yardimci olsun
Çok itisicisin çok kırıcısın bil istedim daha fazla cevap vermiyorum birazdan kan testi sonucunu atarım haftasına bakarsın. Bana neden sinirlisin kin kusuyosun acaba? Altında başka şeyler arıyorum :)
Ca
ablacım zaten öyle yapıyoruz ama hakkı olan parayı ve evi vermiyorlar sorun bu zaten.
Evden kiracı çıksın biz geçicez inşallah onda da sorun çıkarmazlarParayı bilemem ama evi alırsınız. Evi satışa çıkarıyorum diyin herkes bir adım geri atar.
Kusura bakma da rexillik sefalet içinde büyüyecekse ben ona daha büyük günah işlemiş olurum. Sanane çocuk benim çocuğum yeter ama gına geldi bi yerde de çıkmazdayım anlamak istememek bu kadar mı zor.
Çok itisicisin çok kırıcısın bil istedim daha fazla cevap vermiyorum birazdan kan testi sonucunu atarım haftasına bakarsın. Bana neden sinirlisin kin kusuyosun acaba? Altında başka şeyler arıyorum :)
Ben 13 sene gayette korundum.Ya bebeği isteyerek mi yaptım oldu işte allahım yarabbim sanane arkadaşım istersem doğururum günah benim günahım hala laf sokam derdindesin ayıp ya biraz el insaf ben burdaki insanlardan fikir istedim aynı durumda sende kardeşinde çoluğun çocuğunda olabilirdi az insaf et karşındaki çaresiz bi insan
Bak söylediklerinde haklı olabilirsin ama sadece eleştirme amaçlı yazmamalısın. Kimse yazmamalı. Parayı düşündüğümden değil hayır asla da olmadı. Ben sadece derdimi söyledik o para öyle de böyle de eşime gelecek. Bunda bi problem yok. Sadece dertleşmek için açtım bu yani. Hafta hesabına gelince ben gerçekten hafta hesabı yapamamıştım kimseye yalan söyleyip acındırma gibi bi derdim yok zaten. Evladım öyle olacağına kıyarım daha az günah işlemiş olurum. Nikah konusuna gelince. Ben nikah başvurumu 5 kasımda yaptım 30 nisana. Bizim için özel bi gün olduğu için. Yani beni bırakacak ay ortada kalıcam korkum yok ki çünkü senelerdir süren bi ilişkimiz var adam bıraksaydı bunca zamana kadar çoktan bırakırdı biz bu zamanlardan daha kötü zamanlar atlattık. Çocuk konusunda da tereddütüm şu şekilde. Ailemin korkusu da aynı yönde. Eşim takılmayı gezmeyi çok seven biri. Ve zamanında uyuşturucu kullanıp cezaevinde yatmış biri. Ve şuanda da stresten yine gezmeye dolaşmaya başladı. Benim ailemin kızıp tek tepki gösterdiği konu bu kaldı ki zaten evliliğini de yarım ağız onayladılar ama ben seviyorum işte. Çocuk konusunda da tek tereddütüm bu yani.Madem çocuk senin çocuğun milleti ilgilendirmiyor kimseden de hamileyim diye sana yardım etmesini beklemeyeceksin.
Malesef ki çocuk senin çocuğun evet.
Dünya analarinin babalarının sadece seviştiğini göstermek için yapılmış, evlatlık verilmiş veya sokağa atılmış çocuklarla dolu.
Ama haklısın.
Bizene. Çocuk senin çocuğun.
Kızcağız bir şey dememiş.
Birbiriyle tutmayan şeyleri söylemiş.
Çok da haklı.
10 gün içinde kaç konu açmışsın çocukla ilgili.
Gerçekten onu düşünsen derdin para olmazdı.
O çocuğu da evlenmen kesinlessin, yoksa ortada kalacaksın korkusuyla aldırmıyorsun.
Adim gibi eminim.
Nikâhı yapınca aldırmaya veya düşürmeye uğraşacaksın. Bu da burda kalsın.
Altında ne arıyorsun ki anlamadim. Çok şükür senin gibi bizler de sevişebiliyoruz
Hiçbir zaman büyük konuşma. Benden büyüksün benden bilgilisin çok saygı duyarım ama kimseyi kınama. Ben bi hata yaptım kimse gibi ahlanıp vahlanmadım kendimi öldürmeye dikkat çekmeye çalışmadım. İnşallah doğru zamanda doğru şekilde evladım olur allah evladını sana bağışlasın sağlıklıca doğurursun inşallah. Ben korunamadım bi kereden bişey olmaz kafası benim geleceğime ve bi suçsuzun canına mal oldu.Ben 13 sene gayette korundum.
Sonra istedim oldu.
Yani bunun istemedimi olamaz.
Benim kardeşim falan zina yapip kimseyi hamile birakmaz merak etmeyin siz.
Hayir Git aldır ozaman bizden ne istiyosun?
Sen kendini yakmissin be kızım.Bak söylediklerinde haklı olabilirsin ama sadece eleştirme amaçlı yazmamalısın. Kimse yazmamalı. Parayı düşündüğümden değil hayır asla da olmadı. Ben sadece derdimi söyledik o para öyle de böyle de eşime gelecek. Bunda bi problem yok. Sadece dertleşmek için açtım bu yani. Hafta hesabına gelince ben gerçekten hafta hesabı yapamamıştım kimseye yalan söyleyip acındırma gibi bi derdim yok zaten. Evladım öyle olacağına kıyarım daha az günah işlemiş olurum. Nikah konusuna gelince. Ben nikah başvurumu 5 kasımda yaptım 30 nisana. Bizim için özel bi gün olduğu için. Yani beni bırakacak ay ortada kalıcam korkum yok ki çünkü senelerdir süren bi ilişkimiz var adam bıraksaydı bunca zamana kadar çoktan bırakırdı biz bu zamanlardan daha kötü zamanlar atlattık. Çocuk konusunda da tereddütüm şu şekilde. Ailemin korkusu da aynı yönde. Eşim takılmayı gezmeyi çok seven biri. Ve zamanında uyuşturucu kullanıp cezaevinde yatmış biri. Ve şuanda da stresten yine gezmeye dolaşmaya başladı. Benim ailemin kızıp tek tepki gösterdiği konu bu kaldı ki zaten evliliğini de yarım ağız onayladılar ama ben seviyorum işte. Çocuk konusunda da tek tereddütüm bu yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?